Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sontje Hansen schiet Oranje Onder-17 met hattrick naar kwartfinale

Laatste update:

Oranje Onder-17 heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het WK in Brazilië. Nadat de groepsfase ternauwernood werd overleefd, rekende het team van bondscoach Peter van der Veen in de nacht van dinsdag op woensdag af met vijfvoudig wereldkampioen Nigeria. Door drie doelpunten van Ajax-aanvaller Sontje Hansen won Oranje in het Estadio Olimpico Pedro Ludovico met 1-3.

Oranje kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Vanuit de omschakeling wist Jayden Braaf in de vierde minuut ploeggenoot Sontje Hansen te bereiken, die zich knap vrijspeelde en raak schoot in de korte hoek. Lang kon Nederland niet genieten van de voorsprong, want niet lang na de 0-1 tekende Olakunle Olusegun voor de gelijkmaker. Het ging tot meerdere keren toe fout in de opbouw, waarna de Nigeriaanse spits optimaal profiteerde en met een hard schot in de verre hoek doelman Calvin Raatsie het nakijken gaf.

Nigeria was vervolgens dicht bij de voorsprong, maar Peter Olawale raakte vanuit een lastige hoek de paal. Daarna was het Hansen die voor de 1-2 zorgde na slecht verdedigend werk van het Nigeriaanse talent Oluwatimilehin Adeniyi. De Ajacied kreeg de bal voor zijn voeten in het strafschopgebied en haalde verwoestend uit: 1-2. Er waren toen pas veertien minuten gespeeld. Na rust hield Oranje de voorsprong vast, ondanks meerdere kansen van Nigeria. Raatsie hield zijn ploeg diverse keren op de been.

Ook de ploeg van Van der Veen kreeg goede mogelijkheden. Doordat Oranje de kansen niet goed uitspeelde bleef het lang spannend. Tien minuten voor tijd werd vanuit een strafschop aan alle onzekerheid een einde gemaakt. Mohamed Taabouni schoot vanaf de rand van het strafschopgebied op doel en zag de bal van richting veranderd worden door de arm van een Nigeriaanse verdediger. De bal ging op de stip en Hansen bepaalde met zijn derde van de avond de eindstand. In de kwartfinale neemt Oranje Onder-17 het zondag om 20.30 uur Nederlandse tijd op tegen de winnaar van het duel tussen Argentinië en Paraguay.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niet verwacht na die rommelige groesfase! Toch knap dat ze na 2 nederlagen de energie hebben gevonden om eerst met 4-0 van de VS te winnen en nu de recordkampioen te verslaan. Hopen dat de trein van Hansen en co pas net op stoom is en de kwartfinale niet het eindstation word.

7 november 2019 om 00:18

En de nummers 1 en 2 uit de poule van NL liggen eruit 🤪

Sontje en zijn broer zijn talenten waar Sontje de grotere van de twee is. Genieten om jongens die ik op pleintjes zie voetballen zo te schitteren

6 november 2019 om 08:08

Ja toch, Sontje is echt een baas

6 november 2019 om 08:13

Goede speler ja. Hoe heet zijn broer eigenlijk? Die is mij niet bekend

6 november 2019 om 08:15

Ricky Hansen, jongen van 18/19 jaar nu geloof ik. Kan ook aardig voetballen, speelde bij Reading toen ik ‘m voor het laatst sprak

6 november 2019 om 08:36

Tijdje niet gesproken dan want hij speelt tegenwoordig in Brazilie bij Ponte Preda. Wel mooi hoe je daar als jong Nederlands jochie terecht kunt komen.

6 november 2019 om 09:09

Hoelang speelt hij daar nu dan? Iets met zaakwaarnemers denk haha

6 november 2019 om 10:07

Sinds dit seizoen, eerder dit jaar nog bij Jong Ajax meetraint.

En deze jongen moest na het tweede groepsduel nog het bankje op.. hoort de eerste naam te zijn op het wedstrijdformulier. Ook heel erg gecharmeerd van Regeer. In 1 maand in 3 verschillende linies gespeeld en wat vult hij het allemaal uitstekend in. Kan echt een hele grote worden.

6 november 2019 om 08:27

Hoop dat hij niet te multifunctioneel wordt, moet zich echt gaan specialiseren op een gegeven moment.

6 november 2019 om 08:44

En nog zo verschrikkelijk jong. Gewoon een lichting doorgeschoven Regeer. Nederland en vooral Ajax heeft veel grote talenten. Opvallend dat Feyenoord zo weinig talent voortbrengt momenteel. Hopelijk krijgt Brands het weer op de rit. Daarmee is iedereen gebaat.

6 november 2019 om 09:35

Brard*? 😉

Gewoon knap van deze groep. Ik heb nog kort gekeken en we vergeten wel dat het gewoon nog tieners zijn. Om dan ver van huis nog hun kans te pakken. Echt fantastisch.

6 november 2019 om 09:18

voordeel is dat de tegenstanders ook gewoon tieners zijn en de meesten zijn ook ver van huis

Hele wedstrijd gekeken, maar was een matige partij. Nederland speelde slordig maar wel gecontroleerd en hebben geluk dat Raatsie op doel staat. Twee goede doelpunten en een na nieuwe maatstaven terecht penalty. Sontje Hansen groot talent, goeie doelpunten en een olie domme gele kaart. Houd je shirt aan! Unuvar helaas ongelukkig en onzichtbaar, Jayden Braaf te egoistish. Wel blij dat Boufal niet speelde, die vindt ik echt beperkt en brengt niks. Ook in de verdediging is meer rust sind Bogarde er niet meer in staat, eerst door schorsing en nu gepasseerd. Nu op tegen Argentinie of Paraguay, helaas wel zonder Taabouni die in mijn ogen een onterechte gele kaart kreeg en nu geschorst is voor de 1/4 finale.

6 november 2019 om 10:35

Ja en vooral ook zijn interview na de wedstrijd toen het werd gevraagd zei die iets van 'ik had afgesproken dat ik mijn shirt zou uitrekken, mocht ik een hattrick maken', hoe dom kan je zijn?

Het was nogsteeds niet goed maar al beter dan eerste 2 wedstrijden. Centraal achterin sinds Bogarde weg is lijkt het beter te staan, zelfs met Regeer die laatste jaren vrijwel nooit centraal achterin heeft gestaan. Kan me niet voorstellen dat Bogarde weer erin komt, was een gevaar voor het eigen team eerste 2 wedstrijden. Maatsen verwacht ik meer van, vind hem aan de bal voor een middenvelder te weinig toevoegen. Zou hem misschien gewoon als CV spelen volgende wedstrijd tegen Paraguay of Argentinië en dan Regeer op het middenveld. Taabouni en Ünüvar vielen weer tegen, die eerste is geschorst komende wedstrijd dus hopelijk Ünüvar nu op 10 en kan hij laten zien wat hij kan.

6 november 2019 om 11:09

Is die Simons niet geselecteerd voor dit WK?

6 november 2019 om 11:24

Nee, is deel van Oranje o17. Zal in de zomer EK gaan spelen, is jaartje jonger. Alleen Rensch, Regeer en Ünüvar van 2003 zijn opgeroepen bij Oranje.

Grappig hoe de meningen zo kunnen verschillen. Daarom eerst even een compliment aan coach Peter Veen die voor het WK en zeker na de eerste wedstrijd door een grote groep hier op VZ als onbekwaam werd weggezet. Maar hij doet het gewoon prima. Sontje was natuurlijk heel goed, Braaf heeft ook veel dreiging. Taabouni speelt juist heel stabiel en betrouwbaar. Regeer doet het heel goed. Unuvar weer onopvallend en Taylor eigenlijk weer de matigste. Ook Bannis valt wat tegen, komt lijkt wel snelheid tekort voor een echte spits. Hoever lijkt het opgepakt te hebben en Raatsie ook prima. Maatsen is gewoon een goeie speler die er altijd in moet staan. Maar Sontje is tot nu toe de man van het WK. Die kan bij Ajax na het WK meteen aansluiten bij het eerste. Kan aan de zijkanten en op 10 goed uit de voeten. Wat een talent komt er weer aan. Heerlijk.

6 november 2019 om 11:31

Taabouni stabiel en betrouwbaar? Veel foute balaannames, passes achter de man, doet niet mee in de opbouw. Op het EK was hij stabiel en betrouwbaar, nu haalt hij nog niet eens een kwart van dat niveau. Maatsen op het middenveld speelt veel te veel terug, draait vrijwel nooit open en lijkt er puur voor het loopwerk te staan. Niet verrassend dat enige wedstrijd waar de bal op middenveld behouden kon worden tegen VS was waar Maatsen niet speelde. Hoever lijkt zich goed te herpakken inderdaad naar zie hem liever op rcv spelen, zeker nu Bogarde plekje op de bank heeft gekregen. Ben geen fan van Van der Sloot maar die heeft wel meer natuurlijke diepgang in zijn spel en geeft je meer opties aanvallend. Hoever voegt over de middenlijn te weinig toe, opbouwend als hij niet lange bal speelt wel heel nuttig. Dat kan hij nog beter etaleren vanaf rcv imo. Dan kan je Regeer weer naar het middenveld zetten. Met schorsing van Taabouni lijkt me dat betere optie dan Hansen op de flank spelen met Bannis centraal weer. Allouch vond ik ook verre van overtuigend invallen. Zou Braaf op rechts spelen en Ünüvar op links, Regeer op 10 dan en Sontje in de spits. Dan heb je vanuit middenveld ook diepgang met Regeer, Braaf die het breed kan houden en diepgang heeft met Ünüvar en Hansen iets meer zwervend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren