Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spaans toptalent noemt 4 andere redenen dan geld om voor Saudi-Arabië te kiezen

Laatste update:

Gabri Veiga verbaasde afgelopen zomer de voetbalwereld door voor een transfer naar Saudi-Arabië te kiezen. Het 21-jarige Spaanse toptalent verliet Celta de Vigo voor Al-Ahli. Veiga laat anderhalve maand na zijn overstap weten dat zijn keuze niet geldgedreven was.

“Ik ben niet naar Saudi-Arabië voor het geld gegaan”, zegt Veiga tegenover het Spaanse radiostation El Larguero. “Ik ben erg trots op de stap die ik heb gezet. Van alle opties die ik had was dit de beste optie waar ik mezelf kon ontwikkelen en volwassen kan worden.”

De middenvelder noemt vervolgens nog drie redenen waarom hij voor Al-Ahli gekozen heeft. “Ik kan hier beter worden onder een jonge trainer (de 35-jarige Matthias Jaissle, red.) en spelen in een elftal vol met sterren. Daarnaast is de Saudische Pro League groeiende.”

Veiga speelde voor zijn transfer naar Al-Ahli 56 wedstrijden in het eerste van Celta de Vigo. Daarin was de Spanjaard goed voor 11 doelpunten en 4 assists. Veiga maakte zijn debuut voor de nationale ploeg nog niet, maar speelde al wel 9 jeugdinterlands voor Jong Spanje.

Namens Al-Ahli staat de teller op zeven officiële duels, waarin hij één assist afleverde. Veiga vergezelt bij de Saudische topclub onder meer Riyad Mahrez, Franck Kessié, Roberto Firmino en Édouard Mendy, die afgelopen zomer ook al naar de Golfstaat verkasten.

Toni Kroos
Al-Ahli troefde met de komst van Veiga onder meer Napoli, Arsenal en Chelsea af en schotelde Veiga naar verluidt een zeer lucratief contract voor. Dat laatste leek ook Toni Kroos te denken. Hij meldde zich onder Fabrizio Romano's post op Instagram om zijn zegje te doen.

"Genânt", zo omschreef Kroos de transfer in één woord. De Duitser kon op gemengde sentimenten rekenen in de reacties. Vooral vanuit Arabische hoek kreeg Kroos veel kritiek, waarna hij besloot zijn opmerking te verwijderen. Veiga zelf heeft nu dus pas voor het eerst op de beweegredenen achter zijn keuze voor Al-Ahli gereageerd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Aah gelukkig, hij heeft voor het "sportieve" traject gekozen en niet voor het geld.
Dan moet ik wel aangeven dat zijn sportieve ambities niet erg hoog liggen.

12 oktober 2023 om 11:05

Dit is hoe sportwashing werkt. Die jongens moeten door middel van interviews het beeld creeëren dat SA de mooiste en beste plek op Aarde is en dat geld maar een kleine rol speelde.

12 oktober 2023 om 11:14

Achja, iedereen weet beter.
Maar stel hij raakt volgend jaar geblesseerd is hij nog voor altijd financieel afhankelijk.
En voetbalt hij 2 jaar in SA, dan kan hij op zijn 23e nog naar de top van Europa.

12 oktober 2023 om 11:28

Kijk, het boeit mij echt niet waarom iemand in SA gaat spelen. Maar ben dan ook gewoon eerlijk. Waarom erom heen draaien terwijl de hele wereld weet waarom je daar bent?

Ah ja daar heeft hij natuurlijk helemaal gelijk in. Geld is niet de drijfveer om naar Saudie Arabië te gaan. De ontwikkeling van de competitie is fantastisch. Al moet ik wel zeggen dat Al Ahli het beste en grootste team is en al jaren een van de betere teams in Azië

12 oktober 2023 om 10:57

Het sarcasme lijkt van je post af te druipen (hoop ik) maar toch twijfel ik.

Ik zou ook best wel eens willen spelen met Farha Al Shamrani

Echt fantastische redenen moet ik zeggen. Dit kun je in Europa nergens anders, beter worden onder een jonge trainer. Natuurlijk is het eenvoudiger om daar in een elftal met sterren te spelen, want die zijn nagenoeg allemaal op hun retour. Als je dat in Europa zou willen, dan moet je ook echt goed kunnen voetballen. Achja, hopelijk blijft het bij dit soort uitzonderingen die wel graag de stap naar SA doen op jonge leeftijd.

Als jij als 21 jarige al 56 wedstrijden voor celta hebt gespeeld, dan is saudi arabie inderdaad de plek waar je je verder kan ontwikkelen. Wat een topcompetitie!

Het is gewoon jammer. Zeg gewoon fair en het is begrijpelijk hé dat je voor het geld gaat. Andere clubs betalen ook geen minimum loon. Dan sta je versteld wat deze clubs betalen. En zeg gewoon dat je 2 a 3 jaar wilt cashen en dan proberen nog terug te komen.

Het is een logische keuzes, en dan kan je noemen wat je wilt. Alleen even balletje trappen en mln vliegen om je oren heen.

Eigenlijk moeten ze die spelers aan een leugendetector hangen wanneer journalisten vragen of ze voor het geld naar SA zijn gegaan. Dat zou pas goede content opleveren.

12 oktober 2023 om 10:24

@achterman moeten ze dat ook bij joernalisten doen weet je ook of ze onzin uitkramen of niet. Bvb verwij en driessen.

12 oktober 2023 om 13:20

Want ze zijn verplicht zich te verantwoorden naar alles en iedereen?

12 oktober 2023 om 15:03

Helemaal niet. Maar liegen is ook niet netjes he.

Zeg gewoon dat je voor het geld bent gegaan terwijl je zwemt in het geld. Net of je verantwoording verschuldigd bent voor de keuze die je maakt.

Snap niet zo goed dat hij dit probeert recht te lullen. Hij vindt de centjes belangrijker. Is zijn goed recht. Moet-ie lekker zelf weten.

Prima toch dat hij voor het geld kiest. In deze tijd kunnen die voetballers niet zeggen "ik doe het voor het geld" dan worden ze gelijk op social media afgeslacht. Alleen naïef dat ze dan wel zeggen "ik koos voor het project" enz. Als wij tien keer zoveel kunnen verdienen daar in Saudi-Arabië dan vertrek ik morgen ook....

12 oktober 2023 om 10:26

@ leon tijssen. Ik snap ook wel dat die voor zoveel geld daar gaat spelen alleen zeg dan ook gewoon eerlijk en draai er niet omheen heel simpel. En in deze tijd kan je dat zeker wel zeggen alleen het probleem is dat ze het nooit doen. Zeg gewoon ik speel tot mn 25e daar heb ik zat verdiend en dan ga ik lekker met pensioen. Vind ik eerlijker over komen als nee ga voor het sportive daar heen bla bla terwijl dat totaal niet geloofwaardig overkomt. En eerlijkheid duurt het langst dusja.

Toptalent... Nee dat woord wordt veel te vaak gebruikt. Bellingham, die kun je een toptalent noemen

Wat een onzin zeg.. Dat je jezelf overtuigd hebt dat je het voor welke andere reden dan ook doet in plaats van voor het geld is helemaal prima, maar je gaat verder echt niemand overtuigen. Wat een onzin.. Als je daar gaat spelen doe je dat voor de centen, omdat je een broodvoetballer bent, dat is helemaal prima maar houd op met die bullshit over het "sportieve project".. Ik begrijp niet waarom mensen hier zo'n doekjes om proberen te winden, het is toch een prima reden om voor het geld te vertrekken? Het zijn namelijk ronduit idiote bedragen waar je voor kunt tekenen! Je speelt jezelf en je complete familie binnen 3 financieel onafhankelijk en dat is heel mooi voor iedereen in jouw familie!

Kan er wel 1 verzinnen: geen last van Journalisten die (zeker in NL) maar kunnen schrijven, roepen en denigreren!
Je kan 9 goede potten spelen, maar speel je 1 slechte dan is er altijd wel 1 journalist die je volledig afschrijft tot het onrespectloze aan toe.

12 oktober 2023 om 10:57

Nee, journalisten daar kijken wel uit! Zonder grappen, je hebt wel een punt aangaande Nederlandse journalisten, al is het een beetje generaliserend.

12 oktober 2023 om 11:03

Precies. Als je in SA als journalist het verkeerde schrijft wordt je in een Turkse ambassade in stukjes gehakt. Dat is hoe de hele wereld het zou moeten doen toch???

12 oktober 2023 om 11:07

Dat is dan weer het andere uiterste, bedoel meer het beetje respect voor de persoon zoals dat voorheen normaal was! ..

12 oktober 2023 om 11:50

Heb je de Engelse en Duitse boulevardkranten weleens gelezen? Bovendien is heel de voetbalwereld zo opportunistisch als maar zijn kan, niet alleen de media (in NL).

Uiteraard ga je als jonge jongen voor de overige redenen die hij opsomt.
Hij had het ook vast wel voor de helft aan salaris gedaan, wie wil er nou niet in SA voetballen onder jonge onbekende trainers tegen clubs waarvan hij de naam niet eens kan uitspreken.
Ik geef hem groot gelijk.

Heeft gewoon voor het grote geld gekozen. Kan allerlei smoesjes erbij halen, maar niemand die het gelooft.

Snap ik wel hoor, ik wil mij graag ontwikkelen tot CEO van een grote multinational maar ik heb er voor gekozen om voor 10 miljoen achter de vuilniswagen te hangen om mij te ontwikkelen. Dat doe ik niet voor het geld hoor mocht iemand dat denken.

Allemaal smoesjes erbij verzinnen behalve de daadwerkelijke reden haha. Als die zich wou ontwikkelen had die naar Napoli moeten gaan. Daar kon die zich meten met de top van Italië en ook in de CL. In de Saudi League is het niveau niet bijster hoog op 5 teams na. Die teams konden namelijk voor veel geld spelers inkopen. De andere clubs hebben gewoon nog dezelfde spelers die veel lager in niveau zijn. Denk niet dat je daar wat van opschiet. Maar goed hij verdient wel lekker geld.

12 oktober 2023 om 12:11

Een beetje hypocriet allemaal.
Alsof een voetballer tegenwoordig zich moet verantwoorden voor waar en waarom hij ergens wil voetballen.

Alsof dat veel anders is of was in andere Europese landen.
Cruijff kon tenminste nog roepen dat hij niet alleen naar Barcelona ging voor het geld maar ook voor het mooie weer.
Maar ook hij ging van een topclub Ajax, Europees kampioen, naar een club die nog nooit een Europese prijs had gewonnen. Ook Michels en later Neeskens gingen voor "het project".
Ook zij gingen echter voor topsalarissen.

Er zouden in de jaren 70 nog vele top en minder topspeler verhuizen naar Spanje.

In de jaren 80 gingen de beste spelers ook richting Italië. Voor het geld!

De afgelopen 20 jaar is Engeland erbij gekomen.
Nu kunnen ze ook roepen dat het de mooiste, meest competitieve competitie is maar dat is lang niet altijd zo geweest.
Ze zijn nu groot omdat hun budget de aller grootste is.

Toen Beckham voor 200 miljoen naar LA Galaxy vertrok, was dat niet anders dan voor het grote geld.

Sinds Ronaldo naar Al-Nassr is vertrokken zijn er vele top coaches en voetballers, oud en minder oud, naar SA vertrokken. Ik zie daar wel een echte project ontstaan. Hebben nu zo'n 5 clubs versterkt. Het zou mij verbazen als niet een van hen de Aziatische CL gaat winnen.
Niet zoals Bechham destijds in de USA of Messi nu. Die gaat denk ik de MLS niet veel groter maken.

Gelukkig mag deze jongen lekker zelf weten waar hij voetbalt.

12 oktober 2023 om 11:57

Klopt, alleen dat is de strekking niet. Het is/lijkt dat hij andere beweegredenen aanhaalt, dan waar het daadwerkelijk om gaat. De gevulde bankrekening. Waar ook niets mis mee is, alleen zal hij weer extra betaald worden om aan te geven dat het aan alles ligt, behalve die centen die overgemaakt worden.

Compleet wereldvreemd die knaap. Volgens heeft 'ie gewoon gedacht: "Ik trap in dit soort woorden, dus de rest van de wereld vast ook.'' Die koos natuurlijk gewoon voor het geld. Niet erg, maar lieg er gewoon niet om.

12 oktober 2023 om 12:24

Waarom moet hij zich überhaupt verantwoorden? Laat die jongen lekker.

13 oktober 2023 om 15:19

Dat hoeft hij niet, maar ik stel ook nergens dat hij dat moet. Ik geef gewoon m'n mening.

Zoals Gravenberch voor het sportieve plan van Bayern München koos.. Oftewel; onzin. Niemand kent deze jongen en z’n cijfers zijn niet heel denderend, ook niet in een matige competitie. En hij heeft zelf de keuze gemaakt en dat mag. Dus doorrrrr..!

Tsja, moet hij toch lekker zelf weten.
Veelbelovende speler die op jonge leeftijd gewoon voor het geld kiest. De rest is pure nonsense.

Je gaat niet voor het sportieve naar SA. Ja, misschien hebben ze goede faciliteiten en een goede coach gekocht. En ja, misschien heb je een paar goede medespelers. En ja, misschien heb je een paar goede tegenstanders (paar spelers bij een tegenstander dan). Maar bij iedere (top)club in SA spelen maximaal maar een handje vol goede voetballers. Volgens mij heeft ieder team zo'n beetje maximaal 6 tot 8 buitenlande spelers, waarvan niet eens iedereen een topper is waar je flinke weerstand tegen kan verwachten.

De rest is gewoon middelmatig niveau, geen haar beter dan een Eredivisie.

Jammer van het talent Veiga op de Europese veldne, maar misschien maakt hij net als Carrasco toen met China een omweg en komt hij wel weer terug op 25 jarige leeftijd.

Ik heb er geen probleem mee als spelers voor het geld kiezen.
Maar ga geen onzin lopen verkondigen als dit.
Je speelt met een aantal sterren waarvan de meeste toch over hun hoogtepunt zijn aangevuld met een aantal spelers die in de segunda division hun plaatsje niet zouden hebben.

Het gaat zeker niet om het geld. Al Ahli was altijd al zijn droomclub. Ook heeft SA een fantastische competitie met veel weerstand.

3 redenen: cijfer met 3 nullen per uur

Erg geloofwaardig dit uit de mond van een 21. Jarige speler!

Als je ergens voor het geld gaat spelen is dat prima. Sommige spelers zijn er gewoon open in, anderen vinden het nodig om zichzelf ongeloofwaardig te maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren