Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sparta dankt excellerende debutant in Sittard en komt weer naast Ajax

Laatste update:

Sparta Rotterdam heeft de competitie hervat met een zege. De manschappen van Jeroen Rijsdijk waren met 0-2 te sterk voor de gastheren van Fortuna Sittard. De debuterende Shunsuke Mito was direct trefzeker. Sparta komt zo in gelijke punten met nummer vijf Ajax, dat later dit weekend in actie komt tegen nummer zeven Go Ahead Eagles.

Fortuna en Sparta waren de winterstop in december wisselend in gegaan. De Limburgers sloten af met een 0-2 bekerzege op FC Eindhoven, terwijl de Rotterdammers door ADO Den Haag uit hetzelfde toernooi werden geknikkerd.

Voor Rijsdijk en zijn ploeg kan de focus dus volledig op de Eredivisie. Dat geldt ook voor Mito, de kersverse winteraanwinst van Sparta.

De Japanse middenvelder werd overgenomen van Albirex Niigata en drukte direct zijn stempel bij zijn debuut. Halverwege het eerste bedrijf stichtte hij veel gevaar voor het doel van Fortuna-goalie Luuk Koopmans, alhoewel zonder resultaat.

Daarvoor hadden beide ploegen over en weer al grote kansen gehad, maar het scorebord gaf nog altijd twee led-verlichte nullen aan. Mito bracht daar na ruim een halfuur verandering in.

Na een snelle aanval kwam de bal bij Joshua Kitolano, die de Japanner de diepte in stuurde. Mito had het gaatje al gezien en plaatste in één beweging achter Koopmans: 0-1.

Fortuna raakte daardoor niet van de wijs en zette direct de tegenaanval in. Dat leidde, mede door de uitblinkende Nick Olij, echter niet tot een tegentreffer.

Sterker nog: Sparta vergrootte de marge vlak na rust. Metinho, koud in het veld voor de volgens afspraak gewisselde Mito, kon binnentikken na voorbereidend werk van Tobias Lauritsen.

Fortuna wist daar geen antwoord meer op te verzinnen. Zelfs dé kans, een strafschop na een charge van Mike Eerdhuijzen, was niet aan de ploeg van Danny Buijs besteed. Mouhamed Belkheir trof de paal en daarom bleef het 0-2 in Limburg. Het zegevierende Sparta klimt van de zevende naar de zesde plek.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik weet echt niet hoeveel kansen we vandaag nodig zouden hebben gehad voor een goal. Je moet hier gewoon 5-2 winnen. Onvoorstelbaar wát een gemis aan grote mogelijkheden zeg.

13 januari 2024 om 18:56

Hoeveelste penalty hebben jullie nu intussen gemist? Enige die ik kan herinneren die raak ging, was een nutteloze tegen PSV. O.a. tegen Ajax een belangrijke gemist en deze kon ook nog helpen voor een punt. Zonde

13 januari 2024 om 19:32

Volgens mij de 3e of de 4e. Noslin miste tegen Ajax, tegen Utrecht misste Halilovic volgens mij en nu die waardeloze Belkheir die werkelijk niets goed gedaan heeft toen hij inviel. Dat kon je Burak wel nageven; elke pingel was hangen! 😉

13 januari 2024 om 22:52

Dat jullie vaker hadden moeten scoren is wel duidelijk idd, maar 5-2 is wel schromelijk overdreven. Voor de 0-1 hadden wij ook al paar kansen gehad. Slordige wedstrijd van beide kanten, maar wel heel vermakelijk.

14 januari 2024 om 08:41

Nee hoor, zeker niet overdreven. Jullie hadden 1.1 expected goals, wij 3.3 en volgens mij iets van 25 doelpogingen. Dat betekende een winkans van 89%(!) met de wedstrijdstatistieken. Als je dan 1 op de 5 kansen scoort, maak je er dus 5, zo gek is dat niet. Sparta was wel enorm effectief en scoorde 2 van de 4 kansen. Hoort erbij helaas, iig blij dat we zo enorm veel creëren, al zie ik ons liever een overwinning stelen natuurlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren