Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Son doet boekje open over militaire dienst: ‘Ze konden niet tegen me praten’

Laatste update:

Heung-Min Son gebruikte de voetbalpauze tijdens de coronacrisis om zijn nog openstaande militaire dienst in Zuid-Korea te vervullen. De 27-jarige aanvaller bracht drie weken door op het eiland Jeju, waar hij uiteindelijk tot de beste soldaten van zijn klas behoorde. Op de website van zijn werkgever Tottenham Hotspur vertelt Son over de periode die hij in militaire dienst achter de rug heeft.

Een militaire dienst duurt voor Zuid-Koreanen normaal gesproken 21 maanden, maar door het winnen van een gouden medaille op de Asian Games van 2018 is dit voor Son anders. Dat is een zogenaamde ‘uitzonderlijke sportieve prestatie’, waarmee Son een uitzonderingspositie verdiende. Wel moest Son nog een militaire dienst van drie weken afwerken en de aanvaller besloot samen met zijn werkgever Tottenham Hotspur die te plannen in de weken dat het voetbal in Engeland stilligt door de coronacrisis.

Heung-Min Son sluit militaire dienst af met uitzonderlijke prestatie

Lees artikel

“Het was niet privé, overal stond in de kranten dat ik mijn militaire dienst ging afwerken. Ik moest een uniform aan, het was een speciale ervaring. De jongens hier zullen nooit zo’n ervaring meemaken”, vertelt Son. De aanvaller zou een Pilsung Award hebben ontvangen, een prijs die wordt uitgereikt aan de vijf beste soldaten van de klas. Son verbleef samen met 156 lotgenoten drie weken op het eiland Jeju en zou met name hebben uitgeblonken op het onderdeel schieten.

“Ik kan niet alles vertellen wat ik heb gedaan, maar ik heb er echt van genoten. De jongens waren aardig. De weken waren zwaar, maar die ervaringen... Ik zal nooit meer zulke ervaringen meemaken, ik heb geprobeerd ervan te genieten”, gaat Son verder. “Op de eerste dag kenden we elkaar niet, dus dat was een beetje raar. Toen we elkaar eenmaal leerden kennen, brachten we iedere dag samen door. We hadden één kamer, waar we met tien man samenwerkten en elkaar hielpen. Die tijd was fantastisch.”

“Tijdens de eerste twee dagen konden ze niet eens tegen me praten, maar uiteindelijk maakten ze ook grapjes en genoten we samen van de tijd”, benadrukt Son. De Zuid-Koreaan is inmiddels terug in Londen en bereidt zich momenteel voor op de hervatting van de Premier League. “Ik mis de fans! Tijdens militaire dienst had ik geen telefoon, maar ik werd heel blij van alle berichten die ik las toen ik terugkwam.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

zouden ze hier ook weer in moeten voeren, beetje opvoeding kan geen kwaad!

4 juni 2020 om 09:45

Mee eens juweel.

4 juni 2020 om 10:05

Het is een mythe dat dit plots tot een algemene betere opvoeding zou leiden. Als je tussen je 18e en 25e naar het leger moet dan ben je al minstens 18 jaar ervoor opgevoed. Een jaartje bij de leger gaat voor de meeste echt het verschil niet maken. Kijk ook naar de verschillende landen waar legerplicht nog bestaat. Je wordt opgevoed door je ouders en de maatschappij.

4 juni 2020 om 10:19

Zon periode dienstplicht kan je wel zeker vormen tot een andere mens, of in ieder geval bepaalde punten bijschaven

4 juni 2020 om 11:22

100 procent dat je erdoor kunt veranderen. Als jij een lamzak bent die iedere ochtend tot 12 uur op zijn bed blijft liggen en niets anders doet dan gamen dan doet zon militair jaartje echt wel goed voor je. dan zie je ook in dat het anders kan. Je bouwt, buiten conditie ook een band op met je maatjes uit datzelfde jaar. Ik ken jongens die Ieder jaar een weekend weg gaan met hun oude dienstmaten om het contact in stand te houden. al een jaar of 40 doen ze dat.

4 juni 2020 om 12:02

Je haalt nogal een stereotype voorbeeld aan, type waar ze in Hollywood een film van maken. Legerplicht wil zeggen een jaar in het leger en that's it. Daarnaast kan jij geen vergelijking maken met jeugd van nu en van 40 jaar geleden. Zoveel vrijheid was er nooit toen. Sinds wanneer moet de leger zich bezig houden met het opvoeden trouwens? Dat is niet hun taak. Je gaat naar het leger als je uw land wil dienen en niet om heropgevoed te worden.

4 juni 2020 om 12:05

@Forzagigi Voor sommige mensen zal het een keerpunt zijn of zin geven in hun leven zoals ook met veel andere zaken het geval is. Het is gewoon niet logisch om het leger te zien als een opvoedingskamp want het dient daarvoor niet.

4 juni 2020 om 12:13

''legerplicht wil zeggen een jaar in het leger en thats it''. Ik vraag mij af of je daar zelf ervaring mee hebt. Ik ga er gemakshalve maar van uit dat dat niet het geval is gezien je reactie. Ik haal nogal een Stereotype voorbeeld aan? Heb je enig idee hoeveel jongeren er thuis zitten niks te doen, op straat hangen en verder geen enkel doel voor ogen hebben? Er lopen vreselijk veel mensen rond die gezond sporten van huis uit niet hebben meegekregen die er conditioneel belabberd bij zitten. Als je structureel leert sporten en gezond leert eten zul je jezelf vanzelf fitter en beter gaan voelen. Veel mensen die dat ervaren trekken die lijn dan door. En nee, het leger hoeft zich niet bezig te houden met het opvoeden van mensen. Dat zeg ik nergens en dat is slechts een aanname van jou. Maar stel dat het verplicht zou worden een jaar lang militaire dienst te nemen in Nederland dan zou dat heel wat kansarme mensen structuur in het leven bieden. voor mensen die dat van huisuit niet hebben meegekregen gaat er dan een wereld open.

4 juni 2020 om 14:35

Vroeger moest je minimaal 1 jaar dienstplicht doen in Belgie. In Rusland bv is dit nog altijd zo. Na die jaar kan je verder gaan als jij zelf wil, maar de verplichting houdt 1 jaar in. De discussie gaat dan ook over dienstplicht en dus niet jaren lang in het leger zitten. Daarnaast heb ik geen enkel idee hoeveel jongeren thuis zitten niet doen en ongezond zijn. Kan jij mij een link geven naar die cijfers misschien? Kan jij mij daarnaast ook studies geven die aantonen dat het leger kansarme mensen ook structuur in het leven biedt? Het lijkt wel een magische oplossing voor mensen waar jij van vindt dat zij structuur in het leven nodig hebben.

4 juni 2020 om 14:36

Beste busby aan je reacties te zien heb je erg weinig ervaring met defensie. Probeer eens 3 dagen mee te lopen met de luchtmobiele brigade of het kct. Je leert dan al veel en dat is slechts in 3 dagen. In een jaar ben jij 100% een persoon met meer kennis over voeding, heb je meer discipline, kun je goed voor jezelf zorgen, je leert dat je elkaar echt nodig hebt Boven alles leren veel mensen zichzelf kennen. Zo kun je nog wel even verder gaan. Geloof dat NL geen dienstplicht invoerd omdat we geen directe dreiging hebben. En vanwege de ansgt van de overheid dat men daarna niet meer naar school wilt en zo minder opgeleide mensen heeft. Zelf ben ik er wel voorstander voor. Een land denkt ook wel 2x na als alle mannen in een land een wapen kunnen hanteren en zichzelf kunnen en zullen beschermen.

4 juni 2020 om 16:49

Busby;wat hebben Belgie en Rusland met de maatschappij in Nederland te maken? "de discussie gaat dan ook over dienstplicht en dus niet jaren lang in het leger zitten'. Daar gaat deze discussie helemaal niet over. Son zat slechts 3 weken in militaire dienst. Dat maak jij er dus snel even van maar dat is niet de discussie. Overigens is lang een interpretatie. Ik vind een jaar persoonlijk wel lang maar daar mag jij anders over denken. Feit is echter wel dat als jij een jaar lang in militaire dienst bent geweest je structuur en regelmaat in je leven hebt. Iets dat veel mensen niet hebben. Ik mag hier geen link plaatsen maar ik denk dat als je echt geintresseert bent in de cijfers je dat via google kunt vinden als je ''kansarmen en risicogroepen Nederland'' intikt. Lees het door en reageer dan nog een keer. Dan ken je de feiten beter. Want gewoon maar iets roepen kunnen we allemaal wel.

4 juni 2020 om 18:03

@thug: Ik ontken nergens dat defensie niet bijbrengt, dat men daar niets leert. Het is logica zelve. Maar men maakt hier een denkfout door te denken dat verplicht diensplicht tot een algemeen betere opvoeding zal leiden. Laten wij dan maar luie, onsportieve en blijkbaar kansarmen in het leger zetten voor hun eigen best. Als je zelf interesse hebt en in het leger gaat is het ook logisch dat je veel meer openstaat voor alles wat de defensie je bijbrent. Als je echter verplicht wordt, tegen je zin en dan spreken wij over een jar dienstplicht en daarna gewoon terug naar huis, dan is de situatie anders. Ik heb grootste deel van mijn jeugd in Rusland doorgebracht. Daar is de diensplicht nog altijd verplicht. Ze kwamen je van straat plukken omdat de meeste niet naartoe wouden. Na een jaar dienstplicht waren sommige veranderd natuurlijk maar sommigen ook amper tot niets. En zo is dat met alles. Een algemen conclusie trekken dat het iemand zal veranderen is niet correct.

4 juni 2020 om 18:11

@elnino: Er is geen enkele studie die zoiets onderzocht heeft. Dit is ook zo goed als onmogelijk te onderzoeken. Je mag dat allemaal best vinden maar daarom is dat ook niet helemaal waar. Je kan ook niet zomaar alles extrapoleren omdat jij paar mensen kent die daar beter van worden. Na de kansarmen begin je over risicogroepen, waarmee je waarschijnlijk deliquenten en/of jongeren met strafblad etc bedoelt. Dat is helemaal een slecht idee. Zo'n mensen zien het als een straf van een jaar en gaan daarna verder met hun gedrag. Daarnaast is het ook raar voor mensen die zich vrijwillig hebben aangemeld om dan met zulke gevallen samen te zitten. Mijn punt is dat dit zeker geen algemene oplossing kan zijn. Het zal ongetwijfeld bij sommige werken maar bij anderen amper tot niet.

4 juni 2020 om 20:07

Busby, ik zeg helemaal nergens dat mensen allemaal strak in het gareel lopen na een verplicht militair dienstjaar. In mijn eerste reactie zeg ik simpelweg dat je erdoor kunt veranderen omdat je ook een andere kant kunt zien van het leven. Daarna kom jij met stereotypes en hollywoodfilms. Reageer dan gewoon op mijn reactie of reageer niet. Je typt vervolgens een heel verhaal wat totaal niet aansluit op hetgeen dat ik in de reactie erboven uiteenzet. Ik heb niets anders gezegd dan dat de kans aanwezig is dat je erdoor veranderd. Er zijn immers genoeg mensen die eerst crimineel waren of Zwaar overgewicht hebben gehad en door structuur zichzelf weer op het goede pad waande. En dan is een militaire dienst datgeen dat kan helpen. Een algemene oplossing is het niet maar dat pretendeer ik nergens. Ik zeg enkel dat het mensen zou kunnen helpen. Overigens stel jij dat je geen vergelijking kunt maken met de jeugd van nu en 40 jaar geleden omdat er toen niet zoveel vrijheid was. Nou dan zit je er goed naast. De jaren 80 en zeker in de grote steden van Nederland was het wilde westen waar alles mogelijk was. Google voor de grap even jaren 80 feesten Amsterdam.

4 juni 2020 om 10:19

Misschien dat de overheid ons dan ook daar voor gaat laten betalen, kan er nog wel bovenop bij die torenhoge studieschuld

4 juni 2020 om 10:21

Ben blij dat je in Nederland woont! Hier is alles in verhouding erg goed geregeld. Misschien toch de overstap maken naar defensie, dan wordt alles voor je betaald ....

4 juni 2020 om 11:55

Een studieschuld van 24.000EUR in NL is internationaal relatief gezien niet eens zo hoog. Een opleiding is iets waar je de rest van jouw leven wat aan hebt. Je kan in 10jaar al met 200eur per maand dit afbetalen. Een huis kost bijvoorbeeld 200.000EUR. Is veel duurder. Ik vind dat dienstplicht een goed idee is. Wellicht dat een Nederlandse variant daarop ook bijdraagt aan de volksgezondheid. Ik vonx het bijvoorbeeld jammer dat er niet standaard meer gymnastieklessen na de middelbare schooltijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren