Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Slot schiet in lach bij gedachte aan Berghuis: ‘Of je daarop zit te wachten...'

Laatste update:

Arne Slot vindt dat er niet te veel waarde gehecht moet worden aan het label van aanvoerder. Volgens de hoofdtrainer van Feyenoord is er een wezenlijk verschil met het fenomeen leiderschap - iets wat meerdere mensen binnen een team kunnen vertonen. Op de persconferentie na afloop van de gewonnen seizoensouverture tegen Vitesse (2-5), waar namens Voetbalzone verslaggever Kalum van Oudheusden aanwezig was, vertelt Slot op welk criterium hij zijn aanvoerder vooral verkiest. De 43-jarige keuzeheer schiet daarbij in de lach en noemt de naam van Steven Berghuis.

Voorafgaand aan het duel met Vitesse vertelde Slot tegenover ESPN dat Justin Bijlow geen reserve-aanvoerder meer wilde zijn achter Jens Toornstra omdat hij zich daar onprettig bij voelde. Omdat Toornstra op de bank startte en het andere alternatief Marcos Senesi onderweg is naar Bournemouth, droeg Gernot Trauner zondag de band. In het licht van die situatie kwam er na afloop de vraag 'of Slot het label aanvoerder overschat vindt'. "Ja, dat vind ik, ja", bevestigde de Bergentheimer.

"De aanvoerder is niet altijd de leider, je hebt meerdere jongens die invloed hebben in een team. Voor mij is het met name hoe je je presenteert na wedstrijden", lichtte Slot toe, voordat hij plots in de lach schoot. "Ja, ik begin even te lachen", zei hij, "omdat ik niet zo heel lang geleden altijd uitkeek naar het interview bij Feyenoord. Dat was in de tijd dat Steven (Berghuis, toenmalig aanvoerder, red.) voor de camera ging staan. Dat is wel een belangrijk onderdeel geworden van 'kan je je emotie na de wedstrijd de baas zijn en kan je een goede analyse geven van wat er gebeurd is'. Niet dat ik vond dat Steven dat niet kon", wilde Slot nog wel toevoegen.

De oefenmeester vond namelijk wel degelijk dat Berghuis goede wedstrijdanalyses neerlegde op camera. Het ging Slot vooral om het emotionele deel. "Of je als trainer daar nou op zit te wachten..." Slot maakte Berghuis nooit zelf bij Feyenoord mee, daar de aanvaller annex aanvallende middenvelder vorige zomer direct na zijn vakantie overstapte naar Ajax. Slot stond toen net aan het roer in Rotterdam.


Kalum van Oudheusden is fulltime videojournalist, presentator en programmamaker bij Voetbalzone en maakt onder meer exclusieve interviews en verschillende programma’s.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
7 augustus 2022 om 21:36

Wie is bergmuis???

7 augustus 2022 om 21:38

volwassen man

7 augustus 2022 om 21:44

Er stonden net zoveel spelers met een Ajax verleden in de basis als jeugdspelers van Feyenoord bij jouw club. Kun jij uit principe nog wel kijken naar Feyenoord?

7 augustus 2022 om 21:46

Timber gewoon een Feyenoorder hoor

7 augustus 2022 om 21:47

Haha, omdat hij toen hij zijn veters nog niet kon strikken bij Feyenoord speelde? Trouwens, ik zei: 'ajax verleden'.

7 augustus 2022 om 21:50

Daar heb je me Adam

7 augustus 2022 om 22:54

Timber heeft langer in de jeugdopleiding bij Feyenoord gespeeld, dsn bij Ajax.

7 augustus 2022 om 23:13

@marocberkane Er is niemand die dat ontkent

7 augustus 2022 om 23:40

Ik mag toch hopen dat die jongen zn veters kon strikken op zn 14e.

7 augustus 2022 om 21:57

Bergnussa....

8 augustus 2022 om 00:32

Berghuiskamer

8 augustus 2022 om 12:18

Hamlap

Toch even scoren met Berghuis!

Die band om je arm maakt helemaal niks uit, sommige spelers gaan er goed mee om en sommige niet. Ik vond bij Berghuis dat hij zn taak als aanvoerder veel te serieus nam en wel moest presteren als aanvoerder. Dit zag je allemaal verdwijnen toen hij bij Ajax kwam. Ik vond wel dat Berghuis fijn om na te luisteren was na een wedstrijd verloren of gewonnen. Ja heeft 2 x zo uitschieter gehad voor de camera maar voor de rest verwoorden hij altijd alles prima. Dat Bijlow liever geen vaste aanvoerder is prima, dan draag iemand anders die band die dat wel wilt.

7 augustus 2022 om 21:39

Ik vind het een prima keuze van bijlow om geen aanvoerder te zijn. Daarbij vind ik dat altijd een veldspeler de aanvoerders band moet dragen. Een keeper hoort in mijn ogen nooit een aanvoerder te zijn. Want als keeper bereik je minder goed je medespelers dan een veldspeler.

7 augustus 2022 om 22:42

Mee eens dat het altijd een veldspeler moet zijn. Al is het maar om het praten met een scheidsrechter

8 augustus 2022 om 13:24

Kan ik inkomen. Van de andere kant heeft de keeper wel altijd het spel voor zich. Een centrale verdediger zou dan ook mijn voorkeur hebben.
Tadic moet natuurlijk ook regelmatig richting vijandelijk doel spelen en kan dan niet altijd alles overzien. In zijn geval tellen zijn leidinggevende capaciteiten weer meer mee.

8 augustus 2022 om 08:24

Bij zo’n band komt vaak tóch extra druk kijken, fijn dat een speler zelf uitspreekt als hij dat niet wil. Desondanks, zoals Slot zegt, kun je alsnog een leiderschapsrol pakken die Bijlow mijn inziens wél heeft.

Berghuis daarentegen is een totaal andere speler (en vooral mens) nu hij die rol niet heeft. Hij lijkt vrolijker en meer zichzelf, de irritatie is weg.

Waarom begin je ineens over een Ajax speler terwijl het over de keeper van feyenoord gaat die geen reserve aanvoerder wilt zijn? Zijn ze bij feyenoord nog altijd zo geobsedeerd door die club uit Amsterdam?

7 augustus 2022 om 21:43

Hij heeft het over een ex aanvoeder/Feyenoord speler toendertijd. Niemand heeft het over ajax

7 augustus 2022 om 21:43

Het was toch ook een wonderlijk tafereel, de speler die het eerste zijn kop verloor met de band om zijn arm. Na afloop voor de camera, altijd een beetje geïrriteerd, ik snap wel dat Slot het aanhaalt. Hoeveel blessures moeten ze bij ajax hebben voordat hij de band draagt? Als je daar over nadenkt snap je wel waarom Berghuis een wonderlijke keuze was als aanvoerder.

7 augustus 2022 om 21:43

Dit begint ook wel de standaard reactie te worden als men bij Feyenoord over Ajax begint. Of vice versa...zijn voetbalclubs, zijn rivalen (nee geen concurrenten ok), men haalt voorbeelden die het dichts bij staan...doe niet zo kinderachtig.

Daarbij gaat het niet over Ajax, maar over een rol van een oudspeler bij Feyenoord die nu toevallig bij Ajax speelt.

7 augustus 2022 om 21:43

Tijger wit praat weer poep

7 augustus 2022 om 21:50

Het gaat over een ex feyenoord speler. Niets meer. Met die redenatie van jou, zou ik maar eens nadenken over de Johan Cruyf arena. Notabene een stadion benoemen naar een ex feyenoorder (daar speelde hij na zn ajax tijd) en het dus elke thuiswedstrijd hebben over een oud feyenoorder.

7 augustus 2022 om 21:50

Ben je nou zo geobsedeerd over of andere clubs met jullie bezig zijn?

Slot gaf gewoon een goed voorbeeld van wat hij belangrijk vindt in een aanvoerder.

7 augustus 2022 om 22:12

Haha volgens mij zit dat meer in je hoofd. De wens is de vader van de gedachte.

Het ging over een oud-Feyenoord aanvoeder en het feit dat hij nu Ajax speler is is niet relevant. Nouja, behalve bij jou dan.

Je hebt een beetje een ongemakkelijk obsessie met Feyenoord wellicht. Stiekem een beetje fan. Geeft niets hoor 😊

7 augustus 2022 om 23:04

Jij bent geobsedeerd met insinueren dat Feyenoord altijd met Ajax bezig is, dat is wat anders

Laten we het niet over Berghuis hebben, dat is een gesloten boek vooral zo houden

Berghuis gaat banken bij Ajax. Hoeft nooit meer bij Feyenoord terug te komen. Blind op het middenveld maakt ook geen indruk.

“De aanvoerder is niet altijd de leider, je hebt meerdere jongens die invloed hebben in een team”

Dit doet me denken aan de tijd dat Robin van Persie aanvoerder bij Oranje was maar de daadwerkelijke rol van leider Arjen Robben meer op zich nam

Onbehoorlijk om zo over een speler te praten, Slot
Ik vind dit echt beneden peil

Waar ik het wel met hem eens ben is dat de aanvoerder de man is die het spel goed ziet en met de trainer veel praat over hoe gebald kan worden.
De leider in het veld stuurt het team; terugzakken, korter dekken, meer over links, enz
Slot dacht dat Bijlow geschikt was als aanvoerder. Blijlow dacht er anders over.
Duidelijk dat Slot dus fout zat

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren