Speculaties over toekomst van Cillessen nemen toe na update van NEC

Woensdag, 22 maart 2023 om 17:35Guy Habets

NEC heeft Mattijs Branderhorst, sinds dit seizoen de tweede doelman van de club, een nieuw contract aangeboden. Dat valt te lezen in een officieel statement van de Nijmegenaren. Branderhorst was vorig seizoen een van de uitblinkers in het NEC-elftal dat zich eenvoudig handhaafde in de Eredivisie, maar kreeg aan het einde van de zomerse transferwindow te horen dat Jasper Cillessen gehaald zou worden. Na dit seizoen loopt zijn contract af.

Cillessen werd na zijn overstap van Valencia naar het Goffertstadion meteen tot eerste doelman gebombardeerd en Branderhorst kreeg dit seizoen alleen nog in het bekertoernooi de kans. Gevraagd naar zijn reserverol liet Branderhorst eerder al weten dat hij geen toekomst bij NEC zag zolang Cillessen ook in Nijmegen onder contract stond. Toch besloot Carlos Aalbers, technisch directeur van de club uit de Keizerstad, om de tweede doelman een nieuw contract aan te bieden.

"We hebben eerlijk tegen Mattijs gezegd dat als Jasper blijft, hij ook volgend seizoen de tweede doelman is", laat Aalbers weten tegenover De Gelderlander. "We zijn ambitieus en willen twee goede keepers blijven houden. Dat waardeerde Mattijs, waarop hij zei dat we hem een aanbieding mochten doen. Ik weet niet of het realistisch is dat hij daarop ingaat, maar hij had ook meteen de boot af kunnen houden en dat heeft hij niet gedaan."

Dat de goalie uit Tiel een nieuw contract aangeboden krijgt en dat de technisch directeur zegt dat Branderhorst tweede keeper is 'als Cillessen blijft', leidt tot speculatie. Sander Janssen, NEC-clubwatcher namens Voetbal International, vraagt zich af of Cillessen al aan het EK van 2024 denkt. "Misschien wil Koeman wel dat spelers op een hoger niveau spelen, willen ze in aanmerking komen voor een plek in de EK-selectie", zegt hij tijdens de Jarda Podcast van fansite ForzaNEC.nl. "In dat geval zou Cillessen deze zomer zomaar weer een stap kunnen gaan maken."Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door nijmegen-024)

Zou Branderhorst willen blijven na wat ze hem geflikt hebben? Zijn genoeg clubs die nog een goede keeper zoeken

22 maart 2023 om 17:47

Ik weet niet of ‘flikken’ de juiste term is in dit geval maar als de 2e keeper een potentiele uitblinker is en cillessen is dat natuurlijk helemaal, dan lijkt me die positie voor nec een beetje te zwaar bezet.

22 maart 2023 om 17:52

Zoals die in de Kuip keepte mag ie dat wel vaker komen doen (als 2e keeper). Wellenreuther is gehuurd en ik zie Marciano wel vertrekken. Dan hebben we straks alleen Thijs Jansen

22 maart 2023 om 17:51

Stand in voor Bijlow, jammer dat z’n waarde nu gestegen is door de verlenging.

22 maart 2023 om 17:59

Branderhorst heeft de aanbieding (nog) niet geaccepteerd, dus er is nog van alles mogelijk. Het is denk ik voor hem de afweging of hij voor speeltijd gaat als 30-jarige bij een soortgelijke club als NEC of voor een mooie ervaring en dito salaris bij een club als Feyenoord

22 maart 2023 om 18:01

Hij heeft nog niet bijgetekend. Zou als Feyenoord een poging wagen. Met Bijlow voor je weet je dat de kans groot is dat je wat wedstrijden speelt. En Bijlow zal geen 3 jaar meer blijven

22 maart 2023 om 18:29

Dat inderdaad. Bijlow is elk seizoen nog geblesseerd geweest. Marsman, Marciano en nu Wellenreuther hebben aardig wat potje op hun naam. Geen verkeerde keeper om erbij te hebben.

22 maart 2023 om 18:54

Flikken? Dit is profvoetval, er worden wekelijks zoveel spelers gepasseerd

22 maart 2023 om 19:01

NEC heeft Brandenhorst helemaal niks ‘geflikt’, ze hebben toen de kans zich voordeed een (veel) betere keeper gehaald wat bij toeval ook nog eens een jeugdproduct was. Als Brandenhorst sportief en financieel twee stappen vooruit kan zetten doet ie dat ook.

Overigens weet ik niet of hier heel veel achter gezocht moet worden. NEC wil gewoon twee uitstekende keepers hebben en nooit geschoten is altijd mis. Zou het als Brandenhorst zijnde nooit doen, maar dat is iets anders.

23 maart 2023 om 09:53

Wat heeft NEC geflikt dan? De beste keeper van Nederland naar de Goffert halen?

Misschien een rare suggestie, maar zou Branderhorst niet wat voor Ajax zijn? Ik weet dat Ajax een paar maanden terug Rulli voor een flink bedrag heeft binnengehaald en ook al vind ik dat hij de tijd moet krijgen, ik ben niet overtuigd van Rulli en Branderhorst is dan weliswaar ook de jongste niet meer (29-jaar) maar keepers gaan over het algemeen makkelijk mee tot halverwege 30 of eind 30 en dan kan Branderhorst met gemak nog 5-jaar en waarschijnlijk langer van waarde zijn voor Ajax.

Vond hem vorig seizoen bij NEC ook al heel goed en begon dit seizoen ook gewoon goed. Is uit de basis gehaald bij NEC alleen omdat Cillessen een jongen van den club is en een grotere naam is. En begrijp me niet verkeerd, want Cillessen doet het ook prima bij NEC. Maar alleen om deze twee redenen is Branderhorst eigenlijk aan de kant geschoven.

Vorig seizoen had Branderhorst de meeste clean sheets in de Eredivisie na Pasveer en Unnerstall als ik mij niet vergis en heb een hoop wedstrijden gezien van hem waarin hij NEC op de been hield met goede reddingen. Ik zie hem in ieder geval graag bij Ajax en hij is dus na dit seizoen transfervrij.

22 maart 2023 om 17:56

Dat is zeker een rare suggestie! De slechtste trainer die Ajax ooit gehad heeft, heeft een keeper bij het grof vuil gezet omdat hij een poedel maakte in de eerste wedstrijd die hij ooit voor Ajax 1 speelde.

Haal die lekker terug en schuif Pasveer maar door naar plek 3.

Gorter heeft bij Eagles namelijk laten zien dat hij gewoon uitstekend kan keepen.

22 maart 2023 om 18:01

GAE of Ajax is natuurlijk wel een verschil en dat was ook duidelijk tijdens de wedstrijd om de JC schaal. Dat Schreuder hem vervolgens niet steunt, vind ik wel matig, want zoiets kan een keeper helemaal breken.

22 maart 2023 om 18:24

En 2e keeper bij NEC of 1e keeper bij ajax is geen verschil?

22 maart 2023 om 18:49

Willem1609

Wat simpel, we hebben het over een 21 jarige jongen die voor het eerst op een dergelijk niveau keept.

Onana ging in zijn eerste wedstrijden, en bij jong Ajax helemaal, een aantal keren waanzinnig de mist in... los van zijn doping verhaal, die heeft een europa League finale gekeept, een halve finale CL en staan nu in de kwartfinale.

Als hij jouw favoriete behandeling had gehad, zoals Gorter (muv dat hij niet gesteund is) was daar niets van terecht gekomen.

22 maart 2023 om 17:56

"Een trainer zet nooit zijn beste spelers op de bank". Met andere woorden: als Branderhorst beter zou zijn dan Cillessen, had die inmiddels al onder de lat gestaan. Het feit dat hij er niet is staat, geeft aan dat Cillessen beter is. En dus zou hij altijd eerder een optie voor Ajax zijn dan Branderhorst. Maar uiteindelijk zijn het beide geen opties denk ik. Ajax moet voor een jonge keeper gaan die achter Rulli en de anderen zich kan opwerken tot de basis.

22 maart 2023 om 17:58

Ja, het is een hele rare suggestie. En je geeft ook zelf aan waarom: Ajax heeft met Rulli al recent een keeper gekocht en die wil jij vervangen met een 29-jarige doelman zonder al teveel restwaarde? Zie jij daar zelf ook de logica van in?

22 maart 2023 om 17:59

Los van of het misschien een goed idee zou zijn, gaat Ajax dit natuurlijk nooit van zn leven doen als ze net Rulli voor zo’n bak geld hebben gehaald

22 maart 2023 om 18:00

Eens! Ik vind Rulli geen 10 miljoen waard. Kijk nog ff terug tegen Union Berlijn en tegen Heerenveen! Erg matig!Als Cillessen fit en heel blijft kan hij zo nog makkelijk 5 jaar door. Ik zie dat Branderhorst dit jaar 30 wordt. Als ze beide blijven zal hij misschien de rest van zijn carriã¨re tweede keeper blijven. Hij heeft ook pas 120 competitiewedstrijden gekeept waarvan de helft in de eerste divisie, dus ik hoop dat hij toch voor het sportieve kiest.

Hoewel NEC een duidelijke en goede toekomstvisie heeft en zodoende Cilessen niet zomaar weg zal gaan... zou ik als ik het bij AZ voor het zeggen had toch eens proberen.

Na 2 buitenlandse flaters zou ik voor wat zekerheid gaan in de naam van Noppert of Cilessen. Olij is wellicht nog iets goedkoper.

Vindahl en Ryan hebben wel bewezen dat je soms beter binnen de landsgrenzen kan kijken.

Is Brandenhorst niet de perfecte 2e keeper voor Feyenoord? Ondanks dat het grootste gedeelte van zijn blessures te wijten zijn aan pech, speelt Bijlow wéér geen volledig seizoen dit jaar. Als je dan kunt kiezen tussen op de bank zitten bij NEC of op de bank zitten bij Feyenoord (inclusief het verschil in salaris), met de gedachte dat Bijlow ook volgend seizoen weleens wedstrijden kan gaan missen dan lijkt het me van beide kanten een goede match.

Kuipvrees heeft Brandenhorst in ieder geval niet.

22 maart 2023 om 19:05

Brandenhorst moet m.i. ergens tekenen waar hij lekker eerste keeper wordt, ik vind hem eigenlijk te goed om elders in Nederland op de bank te gaan zitten. Buiten dat ik hem een mooie club gun.

Als NEC zijnde kan je het altijd proberen. Ook met het oog op Oranje en de Nations League weet je nooit of Cillessen zich ergens in de kijker speelt en toch ingaat op een onweerstaanbare aanbieding. Ik denk niet dat Branderhorst akkoord gaat. Hij is 30, heeft kwaliteiten en het is ook niet zo dat er in de Eredivisie overal sterke doelmannen onder de lat staan.

In de beker was ie ook weer geweldig. Echt een heel goede keeper om op de bank te zitten bij NEC. Zou vrijwel bij alle clubs hiet meekunnen.

22 maart 2023 om 18:51

Hoop eigenlijk dat wij hem contracteren als 2e keeper, heb je ook geen paniek als Bijlow weer eens een wedstrijdje of 10 mist.

22 maart 2023 om 18:53

Ja precies en bij geen enkele club keep je als 2e keeper zoveel als achter onze Justin

Best wel knap als je hier nog wat over weet te speculeren. Volgens mij kan je dan zelf speculeren over niets

Zo'n goede keeper om vervolgens voor Cilissen op de bank te moeten gaan zitten. Ik zou als Brandenhorst zijnde lekker weg gaan. Wat moet je nog bij Nec?

Voldoende teams die hem wel kunnen gebruiken hoor. Zowel in de Eredivisie als in het buitenland...

Denk eigenlijk niet dat Cillessen van plan is om te vertrekken.
Die zit hier lekker dichtbij z'n familie in Groesbeek en salaris-wise wordt dat allemaal geregeld door suikeroom Marcel Boekhoorn.
Het lijkt me sterk dat Koeman zal eisen van z'n spelers om 'op hoog niveau' te spelen zolang ze maar minuten maken.

Branderhorst is natuurlijk ook een geweldige keeper en denk dat vrijwel elke andere club er een goede aan zou hebben, maar hij wil natuurlijk ook minuten maken dus dan valt er al een hele hoop af.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Vitesse40-5
12.NEC39-3
14.FC Volendam36-29
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. Proper Middenvelder321
L. SchöneMiddenvelder321
J. CillessenKeeper320
E. TavşanAanvaller323
L. DimataAanvaller3010
Pedro MarquesAanvaller305
S. El KarouaniVerdediger332
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

280 fans
Keeper, 34 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 3 juni
De familie van Ajax-target Arda Güler is op huizenjacht in Amsterdam. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren