Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Smal spreekt met Nederlandse topclub over transfer maar is nog niet overtuigd’

Laatste update:

Feyenoord houdt de ontwikkelingen rond Gijs Smal nauwlettend in de gaten, zo weet 1908.nl donderdag te melden. De 26-jarige linksback loopt komende zomer uit zijn contract bij FC Twente en kan daarom in vrijheid het gesprek aangaan met clubs over een eventuele transfer.

Volgens de berichtgeving is Feyenoord zelfs al concreet en worden er reeds voorstellen tussen de vertegenwoordigers van Smal en de club uitgewisseld. Er lijkt al een aanbod te liggen voor Smal.

Verder wordt bekendgemaakt dat Smal zelf nog overtuigd moet worden van de plannen in Rotterdam. Naast Quilindschy Hartman beschikt trainer Arne Slot namelijk ook nog over Marcos López op de linksbackpositie.

Wat Feyenoord, gezien de concurrentie, precies van plan is met Smal, is onduidelijk. Wel wordt gemeld dat de eventuele komst van Smal ‘breed gedragen’ wordt binnen Feyenoord.

Smal belandde in 2012 in de jeugdopleiding van FC Volendam. In het oranje shirt kwam de linksback tot zeventig duels, waarin hij viermaal trefzeker was en zestien assists afleverde. In de zomer van 2020 maakte Smal de transfervrije overstap naar FC Twente.

Bij de Tukkers is Smal uitgegroeid tot een vaste basiskracht. Hij mist ondanks de concurrentie van Anass Salah-Eddine geen wedstrijd, al kwam in het huidige seizoen pas tot een assist in zestien Eredivisie-wedstrijden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was vorig seizoen wat mij betreft de beste linksback van de Eredivisie met z'n 10 (!) assist, maar dit seizoen is het echt ronduit matig. Daarbij denk ik dat hij de snelheid en agressie mist om bij een topclub te slagen.

6 maart 2024 om 21:30

Hartman was vorig jaar anders ook niet slecht en werd daarom ook opgeroepen voor oranje.Had in 23 wedstrijden 2 goals en 4 assists.Smal is wel een interessante speler om transfervrij over te nemen, maar denk dat Hartman nog een jaar blijft en Smal niet op de bank wil zitten

6 maart 2024 om 22:20

Oh, Hartman was zeker niet slecht, en wordt ook alleen nog maar beter, dus ik denk ook niet dat Smal Hartman ooit uit de basis gaat spelen. Hartman heeft daarbij wel die snelheid, agressie en kracht wat je op topniveau nodig hebt. Vorig seizoen was alleen uitzonderlijk voor Smal, denk gewoon niet dat er een linksback zo belangrijk voor zijn team was als hij. Dit seizoen is jammer genoeg alles anders en hoort Smal wekelijks bij de minsten.

6 maart 2024 om 21:33

Volgens mij was Wijndal toch echt vorig jaar de beste linksback van de eredivisie

6 maart 2024 om 22:25

Wijndal was de was de beste van heel Europa! Die tel ik daarom maar even niet mee, das niet eerlijk voor de rest.

6 maart 2024 om 22:57

Aan de andere kant is het een hele verbetering tov van Lopez. Ook in de breedte moet Feyenoord versterken en Smal kan dan de strijd aan gaan. Ik denk niet dat hij deze wint van Hartman, maar wie weet vertrekt Q wel

Kunnen we niet wat creatiever scouten? Prima back, maar hij is 26 en ook weer niet iemand waarmee we in Europa een keer van Roma gaan winnen.

6 maart 2024 om 22:15

Hij is transfervrij dus voor iemand zoals smal is dat gewoon een hele goede deal. Je kan nog altijd dan een concurrent erbij halen die creatiever gescout is.

6 maart 2024 om 22:34

Ligt er een beetje aan waarvoor ze hem halen, lijkt mij toch niet dat hij dan ineens de onbetwiste lb zou worden mocht hartman vertrekken. Dan zal er vast een jongere speler met een stuk meer potentie worden gehaald. Lopez lijkt mij ook te mogen vertrekken, dan is het logisch om er iniedergeval voor te zorgen dat je op z'n minst iemand er vanaf het begin bij is die al bewezen heeft boven in de eredivisie mee te kunnen doen en kan je dan opzoek naar die echte vervanger van hartman, die zal toch pas kunnen komen als hartman verkocht is (zowel sportief als financieel). Als ze smal wel willen halen als vervanger van hartman, dan ben ik ook wel een stukje minder enthousiast en hoop ik dat hij snel zijn vorm van vorig jaar terug vindt.

6 maart 2024 om 22:57

Over creatiever gesproken; die vervanger van Hartman is ook alles behalve een schot in de roos.

6 maart 2024 om 23:42

Nee Smal is wel beter dan Lopez, maar lijkt me niet dat ie naar ons komt om op de bank te zitten en voor de basis hoef ik em niet.

7 maart 2024 om 07:58

Is prima als Lopez en Hartman weggaan. Je hebt ook een x aantal NL spelers nodig in je selectie. Plus het is onmogelijk om voor ons spelers te halen waarmee wij gegarandeerd weten dat we Roma verslaan.

In deze vorm is Smal voor geen enkele profclub in Rotterdam een versterking.

Uitstekende back up voor Hartman. Beter dan Lopez.

Zou een prima back-up zijn. Ook goed om een Nederlandse jongen binnen te halen in verband met de Champions League-eisen.

6 maart 2024 om 21:32



Jullie hebben nu toch maar 11 buitenlanders voor de a lijst. Je kan er max 17 hebben. Waarom zou je dan alleen om die reden een Nederlandse speler halen?

6 maart 2024 om 21:45

Nu sowieso al 13.

6 maart 2024 om 22:06

@primetime

Je moet ook minimaal 8 spelers hebben die in Nederland hun opleiding hebben genoten. Als je dan Lopez kan inwisselen voor een dergelijke speler, kan je je selectie weer op andere manieren versterken.

6 maart 2024 om 22:28




@fiorenoord, je hoeft niet perse 25 spelers op die a lijst te zetten. Heb trouwens zelf verkeerd geteld want zonder Minteh zit je alsnog op 12 ipv 11. Maar dan kan je nog steeds 5 extra buitenlandse spelers aantrekken.

Je mag maximaal 17 buitenlandse spelers en daarnaast 4 spelers mag je nog aanvullen die minimaal 3 jaar in Nederland hebben gespeeld bij welke club dan ook tussen 15 en 21 jaar. Wil je het aanvullen tot de 25 spelers? Dan moeten die laatste 4 spelers, minimaal 3 jaar van 15 tot hun 21e bij Feyenoord hebben gespeeld. Je komt volgend jaar waarschijnlijk niet aan die 25 tenzij je spelers onnodig op de a lijst gaat plaatsen of oud-spelers terug gaat halen. Nu heb je alleen Lamprou, Nieuwkoop Geertruida, Hartman en Bijlow voor die laatste 4 plekken en ik gok dat hiervan wel 2 of misschien zelfs wel 3 van vertrekken.

Zo'n Sauer kan je in seizoen 25/26 ook op de b - lijst zetten dus dat kan ook verschuiven. Dan zit hij 2 jaar bij Feyenoord, wat genoeg is voor de b lijst



6 maart 2024 om 23:22

@primetime

Als bijvoorbeeld Geertruida en Zerrouki een transfer maken en VD Belt verhuurd wordt, heb je dus weer een speler nodig die in Nederland is opgeleid.

6 maart 2024 om 23:55



@fiorenoord, Zerrouki een transfer? Ik bedoel, ik snap dat je hem als Feyenoord supporter graag wil zien vertrekken maar hoe groot is die kans? Dat lijkt mij vrij onwaarschijnlijk, dat een speler er na 1 jaar weer vandoor gaat tenzij er een gigantische transfer gemaakt kan worden of je hem bijna naar buiten trapt zoals bij Bassey. Maar je kan sws al 5 buitenlandse spelers halen, als er een of meerdere buitenlandse spelers weggaan, nog meer. Je hoeft die lijst van 25 niet vol te maken. Je kan toch geen 21 spelers hebben die geen eigen jeugd zijn als Nederlandse club zonder allemaal troep erin



7 maart 2024 om 00:12

“ From 2008/09, clubs in the UEFA Champions League and UEFA Europa League required a minimum of eight homegrown players in a squad limited to 25.”
Nogmaals: je moet minimaal 8 homegrown spelers in de selectie hebben. We hebben er nu 11 en enkele lijken te vertrekken.
Als je Lopez vervangt door Smal geeft dat je extra ruimte om je selectie te versterken. Niet in de laatste plaats omdat Lopez 2,5* zoveel verdient als Smal.

7 maart 2024 om 09:56

@fiorenoord, dit hoeft niet maar dan schrijf je er bv 23 in op de a lijst. Dat is geen enkel probleem maar als je per se 25 spelers op die lijst wil, dan moeten er minimaal 8 homegrown zijn en van die 8 ook nog eens 4 club trained. Jongens als Milambo en Zechiel kan je toch op de b lijst zetten, Sauer kan er het seizoen erna ook op

6 maart 2024 om 21:38

Smal als back-up? Dat gaat Smal niet accepteren, daar voelt meneer zich te groot voor. Smal in deze vorm is meer een speler voor Sparta dan voor Feyenoord. Zou er niet rouwig om zijn als hij idd zijn contract niet gaat verlengen bij ons. Brenet daartegen zie ik liever wel blijven.

6 maart 2024 om 22:07

Ook Smal heeft vast gezien dat goed presteren bij Twente geen enkele garantie op meekomen bij Feyenoord geeft.

6 maart 2024 om 22:24

Behalve Robert Muhren denken voetballers toch altijd dat ze makkelijk een stapje hoger kunnen. Smal is hier niet anders in. Speelt wekelijks als een krant dit seizoen maar is nog elke keer boos bij een wissel.

6 maart 2024 om 23:18

Fiorenoord euh het punt is dat Smal dus bij Twente ook niet goed presteert. Maar jij hebt je arrogantie er in ieder geval weer doorheen gedouwd. Bleeegh 🤮

6 maart 2024 om 23:34

Wat is er precies arrogant aan wat ik zeg?

In de afgelopen 15 jaar zijn er vier spelers van Twente naar Feyenoord vertrokken. Twee daarvan zijn totaal gefaald. Een ander had een jaar, een verhuurperiode en een transfer nodig om uiteindelijk te slagen. Nu valt Zerrouki zwaar door de mand.
De stap is gewoon enorm, dus Smal zal absoluut als back-up gehaald worden.

7 maart 2024 om 20:53

De stap is zo enorm dat de afdankertjes van Twente (Wieffer, Beelen) het alleraardigst doen.

Van mij mogen ze hem nu al hebben. Presteert niet dit seizoen. Vorig seizoen was hij erg goed. Dit seizoen is hij waardeloos.

Speelt dit seizoen echt als een slappe vaatdoek. Ik vind het bij twente al uiterst beperkt. Verdedigen kan die niet en aanvallend is heel erg pover dit seizoen. Vanzelfsprekend lijkt me feyenoord te hoog gegrepen.

Haha mooie zin: de eventuele komst van Smal wordt 'breed gedragen' binnen Feyenoord..

Tot nu toe nog niet opgevallen. Maar zal eens op hem letten tegen PSV

Is Van Geel terug?

Krijg toch lichtelijk de rillingen als ik zie wat er vertrekt deze zomer en dan dit soort namen lees als vervanging.

6 maart 2024 om 22:15

Smal van vorig seizoen is absoluut een versterking voor jullie. Zal echter geen genoegen nemen als back up. Dit seizoen is het echt zowat de zwakste speler eraf bij ons.

6 maart 2024 om 22:27

Dit soort spelers moet je zelf kunnen opleiden. Neem aan dat hij als back up wordt gezien en dat hij daarom ook twijfelt, maar wat voor signaal geef je met dit soort transfers af aan jongens als Candelaria?

En de Smal van vorig seizoen is nooit aangekomen dit seizoen. De huidige Smal zou ik de CL niet mee in durven gaan.

6 maart 2024 om 23:43

Je durft wel met Candelaria de CL in te gaan als Hartman een blessure oploopt?

Ik zie Lopez wel vertrekken deze zomer, dan is het fijn als je een speler op de bank hebt met ervaring op het hoogste niveau.

7 maart 2024 om 00:18

Met die logica kun je de jeugdopleiding wel opdoeken natuurlijk.

Als de jeugd niet goed genoeg wordt bevonden, prima, maar om dan spelers als Smal te halen puur vanwege ED ervaring is lood om oud ijzer. Spelers als Beelen en Wieffer hebben al aangetoond dat ervaring op het hoogste niveau relatief is.

Daarnaast zal veel van de huidige basis vertrekken dus zullen ook de back ups veel in actie komen. Dan zie ik liever een jonge hond als Hilton van Dordt komen dan een 26-jarige uit vorm zijnde back die zich te goed voelt voor de bank.

7 maart 2024 om 00:26

Nee Zana, dit is gewoon wat er gebeurt nu we weer een topclub zijn en in Europa meedoen. We kunnen niet meer uit noodzaak hopen dat een jeugdspeler leuk meedoet, elke wedstrijd draait om miljoenen.
Dus heb je een zo sterk mogelijke selectie nodig, die wordt aangevuld met de absolute toptalenten.

Overigens zeg ik net ‘hoogste niveau’, maar volwassenen-niveau past misschien wat beter. Als je fysiek niet meekomt, maakt het talent verder niet zoveel uit. Tenzij je een absoluut toptalent bent.

7 maart 2024 om 01:02

“Dus heb je een zo sterk mogelijke selectie nodig, die wordt aangevuld met de absolute toptalenten.”

Ik snap dat het laat is in Nederland, maar je zegt nu precies hetzelfde als ik zeg hierboven.

Ik vind Smal alleen niet vallen in de categorie ‘zo sterk mogelijk’, daar verschillen we dan van mening.

Wanneer leert Feyenoord het nou eens af om bij Twente te shoppen... Keer op keer zakken spelers die daar vandaan komen door het ijs. De uitzondering is El Ahmadi, maar alleen in zijn tweede periode. Toen hij van Twente kwam zakte hij ook door het ijs...

6 maart 2024 om 23:45

Kijk uit, want straks komen er boze Twente supporters om te roepen dat je arrogant bent.

Smal is toch gewoon een prima backup als Lopez vertrekt?

Prima om erbij te hebben. Lopez en Hartman zie ik beide wel vertrekken. Dag kan je hem en een jong talent halen om te concurreren voor de LB positie. Candelaria is nog niet goed genoeg.

Wij kunnen gewoon niet voor elke positie 7 a 8 miljoen neer tikken. Dus ook geen spelers waarmee wij even Roma verslaan.

Smal? Die hebben we wat mij betreft niet echt nodig. Bij Twente lopen wel andere leuke spelers rond die we goed kunnen gebruiken. Brenet graag gratis ophalen. Dan kan Nieuwkoop weer vertrekken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren