Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Solskjaer roemt United-talent: ‘Eén van de beste die ik ooit heb gezien’

Laatste update:

Manchester United sloot de groepsfase van de Europa League donderdag af met een 4-0 overwinning op AZ en Mason Greenwood had met twee doelpunten een groot aandeel in de ruime zege van the Red Devils. Manager Ole Gunnar Solskjaer is lovend over de pas achttienjarige aanvaller, die in de ogen van de Noorse keuzeheer zelfs verder is dan Wayne Rooney in zijn beginjaren op Old Trafford.

"Wat ik over Mason zeg is waarschijnlijk al eerder naar voren gebracht", stelt Solskjaer op de aansluitende persconferentie. "Morgen op de training zal hij waarschijnlijk nog wel een paar doelpunten maken, zo zit Mason in elkaar. Hoe dichter hij bij het doel van de tegenstander komt, hoe gevaarlijker hij wordt. Mason is tweebenig en een nachtmerrie voor elke verdediger. Hij moet zich echter nog wel ontwikkelen om een nog betere aanvaller te worden."

Solskjaer heeft hoge verwachtingen van Greenwood, die in de Europa League tot dusver tot vier doelpunten wist te komen. "Ik heb met een aantal geweldige spelers samengespeeld in mijn tijd als voetballer", aldus de manager uit Noorwegen, die tussen 1996 en 2007 voor Manchester United uitkwam. "Ik heb bijvoorbeeld samengespeeld met Wayne Rooney, maar op het gebied van afwerken is Mason een van de beste spitsen die ik ooit heb gezien."

Solskjær: 'Mason Greenwood is één van de beste spitsen die ik ooit heb gezien'

Ploeggenoot Juan Mata deelt het enthousiasme van Solskjaer. "Elke keer als Mason speelt, dan scoort hij ook", vertelt de Spaanse middenvelder aan de BBC. "Op trainingen raakt hij de bal niet een zo vaak aan, maar het is een dodelijke afmaker en een echte killer in het strafschopgebied van de tegenstander. Het is een geweldige jongen en ik ben dan ook erg blij voor hem."

Oud-speler Owen Hargreaves, tegenwoordig analist van BT Sport dicht Greenwood een grote toekomst toe. "Ik vind het geweldig om hem als afmaker aan het werk te zien. Het is echt een natuurtalent. Met Marcus Rashford heeft hij ook een geweldig rolmodel. Mason gaat een ster worden, daar heb ik geen twijfels over." Voormalig Manchester United-aanvaller Michael Owen, dezer dagen ook actief als analyticus, is het roerend eens met Hargreaves. "Het lijdt geen twijfel dat Mason voor een hele lange tijd een topspeler zal zijn."

Mason Greenwood wordt inderdaad een topspeler bij Manchester United

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben echt niet zo snel van het ophemelen van talenten, maar hij is wel echt van de grootste talenten die er rondloopt. Lijkt qua spel heel erg op v Persie.

13 december 2019 om 10:55

Precies de houding van Robin ja Angelo77
Hopelijk wordt hij zo goed ooit.. het is echt een goede afmaker alleen oogt ie een beetje traag, maar ik zie hem wel een topspeler worden, samen met Marcus en Anthony toekomstige legends in
The Theatre Of Dreams..

13 december 2019 om 11:01

Martial is ondertussen al 24 en is erg wisselvallig. Als ik United was zou ik toch overwegen hem in de zomer te verkopen, nu hij nog een aardig restwaarde heeft (€60m volgens geschat transfermarkt)

13 december 2019 om 11:06

Ik begin onderhand ook bang te worden dat Martial zijn verwachtingen niet gaat vervullen. Aan de andere kant was hij in zijn debuutseizoen als 19-jarige al een ontzettend gevaarlijke speler. Hij heeft ook vele pech gehsd met het vertrek van de coach die hem naar United bracht (Van Gaal), esn andere coach die hem altijd op de bank zette vanwege een defensieve speelstijl (Mourinho), de sportieve malaise en blessures bij United. Wanneer United weer echt goed gaat draaien, zal Martial moeten bewijzen of hij de investering waard was.

13 december 2019 om 11:09

Vind Martial niet persé wisselvallig, maar wel blessuregevoelig. Als hij speelt, speelt hij meestal zeker goed.

13 december 2019 om 11:11

Inderdaad, hij heeft niet een Rashford/Mbappe achtige snelheid, dan zou hij echt een "generational talent" zijn, maar dit is een RvP lookalike maar dan tweebenig. Scoort ook veel vrije trappen, zelfs met beide benen. Is nagenoeg perfect tweebenig a la Dembele, kleine voorkeur voor links maar schiet beter met rechts. Hele goede dribbel, geweldige afmaker, schat de ruimtes goed in, houdt overzicht, niet te verdedigen, werkt hard, verdedigt mee, kan koppdn. Denk dat hij iets fysieker moet worden en echt werken aan zijn snelheid. Grootste talent uit de United academie afgelopen, zelfs groter dan Pogba/Rashford en gelijkwaardig aan Morrisson. Zijn naam laat zien dat dat niet alles is, Greenwood heeft z'n fysiek niet zo mee als Pogba/Rashford hadden.

13 december 2019 om 12:08

Rashford was in het begin fysiek ook niet zo sterk, als hoe die nu is.

13 december 2019 om 14:26

Niet zo sterk maar hij was erg lang en supersnel, heeft Greenwood toch ietd minder. Heel explosief ook.

Deze jongen heeft absoluut de kwaliteiten om heel ver te komen. Zijn tweebenigheid en doelgerichtheid zijn echt wapens waardoor hij moeilijk te verdedigen is, ik hoop dat hij stappen blijft zetten en binnen de kortste keren de hele pl omver speelt met Rashford en Martial.

Hij was zo ongelooflijk goed tegen AZ, en ook eerder dit seizoen is hij al erg belangrijk geweest, en dat als 18-jarige bij een topclub. Opvallend is dat hij veel lengte heeft, waardoor hij later in zijn carrière a la Ronaldo een permanente switch naar het midden zou kunnen maken, om een pure afmaker te worden.

13 december 2019 om 11:12

Heeft al in de jeugd veel als spits gespeelt, ook tegen Spurs dacht ik. Vanaf de vleugel kan hij ook spelen, is vaak iets makkelijker voor jonge aanvallers.

13 december 2019 om 12:16

Enig idee of hij kopsterk is?

13 december 2019 om 14:26

Kopsterk niet echt maar kan zeker goals met zijn hoofd maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren