Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sneijder meedogenloos voor PSV’er: ‘Moet voor straf niet spelen tegen Feyenoord’

Laatste update:

Wesley Sneijder noemt de overtreding van Johan Bakayoko in de absolute slotfase tegen FC Twente van afgelopen zaterdag bij een 0-3 voorsprong ‘oerdom’. De vleugelaanvaller van PSV kroop door het oog van de naald, toen scheidsrechter Allard Lindhout naliet om hem een tweede gele kaart te geven.

Bakayoko kwam in de slotfase goed weg toen hij rond de middenlijn Ricky van Wolfswinkel aan zijn shirt trok. De Belgisch international ontsnapte aan zijn tweede gele kaart, waardoor hij er aanstaande zondag gewoon bij is in de topper tegen Feyenoord.

“Wat Lindhout deed, was dat marchanderen door Bakayoko geen tweede gele kaart te geven tegen FC Twente?, vraagt Genee bij Veronica Offside. “Het is wel opmerkelijk”, antwoordt Sneijder. “Nu is Noa Lang weer terug, dus had PSV een eventuele schorsing van Bakayoko makkelijk op kunnen vangen.”

Genee suggereert dat de VAR Lindhout mogelijk influisterde dat Bakayoko al een gele kaart had. “En dan?”, vraagt Sneijder. “Hij moet toch gewoon een tweede gele kaart trekken? Die overtreding is oerdom van Bakayoko. Als je in de 92ste minuut zo’n overtreding maakt bij een 0-3 voorsprong… Hij moet voor straf niet spelen tegen Feyenoord.”

Na afloop van het duel kreeg Peter Bosz ook de vraag voorgeschoteld of hij geschrokken was van de opzichtige overtreding van Bakayoko in de absolute slotfase. De oefenmeester reageerde bevestigend.

"Ja, natuurlijk. Stom van hem", uitte Bosz kritiek op zijn pupil. “Je kunt wel zeggen dat het lichtjes is, maar hij heeft al geel op zak. Doe dat nou dan niet, je staat 3-0 voor. Het is niet heel veel, maar dit is dom. Dat heb ik hem al verteld.”

Buiten zijn domme overtreding op Van Wolfswinkel, viel Bakayoko vooral in positieve zin op. De aanvaller was tegen Twente goed voor een doelpunt en een assist. Dit seizoen staat hij in alle competities al op vier goals, daarnaast fungeerde hij liefst twaalf keer als aangever.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

PSV gaat zich in een mogelijk voor PSV al beslissende wedstrijd echt niet in de vingers snijden.

28 november 2023 om 10:59

Njfromvol,

"mogelijk al beslissende wedstrijd" ?

We zijn niet eens halverwege.
Psv heeft vaker zo'n 10-15 punten losgestaan in de winter...

28 november 2023 om 11:28

10 punten voor in een dergelijke kwaliteitsarme competitie en het gemak waarmee PSV zijn wedstrijden wint, kan je gerust beslissend noemen.

28 november 2023 om 11:49

@njfromvol,

Nogmaals, er zijn eerder seizoenen geweest waar ze in de eerste seizoenshelft overtuigend hun wedstrijden wonnen, 13 punten voor, en nog uit handen geven.

Ik kan me nog een moment herinneren waarop Mertens al zei de "kampioenswedstrijd" te hebben gewonnen.

Bakayoko speelde uitstekend tegen Twente en dan gaat Bosz, om een onnodig statement te maken, hem wel even voor straf banken tegen de grootste concurrent? Denk het niet Wesley.

Zou wel een mooie grap zijn. Maar goed hij heeft hem.niet gekregen dus lekker laten zo. Zijn ergere dingen om ons druk over te maken lijkt me.

27 november 2023 om 22:30

Precies, zo'n topper is toch het mooiste als ze beide de beste 11 op het veld hebben staan en dat dan de sterkste mag winnen. Heb er nu al zin in.

Sjonge jonge VZ. Sneijder maakte die opmerking zo overduidelijk met een knipoog, en dan toch op deze manier een titel van maken. Vrij goedkoop zeg.

27 november 2023 om 22:22

Ja het gaat nergens over en mensen hier weer serieus op in gaan.

We weten het nu wel
Zondag zal het wel weer 10x aangehaald worden
Tot ziens

Je merkt aan Sneijder dat zijn uitspraken pittiger geworden, naarmate hij minder aandacht krijgt. Wat is het toch een klein kind... Ja, domme actie van Bakayoko. Zoals Sneijder ook foutjes heeft gemaakt (die wel wat heftiger waren overigens). Ik kijk uit naar zondag, alle ingredienten aanwezig voor een prachtige topper!!

27 november 2023 om 22:23

Ik zat net te kijken maar deze opmerking was overduidelijk een grap van Snijder.

27 november 2023 om 22:28

Serieus? In dat geval jammer dat VZ het overneemt alsof het een serieuze opmerking was. Maar ja, alles voor de clicks...

Tja, dat gaat PSV natuurlijk niet doen in zo'n belangrijke wedstrijd.

Het is zuur voor Feyenoord, toen zij tegen Twente speelde werden zij benadeeld door de scheidsrechter, terwijl het kwartje voor PSV bij dezelfde wedstrijd precies de andere kant op valt.

Maar dat is voetbal, soms zit het mee, soms zit het tegen.

28 november 2023 om 13:47

Ja dat is nog moeilijk te beoordelen of het een voordeel is of niet. Twente stond al 0-3 achter dus voor hun had een 2e gele niks uitgemaakt. En als Bakayoko als een natte krant speelt tegen Feyenoord en niks creëert/scoort roepen ze in Rotterdam dat ze blij waren dat hij erin stond.
Ik vind het zelf maar stemmingmakerij, want Psv kan zonder problemen een vervanger met gelijkwaardige kwaliteit erin brengen. Het lijkt er wel op dat dit zo groot gemaakt wordt om het sentiment en bij een moeilijk besluit voor de scheidsrechter in de verleiding te brengen om voor Feyenoord te fluiten.

Waarom reageert de helft hier serieus op? Sneijder weet toch ook wel dat geen coach dat doet :'

27 november 2023 om 23:39

Omdat je grappen en sarcasme niet kan aflezen van een platte tekst zonder context en emotie. Dus dan worden de dingen al snel letterijk genomen

Het was zo'n bewuste overtreding om Van Wolfswinkel naar de middel te grijpen en naar beneden te trekken, daar krijg je 99 van de 100 keer (terecht) gewoon geel voor. De overtreding werd gemaakt puur om het spel te onderbreken, er was geen enkele intentie om iets te doen dat met voetballen te maken had. Dus Bakayoko is hier door het oog van de naald gekropen. Maar goed, we hebben allemaal wel eens een keer geluk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren