Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sparta slikt eerste tegengoal sinds november en lijdt puntenverlies bij goed NEC

Laatste update:

NEC is er zaterdagavond niet in geslaagd om drie punten bij te schrijven. In Nijmegen werd het 1-1 tegen Sparta Rotterdam na doelpunten van Arno Verschueren en Pedro Marques. Het was voor NEC alweer het elfde gelijkspel dit seizoen, terwijl Sparta zijn eerste tegengoal in de Eredivisie moest slikken sinds 11 november. Door de puntendeling staat NEC iets steviger op de negende plaats, terwijl Sparta zesde staat en nalaat om Ajax op de ranglijst te passeren.

NEC ging woensdag mede door een rode kaart voor Iván Márquez met 2-0 onderuit bij koploper Feyenoord. De rode kaart van de Spanjaard werd echter geseponeerd, waardoor hij tegen Sparta aan de aftrap kon beginnen. Trainer Rogier Meijer voerde ten opzichte van het duel in De Kuip geen wijzigingen door. Middenvelder Mikkel Duelund is dicht bij een transfer naar Aarhus, maar begon desondanks in de basis. Het uitstekend presterende Sparta kwam in de midweekse speelronde niet langs RKC Waalwijk (0-0). Steijn voerde ten opzichte van dat duel een noodgedwongen wijziging door. Koki Saito ontbrak wegens een blessure, waardoor Younes Namli zijn linksbuitenpositie innam.

NEC was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar desondanks kwam Sparta in de openingsfase bijna op voorsprong. Jasper Cillessen passte de bal op Philippe Sandler, die veel te lang deed over het maken van een beslissing en tegen een Spartaan aanschoot. De bal belandde bij de volledig ongedekte Tobias Lauritsen, maar de Noor produceerde een zwak schot dat in de handen van Cillessen belandde. Aan de andere kant was Ibrahim Cissoko gevaarlijk met een kopbal, die net naast ging, terwijl Elayis Tavsan een vrije trap tegen de paal schoot. De Rotterdammers zagen centrale verdedigers Bart Vriends en Adil Auassar beiden in het eerste bedrijf uitvallen. Na de noodgedwongen wissels stond de organisatie achterin bij Sparta niet goed en daar profiteerde NEC bijna van. Sandler had een fraai passje in huis op Duelund, die in zeer kansrijke positie naast schoot.

Vlak na rust kreeg Dirk Proper de kans om de score te openen. De middenvelder zag Nick Olij echter goed uit zijn doel komen, die daarmee een treffer voorkwam. Aan de andere kant had Joshua Kitolano een verwoestend schot in huis, waarmee hij Cillessen tot een puike redding dwong. Uit de daaropvolgende hoekschop was het wel raak. Op aangeven van Vito van Crooij wist Verschueren het leer tegen de touwen te koppen: 0-1. NEC zette vervolgens meer en meer aan en via een kopbal van Duelund kwam het dicht bij de 1-1. Nadat Verschueren naliet om zijn tweede kopgoal te maken, viel het doelpunt aan de andere kant wel. Sandler speelde strak in op Marques, die snel wegdraaide en de verre hoek vond: 1-1. NEC drong in de slotfase nadrukkelijk aan, maar Landry Dimata zag zijn kopbal in minuut 96 tegen de paal belanden.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3127318684
2Feyenoord3123625675
3FC Twente3119662863
4AZ3016772455
5Ajax3113108749
6NEC30121171547
7FC Utrecht301299245
8Go Ahead Eagles3111911342
9Sparta Rotterdam3011712240
10sc Heerenveen3110615-1436
11Fortuna Sittard309813-1835
12Almere City FC3171212-2033
13PEC Zwolle308814-1832
14Heracles Almelo309516-2232
15Excelsior3151115-2026
16RKC Waalwijk306618-2124
17FC Volendam304719-4419
18Vitesse304521-46-1

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zonde zeg. Uitstekend gespeeld en uiteindelijk meer verdiend dan een punt.

Hard gevochten maar uiteindelijk mis je dan toch een Tannane die iets onverwachts en beslissends doet.

Proper en Tavsan heel goed.

28 januari 2023 om 22:13

Echt zonde idd , we moeten ons zelf echt gaan belonen. Je speelt zo goed en weer een gelijkspel.
Die keeper zegt niet tegen snoei dat de bal niet tegen de paal kwam maar dat hij de bal redde

29 januari 2023 om 00:19

Die Olij stond me toch ook wel een pot te keepen, die heeft er hier zeker dat puntje binnengesleept voor Sparta. Ongelooflijk zonde natuurlijk, maarja, we zien voor de verandering een keer leuk voetbal in de Goffert, dat vind ik al heel wat.

Fris team dat NEC zeg. Vond Proper en Sandler erg goed. Zou bijna fan worden.. NEC verdiende de overwinning!

29 januari 2023 om 00:43

Proper heerste op het middenveld. Blij dat ‘ie zijn contract heeft verlengd

NEC heeft voor Eredivisie begrippen toch wel een lekker team, ook mooi om te zien dat ze het ook zo goed doen!

Volgens mij schoot tavsan een vrije trap ook nog op de paal… Sparta hecht collectief en sterke de guzman, maar qua gedrag is het wel antivoetbal ongelooflijk.

Waarom wordt dit artikel geschreven alsof Sparta thuis speelt? Dat ze toevallig een paar punten meer hebben betekent niet dat ze beter zijn dan NEC. NEC verspeelt hier de drie punten door geen vijf goals te maken van al die kansen

Titel impliceert een beetje dat Sparta hier op de een of andere manier twee punten heeft laten liggen maar ze hebben er natuurlijk een gewonnen. Het is dit seizoen een beetje de makke van NEC dat dit soort wedstrijden niet worden gewonnen. Volledige controle over de wedstrijd, voldoende kansen, Sparta komt uit open spel tot precies 0,0, is alleen maar bezig de boel te ontregelen en scoort dan ook nog uit een standaardsituatie. Helaas mis je vandaag dan toch de klasse van Tannane want voor de rest ziet het er gewoon goed uit, zowel met als zonder bal hebben we in principe echt de kwaliteiten om bij de eerste acht te spelen maar laten dat zelf een beetje na.

Sparta leidt puntverlies? Mijn God wat een titel.
Sparta mag God op de blote knieën bedanken dat het een puntje overhield vanavond tegen een oppermachtig NEC.
NEC is sowiezo 100x beter dan Sparta. Op alle posities betere voetballers. NEC hoort te staan waar Sparta staat en andersom.
NEC is genieten, Sparta is anti voetbal!

29 januari 2023 om 03:21

Jammer genoeg is het de laatste jaren wel gebleken (ook europees) dat antivoetbal loont. Behalve als er 1 of 2 teams zijn die er ECHT bovenuit steken

Sparta is helemaal geen anti voetbal. Helemaal dit seizoen niet. Dat NEC veel beter was vandaag dat was overduidelijk. Kwam vooral door de goede pressing waardoor Sparta niet kon voetballen.

29 januari 2023 om 00:41

Dus door de goede pressing van NEC begin je al in de eerste helft met tijdrekken? Ik vond Sparta in Rotterdam een wereld van verschil met het Sparta wat ik vanavond heb gezien. Het Sparta van vanavond was gewoon anti-voetbal en dat mag ook gewoon gezegd worden. Als het goed is, is het goed. En als het slecht is, is het slecht.

Wederom petje af voor sparta! Ze doen het fantastisch tot nu toen voor hun doen.

Sparta lijdt geen puntverlies. Sparta steelt een punt. Wat hebben we onszelf tekort gedaan. Twee 100% kansen, continu op zoek naar en goal en Sparta dat al vanaf minuut 15 tijd begon te rekken. Olij pakt hier een punt voor Sparta en dat was ook het maximale, want Sparta ging absoluut niet voor de overwinning

Olij een van de beste keepers eredivisie, redt n punt..
NEC veel beter, ik vind Sparta veel te verdedigend eiglijk wat anti voetbal.spelen; ze zijn er zesde mee geworden maar geen haar beter dan de degradatieclubs
NEC mooi voetbal

Puntverlies? Denk dat dit een gewonnen punt is. Met heel veel mazzel. NEC was een stuk beter en speelde erg leuk voetbal. Sparta stelde hier vrijwel niets tegenover. Een gestolen punt maar ook die is tellen. Beide overigens teams die dit jaar erg opvallen met hun resultaten. Leuk om naar te kijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren