Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ zet stijgende lijn niet door en bijt zich stuk op veerkrachtig Sparta

Laatste update:

Sparta Rotterdam en AZ hebben zaterdag de punten gedeeld. De Alkmaarders kwamen op voorsprong op Het Kasteel, maar zagen Arno Verschueren een kwartier voor tijd de stand gelijktrekken: 1-1. Daarmee geeft de ploeg van Maarten Martens de concurrentie de kans om in te lopen. AZ blijft weliswaar vierde, maar weet Go Ahead Eagles en Ajax op respectievelijk zes en zeven punten. Sparta blijft negende.

AZ leek de laatste weken eindelijk een stijgende lijn te hebben ingezet. Na een stroef begin onder Martens – de eerste vijf wedstrijden werden niet gewonnen – zag de interim-coach zijn ploeg achtereenvolgens van Fortuna Sittard (1-2) en Ajax (2-0) winnen.

Dat deed hij met tweemaal dezelfde elf namen aan de aftrap; alleen Riechedly Bazoer ontbrak tegen Sparta wegens een schorsing.

Met Alexandre Penetra als zijn vervanger zocht AZ direct de aanval op Het Kasteel. Gastheer Sparta deed hetzelfde, resulterend in een open begin. Tot grote kansen leidde dat niet, voordat minuut 25 aanbrak. Het scorebord kwam toen direct in beweging.

AZ had de ruimte om op te bouwen en vond uiteindelijk de geheel vrijstaande Yukinari Sugawara. De rechtsback twijfelde niet en schoot met een lage droge knal achter Nick Olij: 0-1. AZ gooide het daarop dicht en Sparta wist maar moeilijk het gaatje te vinden. Een afstandsknal van Djevencio van der Kust zette Mathew Ryan nog wel even aan het werk.

Olij had zich toen aan de overkant nog niet kunnen onderscheiden. Dat veranderde vlak na de thee. Ruben van Bommel plaatste een voorzet panklaar op het hoofd van Vangelis Pavlidis, die de Oranje-kandidaat tot strekken dwong: tegen de lat en over. Toen was het weer de beurt aan Ryan.

De Australiër redde geweldig op een kopbal van Tobias Lauritsen. Op die van Verschuren, een kleine drie minuten later, had hij echter geen antwoord. Invaller Charles-Andreas Brym zette geweldig voor en de Belg hoefde er alleen nog maar tegenaan te lopen. Ryan kreeg er weliswaar een handje tegen, maar genoeg was het niet. David Møller Wolfe viel in de slotfase nog geblesseerd uit, terwijl Finn Stam in de tweede helft debuteerde voor AZ.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dit. Bij vlagen goed spel (maar ook een goed Sparta), maar toch zie je dat we nog kwaliteit missen. Ik zeg het niet snel, maar de derde plek lijkt nu wel definitief uit zicht. Hopen dat Ajax morgen ook niet wint.

2 maart 2024 om 23:20

Goed spel? De 0-1 kwam uit de lucht vallen. Veel overtredingen en een rekkende keeper.

3 maart 2024 om 08:52

Ik zeg toch heel duidelijk bij vlagen?

3 maart 2024 om 07:19

Niet best geocached door die Martens. Kun je Maxim Dekker inbrengen kiest hij voor de middelmatige Stam. Doelpunt was met een Dekker en Goes in het centrum nooit gevallen.

Mooi! De afstand met AZ is nu 7 punten, Ajax 13 punten. Verder is het buiten Pavlidis ook niet al te best bij AZ.

AZ is ook wel een redelijk kleurloos elftal... Ajax steekt er met kop en schouders boven uit dit seizoen. Maar AZ stelt ook niks voor..

3 maart 2024 om 00:38

Dan zie je ze toch beiden onderste boven.
AZ niet in vorm, is het Ajax van dit seizoen wel de baas.

Dit is niet ongunstig. Bedankt Sparta!

3 maart 2024 om 08:08

Nu maar even kijken of FC Twente de Spartanen komend weekeinde wederom kunnen bedanken. Dan zullen de Tukkers in de Grolsch Veste toch uit een ander (bier)vaatje moeten tappen. Want behalve het eerste half uur was het ondermaats tegen het in financiã«le, bestuurs en sportieve nood verkerende Vitesse.

Wat een saaie wedstrijd, Sparta had maar 1 goede aanval en dat werd gelijk een doelpunt. AZ was ook niet denderend...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren