Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Spelers AZ gaan in op rellen: ‘Dwazen, een schande voor het Nederlandse voetbal’

Laatste update:

AZ slaagde er donderdagavond niet in om de finale van de Conference League te bereiken. Op eigen veld was de 0-1 nederlaag tegen West Ham United niet voldoende om de 2-1 nederlaag uit het heenduel te compenseren. Na afloop ging het vooral over de ongeregeldheden die na het laatste fluitsignaal op de hoofdtribune plaatsvonden. Supporters van AZ zochten daar de confrontatie met aanhangers van tegenstander West Ham United.

In het vak zaten vrienden en familieleden van West Ham-spelers. Onder meer Tomás Soucek leek in te grijpen en klappen uit te delen aan de Alkmaarse fans, omdat een aantal familieleden werd belaagd. “Dat zijn gewoon dwazen. Ik snap het niet”, zo klonk de reactie van Tijjani Reijnders tegenover ESPN. “Natuurlijk zit er emotie bij, maar wat moet je er verder van zeggen. Nogmaals het zijn echt dwazen, ik heb er verder geen woorden voor.

Aanvoerder Jordy Clasie kreeg weinig mee van de ongeregeldheden na het laatste fluitsignaal. “Ik was er vrij laat. Ik baal er wel van, maar ik zit nu meer met de wedstrijd in mijn hoofd”, zei de middenvelder bij Veronica. AZ-trainer Pascal Jansen gaf aan zich te schamen voor de rellen die uitbraken in het AFAS Stadion. “Het is vervelend, het hoort niet thuis in ons stadion. Het liefst in geen enkel stadion. Ik voel schaamte. Mensen zullen angstige momenten hebben beleefd. Je moet je emoties nog steeds de baas zijn, ook op een avond met een nederlaag.”

Pantelis Hatzidiakos liet tot slot weten te zijn geschrokken van de bestorming van de hoofdtribune door de fans van AZ. "Ontzettend triest. Mijn familie zat daar boven. Ik heb net even contact met ze gehad. Ze stonden te trillen. Ik noem die mensen niet eens AZ-supporters. Het is zielig wat ze hebben gedaan. Kom gewoon kijken en ons toejuichen. Blijf anders gewoon thuis als je zulke intenties hebt.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Klasse dat Reijnders zich zo uitspreekt. Vaak zie je dat spelers zich een beetje politiek correct met algemene termen uitlaten over hun eigen supporters na misdragingen. Deze jongen zegt waar het op staat. Het zijn idioten en helaas zijn er te veel van in de voetbalwereld

19 mei 2023 om 20:51

Bah! Dit komt vaak voor in nederland. Tuig volk. We hebben een nederlander probleem!

Ben benieuwd wat het volgende incident wordt. Ik kijk met buikpijn naar komend weekend. Hopelijk kunnen dat door zonder supportersincidenten bij Nederlandse ploegen. Lijkt erop dat de hobbyrelschoppers een nieuw (of eerder oud/bekend) platform hebben gevonden om ongeregeldheden te veroorzaken. Ben benieuwd waar dit eindigt.

19 mei 2023 om 12:33

Met name de ploegen die buiten de boot dreigen te vallen, degraderen of in die zone terechtkomen zijn denk ik risicogevallen. Daar waar de frustratie het hoogst is, zijn de rellen vaak. Dat en eventuele derby's.

Wordt gewoon tijd dat er zonder publiek wordt gespeeld. We kunnen ook gewoon eens een paar maanden het betaalde voetballen helemaal stoppen.

19 mei 2023 om 08:51

Dat gaat na volgende week zaterdag ook gebeuren tot tenminste begin augustus. Maar zonder gekheid het is belachelijk dat het gebeurd. Maar door lege stadions geven we toe aan terreur en dat is het domste wat we kunnen doen. Er moet een oplossing komen die dit tuig buiten houd.

19 mei 2023 om 08:57

Nee dat kan niet. Dan gaan veel clubs failliet

19 mei 2023 om 09:35

Dan maar failliet maar dit loopt de spuigaten uit , dit is tuig van de richel en gebruiken agressie in de stadions , de burgemeester moet gewoon een keer zeggen bij dit soort rellen de eerstkomende wedstrijd zonder publiek en dat steeds herhalen kijken hoe lang het duurt dat het besef komt bij deze IQ loze gasten

19 mei 2023 om 10:27

Lekker makkelijk als je ajaxcied bent om maar te roepen "dan maar failliet". Met name de kleinere clubs zijn nog aan het bijkomen van de corona periode.

19 mei 2023 om 10:23

'We kunnen ook gewoon eens een paar maanden het betaalde voetballen helemaal stoppen' dit slaat toch ook weer helemaal nergens op. Met uitgaan zijn er ook zag incidenten, ook maar een paar maanden overal een horeca verbod invoeren. En dit zelfde voor overal waar vaker iets gebeurd. Doe dan vaker geen publiek toe laten nar ongeregeldheden, strengere verhoudingen stewards/bezoekers anders geen volle stadions, strengere straffen, betere en strengere risico analyses (dit had in mijn ogen toch best makkelijk voorkomen kunnen worden. Ze staan al een flink tijdje te hangen aan dat hek, daar had gewoon eerder opgereden moeten worden en misschien vooraf al duidelijk moeten zijn dat dat een zwakke plek kon zijn, al helemaal van wege de ongeregeldheden van vorige week.)

19 mei 2023 om 11:36

"wordt gewoon tijd dat er zonder publiek wordt gespeeld."

Dat is al gebeurd in vrijwel het gehele seizoen 2020-2021 en een deel van het seizoen 2021-2022. Heeft niet echt geholpen. Sterker nog, toen de supporters de stadions weer in mochten, waren ze gefrustreerder en agressiever dan ooit.

19 mei 2023 om 12:41

Dan zouden dit soort idioten wel iets anders zoeken om hun agressie aan te koppelen. Deze gasten komen helemaal niet voor het voetbal. Het is wel een enorm probleem. Er lijkt ook totaal geen sociale controle meer te zijn tussen de fans. Vooral de jonge groep is sinds de Corona-periode echt losgeslagen.

Jordi pak je rol als aanvoerder en durf je uit te spreken!

19 mei 2023 om 09:31

Ik snap ook niet zo goed dat je zegt dat je er niet zo veel van mee hebt gekregen. Of zijn de reclame borden bij AZ zo hoog dat Jordi daar niet meer overheen kan kijken. Ik vind de reactie van Hatzidiakos de enige juiste. Alleen had het in iets hardere bewoording gemogen. Het zijn geen supporters en als dit is wat je wilt doen, gewoon oprotten en nooit meer terug komen!

19 mei 2023 om 11:29

@paulr: Inderdaad, het is tuig van de richel. Maar het zijn wel supporters Paul. Het zijn supporters die wij als samenleving alleen niet in een stadion willen hebben. En daarbij heb ik het niet alleen over gisteren uiteraard, maar over al deze hooligan supporters. Ik klapperde met m'n oren toen ik vorige week hoorde dat die veldbestormer van Groningen geen straf kreeg voor het betreden van het veld omdat het niet strafbaar is. Dus moet er in de wet zaken beter geregeld worden en clubs moeten geholpen worden om echt in het verweer te gaan tegen eigen supporters.

19 mei 2023 om 11:41

Tuurlijk zijn dit wel supporters, ze zitten daar echt niet omdat er niks leuks op tv was. Helaas heb je ook tussen supporters gekken zitten.

19 mei 2023 om 11:49

Ik weet niet of je dat in een wet moet opnemen, maar mag toch hopen dat FC Groningen en andere clubs in hun huisregels hebben staan dat je een stadionverbod van 10 jaar krijgt als je het veld betreedt.

19 mei 2023 om 12:02

@paulr: een stadionverbod van de club is leuk, maar kan amper worden gehandhaafd. Je moet mijns inziens een forse geldboete erop zetten en via de rechter een stadionverbod krijgen inclusief meldplicht bij de politie.

19 mei 2023 om 12:04

Dat roep ik ook al jaren. Die meldplicht moet er gewoon komen. Anders is het veel te makkelijk om als nog in/om het stadion aanwezig te zijn.

19 mei 2023 om 12:32

Die meldplicht kan een club alleen niet opleggen als ik het goed heb (@constant Kante, verbeter me als dat nodig is). Dat kan volgens mij alleen via de rechter. Maar in een recenter topic hier geeft Marianne van Leeuwen aan dat het ministerie ermee bezig is. Dus dat zou top zijn.

19 mei 2023 om 14:55

Digitale meldplicht. Dat is weer het Nederlandse poldermodel dat niet gaat werken.

We moet de dingen hier eens goed aan gaan pakken en niet alles maar half. Zet een klein gedeelte van de agenten die nu rondom elk stadion aanwezig zijn op de bureaus om deze eencellige fysiek te ontvangen en je weet zeker dat ze niet in het stadion zijn. Dat digitale systeem gaat zo omzeild worden waardoor ze nog steeds in de stadions kunnen zijn. En dan kun je ze niet straffen voor de dingen die ze dan daar doen, want het systeem toont aan dat hij daar niet was toch?

Goed dat zij zich uitspreken tegen dit soort idioten. Zijn jonge jochies die dit deden, waarschijnlijk hebben ze nog een puber brein, oorzaak gevolg nog niet goed genoeg ontwikkeld helaas. Hoop wel dat ze naar de coach en hun Griek luisteren, alle kleine beetjes helpen. Jammer dat een aantal azers op deze site het bagatelliseren, kijk naar jezelf, ga niet wijzen naar een ander. Dit mag en kan niet hoe erg je ook geprovoceerd wordt hoe erg het vorige week ook was. Van andere blijf je af.

Treurig dat een klein aantal voetbalsupporters een gezwel worden voor de samenleving. Vele clubs hebben er last van en het wordt tijd dat de clubs zelf de beveiliging gaan regelen of geld betalen aan de overheid voor de politiemacht die ingezet moet worden.

Een voetbalstadion blijkt een speeltuin voor relschoppers waar los kunnen gaan met capuchon en zonnebril op.

Wat ik niet begrijp is dat als je weet dat vorige week precies hetzelfde gebeurde (in mindere mate dan, maar ook toen werden familie-leden van o.a. Janssen en Eekhoorn aangevallen) je dan niet meer voorzorgmaatregelen neemt.

Vervolgens zie ik vanmorgen een filmpje waar die gasten in het stadion al een minuut lang dat hek proberen te slopen, dan kan je in de tussentijd allang actie ondernemen als je meer security had gehad. Nu waren die 5 stewards die daar stonden kansloos tegen een groep van 100 man in het zwart..

Ondanks dat dit natuurlijk dramatisch is wat de capuconnetjes gedaan hebben vind ik het stuitend dat er in geen enkel bericht worden gerefereerd aan het feit van provocatie door deze "onschuldige" mensen op de hoofdtribune.
Je weet gewoon dat als je anno 2023 een Engelse vlag ontvouwt van 4 bij 5 meter en die pontificaal ophangt in het midden van een hoofdtribune dat je dit soort gezeik over je afroep na de gebeurtenissen van vorige week.
Nou snap ik dat dit natuurlijk geen nieuws is provoceren, maar elk weldenkende weet dat dit op z'n zachtst gezegd een vrij domme idiote actie was van deze familieleden.
Dat er dan zo'n tegenreactie komt verwacht niemand natuurlijk en hoort absoluut niet, nergens en nooit, maar het komt nu over of alleen de capuconnetjes hier debet aan zijn.
Tot aan die vlag was er niets aan de hand, maar iedereen weet dat in het voetbal een provocatie kan leiden tot waanzin en gisteren ging het dus compleet mis, ook omdat mijn club het dus toelaat dat er zo'n grote vlag word meegenomen de hoofdtribune op terwijl ook zij dit hadden kunnen voorkomen.
Ik betreur als "echte " Az supporter dat dit gebeurd is en hoop dat ze vele kunnen opsporen en oppakken en dat we gewoon genieten van het voetbal en de prestaties op het veld, want dit sloeg nergens op.

19 mei 2023 om 11:15

Ik vind het niet stuitend, dat gaat wat te ver, maar toch wel opvallend dat je dat een zo relevant feit vind eerlijk gezegd. In de halve finale van de CL zaten in Milaan supporters van Milan tussen de inter supporters met een Milanshirtje (en vice versa in de heenmatch) aan en die juichen ook gewoon keihard als er gescoord wordt.

Zoals Wilders eens zei: “doe eens normaal man”. Want waar hebben we het in hemelsnaam over.

19 mei 2023 om 11:22

Uitzonderingen zijn er altijd en worden maar al te graag benoemd in deze natuurlijk, maar als je niet snapt wat voor provocatie dit was na de aanval op familieleden van Az vorige week dan snap je er weinig van.
Az heeft tenminste nog het fatsoen gehad om direct excuses aan te bieden terwijl er vanuit WestHam 0,0 niets is gekomen.
Nogmaals, ik betreur dit, maar provoceren lokt dit soort idioterie uit, dat gebeurd overal of denk je dat dit zomaar wel in De Kuip of Arena kan.

19 mei 2023 om 11:28

Als twee van de grootste clubs van Italië, nog eens uit dezelfde stad, in de belangrijkste wedstrijden van de afgelopen 10 jaar voor beide clubs in een stadion van 80.000 mensen spelen en daar kan iedereen gewoon open en bloot met een shirt van de tegenstander rondlopen en juichen zonder dat dat als provocatie gezien wordt, dan moet een Engelse vlag ophangen dat ook zo gezien kunnen worden.

Door zulke dingen als provocaties te gaan omschrijven geef je dat tuig gelijk want dan ga je mee in hun gedachtegoed. Slim vind ik het niet, maar een provocatie?

19 mei 2023 om 11:29

Sorry hoor maar als je al geprovoceerd word door een vlag (zeker een nationale vlag) dan klopt er al iets niet... Om je Kuip / Arena aan te halen. Ajax had een raar spandoek bij PSV en daar zijn ook geen echte rellen uitgekomen toch? Dat was wel een lichte provocatie, maar ook niet zo schokkend om geweld te gebruiken.

19 mei 2023 om 11:32

Verder is dat inderdaad het hele probleem. (Ervan uitgaande dat jij je niet tot die groep schaart) Dat je kan begrijpen dat de vlag een provocatie is en er een reactie op kan komen... Zeker bij een club waar geen enkele rivaliteit bestaat klopt dat toch gewoon niet? Verder een vlag (die geen bepaalde historische betekenis heeft) of wat roepen van afstand zou niemand moeten provoceren

19 mei 2023 om 12:54

Eigenlijk niet nee, maar ik benoem hier alleen het feit dat er vorige week wat is gebeurd en gisteren een "rode lap" is voorgehouden in de vorm van een grote vlag ophangen op in een Az vak, genaamd hoofdtribune,wat op z'n zachts gezegd niet handig was.
Dat dit zou gebeuren had niemand voorzien maar zelfs een kind 4 had na de gebeurtenissen van smiddags in de stad wel wat eerder of meer politie inzet verwacht.
Ook het feit dat iedereen hier zo makkelijk over "provoceren" doet vind ik raar.
Maar goed ,wat mij als supporter nalaat is het feit dat mijn club Az uitgeschakeld is terwijl er toch echt mogelijkheden lagen tegen dit WestHam als er ook maar iets sneller en met meer lef gespeeld werd gisteren.
Wat er op die hoofdtribune gebeurd is uitermate triest, maar het gaat mij om het voetbal zoals het hoort.
Trots dat we zo ver zijn gekomen en hebben laten zien dat we makkelijk mee kunnen met een miljoenenploeg als WH.

Okay, duidelijk. Goed dat spelers zich uitspreken.

Nu ook actie!

Niet meer voor dat vak staan feesten ma wedstrijden.
Geen gesprekken meer aangaan met die mensen.

Hek om hun vak, netten erover.

Dit zijn vak de 'supporters' met spandoeken als....

Wij zijn AZ, of vul elke willekeurige clubnaam in.

Bij Groningen hing er ook zo'n spandoek bij hun vak.

Zij zijn niet de club. Zij zijn een zielig groepje individuen die heel graag ergens bij willen horen en daar alles coor over hebben omdat ze niets te verliezen hebben. Ze zijn makkelijk te manipuleren door enkele gangmakers en hebben vaak niet het vermogen om te weten dat dat met ze gebeurt.

En dat allemaal onder het mom van het zijn van supporter van een club.

Het zijn wel de Klootzakken die de meeste aandacht krijgen van de spelers als het resultaat goed is.
Laten de spelers dat zootje ongerief links liggen en besteed de ereronde aan de andere 18000 supporters.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren