Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mohamed Taabouni kiest definitief voor lucratief aanbod uit Qatar

Laatste update:

Mohamed Taabouni is officieel gepresenteerd als nieuwste aanwinst van Al-Arabi. Feyenoord houdt naar verluidt enkele tonnen over aan de transfer. De Rotterdammers hebben ook een dooverkooppercentage van twintig procent bedongen bij een toekomstige overgang van de jonge middenvelder annex aanvaller.

Excelsior hoopte Taabouni in eerder stadium op huurbasis over te kunnen nemen van Feyenoord en de middenvelder zag een tijdelijke stap naar de stadgenoot ook wel zitten. "We hebben inderdaad naar hem geïnformeerd. Afgelopen januari dachten we ook al aan Mo. We willen hem graag hebben", zei technisch manager Niels van Duinen onlangs tegen RTV Rijnmond.

De situatie veranderde echter toen de jongeling een lucratief voorstel vanuit Qatar kreeg toegestuurd. Taabouni heeft het aantrekkelijke aanbod inmiddels geaccepteerd, waardoor Feyenoord enkele tonnen gaat incasseren. Voetbal International maakte begin juli al melding van de lucratieve transfer van Taabouni, al was zijn nieuwe club toen nog niet bekend. Nu blijkt Al-Arabi aan de haal te zijn gegaan met de creatieveling.

Taabouni maakte jarenlang deel uit van de jeugdopleiding van AZ. Feyenoord wist hem in juli 2022 vast te leggen. Wat volgde waren voornamelijk optredens in het beloftenelftal van de Rotterdamse club. Op 21 augustus 2022 maakte hij zijn officiële debuut voor Feyenoord, waarna nog vier duels in de Eredivisie volgden. Taabouni kwam tevens eenmaal uit in de TOTO KNVB Beker en Europa League.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, herinner me een (prachtig) interview met Mo Rayhi, die was weliswaar wat ouder. Maar de verleiding is zo en zo groot. Mocht hij een zware blessure op lopen in zijn uitleenbeurt bji Excelsior is het daarna nog maar de vraag wat er gaat komen. Zo snel mogelijk financieel binnen zijn is natuurlijk wel lekker.

5 juli 2023 om 16:23

Helemaal eens. Had zo een aanbod in zo een mooi land nooit kunnen weigeren.

5 juli 2023 om 14:20

Hij was als 3e / 4e keus voor zijn positie gehaald en dat was duidelijk gecommuniceerd door Slot.
Dus een soort noodoplossing "voor het geval dat ...".

Een speler van zijn kaliber, die fijn kan cashen.
Ik geef hem groot gelijk.

Brak bij AZ niet door, vond zijn overstap naar Feyenoord daarom heel vreemd maar hij heeft mij nooit kunnen overtuigen. Om op zo'n jonge leeftijd naar Qatar te gaan zegt wel genoeg.

5 juli 2023 om 14:10

Zegt wel wat over zijn zelfkennis, want ik denk dat hij in Europa niet erg ver gaat komen. Leuke speler voor middenmoot Eredivisie, maar als je dan voor miljoenen naar Qatar kan zou ik het wel weten.

5 juli 2023 om 14:11

Zijn beste vriend Kokcu zat bij Feyenoord en dat was al een grote reden. Vond hem in de voorbereiding en de oefenwedstrijden best prima eigenlijk maar als het om het echie ging dan was die heel slecht.

5 juli 2023 om 14:17

Hij heeft ons in Rotterdam ook totaal niet kunnen overtuigen. Vind ook dat de term "talent" hier wat vrijpostig gebruikt wordt. Ik zie het totaal niet in deze jongen. Leuke voor FC Dordt.

Snap helemaal dat hij naar Qatar gaat, laag niveau en hoog salaris. Mooi voor die jongen.

5 juli 2023 om 14:48

Qua salaris begrijp ik het helemaal maar je bent toch voetballer geworden omdat je het spelletje leuk vindt, je jezelf wil ontwikkelen en hopelijk bij een mooie club kan voetballen. Dat je je carrière eindigt in het Oosten valt zeker wat voor te zeggen maar ik vind het wel iets over zijn mentaliteit zeggen om op zo'n jonge leeftijd hiervoor te kiezen.

5 juli 2023 om 15:46

Joshua, als hij zijn eigen talent inschat komt hij tot de conclusie dat de mooie Europese clubs er voor hem waarschijnlijk niet in zitten. Hij gaat nu cashen, misschien komt ie daarna weer terug, zoals Witsel bijvoorbeeld ook gedaan heeft.

5 juli 2023 om 23:55

Zijn genoeg voetballers die het gewoon als werk zien hoor.

15 juli 2023 om 15:51

Hij traint nagenoeg elke dag bij Feyenoord, en als hij daar het gevoel heeft dat het niveau van de basis 11 echt heel ver weg is, dan heeft hij zelf misschien wel de conclusie getrokken dat ie maar beter gewoon kan cashen nu de kans er is.

5 juli 2023 om 17:54

Deze jongen doet het gewoon slim. Te slecht voor de top en misschien te goed voor de kkd. Nu kan hij er natuurlijk voor kiezen om een paar duizend euro per maand te gaan verdienen in Nederland of gewoon cashen en daarna wellicht weer terug naar Nederland en daarna lekker rentenieren

Hoop dat Feyenoord dan wel mooie prijs krijgt

5 juli 2023 om 14:10

Enkele tonnen staat er in het artikel.

Profvoetballer worden, is voor velen een jongensdroom. Maar in die dromen spelen we natuurlijk allemaal bij Real, Barcelona, etc en niet onderin in de Eredivisie of minder. Wanneer je dat beseft en er komt een club uit Qatar langs waar je in een jaar meer kunt verdienen dan 5 jaar in de Eredivisie, is die keuze wel gemaakt.

Na een jaar of 3 kan hij waarschijnlijk alsnog wel weer terecht bij een Excelsior, RKC, PEC, etc. en dan staat hij er financieel ook nog eens een stuk beter voor.

vind het vrij krom, om te tekenen bij een maatschappij zonder te weten waar je gaat spelen. straks kom je dus ergens te hobbelen waar je helemaal geen goed gevoel bij hebt, en die op jouw positie eigenlijk al goed bedeeld zijn en je op de bank komt voor de rest van je contract.

5 juli 2023 om 14:21

Alsof hem dat interesseert of hij wel of niet speelt.
Een jaar geleden zat die nog bij Jong AZ zonder perspectief door gebrek aan kwaliteit.

Als je dan een financieel lucratief aanbod krijg pak je zo’n kans zonder na te denken, met de gedachte dat je zo’n kans maar 1 keer in je leven krijgt

5 juli 2023 om 14:32

maar toen zat hij op de bank bij az en feyenoord, met de hoop om nog door te breken in het nederlandse voetbal, dicht bij familie en vrienden, nu gaat ie dus naar een onbekend land zonder bekenden, en raak je uit beeld voor andere clubs, en dan nog op 18 hoog in een duur hotel, of je daar nou zo blij van wordt?

5 juli 2023 om 14:32

@raubaht,

Vind jij niet dat Slot hem vorig seizoen verkeerd hefet gebruikt en te weinig van hem heeft gebruik gemaakt?

5 juli 2023 om 17:52

Ik vind dat Slot hem in Alkmaar had moeten laten zitten. Als ze bij AZ hem al tekort vonden komen, wat moet Feyenoord er dan mee?

5 juli 2023 om 15:47

Juweel, in Amerika is dat heel normaal. Je doet mee aan de “draft” en wacht verder af. Ik zou het zelf ook niet leuk vinden, maar het is niet uniek ofzo.

6 juli 2023 om 06:32

ook bij een draft kun je nee zeggen hoor

5 juli 2023 om 15:48

Juweel, in Amerika is dat heel normaal. Je doet mee aan de “draft” en wacht verder af. Ik zou het zelf ook niet leuk vinden, maar het is niet uniek ofzo.

Als hij luistert naar iedereen op VZ moet hij uitgeleend worden aan Excelsior waar hij het misschien aardig speelt en daarna een transfer maakt naar Heereveen voor netto 80k per jaar nu kan hij miljonair worden

5 juli 2023 om 14:26

Op het moment van schrijven zie ik hier geen enkele comment die hem naar Excelsior schrijft dus ik ben benieuwd waar je dit vandaan haalt. Iedereen lijkt zijn keuze te begrijpen.

5 juli 2023 om 15:58

Ik moet Bundy_sr wel gelijk geven in deze dat doorgaans men die route hier omschrijft als wat men zou moeten doen, in plaats van dat naar de situatie van de speler wordt gekeken. Maar in deze heb je gelijk over de algemene tendens m.b.t. deze speler dan men de keuze lijkt te snappen

Gaat Qatar ineens ook meedoen… dat is niet de bedoeling!

21 en naar Qatar????
Vroeger als klein kind droomde je van Champions League spelen en WK’s en vervolgens ga je voordat je carrière überhaupt is begonnen naar Qatar…

Ik snap dat je lekker kan harken daar, maar je kan toch niet op 21-jarige leeftijd al de handdoek in de ring gooien???

5 juli 2023 om 14:35

Tsja als je de zelfkennis hebt dat die droom van CL en Wk's het waarschijnlijk niet gaat worden. Waarom dan niet jezelf in ieder geval financieel onafhankelijk spelen? Ik zou ook liever voor een mooi bedrag in het Midden-Oosten spelen dan voor een Excelsior.

5 juli 2023 om 14:38

Als kind droom je van mooie grote huizen, dure auto’s, vele vakanties,.. nu zeg ik niet dat het bij een pakweg Heerenveen niet lukt, maar ipv 1 kan ie nu 3 dure auto’s kopen.

En hij kan nog altijd terugkeren naar Europa

5 juli 2023 om 18:32

Deze komt niet meer toe aan betaald voetbal in Europa

Tja, dit is nu wel de trend. Je merkt dat veel spelers hun zaakwaarnemers hengeltjes laten uitwerpen richting landen als Qatar en VAE om flink te cashen. Op zich snap ik dat wel, want je kunt je daar al snel financieel onafhankelijk voetballen. Als zo'n jongen hier in Nederland nog een Eredivisie-club kan krijgen, gaat hij voetballen voor hooguit een ton tot twee ton per jaar. Op zich veel voor een talent dat nog niets noemenswaardigs heeft laten zien, maar daar verdien je al snel het tienvoudige.

Wat zou zo'n gast daar gaan verdienen?

14 juli 2023 om 15:58

meer dan voldoende om je voorlopig geen zorgen te maken.

Kwam helaas te kort voor Feyenoord. Hij heeft er wel een mooie ring bij.

Succes

groot gelijk, zijn carriere als prof zat er nagenoeg op. Of volgend seizoen bij Barendrecht ballen of voor een leuk zakcentje in Qater

Wel pijnlijk, want ik had hem wel hoog zitten toen ik hem zag bij Oranje onder-17. Daarnaast ook nog wat beelden voorbij zien flitsen in de jeugd van AZ. En dat zag er allemaal goed uit. Beetje aparte generatie, wel jeugd-EK gewonnen, maar van de meeste spelers ontwikkelen ze vrij matig. Alleen Taylor en Maatsen kun je zeggen dat hun ontwikkeling nog redelijk lopen, waarbij Brobbey met ups en downs gaat. Unuvar heeft het lastig, Rensch kwakkelt, Salah-Eddine natuurlijk vrij lang geblesseerd geweest, Hoever is meh, Taabouni dus een ticket naar Qatar gekocht, Sankoh bij Stuttgart gaat op en neer (bij Vitesse ook niet heel denderend), Bannis ook niet veel. Hopelijk weten meeste van hun wel de tij te keren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren