Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Sparta is Aaron Meijers door schorsing tot eind oktober kwijt

Laatste update:

Sparta Rotterdam moet Aaron Meijers tot eind oktober missen door een schorsing. De club ging in beroep tegen een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden waarvan één voorwaardelijk, maar dat haalde niets uit. De onafhankelijke tuchtcommissie van de KNVB gaat namelijk mee in het oordeel van de aanklager betaald voetbal en dus blijft de schorsing staan.

Meijers ontving zondag een rode kaart in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur (0-4 nederlaag). De gefrusteerde verdediger schopte Tom Boere onderuit in de slotfase van het duel, nadat de spits van Cambuur de bal niet teruggaf. Nadat scheidsrechter Martin van den Kerkhof door de kant werd geroepen door videoscheidsrechter Rob Dieperink, kreeg de linksback van Sparta een rode kaart en ontstond een opstootje op het veld. Het was voor Meijers zijn tweede rode kaart uit zijn Eredivisie-carrière, nadat hij september 2012 werd weggestuurd tegen sc Heerenveen (1-3 zege) na twee gele kaarten.

De overtreding van Aaron Meijers is te zien vanaf minuut 1:17.

Sparta gaf maandag aan dat het niet akkoord ging met de straf. “Zowel de speler als club zijn van mening dat deze straf buiten proportie is", meldde Sparta. Vrijdag is duidelijk geworden dat de tuchtcommissie meegaat in de eis van de aanklager. “De tuchtcommissie stelt vast dat Meijers met snelheid op de tegenspeler inliep en met kracht met zijn linkerbeen de tegenspeler trapt en hem daarbij raakt. Daarbij is van belang dat geen sprake was van een duel om de bal, omdat het spel al door de scheidsrechter was stilgelegd”, aldus Sparta.

Met een schorsing van vier duels, waarvan één voorwaardelijk, ontbreekt Meijers in de uitwedstrijd tegen PSV (zondag 3 oktober), de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (zondag 17 oktober) en de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk (zaterdag 23 oktober). Hij kan op 27 oktober zijn rentree maken in de bekerwedstrijd tegen GVVV.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hadden er ook 6 mogen zijn. Zo’n schop slaat natuurlijk helemaal nergens op.

27 september 2021 om 17:53

Toch gek dat dit dan niet mag, maar iemand naschoppen mag wel, zolang het maar niet de intentie is om iemand hard te raken.

Boere deed wel erg irritant maar dat is nog steeds geen geldige reden om zo'n belachelijke overtreding te maken. Lijkt me nog een heel redelijk voorstel van de aanklager.

27 september 2021 om 18:29

Al moet er ook wel vaker worden opgetreden tegen naar gedrag als dat van Boere.

Het was niet Breij maar Boere die werd neergeschopt. Maar heb zwaardere overtredingen gezien. Die met 3 afkonden. denk ook dat het redelijker is dat hij 2 wedstrijden moet toe kijken. Dit was dom en uit frustratie over het verloop van de wedstrijd, maar 2 moet voldoende zijn

27 september 2021 om 17:39

@lwd12, ook ik zou mij goed kunnen vinden in een straf voor Aaron Meijers van 3 wedstrijden, waarvan 1 voorwaardelijk. Want Meijers was duidelijk even volledig van het pad af. Hetgeen te maken zal hebben met het scoreverloop van de wedstrijd. Waarbij Cambuur uit pakweg 5 counters maar liefst vier keer het net wist te vinden. Terwijl de tegenstander uit Leeuwarden vooral liep te verdedigen. Ik ben overigens wel blij dat het natrappen van Tom Boere op het eerste gezicht geen ernstige lichamelijke gevolgen voor de Cambuur-spits heeft gehad.

Dit lijkt mij gelet op de overtreding alleszins redelijk.
Sparta zou een signaal moeten afgeven en het zonder meer moeten accepteren en zelf ze speler tot d orde moeten roepen. De wedsytrijd was al gespeeld en dan nog zo een idiote actie. Vervolgens komen spelers van Sparta, waaronder de doelman verhaal halen. Zijn ze helemaal gek geworden? De keeper ging duidelijk over de schreef en moest een gele kaart krijgen

Was natuurlijk een smerige overtreding, maar vind 4 wedstrijden wel veel vergeleken met andere overtredingen wie zelfs nog heftiger waren en maar 3 wedstrijden kregen. Die Meijers is zelf ook niet helemaal lekker trouwens, ben je een ervaren rot van 33, laat je je zo uit de tent lokken, echt zo dom.

Zo schandalig was het toch ook niet? Rode kaart oke, maar echt heel zwaar was het toch ook weer niet.

Dit zijn gewoon vieze trappen. Overtreding in duel is 2/3 wedstrijden. Maar buiten het fluitsignaal om een trap zou ik zeggen 10 potjes. Frustratie overtredingen zonder duel moet je keihard straffen

Wat ik nooit zo heel goed begrijp is dat , in dit geval, die Boere lokt en reactie uit, die Meijer trapt erin (of er tegenaan) en is geschorst tegen misschien wel concurrenten van Cambuur. Beetje ver gezocht misschien. Maar soms heb je zelf nadeel als er een rode kaart wordt gegeven bij de tegenpartij. Bij een lange competitie is zal je het niet echt merken, maar bij kwalificatiewedstrijden van een Ek/wk is het soms niet handig als er eentje wordt uitgestuurd die dan tegen de concurrent niet kan meespelen.
Wat en geouwehoer hoor ik u denken. En daar hebben jullie ook wel een beetje gelijk in haha ;-))

27 september 2021 om 18:14

Neem er nog eentje

Het valt me op dat veel clubs structureel in beroep gaan, al dan niet succesvol. Bij Twente ondergaan we praktisch elke straf, zonder te morren. Beide al dan niet terecht.

Ik heb de wedstrijd of beelden uit de wedstrijd niet gezien, een 4-0 nederlaag van de prachtploeg Sparta hoef ik niet terug te zien. Uitgerekend de sterspeler Meijers gaat eraf met rood, ongelooflijk zuur, hopelijk wordt de straf ingekort. Was hij nog maar onze kapitein van het zinkende schip ADO, hij wordt hier in ieder geval erg gemist!

Natrappen en dan drie wedstrijden schorsing. Dan mag je niet klagen, lijkt me. Zelf vind ik 5 wedstrijden schorsing beter voor dit soort onsportieve acties

Waarom is dit dan zo'n zware schorsing terwijl eerder is gezegd dat als de intentie niet hard is zelfs geel volstaat? Dit is natrappen en bij de amateurs zou ik er ook rood voor geven maar ik snap niet meer wanneer wel en wanneer niet.

1 oktober 2021 om 10:53

Zit toch aardig wat intensie in deze trap.

1 oktober 2021 om 10:54

Het blijft een ontzettend grijsgebied. Wanneer is het een harde trap of klap? Dit is toch niet meetbaar? Zulke achterlijke overtredingen dienen altijd bestraft te worden met rood, het gaat in mijn ogen om de intentie die spreekt uit zo'n actie en niet om de kracht ervan.

1 oktober 2021 om 10:57

100% eens, helaas hebben ze anders besloten en is het pure willekeur of het geel of rood is.

1 oktober 2021 om 11:04

Dat is het inderdaad, pure willekeur. Als jij meent iemand te moeten schoppen of slaan dan is er in mijn ogen maar één straf en dat is rood plus een lange schorsing. De intentie om iemand moedwillig pijn te doen is mijn ogen al voldoende om dit flink te bestraffen.

1 oktober 2021 om 11:25

Eens, als ik bijvoorbeeld nog even kijk naar de slaande beweging van Alvarez op Sadilek.
Daar hebben ze als reden voor de gele kaart, dat de beweging niet hard was als ik het goed heb. Het blijft dus pure willekeur wanneer er geel of rood wordt gegeven. Wat mij betreft is bewust slaan ook altijd rood.

1 oktober 2021 om 14:11

Het aanpassen van deze regel is misschien wel de slechtste regel aanpassing van de laatste 100 jaar. Los van het feit dat je hiermee een heel groot grijs gebeid krijgt wat iedereen op zijn manier uit kan leggen, maar je wilt op een voetbalveld toch geen natrappen of slaan hebben ? Ik vind elke slaande of natrappende beweging moet met rood en een schorsing bestraft worden. En dan kun je met de schorsing wel beslissen hoe zwaar je iemand wil straffen.

Trapt Boere uit frustratie zonder bal in de buurt. Rode kaart is dan terecht en op basis van de intentie snap ik de straf ook wel. Op basis van hoe hard het was, had ik dan wel een iets minder zware straf verwacht. Gisteren zag ik meerdere overtredingen in de wedstrijd van Feyenoord tegen Slavia Praag die harder en minstens zo gemeen waren, die dan weer hooguit geel opleverden. Wat dat betreft heeft de arbitrage in Europa nog wel wat ruimte om consistenter te worden...

Dat was ook echt een oliedomme frustratie tackle zeg

Geen ramp joh....
Zelfs de 3e keeper moet Meijers nog kunnen vervangen...
Tijdperk Meijers in eredivisie is ook wel klaar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren