Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spaan: ‘Echt niet: het was Frenkie die in de problemen kwam’

Laatste update:

Oranje kende maandagavond een moeizame eerste helft tegen Duitsland, dat in Gelsenkirchen al na twintig minuten op een 2-0 voorsprong stond. Henk Spaan schrijft in zijn column in Het Parool dat Frenkie de Jong in zijn ogen verantwoordelijk was voor het feit dat Nederland overlopen werd door de Duitsers.

“In de NRC stond dat De Roon door de Duitsers was overlopen. Echt niet: het was Frenkie die in de problemen kwam en De Roon die de omschakelende Duitsers af en toe wist te stuiten”, stelt Spaan. Bondscoach Ronald Koeman gaf Kenny Tete in Duitsland de voorkeur boven Denzel Dumfries, die tegen Frankrijk nog een basisplaats had. Spaan is niet onder de indruk van de prestaties van de vleugelverdediger van Olympique Lyon.

“Bovendien moest De Roon de rechterachterkant beveiligen, omdat Tete echt geen idee had. Koeman schijnt Kenny goed te vinden, wat voor die jongen alleen maar een hoop stress oplevert”, vervolgt de columnist, die positief is over de inbreng van Dumfries. “Waarom was Matthijs de Ligt zo goed tegen de Fransen? Ook door de aanwezigheid van Dumfries. Waarom was De Ligt matig tegen de Duitsers? Ook door de afwezigheid van Dumfries.”

Ben jij het hiermee eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En waarom speelde De Ligt thuis slecht tegen Duitsland?
Ook door Dumfries.
Man man man wat een hopeloos figuur die Spaan.
Volgens mij nemen weinig mensen Spaan nog serieus.
Frenkie kwam in de problemen omdat de rest van het elftal te apathisch en slecht stond te spelen. Frenkie werd onvoldoende geholpen door zijn medespelers.

21 november 2018 om 13:40

Of jij bent gewoon totaal niet objectief. De Ligt en Frenkie waren beide gewoon slecht tegen Duitsland. Altijd maar weer die domme smoesjes dat het aan de rechtsback lag of de middenvelders die te weinig bewegen, volgens de kenners. We moeten gewoon eens kappen met dat domme gehype en ongein over Frenkie de Jong en Mathijs de Ligt. Vergelijkingen als Iniesta, Busquets, Cruijff, Xavi of wat ever, is buitengewoon lachwekkend en typisch Nederlands. Ik zie Frenkie de Jong nog eerder bij een middenmoot van Bundesliga voetballen over 6 jaar dan dat hij de nieuwe Cruijff of Iniesta wordt. Vooral Frenkie de Jong is in mijn ogen zwaar overschat en heeft nog lang niets te zoeken in de Europese top. Dat zag je gewoon duidelijk tegen Duitsland afgelopen maandag.

Gewoon lachwekkend en hypocriet om te zien hoeveel mensen de slechte wedstrijden van De Ligt en Frenkie de Jong steeds goed durven te praten dat het aan de ander ligt of aan het middenveld. Alsof beide spelers de heilige voetballers zijn van Nederland die niks fout doen. Frenkie en Mathijs de Ligt waren gewoon slecht tegen Duitsland. Hier valt niks over goed te praten.

Ik kan sowieso wel om jouw lachen dat jij hier eerder steeds riep op voetbalzone dat Mathijs de Ligt en Frenkie de Jong minimaal 100 miljoen euro waard zijn. Dat is gewoon verre van de realiteit voor een speler uit de micky mouse league. Niemand gaat dat ooit betalen voort een Eredivisie speler. Beide spelers zijn maximaal 35 miljoen euro waard. Ze hebben tot nu toe alleen maar bewezen in de Eredivisie en wat wedstrijdjes Europees. Dan ben je bij lange na geen 100 miljoen waard.

21 november 2018 om 13:44

Wie speelde er dan wel goed tegen Duitsland? Iedereen trok zich gewoon mee in de ontstaande malaise. Al was Frenkie of de Ligt in topvorm geweest, dan nog hadden ze niet niet het verschil kunnen maken. Je kan nog zo'n goede timmerman zijn, maar als alleen maar kromme spijkers hebt, dan wordt het lastig.

21 november 2018 om 13:44

Zermatt, tot je laatste zin is je comment juist, maar met die laatste zin maak je alles ongeloofwaardig. Frenkie heeft genoeg talent om het tot de wereldtop te schoppen, daar zijn ook de grootste criticasters (bij Veronica Inside, wat jij duidelijk gisteren ook gezien hebt) het over eens. Dus in plaats van weer eens een controversiele uitspraak te doen, had je die beter achterwege kunnen laten zodat je comment daadwerkelijk nut had.

edit
Aha, je hebt er weer eens een aantal alinea's en wijzigingen aan toegevoegd. Er valt zo toch niet met jou te praten man.

21 november 2018 om 13:46

Hoezo domme smoesjes? Iedereen heeft kunnen constateren dat Tete niks fout deed in de wedstrijd en dat Promes op de goal na ook niks goed heeft gedaan. Wijnaldum heeft hij meegedaan? Ga zo maar door. Frenkie is ook mede afhankelijk van de vorm van zijn medespelers.

21 november 2018 om 13:46

Over lachwekkend gesproken. Deze 2 jongens zijn gewoon uitzonderlijke talenten en als je dat, na 1 matige wedstrijd, niet inziet snap je gewoon geen reet van het spelletje.

Tegen Duitsland was Memphis dramatisch qua keuzes en passing en van dijk ging de fout in bij de 1-0 en hefte bij een 2-0 stand buitenspel op waardoor het 3-0 had moeten worden. Onze 2 “toppers” maakte meer fouten dan de jong en de ligt, maar daar hoor je niemand over. Nee het enige wat je hoort zijn de mensen die nu, na wedstrijd op wedstrijd goed spel van beide Ajacieden, eindelijk een keer commentaar kunnen geven dat ze misschien toch wel overschat zijn.

Dit zijn toppers en over 10 jaar zullen mensen als jij alleen maar zeggen: ja dat deze 2 zo goed zijn als ze nu zijn heb ik altijd al voorspeld.

Heel de wereld ziet dat de jong “het” heeft, behalve Zermatt haha

21 november 2018 om 13:46

Dat Frenkie en Mathijs gehyped worden valt niet te ontkennen. Echter denk ik dat het druk zetten van de duitsers ervoor gezorgd hebben dat Frenkie niet in zijn spel kwam. Met backs zonder diepgang is het dan lastig voetballen. De bal kan dan niet over links of rechts gespeeld worden. Bij Ajax heb je met Tagliafico en Mazzeroui diepgang op de flanken. Als Frenkie dan inzakt kan hij de bal veel makkelijker kwijt en lopen de druk zettende mensen van de tegenpartij voor niks. Na 3 keer druk zetten houden ze daar dus mee op. Laten we voorop stellen dat Tete de komende periodes niet meer uitgenodigd hoeft te worden en dat je misschien binnenkort met van Aanholt, Dumpfries en eventueel Karsdorp over een tijdje genoeg spelers hebt op de backpositie die de aanval ondersteunen en de slag op het middenveld kunnen steunen

21 november 2018 om 13:55

@kleinegeneraa7, van Dijk, de Roon, Vilhena en Blind waren wel goed. Daarnaast is het niet zo gek dat men met een vergrootglas kijkt naar de Jong. Als ik het hele weekend hoor dat Frenkie de nieuwe Cruijff is en nu al tot de wereldtop behoort etc. , dan is het niet zo raar als je daar extra op gaat letten. Hij viel behoorlijk door de mand.

@zermatt_person. Ik ben het met je eens. Toen Frenkie slecht speelde kwam het door de Roon en Wijnaldum. Toen de Ligt de vorige wedstrijd tegen Duitsland een paar keer opzichtig de fout in ging kwam dat door de Roon en Dumfries. Het ligt aan alles en iedereen, maar nooit aan henzelf.

Een slechte wedstrijd op deze leeftijd kan gebeuren en is helemaal geen schande. Daar worden ze alleen maar beter van. Het probleem is het goedpraten van de slechte momenten.

21 november 2018 om 14:13

Het is geen dom gehype,

Spaan onderkent zelf een deel van het probleem om vervolgens de gevolgen compleet af te schuiven op Frenkie. Hij vond de roon nog redelijk, maar dat deze te veel de rechterkant moest bewaken. Maar als hij dan vervolgens ontbreekt als er 3 man op Frenkie afstormen is dan een fout van Frenkie want die wordt overlopen.

En jij heel snel roeptoeteren jaaa dat is Frenkie die was slecht die is max 35 miljoen waard. Moet je helaas teleur stellen, net zo zeker als Dumfries is van een basisplaats (na die verschrikkelijke wedstrijd tegen Duitsland). Zo zeker zijn de Ligt en Frenkie de jong ook al van een basisplaats. Maar goed Koeman wilt vooral Ajax spelers hypen............

21 november 2018 om 14:18

De Roon vond ik ook goed spelen en vilhena viel lekker in ja, maar Van Dijk speelde niet een hele geweldige pot hoor. Bij de 1-0 stapte die wel heel flauwtjes in. De Jong speelde ook gewoon slecht, heb ik al meerdere keren aangegeven, maar het wordt gewoon heel zwart-wit benaderd. Zet bijvoorbeeld een busquetes in dit Nederlands elftal en hij was tegen hetzelfde aangelopen als Frenkie. Jij vindt dat Frenkie door de mand is gevallen, ik vind het Nederlands elftal dat op dat moment door de mand is gevallen. Maar laatste woorden die ik er aan ga vuil maken, heb het idee dat dit zo'n typische discussie is waar geen eenduidige waarheid op berust, maar net uit wat voor punt je het benadert.

21 november 2018 om 15:02

Probleem is ook dat Nederland geen Tadic'en en Ziyechs heeft die de bal opeisen. Op depay na heeft niemand echt graag de bal. Zet dan dubbele dekking op Frenkie en scherm de passlijn naar memphis af en dan kan je de angel voor een groot deel uit Nederland halen.

21 november 2018 om 15:03

Gelul. De vier voorin waren de bal steeds kwijt; met name memphis kon geen bal vasthouden. Als je Busquest voor Frankie had laten spelen, was die hierdoor in dezelfde problemen gebracht.

Ik durf te stellen dat als die Franse verdedigers er ook zo op gezeten hadden als de Duitsers, we die wedstrijd ook hadden verloren.

Spaan en jij e.v.a. zitten er dus allemaal naast

21 november 2018 om 15:13

"beide spelers zijn maximaal 35 miljoen euro waard'

Enigszins lachwekkend kan je dat wel stellen ja.

Inmiddels is de Jong al 84 miljoen waard en dan is het seizoen nog niet eens halverwege , fijne middag!

21 november 2018 om 15:27

@zermatt: als je kloten hebt dan durf je met mij de weddenschap aan. Ik durf voor elk bedrag de weddenschap aan te gaan dat De jong en de ligt beiden voor meer dan 35 worden verkocht. weet je wat ik zet hem op 40. Waarschijnlijk reageer je niet maar echt waar elk bedrag wat je wil.

21 november 2018 om 15:34

Dat Tete niks fout deed? Meen je dat echt? Ik vind namelijk dat Tete zowat alles fout deed!

21 november 2018 om 15:55

Zermatt, je zegt: Altijd maar weer die domme smoesjes dat het aan de rechtsback lag of de middenvelders die te weinig bewegen, volgens de kenners.

Heb je de wedstrijd gezien? Want als je de wedstrijd hebt gezien dan heb je toch gezien dat met name de eerste helft de aanval wel bereikt werd maar dat elke bal gelijk verloren werd, dat niemand een bal vasthield, dat Promes en Depay niet bewogen? Dat was gewoon zo. Tete was continu Sane kwijt en dat moest de Ligt dan maar opvangen. Je kan het domme smoesjes noemen maar het was gewoon zo. Iedereen kan zeggen 'frenkie de Jong werd overlopen maar als je als middenvelder de bal niet kwijt kan dan kan je niks.

21 november 2018 om 15:56

Ik vond dat Tere niet zoveel fout deed hoor.. Daarintegen, als je elk balletje breed of terug naar de keeper speelt is er vrij weinig fout te doen..

21 november 2018 om 16:08

Natuurlijk heb je (ook op dit forum) te maken met overdrijvende chauvinisten en fanboys die ergernis kunnen wekken door altijd maar de schuld op een ander te willen schuiven. De Ligt en Frenkie de Jong hebben een aantal van dit soort fanboys. Frenkie de Jong vond ik afgelopen maandag niet best, terwijl de Ligt vooral in de thuiswedstrijd tegen Duitsland minder speelde. Dat lag aan helemaal niemand behalve hunzelf. Zo dat is gezegd! Ik vind ze in interviews zelf overigens beide zeer welbespraakt en realistisch. Ze zijn zichzelf en niet kapot gemaakt door mediatraining.

Nu even over Zermatt: Ik vind jou altijd extreem negatief over alles wat van Nederlandse afkomst is. Dat jij nu veel likes hebt komt puur door je populistisch gelul en het feit dat er hier misgunners zijn die of iets tegen Ajax hebben, of iets tegen het Nederlands elftal.je moet wel een blind paard zijn als je het talent van de Ligt en Frenkie de Jong niet op waarde kan schatten. Deze jongens zijn zo vreselijk goed vergeleken met de Nederlandse spelers die de afgelopen 10 jaar doorbraken. Ze kunnen beide tot de absolute wereldtop gaan behoren. Elke topclub ziet dat, elke relevante analist ziet dat, wij zien dat! En dan denk jij dat je die 2 voor maximaal 35 miljoen pp in de huidige markt weg kan doen. Je zou in dat geval de allerslechtste technisch directeur aller tijden zijn! Dat is ook een prestatie!

21 november 2018 om 18:18

De Ligt en De Jong zijn beide talenten van wie het inderdaad moet worden afgewacht of die hun beloften wel waar maken. Dat de media deze twee jongens omhoogschrijven is niet hun schuld; zijn beiden vrij nuchter en weten vaak zelf wel of ze goed of slecht hebben gespeeld. Tegen Duitsland viel het hele elftal door de mand, er was niemand die de ploeg bij de hand nam. Kan gebeuren, Oranje zit in de lift, maar gaat met vallen en opstaan. Het niveau van de echte top is nu nog niet daar. Wel prima mentaliteit. Al die keren dat Oranje toch nog delen van de wedstrijd werd weggespeeld tegen b.v. Frankrijk uit en Duitsland zowel thuis als uit, kwam Oranje toch altijd weer op karakter terug in de wedstrijd. Dat zit wel goed. Dat De Ligt en De Jong beiden geen honderd miljoen Euro op gaan leveren klopt ook: dat wordt (veel) meer. Wen er maar aan....

21 november 2018 om 20:29

je bent zo goed als de rest van het team, als in teamsport.
Frenkie had geen afspeelpunten omdat ze allemaal stil stonden, en zelfs toppers hebben wel eens dat ze een fout maken

21 november 2018 om 15:31

Ik weet niet waarom Spaan door dit bericht een hopeloos figuur zou zijn hoor. En dan vervolg je met "volgens mij nemen weinig mensen Spaan nog serieus" Dat voelt een beetje als goedkoop willen scoren omdat je weet dat Spaan op VZ vaak afgemaakt word. (vaak terecht overigens). Nee Wijzijnkampioen, ik vind niet dat Spaan hier iets vreemds zegt, sterker nog, ik ben het volledig met hem eens! Ik weet niet of mensen jou nog serieus nemen maar deze reactie van je zal daar niet aan meehelpen ben ik bang.

21 november 2018 om 16:31

Inderdaad neem ik Spaan niet serieus.
Heb ik eigenlijk ook nog nooit gedaan.
Maar kwa Frenkie de Jong heeft hij wel groot gelijk.
Frenkie wordt groter gemaakt dan dat hij daadwerkelijk is.
Maar dat zijn we wel gewend van spelers die bij Ajax voetballen.

21 november 2018 om 17:06

Iedereen vergeet dat oranje een vermoeide wedstrijd in de benen had 3 dagen ervoor tegen de fransen. De duitsers hadden een dag meer rust plus het was maar vriendschappelijk voor hun. De duitsers waren frisser in de benen.

Ben het hier voor de verandering wel eens een beetje met spaan eens. Hoe gecharmeerd ik ook ben van de jong hij was echt slecht de eerste 20 minuten. Maar om nu te zeggen dat het alleen door frenkie kwam dat we 2-0 achter kwamen gaat toch iets ver. Verder vind ik Dumfries vele malen beter dan Tete.

21 november 2018 om 13:53

Probleem is een beetje dat de hele wereld op de hoogte raakt van Frenkie de Jong en zijn speelstijl.
De middenvelders van Excelsior kunnen hier desondanks niets tegen inbrengen. Maar als jij continue onder druk gezet wordt door een Kroos of Kimmich, dan vind ik geen schande dat je niet zo domineert als normaal.
De beste jongen is 21 en zijn plafond is tot nu toe Ajax. Wat denkt Nederland dan? Dat hij even Kroos en Kimmich (die voor hun laatste beetje eer strijden) het bos in stuurt?

21 november 2018 om 14:06

Dat Ajax zijn plafond is, ben ik absoluut niet met je eens. Maar je hebt zeker gelijk dat Duitsland zijn huiswerk goed gedaan heeft. Bij een Spanje zouden ze dit niet kunnen doen, maar bij oranje is er maar 1 echte spelbepaler en dat is Frenkie. Dat zag je goed bij het druk zetten. Het moment dat hij aangespeeld werd, zorgden ze dat alles vast stond en schoven de duitse verdedigers en middenvelder zelfs 1 á 2 meter voorbij hun directe tegenstander om de passlijnen af te schermen.

Dat heeft De Jong (met deze intentie) nog niet eerder meegemaakt, maar daar zal hij van leren. In het vervolg zal hij wellicht, tegen zijn natuur in, een bal terug of opzij spelen ipv vooruit óf sneller een lange bal over die opgeschoven tegenstander geven en op de snelheid voorin te gokken.

Je mag hier natuurlijk niets slecht vinden aan Frinkie de Jong.want dat drukt zijn marktwaarde. Als hij goed speelt licht het aan hem ,en als hij minder speelt licht het aan het hele team..vind het eigenlijk wel een makkelijke redenatie.

21 november 2018 om 14:30

Frenkie speelde inderdaad een belabberde wedstrijd. Mag ook een keer gezegd worden. We weten nu dat hij talent heeft en pas 21 is, maar als hij slecht speelt mag het ook gezegd worden.

21 november 2018 om 15:37

Hij heeft in ieder geval niet het licht gezien daarentegen wel De Ligt gezien.
Dat Frenkie niet goed speelde klopt maar dat lag niet alleen aan hem, het team was gewoon niet goed. Wat ik eerder heb aangegeven is dat het NL elftal 100% inzet moet hebben van alle spelers, zo niet dan kom je in de problemen en zeker tegen een land als Duitsland.
Maar de haters vinden dat het allemaal de schuld is van Frenkie de fanboys vinden dat niet de waarheid ligt in het midden.

21 november 2018 om 14:50

Sinds wanneer bepaalt commentaar van een verzameling liefhebbers en nietsnutten de marktwaarde van een voetballer? Precies: sinds nooit.

Over makkelijke redenaties gesproken.

Frenkie de Jong gaf na de wedstrijd een goede analyse waarom het zo stroef liep. Duitsland speelde op papier 3-4-3, maar de aanvallers stonden dicht op elkaar waarbij iemand continu terugzakte om het middenveld te versterken. Aangezien de backs ook hoog stonden, werd ons middenveld totaal overrompeld omdat Duitsland een grotere meerderheid had. Dat Nederland slecht speelde had vooral te maken dat Low Koeman tactisch overklast had. En Frenkie werd gewoon zwaar onder druk gezet, Tete en Blind hadden weinig tot geen aanvallende intenties waardoor Duitsland makkelijk ons middenveld kon neutraliseren. Nederland zou dan de lange bal spelen, maar de Duitse beren achterin hebben geen kind aan een Babel, Depay of Promes in de lucht.

Dus Spaan mag wel meer credits geven aan Low dan alleen Oranje afbranden.

21 november 2018 om 15:35

helemaal eens. Low had zijn huiswerk heel goed gedaan. De aanvallers stonden zon beetje op een breedte van 15m. Bal ging daardoor vaak naar Tete, die totaal niet kan opbouwen, zoals Bosz dat al zag. Elke bondscoach heeft zijn lievelingetje en dit geval is dat tete

DLD stond tactisch goed en onze aanvallers waar niet in staat de bal te controleren als ze hem hadden.

Frenkie werd heel sterk onder druk gezet, dat was overduidelijk het strijdplan van de Duitsers. Het is aan het hele team om daar mee te dealen, en bovenal aan de Jong zelf. Hier leert hij hartstikke veel van. Het was niet zo dat hij niks meer kon doen, maar je zag wel dat hij hier echt even aan moest wennen. Er werd nauwelijks nog tussen de linies ingespeeld, wat juist zo geweldig goed ging tegen de Fransen. Prima leermoment!

Zijn er nog mensen die de mening van Spaan serieus nemen? Tegenwoordig speelt hij vooral een typetje van zichzelf.

21 november 2018 om 14:01

Hij heeft hier toch gewoon gelijk? Frenkie speelde slecht (en ja ook omdat Kimmich steeds op zn nek zat en een van de andere middenvelders dan ook nog op hem druk ging zetten). Het verhaal met Dumfries moet je alleen omdraainen. Misschien was het niet zo zeer Dumfries die gemist werd, maar Tete die speelde. Dat kon echt niet namelijk.

21 november 2018 om 14:12

Iedereen kon zien dat Frenkie en De Ligt niet goed speelden daar gaat het mij ook niet om. Het gaat mij erom dat hij het functioneren van De Ligt ophangt aan de kwaliteiten van Dumfries terwijl er in die wedstrijd veel meer aan de hand is. Nederland speelde slecht omdat het niet om wist te gaan met de tactiek van de Duitsers en veel meer spelers het niet lieten zien. Spaan loopt al zo lang mee in het voetbal maar toch lukt het hem zelden om de juiste oorzaken aan te wijzen. De Ligt wist dat na de wedstrijd wel prima te doen overigens. Misschien dat hij in het vervolg de columns voor Spaan wel kan gaan schrijven.

21 november 2018 om 14:39

Wat mij opviel is dat het drukzetten op Frenkie gebeurde wanneer Matthijs of Virgil hem inspeelde. Echter, wanneer Tete en Blind aan de bal waren, stond Frenkie veelvuldig centraal naast hen vrij zonder dat er direct druk op hem gezet kon worden als hij ingespeeld zou worden. Dán moet hij de bal krijgen, maar ging het balletje van beide heren netjes terug richting de Ligt resp. Virgil.
Dit is overigens geen excuus, want Frenkie speelde gewoon niet goed, maar ik vond het wel opvallend.

21 november 2018 om 14:02

Normaliter ben ik het ook niet met hem eens. Maar deze keer geef ik hem wel gelijk. Frenkie de Jong was deze keer de zwakste schakel terwijl de Roon elke fout van zich hersteld. Als je de wedstrijd hebt gekeken, dan weet je dat het zo is. Dat Dumfries beter is dan Tete, daar hoef je geen geleerde voor te zijn. Het mag ook eens gezegd worden dat Frenkie een niet al te beste wedstrijd speelt, of is dat ook verboden? En btw, Dat Spaan een slechte columnist roepen is wel erg makkelijk scoren, Misschien kan je je mening ook met argument opbouwen dan alleen te zeggen " Wie neemt Spaan serieus?" en that's it.

21 november 2018 om 14:59

Vond je Frenkie slechter dan Tete? Die vond ik namelijk met kop en schouders erboven uitsteken. Frenkie speelde zeker slecht, maar dat gold voor meerdere spelers. Hij maakte natuurlijk fouten op een riskante positie, maar Tete stond als een Eskimo in de Sahara zo leek het wel.

Eerlijk gezegd was mijn beeld ook dat Frenkie echt matig speelde. Echter wanneer ik naar de statistieken kijk zie ik dat hij een passingspercentage heeft van 96% en 10% van zijn passes gaan achteruit. Nu zeggen statistieken niet veel maar het is toch opmerkelijk.

21 november 2018 om 14:04

Heeft gewoon met verwachtingspatroon te maken, wat hij in de meeste wedstrijden laat zien is geweldig en dus verwacht je dat elke wedstrijd te zien. Maar als je daar over nadenkt is het best wel oneerlijk om dat te verwachten van een jongen die nu net zijn eerste seizoen speelt als onbetwiste basisspeler. Frenkie gaat er komen, de absolute wereldtop, daar ben ik van overtuigd maar daar kom je nooit in rechte lijn: dat gaat ook met hobbels.

21 november 2018 om 14:08

Precies, ik snap ook echt niet waar het commentaar vandaan komt. Hij was zeker niet slecht en mijn inziens 1 van de weinige die een voldoende haalden. Slechter waren sowieso Cilessen, de Ligt, Tete, Babel, Memphis en Promes, maar alle kritiek gaat gek genoeg richting de jong.

21 november 2018 om 14:24

Die statistieken zeggen ook niet dat Frenkie twee keer een counter van Duitsland inleidde. Als ze wat scherper waren voor de goal waren dat gewoon twee tegentreffers.

21 november 2018 om 14:35

Jij vond van Dijk wel goed spelen toch? Ondanks het laffe ingrijpen waar de 1-0 uitkomt en het opheffen van buitenspel waar de 3-0 uit had moeten komen. Twee aanzienlijke fouten. Waarom vond jij van Dijk dan wel goed en de Jong slecht?

21 november 2018 om 15:04

@marocberkane 100 waar, dat is ook wat ik bedoelde met het feit dat statistieken niet alles zeggen.

21 november 2018 om 15:19

@bakkert

Omdat het een Ajax speler is natuurlijk, wat dacht je zelf dan? Het ligt er zo dik bovenop bij hem, heel triest om te lezen maar wat doe je er aan. Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt kunnen toch niks goeds doen bij hem.

21 november 2018 om 15:58

Tja. Ook de Ligt, Tete en Promes zaten de boven 90% in het overzicht dat ik heb gezien. Promes had een mooie goal maar vond ik verder niet sterk spelen. Van De Ligt heb ik vooral veilige pasjes op eigen helft gezien en bij Tete idem dito. Zo'n statistiek zegt dus inderdaad weinig. Een medespeler die op 5 meter afstand iets hoger staat is namelijk al een bal vooruit maar stelt verder weinig voor als er geen vooruit/aanvallend denken aan gekoppeld is.

21 november 2018 om 15:20

nick_afca,

Ik vond Frenkie helemaal niet slecht. Zijn percentage zegt dit ook weer. Henk Spaan is gewoon een dorpsgek waar weinig zinnings vanuit komt. Het is wel zo dat Tete meer dan dramatisch was.

De Duitsers hadden de hele tijd 2 tot 3 man op Frenkie. En normaal heb je dan een mannetje extra vrij, maar omdat Tete en Promes zo dramatisch waren leek het net alsof het aan Frenkie lag.

Kijk maar bv naar Messi, hoe vaak was het matig met hem in het Argentijns elftal. Lag dat aan Messi of aan de rest die er gewoon niet zoveel van kan.

Messi wordt ook vaak door 3 man bewaakt, en Frenkie is nog niet zover dat hij zich van zoveel geweld kan ontdoen. Messi speelt bij Barca met middenvelders die wel wat meer kunnen dan een bal ophalen, die hebben kwaliteiten, en dan staat er altijd iemand anders goed vrij, en zetten ze niet meer dan 2 man op hem. De Duitsers zetten 2 tot 3 en soms zelfs 4 man op Frenkie!

De Duitsers wisten wie de bal Niet mocht hebben, en dat was Frenkie...en dat deden ze niet omdat ze hem zo lief vinden...dat deden ze omdat ze weten waar het voetbal vandaan komt en het gevaar zagen.

Veel mensen lullen hier maar wat, zonder verstand van het spelletje te hebben. Van Dijk gaat bij de 1-0 opzichtig in de fout, waarna de Ligt ook niet sterk verdedigd, maar het is gelijk de fout van de Ligt en Cillessen...zo reageren vele hier, gewoon puur op onderbuik gevoel.

Frenkie is onze hoop in bange dagen. Van Dijk is de enige die echt heerst en goed is, de rest is nog wisselvallig. Memphis deed ook amper iets goed...net als Wijnaldum...maar alles is de fout van Frenkie?

Ik moet echt lachen om degene die denken verstand van het spelletje te hebben, met die dwaze Spaan voorop...

21 november 2018 om 16:14

Dat percentage zegt niks. Hij liet zich vaak tussen de laatste linie zakken en gaf balletjes breed. Die tellen als vooruit mee. Dat was zo'n 80% van zijn inbreng deze wedstrijd.

Geinig dat iedereen een individu wilt aanwijzen voor de slechte eerste helft...

Het hele elftal van Nederland had geen antwoord op de formatie van de Duiters, waardoor de Duitersers constant een overtal hadden op hun linkerflank. Misschien (zeker) dat daardoor Tete en de Roon constant zoekende waren naar hun tegenstander(s).
Tevens is het logisch dat de Jong en de Roon het opbouwend lastig hadden, aangezien er voorin niemand tussen de linies vrijliep of een goede loopactie in de diepte maakten.

Zwakke prestaties van deze individuen zijn het gevolg van het uitblijven van een antwoord van het gehele elftal.

Frenkie speelde totaal niet naar zn kunnen nee, en De Ligt was zeker 1e helft ook minder (2e helft vond ik hem wel sterk), maar kom op nou. De Roon die op de rechterkant Tete hulp bood? Dat is wel het laatste wat ie deed. Stond op het middenveld zn mannetje, maar de momenten dat hij rugdekking moest geven hobbelde hij er een beetje achteraan

21 november 2018 om 16:02

Precies, bij die goal van Sane zijn zowel de Roon als Tete hem helemaal kwijt. Dat moet de Ligt dan ineens opvangen en dan zeggen mensen dat de Ligt een fout maakt maar dat begint natuurlijk al veel eerder.

Ik zat in het stadion tijdens Nederland Frankrijk en de hype van de Jong kan ik erg goed begrijpen. Hij is werkelijk zo goed aan de bal en als hij zijn tempo nog omhoog kan gooien is hij in potentie een absolute topper. Alleen vind ik inderdaad dat hij nog genoeg te leren heeft en dat is geen schande na een handvol Cl wedstrijden en interlands. Die komt er echt wel.

Mensen moeten niet vergeten dat Toni Kroos constant op zijn huid zat en dat de tactiek volledig was gericht om de Jong het voetballen onmogelijk te maken. Dit was een tegenstander met spelers die wekelijks al jarenlang onder de hoogste weerstand spelen ipv wekelijks naar NAC en excelsior moeten (met alle respect). Geef deze gasten de tijd en ruimte en het worden her europese toppers als van Dijk, dat ziet iedereen. Ik heb het dan over de Ligt , Dumfries, de Jong en misschien zelfs Bergwijn.

Tete nooit meer opstellen. Waardeloze speler met 0 wedstrijd ritme. Frenkie was niet best, eerlijk is eerlijk maar goed daar hadden er wel meer last van. Spaan is trouwens wel echt een enge vent. Zeurpietje

21 november 2018 om 15:32

Frenkie was gewoon ook goed tegen de Duitsers, er stonden 2 a 3 en soms zelfs 4 man op hem, die hem elk spel onmogelijk probeerde te maken, en nog had hij amper balverlies.

Maar omdat vooral Tete die werkelijk niets goed deed, en Promes die ook alles verloor leek het alsof het aan Frenkie lag, maar mensen die echt verstand van voetbal hebben snappen dat het probleem niet bij Frenkie, maar Tete en Promes lag.

Verder sprong bij Wijnaldum elke bal van zijn voet, en had Depay ook helemaal geen fatsoenlijke aktie.

De enige die wat niveau haalde waren V Dijk, buiten 2 grote fouten(1-0 was van Dijk die helemaal mist, en daarna grijpt de Ligt ook niet goed genoeg in) de Ligt en Frenkie samen met Cillessen.

De rest was van matig tot zeer slecht.
Hoe vaak heeft Messi problemen gehad bij het Argentijns elftal? Hij werd ook altijd door 2 of 3 man bewaakt, en kwam er dan niet uit, maar doordat hij geen fatsoenlijke mensen om zich heen heeft lijkt het aan Messi te liggen. Bij Barce heeft hij wel mensen die kunnen voetballen ,en dan staat er altijd iemand vrij...net zoals dat bij Oranje was.

Tete en Promes hadden voortdurend de bal en vooral Tete deed alles fout.
Maar grappig dat de man die ook in deze wedstrijd het minste balverlies had in de wedstrijd toch weer als minste wordt aangeduid.

Dat geeft wel aan hoeveel forumleden eigenlijk weinig van het spelletje snappen...

Koeman moet Tete nooit meer opstellen. Dumpfries is nu al zoveel beter...en dan had je heel anders gespeeld tegen die Duitsers!

Daar gaan we weer. Dit bedoel ik nou juist met er wordt teveel druk gelegd op deze jonge spelers. Mensen moeten echt gaan beseffen dat Nederland zeker gaat komen maar momenteel moet er niet teveel verwacht worden. Het is nu weer dumfries dumfries dumfries, die jongen komt net kijken bij oranje waarom gelijk zo helemaal ophemelen. Ik kan daar echt slecht tegen omdat altijd dezelfde mensen zijn die praten als het goed gaat en als het slecht gaat dan boren ze je de grond in

Het probleem zat hem gwn in de organisatie hier is niet een speler verantwoordelijk voor, het is eigenlijk best droevig te zien dat profs dit niet zelf in t veld kunnen oplossen en gwn tot de rust compleet wanhopig op t veld stond.
Het grootste probleem zat hem toch wel degelijk in het rechtse verdedigings blok met de ligt en tete

Waarom zou het iemand iets kunnen schelen hoe Spaan erover denkt?
Of ben ik nou te onaardig, nooit eens een keer iets positiefs alleen maar uitlokken van negatieve reacties.
Zoek dan ienand die wat positiefs te melden heeft.

Moeten we Henk Spaan eigenlijk nog wel ruimte geven om zijn achterlijke uitspraken aan te horen?
Die man toont keer op keer er echt helemaal niets van te snappen, en mag dan zijn mening ook uiten...

Ook dat gedoe met Nouri, ja was een leuk talent, maar ik had nog niets van hem bijzonder gezien, miste veel kracht, en dan zei Henk dat het de nieuwe Messi was...in het gesticht krijg je een spuit, en zeggen ze rustig aan Henkie...hier krijgt hij vrij baan.

Frenkie speelde gewoon goed, had amper balverlies...(hoogste percentage balvast in het elftal) maar werd continue door 3 tot 4 man opgejaagd. Daardoor stonden de Roon en Tete zo vrij als een vogel, maar vooral Tete leek alsof hij de hele tijd tegen hete kolen aan het schoppen was...deed niets maar dan ook niets goed.

Had Dumpfries daar gestaan en gespeeld zoals tegen Frankrijk, weet ik 100% zeker dat het spel er geheel anders uitgezien had.

maar de Duitsers waren slim, wetende dat Tete opbouwend uitermate zwak is, en de Roon meer een afpakker is dan iemand die een man passeert. Daardoor kwam Frenkie telkens in de problemen.

Verder was het voorin buiten Babel erg dramatisch...wijnaldum gold weer als vanouds dat niets hem lukte, en Depay deed ongeveer alles fout wat fout kon, enorm veel balverlies van beide.

Frenkie had een balvast percentage van 96% maar het lag aan hem...
Ik moet hier eigenlijk wel om lachen...zo zie je maar dat we miljoenen mensen hebben die voetbal kijken, maar verder eigenlijk geen weet van het spelletje hebben.

Als je Frenkie achteraf ook hoorde, hij wist precies uit te leggen waarom het fout ging, zou zo al coach kunnen zijn, omdat hij gewoon zo goed het spelletje snapt, maar als je mindere goden hebt houdt het snel op.

Messi is gewoon mogelijk de beste voetballer ooit, maar in het Argentijns elftal is het vaak armoedig met hem. Krijgt oom dekking van 2 tot 3 man, en omdat er in dat elftal ook weinig vernuft zit, komt hij vaak niet uit de verf...ligt dat dan aan Messi of de rest die gewoon een stuk minder is?

Spelen ze bij ajax of nl goed gaan ze naar barca, spelen ze daarna een wedstrijd slecht/minder goed eindigen ze ineens in de middenmoot van de bundesliga of iets dergelijks. Blijf toch leuk al die wendingen. Laten we het nou eerst is 2 a 3 seizoenen afwachten zowel op club als nationaal niveau. Een frenkie speelt nu bijvoorbeeld voor het eerst een seizoen als echte echte basisspeler en is pas sinds augustus echt betrokken bij oranje. Hoe kun je dan in hemelsnaam nu al roepen dat iemand een overhyped talent is. Die jongen heeft gewoon veel goede wedstrijden gespeeld, maar zoals elke voetballer en al helemaal als talent, speel je wel is een mindere wedstrijd. Nou wat erg allemaal zeg, desondanks heeft oranje gewoon 2-2 gespeeld en zijn we groepshoofd in de moeilijkste poule. Maar het enige waar wij als Nederlanders mee bezig zijn is lullen over frenkie en mathijs.....

Ik ben het niet met Spaan eens het kwam door dat de hele rechterkant (promes / Tete) slecht en/of onzichtbaar was waardoor alles bij de Roon op het bordje kwam. Hij is de stofzuiger op het middenveld maar als daar 2 spelers continu liepen te schutteren heeft dat weerslag op de rest, Het ging bij NL wat beter lopen toen Duitsland ging wisselen maar nog steeds was de rechterkant een zorgenkindje. Promes maakte dat doelpunt en dan is iedereen vergeten dat hij 90 minuten lang onzichtbaar was en Tete stond als een KKD speler te verdedigen. Dat was ook de rede waarom Bosz in die tijd geen vertrouwen meer in hem had.

Weer zo een supporter die spelers als individu beoordeeld, terwijl voetbal een teamsport is. Het is natuurlijk volstrekte onzin om te beweren dat 1 speler overlopen wordt. Dat heeft te maken met het hele team. Als je niet wilt worden overlopen moet je als team compact staan. Dat kan je natuurlijk niet als individuele speler. Oranje speelde gewoon als team slecht, waarom sommige mensen het steeds weer nodig om de schuld bij een mindere prestatie op het bordje van individuele spelers neer te leggen, is mij een raadsel. Kennelijk hebben zij een zondebok nodig.

22 november 2018 om 00:30

Goed verwoord het is een team dat faalt. Tegen de Fransen werd er net veel meer beleving gevoetbald er was veel meer beweging en denk dat je toch 2 radertjes miste in Bergwijn en Dumpfries. Met die 2 is het balans van het elftal een stuk beter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren