Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Southgate heeft heldere boodschap voor Henderson na transfer naar Saudi-Arabië

Laatste update:

De transfer van Jordan Henderson naar Saudi-Arabië heeft niet direct gevolgen voor zijn interlandcarrière. De middenvelder vreesde dat hij niet meer opgeroepen zou worden voor het Engelse nationale elftal na zijn overstap van Liverpool naar Al-Ettifaq. Bondscoach Gareth Southgate heeft Henderson echter gerustgesteld.

In Britse media doet Southgate een boekje open over zijn overwegingen om Henderson wel of niet meer op te roepen. "Ik heb hem deze zomer gesproken. Hij vroeg me of zijn transfer naar Saudi-Arabië automatisch zou betekenen dat hij niet meer in aanmerking komt voor het nationale elftal", vertelt de 52-jarige Engelsman. "We zouden dom zijn als dat het geval was."

Southgate wil geen conclusies trekken voordat hij Henderson aan het werk heeft gezien in de Saudi Pro League. "Waarom zouden we iemand uitsluiten op basis van waar ze spelen? We moet kijken naar hoe iemand speelt. We hebben wel een idee van hoe de competitie in elkaar steekt, maar we kunnen geen conclusies trekken totdat we daadwerkelijk wedstrijden hebben gezien."

Eind juli maakte Liverpool bekend dat zijn aanvoerder de deur op Anfield achter zich dichttrok. De inmiddels 33-jarige Henderson was twaalf seizoenen in dienst van the Reds, die hem overnamen van Sunderland. Bij Liverpool groeide de 77-voudig international uit tot een cruciale speler en was hij 8 jaar lang aanvoerder. Met Henderson als captain won Liverpool onder meer de Premier League en de Champions League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Liverpool het tijd vond door te selecteren zal het nationaal elftal dat ook wel vinden

6 augustus 2023 om 12:46

Dat woord zit niet in het vocabulaire van southgate.

6 augustus 2023 om 12:54

Engeland heeft een vrij jong team, Southgate heeft al vrij goed doorgesecteerd.

6 augustus 2023 om 13:20

Die man zou gerrard en lampard nog opstellen al zij nu nog in de MLS zouden spelen

6 augustus 2023 om 12:52

Henderson wordt wel altijd opgeroepen maar zweeft altijd tussen bank en basis, op zich is het een goede speler om erbij te hebben.

6 augustus 2023 om 12:56

Blijkbaar dus niet, zoals Southgate aangeeft

6 augustus 2023 om 17:33

Dat is dus niet het geval. Liverpool moet ook denken aan de lange termijn. Mogen spelers transfervrij de deur uit? Wie staan er op? Is er voldoende jeugd? Southgate moet de komende twee wedstrijdjes gewoon winnen en zich plaatsen voor het EK in Duitsland en dat doe je gewoon met je beste spelers.

Dan neem je als bondscoach jouw job ook totaal niet serieus. Southgate kan alleen al uit een karrevracht aan Premier League spelers kiezen en daarbij nog enkele Engelse spelers uit andere Europese topcompetities. Dan ga je toch geen speler kiezen die in een competitie speelt wat nog minder is dan de Portugese of Nederlandse competitie. Er spelen een paar topspelers in Saoedi-Arabië, maar de rest is brandhout. Al Nassr ging laatst nog keihard af tegen Celta da Vigo. Niveau stelt daar niets voor.

6 augustus 2023 om 12:49

Wel opvallend dat iedereen die pot tegen Celta een graadmeter vindt, maar die tegen inter niet.

6 augustus 2023 om 12:54

En 0-0 tegen PSG.

6 augustus 2023 om 12:53

Je bent totaal niet serieus te nemen als je als bondscoach een voorheen vaste waarde per definitie al uitsluit hierom. Als je na wat trainingen en een oefenwedstrijd merkt dat zijn niveau inderdaad afneemt dan kun je die beslissing altijd nog nemen, en Southgate zal dat in dat geval ook zeker doen.

6 augustus 2023 om 13:14

De intensiteit in de Premier League is toch wel heel anders dan in SA. Ik kan mij niet voorstellen dat dit ook invloed gaat hebben op het spel van Henderson. Southgate kan daarom toch veel beter voor spelers kiezen die straks mee kunnen met het hoge tempo.

6 augustus 2023 om 13:20

De intensiteit zal tegen landen als Malta en Noord Macedonië ook een stuk lager liggen en dan kan je prima een speler als Henderson erbij hebben.

6 augustus 2023 om 13:24

En wanneer gaat dat gebeuren? Na een voorbereiding in de zandbak? Na 1 jaar? Na 3 jaar? Gewoon erbij houden, merkt snel genoeg wanneer hij niet meer goed genoeg is.

6 augustus 2023 om 14:53

Je kunt inderdaad moeilijk zeggen: ik sluit je automatisch uit omdat je in SA speelt. Als je echter goed leest wat hij zegt, dat kun je wel degelijk concluderen dat het einde verhaal is voor Henderson.

6 augustus 2023 om 12:55

Maar het niveau van de competitie wilt toch niet zeggen dat het niveau van de speler meteen minder is? Als Henderson gewoon goed blijft voetballen en mee kan met het Engelse voetbal dan moet het geen probleem zijn. Kijk bv naar Portugal en Ronaldo, de Portugezen kunnen kiezen uit top aanvallers die bij topclubs voetballen. Is dat dan een reden om Ronaldo te passeren omdat hij niet in een topcompetities speelt?

6 augustus 2023 om 13:11

Spelers als Ronaldo en Henderson zitten in hun nadagen en hebben nu veel minder weerstand. Koeman roept toch ook geen spelers op uit Turkije, Griekenland of de MLS?

6 augustus 2023 om 13:15

Werd Sneijder opgeroepen toen die bij Galatasaray speelde?

6 augustus 2023 om 13:18

Dat is wel wat langer geleden en had Koeman destijds veel minder keus aan spelers uit topcompetities. Nu heeft hij veel meer goede spelers uit Engeland, Duitsland, Italië en Spanje beschikbaar. Daarnaast heeft Southgate heeft ook een enorme poule vanuit de Premier League waar hij uit kan kiezen

6 augustus 2023 om 13:21

Onder van Gaal heeft sneijder toch wel echt dondersgoed zn best moeten doen om geselecteerd te worden toen hij bij gala zat.

6 augustus 2023 om 13:24

Je lult jezelf wat vast. De Sneijder van Galatasaray zou nu ook gewoon opgeroepen worden.

Punt is dat spelers als Sneijder en dus ook Henderson wat meer krediet hebben opgebouwd. Die laten ze niet zomaar vallen.

6 augustus 2023 om 13:31

Dus dan maar automatisch Koopmeijners oproepen omdat hij in Italië voetbalt en niet een Lang omdat hij in België voetbalde? Gek idee

6 augustus 2023 om 14:11

Vincent Janssen werd wel opgeroepen

6 augustus 2023 om 14:33

Gezien het talent van nu had Koeman nooit de Sneijder van Galatasaray opgeroepen. Die was toen ook al aardig over the hill. Een speler opgeroepen puur op naam lijkt mij niet de beste keuze.

6 augustus 2023 om 16:09

@andres13, de enige reden om in Griekenland te ballen is omdat je niets beters kan krijgen, daar zit geen geld in. In SA of de MLS kan je nog spelen om het geld terwijl je in de top ook nog meekan. Er zijn momenteel geen Nederlanders in de MLS die ook maar 1 interland hebben gespeeld voordat ze gingen dus het is logisch dat Koeman ze niet oproept. In Turkije loopt nu helemaal niets bijzonders rond. Babel, van Persie en de eerder genoemde Sneijder hebben wel interlands gespeeld

6 augustus 2023 om 12:57

Blijf jezelf vooral voor de gek houden. Ga eens langs alle spelersnamen van de competitie. Ik wed dat alleen die spelers op je playstation naar de eredivisie komen

6 augustus 2023 om 13:10

Grote namen zegt niet alles. China, Turkije en de VS hebben ook wel grote namen. Wat ik hierboven ook al aangaf is het niveau van de rest van de spelers gewoon heel laag.

6 augustus 2023 om 14:17

Hoe weet jij dat de rest brandhout is? Dat is niet de indruk die ik krijg als ik bepaalde clipjes zie waarin Saudische spelers leuke dingen doen. Of toen ik het Saudische nationale elftal zag spelen. Ik denk ook niet dat een speler direct slechter wordt als hij naar een mindere competitie gaat. Verder weet ik niet of de Saudische competitie (zo veel) minder is als de Nederlandse. Ze hebben daar allemaal ervaren trainers die al wat hebben laten zien.

Volledig logisch dat het gaat om hoe(goed) iemand voetbalt, niet in welk land iemand voetbalt.

6 augustus 2023 om 12:57

Haha dat is juist volkomen onlogisch. Aangezien het veel makkelijker is om goed te voetballen in een amateur competitie.

6 augustus 2023 om 13:02

Ik ken nog wel een spits die de 5e klasse helemaal aan gort schiet, dus ik zal Koeman wel even bellen. Weerstand speelt blijkbaar geen rol

6 augustus 2023 om 13:31

Pff wat een simpele reactie weer. Als hij gewoon een heel goed niveau laat zien in SA, dan kan hij nog steeds opgeroepen worden.

6 augustus 2023 om 13:54

Gewoon een prima reactie, je snapt zelf toch wel dat je in een minder sterke competitie eerder uitblinkt?

6 augustus 2023 om 14:09

Natuurlijk, maar het gaat om wat iemand laat zien. Als je bij voorbaat al zegt dat hij niet meer opgeroepen wordt, dan ben je wat mij betreft niet geschikt als bondscoach.

Ik ben toch benieuwd hoe dat zal gaan met het niveau van spelers, of en hoe er verval in hun kwaliteit zal zijn en in hoeverre dat te maken zal hebben met het spelen op een lager niveau dan ze hebben gedaan, of doordat ze een dagje ouder worden, of allebei. Dat is lastig te meten en de een zal er beter tegen bestand zijn dan de ander. Henderson lijkt me wel een speler die zijn conditie goed in stand kan houden en zo oud is hij niet dus Southgate neemt hier geen rare beslissing.

Ik denk dat als een speler van niveau een bepaalde leeftijd heeft bereikt, het niet veel uitmaakt op welk niveau deze acteert. Op dat moment is het meer een kwestie van fit blijven dan op het hoogste niveau te spelen.

Na een bepaalde leeftijd kun je bepaalde eigenschappen niet kwijtraken of ontleren, dat is ons dagelijks leven ook het geval: zwemmen, fietsen, autorijden - handelingen die in je herinneringen staan gecodeerd. Dat is bij een sporter of atleet niet anders, zolang die fysiek en mentaal fit blijft zit het goed.

6 augustus 2023 om 14:14

Denk dat het wel degelijk uitmaakt. Het niveau ligt daar gewoon laag en zie dan jezelf maar is gemotiveerd te houden als top voetballer die de grootste wedstrijden heeft gespeeld er is ook totaal geen concurrentie.

Als je motivatie hoog is kan het misschien nog lukken hoor, dat verwacht ik ook wel bij deze speler maar denk dat een hoop topspelers de motivatie daar gaan verliezen.

6 augustus 2023 om 14:23

Ik denk dat het geld voldoende motiveert. Verder mentaal en fysiek fit blijven. Er komt vanzelf een jonger iemand die het uiteindelijk beter zal doen (zoals het hoort), maar dat staat los van jezelf fit en op niveau houden.

In eerste instantie lijkt het allemaal erg logisch wat Southgate zegt, jammer genoeg houdt hij zich er totaal niet aan als het niet een van de lievelingetjes van de media betreft.. Henderson is jarenlang een hele lieve captain geweest van de lievelingsclub van menig journalist, daarnaast is hij een boegbeeld voor de regenboog beweging (wat het natuurlijk wel een beetje lachwekkend maakt dat hij naar Saudi-Arabië vertrekt, maar dat is een andere issue..) en dus is hij erg geliefd onder de journalisten. Henderson hoeft zich dus niet druk te maken om zijn plekje in de selectie, ongeacht in welke competitie hij ook speelt.

In de Serie A echter speelt de beste centrale verdediger van Engeland, Fikayo Tomori, en hij is het elftal niet in te slaan. Constant krijgen beroepslosers zoals Maguire de voorkeur. Wat natuurlijk weer heel typisch is voor Southgate en zijn beleid..

6 augustus 2023 om 18:40

Probleem is dat Maguire bij Engeland continu de beste verdediger is, wat moet je dan doen als bondscoach? Op zich heb je er niks mee te maken dat een speler bij zijn club ongelukkig is.

Gewoon doorselecteren man, die kerel is 33 en over zijn top heen. Leuk zo’n keuze maar draag dan ook de consequenties. Ik dacht dat wij met Koeman een rare snuiter hadden maar Southgate kan er ook wat van; al vele jaren trouwens.

Niemand neemt die Southgate serieus haha. Heeft alleen maar zijn lievelingetjes die altijd erbij zijn met Maguire, Phillips en Henderson. En laat spelers zoals Tomori altijd thuis. Een bondscoach die niet biased is zou beter zijn voor Engeland want ze hebben een ongelofelijke generatie nu.

Dit is ongelooflijk slap management. Korte metten maken met dit soort spelers ..als jij geld verdienen belangrijker vindt dan voetbal, kom je niet meer in aanmerking voor Engeland. Lijkt me volkomen logisch, maar Southgate wilt graag bij iedereen op de verjaardag blijven komen

Hij houdt de deur open om hem uiteindelijk niet op te roepen. Niemand gebruskeerd en uiteindelijk toch doen wat je sowieso al ging doen, hem niet selecteren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren