Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Slot vervangt geschorste Kökçü met aanvaller op nummer 10-positie

Laatste update:

Arne Slot heeft de opstelling van Feyenoord voor de thuiswedstrijd tegen AZ bekendgemaakt. De oefenmeester van de Rotterdammers vangt de afwezigheid van de geschorste Orkun Kökçü op met Javairô Dilrosun op de nummer 10-positie. Dat betekent dat Alireza Jahanbakhsh de positie op rechtsbuiten overneemt van laatstgenoemde en daardoor terugkeert in de basis. Lutsharel Geertruida is de aanvoerder van de thuisploeg. De wedstrijd tussen de nummer één en twee van de Eredivisie begint om 21.00 uur.

Slot houdt verder vast aan het basiselftal van vorige week zondag in Friesland tegen sc Heerenveen (1-2 winst). De achterhoede bestaat daarom uit Marcus Pedersen, Geertruida, Dávid Hancko en Quilindschy Hartman. Timon Wellenreuther is de doelman bij afwezigheid van Justin Bijlow. De Oranje-international ligt er voorlopig nog uit. Slot gaf vrijdagmiddag op de persconferentie al prijs dat Mats Wieffer en Quinten Timber samen een blok op het middenveld gingen vormen. Dilrosun vult de nummer 10-positie in.

De nummer 10-positie is geen onbekende plek voor Dilrosun. Slot posteerde hem daar dit seizoen ook al in de wedstrijden tegen Sparta Rotterdam (3-0 winst), PSV (4-3 verlies) en NEC Nijmegen (1-1). Voorin kent Feyenoord ook weinig verrassingen. Oussama Idrissi en Santiago Giménez behouden het vertrouwen van Slot, die met Jahanbakhsh dus alleen de rechtsbuitenpositie wijzigt ten opzichte van het duel met Heerenveen.

Pascal Jansen, de trainer van AZ, heeft na de ruime overwinning op Excelsior (5-0) geen reden tot wijzigen gezien. Dat betekent dat de Alkmaarders opnieuw in een 4-3-3-formatie gaat spelen en dat de achttienjarige Wouter Goes weer een basisplaats heeft. Hij vormt samen met Pantelis Hatzidiakos het hart van de verdediging van AZ. Met Jordy Clasie heeft de nummer twee van de Eredivisie ook een speler in de gelederen met een verleden bij Feyenoord. De kleine middenvelder start ook.

Feyenoord leidt de dans in de Eredivisie en kan zaterdagavond een gat slaan met AZ, dat twee punten achter de Rotterdammers staat. Slot wist afgelopen weekend al dat hij tegen de Alkmaarders niet kan beschikken over Kökçü. De trainer liet vrijdag al weten dat Geertruida de gelegenheidsaanvoerder is tegen de Noord-Hollanders. Justin Bijlow, Sebastian Szymanski en Patrik Walemark zitten nog in de lappenmand, maar Gernot Trauner is bijna volledig hersteld van zijn meniscuskwetsuur en zou volgens Slot volgende week tegen Fortuna Sittard kunnen terugkeren in de wedstrijdselectie. Wieffer was deze week ziek, maar kon donderdag weer volop meetrainen en start dus tegen AZ.

Voor de Alkmaarders kan het na deze speelronde alle kanten op. De ploeg van trainer Pascal Jansen is bij een overwinning de nieuwe koploper, terwijl een nederlaag voor een gat van vijf punten met Feyenoord zorgt. AZ doet het de laatste jaren uitstekend tegen de traditionele top drie, al ging de onderlinge ontmoeting met Feyenoord eerder dit seizoen met 1-3 verloren. Dani de Wit, Bruno Martins Indi, Zinho Vanheusden, Riechedly Bazoer, Maxim Dekker en Sam Beukema zijn geblesseerd, al haakt laatstgenoemde spoedig weer aan bij de groepstraining. Djordje Mihailovic had last van een kuitkwetsuur, maar is hersteld en meegereisd naar Rotterdam. Sven Mijnans is er ook bij. De middenvelder, deze winter overgekomen van Sparta, maakte tegen Excelsior zijn eerste twee treffers voor AZ.

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Dilrosun, Timber; Jahanbakhsh, Giménez, Idrissi.

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Hatzidiakos, Goes, Kerkez; Clasie, Reijnders, Mijnans; Odgaard, Pavlidis, Karlsson.

Wat verwacht je van Feyenoord - AZ?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had liever Bullaude gezien

18 februari 2023 om 19:51

Ewaja

18 februari 2023 om 20:02

Couscous

18 februari 2023 om 20:31

Timber kan geen 90 minuten aan. verwacht dat we hem nog wel gaan zien

18 februari 2023 om 20:39

Ja hopen dat Bullaude komt en niet die Taabouni.

Heel erg benieuwd naar deze wedstrijd. Ik denk een 2-1 voor Feyenoord, Gimenez, Hartman en Pavlidis

Ben benieuwd naar deze wedstrijd. Feyenoord mist aardig wat basisspelers maar ik zie ze nog wel als favoriet.

Ga er eens goed voor zitten.

Weinig artikelen vandaag over deze toch prachtige top wedstrijd. Aahja, ik denk en hoop een gelijkspel vanavond. Beide redelijk in vorm en beide missen enkele spelers

Hoop dat AZ gaat winnen

18 februari 2023 om 20:06

Ik hoop het niet Lampen!

18 februari 2023 om 20:11

Snap ik jij bent voor Feyenoord

18 februari 2023 om 20:15

Als PSVer gun je je Rotterdamse vrienden toch een overwinning ?

18 februari 2023 om 20:17

Ik hoop dat je wel begrijpt dat ik mijn lamp ff een tik gegeven heb he. Ik hoef geen Lampen in m’n huis op matchday van Feyenoord.

18 februari 2023 om 20:19

Jouw magische lamp?

18 februari 2023 om 20:18

Ik hoop het met je mee .

18 februari 2023 om 20:26

Zijn we het weer eens lampen, moet niet gekker worden! :P

18 februari 2023 om 20:30

Gaat vaker voorkomen denk ik, ik zeg alleen maar wijze dingen.

18 februari 2023 om 20:41

Dat is waar natuurlijk, hoe kon ik daar nu ook over twijfelen.

Hm. Had gehoopt dat Idrissi nou eens naar de bank verwezen zou worden. Stond enorm te schutteren tegen Heerenveen. Verdedigend doet hij veel te weinig.

Ik zet m'n spreekwoordelijke geld op een 2-2.

Logische opstelling van Feyenoord.

Paixao weer even pas op de plaats ook. Vind hem erg veel theater maken in de wedstrijden.

Hopen dat Timber vandaag op gaat staan. Ben benieuwd!

Nog maar 1 buitenspeler op de bank, daar gaat je kracht als de wedstrijd nog beslist moet worden in de laatste 20 minuten. Had Bullaude er neergezet en een vleugel extra op de bank.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren