Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sneijder reageert op contractontbinding: ‘Ik houd echt van deze club’

Laatste update:

Wesley Sneijder is sinds vrijdagavond geen speler van Galatasaray meer. De club uit Istanbul maakte bekend het tot medio 2018 doorlopende contract van de middenvelder te hebben ontbonden en zodoende is er na vier jaar een einde gekomen aan de samenwerking tussen de Turken en de 33-jarige Sneijder.

“Ik heb enkele geweldige jaren gehad in Istanbul. Ik houd echt van deze club, de stad en de fans. Bedankt voor alles. #Cimbom #Galatasaray”, schrijft de recordinternational van het Nederlands elftal op Twitter. Galatasaray heeft via de sociale media laten weten dat Sneijder wordt ‘bedankt’ voor bewezen diensten, maar een (uitgebreide) verklaring ontbreekt.

Om de contractontbinding mogelijk te maken, heeft Sneijder afgezien van zijn restsalaris van vierenhalf miljoen euro, zo liet Cim Bom weten. Verder moet Sneijder de club een schadevergoeding van twintig miljoen betalen als hij binnen drie jaar aan de slag gaat bij een andere ploeg in Turkije.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een trainer allemaal kan teweegbrengen. Snijder moest gwn nog een jaartje brengen. Ik als bjk fan zou hem zelfs voor een jaartje bij bjk willeb zien. Doodzonde.

14 juli 2017 om 23:02

Gewoon het meest bizarre dat ik in jaren heb gezien. Een speler moet weg van een club, moet afzien van salaris waar hij volgens zijn contract recht op heeft en als hij ergens anders kan "werken" binnen hetzelfde land moet hij 20 miljoen schade vergoeding betalen?

Dat is toch niet normaal. Wat een nare club zeg.

15 juli 2017 om 01:55

Is iedereen hier niet wijs? Hij krijgt meer dan 2,5 millie mee. Sneijder kan dan al rijk zijn. Maar blijft zijn ego hoog houden. Zeer begrijpelijk.

15 juli 2017 om 01:56

Daarom niet gek dat gala tegen eisen stelt. Komt van twee kanten.

15 juli 2017 om 02:48

Hij heeft toch zijn salaris laten schieten voor deze ontbinding. Waar komt doe 2.5 milj vandaan?

15 juli 2017 om 02:53

Staat in het artikel dat die heeft afgezien van 4,5 miljoen wat die nog kreeg

Waarom moet hij weg? Wat een vreemde situatie!!! Je beste ster zo even wegzetten? Wie o wie kan me het antwoord geven..

14 juli 2017 om 22:10

Hij paste volgens de trainer niet in het systeem daarom is hij weggestuurd.

14 juli 2017 om 22:27

Van die trainers die Sir Fergie hebben horen zeggen dat je als manager groter moet zijn dan je grootste vedette. Maar die eigenlijk de ballen snapt van hoe je dat in de praktijk vorm geeft.

Zijn dit soort clausules normaal in die regio? Twintig miljoen als hij binnen drie jaar in Turkije terugkeert?! Wat is dat in godsnaam voor dictaat?!

14 juli 2017 om 22:31

Is toch heel normaal. Ze werken mee aan een ontbinding zodat hij in principe kan gaan waar hij wil. Alleen op 1 voorwaarde, namelijk dat hij niet naar een concurrent gaat. lijkt me een faire afspraak.

14 juli 2017 om 22:41

Vind ik niet. Volgens mij als je als Nederlandse club dit soort eisen stelt dan lacht die speler je recht in je gezicht uit!

14 juli 2017 om 23:33

Nee dat is niet normaal. Ze zijn hem liever kwijt dan rijk en als ze zijn contract ontbinden mag hij gewoon tekenen waar hij wilt. En blijkbaar zijn ze toch bang dat hij de concurrentie zal versterken terwijl ze hem al zo goed als afschrijven. Wat klopt er niet en zit dicht tegen het hypocriete aan?

14 juli 2017 om 23:33

Het is ook niet normaal, wat ze ook zeggen hier. Wanneer de ontbinding echt met wederzijds goedkeuren plaatsvind kan er een zgn non-compete clause afgesproken worden. Echter lijkt het er meer op dat Gala Sneijder gedumpt heeft (sneijder leek althans niet weg te willen, Gala wilde duidelijk van Sneijder af). Vind het dus heel erg raar dit

15 juli 2017 om 08:50

Is heel normaal, ik werk voor Coca-Cola als ik daar zou stoppen mag ik de eerste 5 jaar niet voor bv Pepsi gaan werken. Ik zou info door kunnen spelen.

15 juli 2017 om 09:10

Behalve als Coca-Cola je weg wilt hebben. Dan krijg je een VSO mee en telt je concurrentie beding niet meer. Dus is een verkeerde vergelijking.

14 juli 2017 om 22:41

Hahaha dictaat? Dit is gewoon een doodnormale clausule die je in het dagelijkse leven ook hebt. Nooit gehoord van Concurrentiebeding? Dit is iets soortgelijks. De straf is alleen een grote, maar dit heeft Sneijder met zijn volle verstand mee ingestemd.

14 juli 2017 om 23:37

Hoe bedoel je ''je noemt nu gewoon andere woorden voor dictaat op''?
Volgens mij begreep je mijn reactie niet helemaal.

Ik vroeg me juist af hoe deze gast hierboven mij denkt dat zo n clausule een dictaat is, terwijl zo n clausule pas opgenomen wordt als beide partijen ermee instemmen. Dan kan het nooit een dwingende voorschrift zijn. Anders vertrok Sneijder gewoon niet en krijg hij ook niet zo'n vorm van concurrentiebeding.

15 juli 2017 om 00:06

@ Robin Ruiter Een clausule is een 'dwingend voorschrift' ergo een dictaat

14 juli 2017 om 22:47

Dit soort clausules zijn begrijpelijk. Ik had als Sneijder zijnde alleen geen afstand gedaan van dat salaris.. Als ze je zo van de ene op de andere dag tot persona non grata verklaren moet je ze lekker laten bloeden voor die keuze.

14 juli 2017 om 22:51

Galataseray wil van hem af, dan had ik toch zeker niet mijn hele salaris af laten nemen en me ook zeker niet even laten vertellen dat ik niet naar een andere Turkse club zou mogen gaan.. Ik vind dit echt een idiote clausule! Helemaal omdat ik het idee krijg dat zij Sneijder een plezier doen, ipv andersom!

14 juli 2017 om 23:08

Die jongen wil nog voetballen en bij het NL elftal in beeld blijven. Dan kan je wel die 4,5 miljoen steken en op de teibune gaan zitten, maar dan is het dus einde club- en einde interlandcarriere.

14 juli 2017 om 22:50

Dit soort clausules komen wel vaker voor hoor. Zo mochten wij volgens mij Bruma niet aan een andere Portugese club verkopen. Dan zouden wij een hoge boete moeten betalen aan Sporting. Er zijn nog genoeg andere voorbeelden van dit soort clausules.

14 juli 2017 om 22:53

Tussen clubs vind ik dat dan ook geen onredelijke clausule en heb ik er wel begrip voor! Maar tussen de (ongewenste) speler en de club, vind ik niet dat dit eisen zijn waar je mee akkoord dient te gaan als speler. Dan wijst het er voor mij wel op dat Sneijder echt helemaal klaar was en bereid was om overal ja tegen te zeggen nadat ze ook nog eens zijn salaris kado hebben gekregen!

14 juli 2017 om 23:02

Sneijder heeft het gewoon geaccepteerd en ik zou het eigenlijk niet verwachten dat Sneijder naar een andere Turkse club zou gaan. Sneijder wilde ook heel graag blijven, hij wilde zelfs doorgaan met een lagere salaris, maar ons bestuur heeft dat niet geaccepteerd.

14 juli 2017 om 23:27

Ik vind het zeer belachelijke clausule ook nog nooit wat van gehoord.

Getuigt toch van heel véél klasse dat hij die 4mil salaris laat schieten, niemand zou het hem kwalijk nemen als hij gewoon met een zak geld was weggegaan. Gala heeft geen idee wat voor een enorme fout dit is/gaat zijn, die kunnen voorlopig dromen van een speler die in de buurt komt van Sneijder. Met Selcuk Inan ga je het wel redden denken ze.

De keuze voor Galatasaray is de grootste fout van zijn carrière geweest. Veel te vroeg naar een land als Turkije gegaan voor zo'n topspeler, hij had de laatste jaren van zijn top nog makkelijk kunnen uitblinken in mooie competenties als Duitsland, Engeland of Spanje.
Zo'n club mag blij zijn dat zo'n speler daar überhaupt speelt maar als kers op de taart pakken ze zijn rugnummer 10 af en geven ze het aan Belhanda die net voor 8 miljoen gekocht is. Belhanda, leuke middenvelder hoor maar hij komt niet in de buurt van de kwaliteiten van Sneijder. Ongelooflijk gewoon.

14 juli 2017 om 22:27

Klopt, maar als ik zie hoe Nederlanders om gaan met de oude voetballegendes dan kunnen wij ook nog wat leren.

14 juli 2017 om 22:37

Grappenmaker jij weet overduidelijk niks, niemand wilde Sneijder na zijn tijd bij Inter, daar werd hij helemaal aan de kant geschoven, GS heeft de poging gewaagd om hem binnen te halen en dat is goed geweest voor hem, hij kwam weer in beeld bij het Nederlandse elftal en is fit geraakt bij GS, doe nou niet alsof dit allemaal voor niks is geweest, ik kan nog wel even door gaan maar ben kapot van het zaalvoetballen anders had ik een hele boek geschreven voor u.

14 juli 2017 om 23:39

@shevanr7: voordat je iemand even wegzet met 'jij weet overduidelijk niks' - waar slaat dat überhaupt op om te stellen, zelfs als je in dit ene geval gelijk zou 3*ajax alleen dát niet weten - check zelf even de feiten: in het jaar dat Sneijder voor Galatasaray koos, had Liverpool ook concrete interesse. Die club kon alleen niet tippen aan de miljoenen die de Turken Sneijder - kennelijk onterecht, blijkt nu - in het vooruitzicht stelden.

Bovendien, Sneijder zat bij inter op het tweede plan omdat hij niet akkoord ging met gedwongen salarisinlevering, niet vanwege zijn voetbalkwaliteiten, verslapte aandacht of vormverlies. Het was een principezaak geworden, hij wilde zijn salarisniveau behouden. Met interesse had het niets te maken, want zelfs als Liverpool geen interesse zou hebben en Sneijder wel bereid zou zijn in te leveren zou je een wel heel slechte zaakwaarnemer zijn wil je er niet in slagen om een speler van zijn kwaliteiten bij een subtopper in Engeland, Spanje of Duitsland onder te brengen waar hij zijn revival kan maken. Sneijder koos er op 28-jarige leeftijd, de leeftijd waarop je als profvoetballer zou moeten pieken, voor om centen op te strijken in Turkije. 3*ajax heeft groot gelijk: carrièretechnisch doet die keuze waanzinnig afbreuk aan zijn loopbaan. In mijn ogen had Sneijder vanaf die leeftijd bij Bayern, Manchester United, Liverpool of Arsenal de spelmaker moeten zijn. Hij had zelfs de kwaliteiten om bij FC Barcelona te slagen als daar ruimte voor hem was...

Dat Galatasaray zo omgaat met een speler die eigenlijk te groot is voor die club en die competitie, die bovendien een populaire clubman is geworden, is ronduit schandalig! Die regeling dat hij niet voor een andere Turkse club mag uitkomen begrijp ik helemaal niet als de club nota bene van hem af wil en daar ook nog eens tegenover stelt dat hij van 4,5 miljoen salaris moet afzien waar hij recht op heeft. Ik vraag me af of zo'n eis wel legaal is. Alleen daarom zou Sneijder morgen al bij Fenerbahce moeten aankloppen!

15 juli 2017 om 00:21

Geen een speler is groter dan de club of te groot voor de club.

14 juli 2017 om 22:44

Heel Nederland had hem afgeschreven toen hij naar Gala kwam. Hij was over the hill, een bejaarde vedette, zou nooit meer voor oranje uitkomen en nog meer onzin.

Waar zijn al die wijsneuzen nu gebleven? Het lijkt wel alsof sommige nu doen alsof ze het vergeten zijn. Lees de reacties op VZ maar terug toen Sneijder werd gehaald door Gala. Sneijder heeft zijn carriere gered dankzij en bij GS. Precies toen geen 1 club (buiten everton) hem wou, geloofde gala wel in hem.

14 juli 2017 om 22:57

@robinruiter..
Ik verbaas me er ook over hoeveel mensen er schijnbaar vergeten zijn onder welke omstandigheden hij vertrok bij Inter! De gevallen superster die met een net iets te dik buikje meetrainde bij het tweede! Maar juist omdat Galataseray zo goed is geweest voor hem snap ik helemaal niets van deze zure, vervelende afloop van zijn tijd in Turkije!

14 juli 2017 om 23:40

Honderden (wordt straks wel duizenden) GS fans zijn gelijk na het nieuws de straten opgegaan om te protesteren tegen deze krankzinnige besluit. Niemand in Turkije, maar dan ook niemand begrijpt dit. Sneijder was de beste middenvelder van de competitie. Sneijder weet ook dat de fans achter hem staan. De club moest nooit in zee gaan met Igor Tudor. 1 amateur trainer heeft gelijk de sterspeler weggepest.

14 juli 2017 om 23:53

Masterm1nd; Sneijder heeft overduidelijk het enorm naar zn zin gehad in Turkije. Hoe kun je dan zeggen dat het de grootste fout in zn carriere is geweest? Integendeel zelfs lijkt me. Plezier staat voorop.

dus ze willen van hem af maar hij mag ook niet in Turkije blijven... wat een mafia praktijken daar zeg! Je wilt hem niet in je team maar hij mag ook niet gewoon in 't land blijven werken bij een ander team. Sneijder is nog steeds top en kan nog mee in de PL, Serie A of the Eredivisie. Hij is nogsteeds een aanwinst voor bijna 90% van alle europese teams.

14 juli 2017 om 22:58

Uit angst dat hij naar Fenerbahce, Besiktas of naar Basaksehir zal gaan, de concurrenten.

14 juli 2017 om 23:08

Ze hadden alle mogelijkheid hem zelf te gaan inzetten.

Galatasaray moet zich niet zo raar opstellen. Wat een nare praktijken. Ze hebben hem een wurgcontract gegeven. Sneijder afpersen en het hem compleet onmogelijk maken en dan zo'n ontbinding met wurgcontract opstellen. Sneijder heeft waarschijnlijk weinig keus gehad dan het te accepteren.

Ik kan me niet voorstellen dat een arbeidsrechter in Nederland of in de EU dit goedkeurt. Ja, er is een concurrentiebeding. Maar die is alleen rechtsgeldig als iemand zelf weggaat.

Het bestuur maakt het op dit moment een waardeloze club. Niks tegen de supporters, maar wel tegen de manier van omgang met Sneijder in deze zaak.

Ongelofelijk dat dit kan.

Wat een sneue aftocht voor hem. Valencia een goede keuze , mits hij in Europa wil blijven?

En wij houden van jou wesley. Bedankt wat je allemaal gedaan hebt voor gala. In mijn ogen kom je naast Hagi te staan. Dit doet me zeer.

Komt allemaal door de klote bestuur en amateur trainer tudor. We gaan voor degradatie spelen. Bruma weg jagen, sneijder weg jagen, de jong maar weg jagen. Ipv komen alleen maar amateurs voor terug. Net of die dan wel passen in het systeem.

totale wanbeleid van het bestuur van gala!!
ik kan mij enigszins bedenken dat er een nieuwe trainer komt en vanwege zijn visie totaal anders is en hij geen plek ziet voor sneijder in het elftal...mits er betere spelers waren dan sneijder, en dat was er simpelweg niet!
als iedereen dit kan zien, waarom kan een trainer bestuur dit niet zien? dit zijn nota bene nog mensen die verstand van voetbal moeten hebben en hiervoor nog eens duizenden euro's neerstrijken voor dit soort belachelijke beslissingen?! ...och och och

ik schaam mij helemaal rot als gala fan. wat hadden wij als gala fans, sneijder een prachtig afscheid willen geven en een mooi eerbetoon willen doen voor zijn mooie dienstjaren waarbij hij van grote waarde is geweest in de historie van de club ipv zo immens lelijk weggejaagd te worden door het bestuur en trainersbeleid.

het ga je goed wesley! bedankt voor de prachtige momenten die je ons hebt gegeven!

Volgens mij past de trainer niet in dit systeem.

Het is toch wel lachwekkend dat hij een eventuele schadevergoeding van 20 miljoen euro moet betalen als hij binnen 3 jaar terugkeert in Turkije. Het bestuur van Galatasaray zet zichzelf op deze manier volledig voor schut in de voetbalwereld. Zo ga je niet met spelers om die veel hebben betekend voor de club, ongeacht het salaris.

Als ik de berichten zo lees, is het voor de supporters van Galatarasay ook een bittere pil. De club lijkt sowieso weg te zakken de laatste tijd en dit soort taferelen helpen daarin natuurlijk niet mee.

Voor Sneijder nu zaak een club te vinden waar de kans erg groot is dat hij regelmatig speelt, met oog op Oranje en een eventueel WK als we de kwalificatieronde doorkomen. Ik zag de MLS voorbij komen, maar dat lijkt me geen slimme keuze, vooral omdat Sneijder gezien zijn leeftijd en de club en competitie waar hij speelde al onder een vergrootglas ligt.

14 juli 2017 om 22:59

Het bestuur van Galatasaray zet zich al 3 jaar voor schut. Die 20 miljoen is nog maar de topje van de ijsberg.

Sneijdertje moet gewoon eerst nog ff PL subtop pakken en dan nog een jaartje in zn stad Utrecht. Mooie afsluiting...

15 juli 2017 om 11:39

Sneijder moet naar een club waar hij (voor zover dat mogelijk is) verzekerd is van speeltijd. Met het oog op Oranje is dat voor Sneijder wel een prioriteit.

Klasse van wesley om de 4 miljoen te laten voor wat het is. Maar dan zijn ze bij gala toch zo achterdochtig om een boete van 20 miljoen op te nemen in het "contract" van wesley. De man toont ultime klasse en gala het tegenover gestelde

Hoop dat Ajax iets gaat proberen, al weet ik wel zeker dat hij ergens ander wilt gaan spelen. Maar niet geschoten is altijd mis en misschien dat Huntelaar ook wel daar een rol in kan spelen.

Toen Galatasaray Bruma kocht, hadden ze ook een clausule in zijn contract gezet; Als wij hem aan Porto of Benfica zouden verkopen moest Gala een boete van 40 miljoen betalen aan Sporting... Ik weet niet waarom mensen doen alsof het nieuw is zo een clausule.

15 juli 2017 om 11:43

Het maakt niet uit of het nieuw is. Als je de publiekslieveling zo ontzettend slecht behandelt terwijl hij ook goed gepresteerd heeft voor de club en zich altijd 100% heeft ingezet, mag je je als bestuur echt kapot schamen als je dan ook nog zo'n clausule in het ontbindingscontract laat opnemen. Dat terwijl ze hem zelf bewust naar de achterdeur hebben gestuurd. Ik denk dat de supporters van Galatarasay er ook alles behalve blij mee zijn.

Wel nogal vreemd. Galatasaray wil contract ontbinden, Sneijder wil blijven en nu komen ze tot een deal die in het voordeel is van Gala. Sneijder ziet af van zijn salaris en krijgt ook nog eens een boete als hij in Turkije blijft voetballen. Wat wint Sneijder precies in deze deal? Of hij moest zelf ook graag weg willen.

15 juli 2017 om 11:45

Gezien de berichten zou hij waarschijnlijk geen rugnummer krijgen en niet gaan spelen. Als Sneijder dus niet zou toegeven, zou hij een jaar op de bank of tribune weg moeten kwijnen en dat zou bijna 100% zeker het einde betekenen van Sneijder in Oranje. Ik denk dat dat de beweegredenen van Sneijder volledig heeft beinvloed in zijn keuze om met zo'n ontbindingscontract akkoord te gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren