Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Slot gewaarschuwd: ‘Er komen bij Feyenoord dan andere krachten los’

Laatste update:

Rinus Israël hoopt dat de dinsdag officieel door Feyenoord aangestelde Arne Slot volgend seizoen flink mag investeren in de spelersgroep. De voormalig speler en trainer van de Rotterdamse club voorziet anders problemen voor de opvolger van Dick Advocaat in De Kuip. Aan de andere kant begrijpt Israël heel goed dat Slot ervoor kiest om zijn trainersloopbaan te vervolgen bij Feyenoord.

Israël vergelijkt de situatie van Slot met die van zichzelf. De oud-verdediger was tussen 1986 en 1988 de hoofdtrainer bij Feyenoord. "Onze situaties zijn vrij aardig te vergelijken. Het materiaal was niet top en er waren aardig wat financiële problemen", zo blikt hij terug op verzoek van De Telegraaf. "Ik hoop voor Arne dat hij straks flink mag investeren, dat ze hem dat tijdens de besprekingen wel hebben voorgehouden. Ik hoop dat dat zijn geluk is straks." Israël maakte zelf destijds de overstap van FC Den Bosch naar Feyenoord. "FC Den Bosch was wel een iets mindere club dan AZ, maar ik kreeg het redelijk op de rails. Arne heeft dat bij AZ gedaan. En ja, dan klopt een grote club als Feyenoord bij je op de deur en ga je."

"Ik begrijp hem volkomen", vervolgt Israël zijn analyse over het aanstaande huwelijk tussen Feyenoord en Slot. "Omdat ik er gevoetbald heb en met kampioenschappen, bekers, de Europa Cup en de wereldbeker van alles heb gewonnen vond ik Feyenoord vanzelfsprekend helemaal prachtig om er ook als trainer naar toe te gaan. Maar voor iedere coach blijft Feyenoord een grote club. Het is in Nederland een topclub en dat heeft vooral te maken met het verleden. Als je wordt benaderd vind je dat allemaal schitterend", aldus Israël.

Feyenoord maakt komst van Arne Slot wereldkundig

De Rotterdamse club heeft de opvolger van Dick Advocaat definitief binnen.Lees artikel

Stadionspeaker Peter Houtman vindt het geen probleem dat Slot als voetballer niet in de absolute top heeft gespeeld. "Dat heeft Leo Beenhakker ook niet, maar die was wel een peoplemanager en werd een heel grote trainer. Die kon goed met spelers omgaan en volgens mij kan Slot dat ook." Spitsentrainer Roy Makaay houdt een slag om de arm wat betreft de aanstelling van Slot. "Slot heeft bij AZ prima werk afgeleverd, nota bene in zijn eerste anderhalf jaar als hoofdtrainer. Maar het valt te bezien of hij dan direct de juiste trainer voor Feyenoord zal zijn. Maar waar voetballers zich in de kijker kunnen spelen, daar heeft Slot zich in de kijker gecoacht, dat zeker."

Makaay, die onder meer bij Bayern München speelde, kent de harde wetten van het topvoetbal. "Als je bij Feyenoord vier wedstrijden op rij een riante voorsprong verprutst, zoals AZ onder Slot overkwam, dan komen er bij Feyenoord andere krachten los dan bij AZ. Denk aan het Legioen en aan een veel massalere media-aandacht. Dat is van een ander kaliber dan bij AZ", aldus de oud-spits, die weet dat de benadering bij Feyenoord volstrekt anders zal zijn voor Slot. "Je wordt als trainer van Feyenoord, als trainer van een club uit de traditionele top drie, ook anders beoordeeld. In een beetje groot voetballand wordt de trainer van een echte topclub met een vergrootglas bekeken."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

iets met een schot en een open doel of zoiets... dat is toch altijd maar afwachten. maar sta volkomen achter de route die nu belopen wordt door Arnesen en co.

Als er een schip met geld binnenkomt in de havens van Rotterdam dan kan Slot zeker de juiste trainer zijn. Maar met dit materiaal wat er nu is kan zelfs een Guardiola of een Klopp niets presteren. Er zullen minimaal twee goede backs, een goede CV een compleet nieuw middenveld, een spits en een buitenspeler bij moeten komen wil je ook maar enige rol van betekenis gaan spelen. Dat zal ze een aardige duit kosten. Dus het zal mij niets verbazen als er inderdaad investeerders bij Feyenoord binnen zullen stappen. Anders zie ik geen enkele reden voor welke willekeirige trainer dan ook om na dit seizoen bij Feyenoord in te stappen.

15 december 2020 om 13:34

Misschien omdat Feyenoord nog steeds in alle opzichten een grotere club is dan AZ? Successen bij Feyenoord tellen dubbel ten opzichte van successen bij AZ. Als trainer kun je eerder de stap maken van Feyenoord naar een Europese (sub)topclub dan wanneer je bij AZ werkzaam bent. Maar inderdaad, zonder een grondige renovatie van de selectie valt er weinig te behalen bij Feyenoord en zal Slot niet veel kunnen bereiken. Ook Slot is als het er op aan komt afhankelijk van (de vorm van) zijn spelers. Vorig jaar draaiden Stengs, Boadu, Koopmeiners en Wijndal als een tierelier maar dit jaar valt vooral Stengs me enorm tegen. Maar we gaan het zien, het zou beter zijn voor de Eredivisie als er meer concurrentie komt

15 december 2020 om 15:45

Wie was de laatste trainer bij Feyenoord die een stap maakte naar een Europese (sub)topclub? Bert van Marwijk ging in 2004 naar Borussia Dortmund maar verder houdt het dan wel even op. Koeman naar Southampton kan je ook niet echt een Europese subtopper noemen. De kans dat je als trainer van Feyenoord wordt opgepikt door een Europese subtopper is misschien groter dan bij AZ maar een kans van 0.0102 procent is ook meer dan een 0.01 procent kans, al is het niet zo een groot verschil.

15 december 2020 om 13:50

Met Haps en Malacia heb je toch 2 prima backs rondlopen? Vind Nieuwkoop ook niet heel slecht en Geertruida vind ik niet echt een back inderdaad. Als je Sinnestera straks terug hebt met Berghuis op de zijkant dan heb je een goede basis met Linssen daarachter. Middenveld is inderdaad een groot probleem en er moet echt een betere spits komen.. kampioen zie ik feyenoord sowieso niet snel worden aangezien Ajax en PSV echt stappen hebben gemaakt..

15 december 2020 om 15:28

Haps is nog breekbaarder dan een kristallen glas in de handen van een peuter. Heb je alleen Geertruida. Degelijke back maar geen topniveau. Nieuwkoop moet eerst zijn contract maar eens verlengen. Vooralsnog heb je hem er nog niet bij volgend seizoen. Daarnaast is hij ook geen topper. Centraal heb je dan Senesi en ik verwacht Malacia. Moet je toch ook gokken dat je geen blessures krijgt. Je middenveld loopt niet bepaald over van de kwaliteit met werkertje Toornstra en domme kracht Fer. Kokcu komt hopelijk weer eens op niveau maar momenteel ontstijgt hij het niveau VVV nog niet eens. Verder heb je ook hier weinig op de bank. En dan te bedenken dat Toornstra en Fer basisspelers zijn. Dit zijn twee middenvelders welke bij een topclub direct doorgeselecteerd zouden worden. Sinnistiera en Berghuis heb je rondlopen ook daarachter geen kwaliteit. Dus moet nog minimaal 1 buitenspeler bij. En een spits die ik kan lijkt helemaal in geen velden of wegen in Rotterdam Zuid rond te lopen.

15 december 2020 om 13:56

@frank: een rechtsback is voldoende, een goede cv is welkom. Een echter versterking op het middenveld is welkom en uiteraard een spits. 4 man in plaats van de 7 die jij voorstelt. Dat is veel te veel van het goede en onbetaalbaar. Indien Senesi of Berghuis vertrekt moet je er wel 2 bij die 4 optellen.

15 december 2020 om 14:16

Ik zie de titels al voor me bij goed presteren:

- Slot de sleutel tot succes;
- weer de 0 gehouden, Fey speelt met slot op de deur;
- Fey wint verdient in slotseconde; etc. Etc.

15 december 2020 om 14:54

Een middenvelder voor creativiteit en een spits die scoort. Dan ben je er al voor de basis. Geertruida volgend jaar naar CV. En dan nog aanvullingen voor de bank. Het kan al snel een stuk beter gaan.

Er is een leuke jonge basis om op verder te bouwen met Malacia, Geertruida, Bijlow, Senesi, Kokcu, Sinisterra, Bozenik (moet zich nog bewijzen). Bovendien zijn er een aantal goede talenten in de O18 en O21. Spelers als 't Zand, Hendriks, Hall, Owusu, Candelaria, Baars, Felicia, Kleijn, Milambo, Benita zou je er wellicht al bij kunnen nemen en kun je je nog gericht versterken op bijvoorbeeld de Zuid-Amerikaanse markt.

Het is natuurlijk altijd maar afwachten of het goed uitpakt, maar met het spelersmateriaal dat Feyenoord nu heeft, en met de verwachting dat zowel Berghuis als Senesi na dit seizoen vertrekken, zal er een heel matig team staan. Wellicht dat de investeerders deze zomerstop al kunnen investeren, anders voorzie ik een hele moeilijke taak voor Slot.

Overigens lees ik nu dat Israel het een begrijpelijke stap vindt, terwijl ik vorige week hier op VZ een artikel voorbij zag komen dat hij dat juist niet vond. Beetje gek hahaha.

Lijkt mij dat Slot wel de tijd krijgt in de Kuip en niet na een teleurstellend eerste jaar meteen de zak krijgt. Misschien moet Feyenoord ook wel eerst een stap terug doen om er later 2 vooruit te zetten, bijvoorbeeld door inpassen van jeugd.

15 december 2020 om 14:10

Feyenoord wil aansluiten bij de top en dat bereik je niet met vechtvoetbal. Slot kan zorgen voor aanvallend en effectief voetbal. Ik denk dat dit een stap in de juiste richting is voor Feyenoord.

15 december 2020 om 14:56

in 6 jaar welgeteld 1x. Bosvelt was een uitstekende voetballer maar stond bovenal bekend om zn werkethiek. Dat niveau kun je een enkele keer opbrengen, maar structureel is haast niet te doen. Je maakt het jezelf makkelijker als je met grotere regelmaat voetballend de veel sterkere bent.
Het team met Bosvelt dat de uefa cup won was ook niet traditioneel van het harde werken en mouwen opstropen. Prima voetballers centraal achterin met van wonderen en paauwe. Rechtsachter een klasbak met Emerton. (rzasa links was de meest anonieme schakel). Op het middenveld werker Bosvelt, technicus Ono en loper Tomasson. Buitenspelers van persie en kalou waren bijzonder technisch en spits van Hooijdonk (geen technicus maar ook geen uitgesproken type dat de mouwen opstroopt en sleurt).

15 december 2020 om 14:57

Is niet altijd waar, ik vind Atletico wel een topclub in Spanje. Dat is ook een machine met vechtvoetbal. Ik heb verder niet veel tegen Feyenoord, maar van mij mag Slot wel 2 keer goed verliezen tegen AZ volgend seizoen. Ik vraag me ook af of Slot bij Feyenoord past, heeft in ieder geval een stuk minder charisma dan Dickie.

15 december 2020 om 15:01

Naast Bosveld had je natuurlijk ook spelers als Sanchez, Tomasson, Van Gastel en Van Vossen. Ik vind Toornstra wel een type Bosvelt dus die hebben ze al in huis. Nu nog een type van Gastel en Sanchez erbij. Al zou je kunnen zeggen dat Teixeira een soort Sanchez is maar dan zonder rendement.

15 december 2020 om 15:02

Atletico is wel meer dan vechtvoetval vandaag de dag. Als je ziet hoe die spelen in de meeste wedstrijden dan is het positiespel echt heel goed.

16 december 2020 om 12:13

@groninger? Paauwe was helemaal niet bikkelhard. Bij bikkelhard denk je aan slopers als de Wolf en Fraser. Paauwe was juist ook een prima voetballer. van Wonderen was al helemaal geen harde speler. Juist een technisch goed onderlegde tactisch uitstekende speler, maar zeker geen harde speler of sloper.

Advokaat kan het beste resultaat halen met een groep. Slot kan ze beter maken. Ik denk dat Slot een goede keuze is. Het gaat er alleen om hoeveel tijd hij krijgt. Als men direct resultaat wil dan moet er aangekocht worden. Als hij bijvoorbeeld een jaar de tijd krijgt dan zie ik hem met de eigen talentem successen boeken.

15 december 2020 om 14:57

Of Slot de spelers beter kan maken is niet te zeggen.
Hij heeft anderhalf jaar bij AZ als hoofdtrainer voor de groep gestaan.
Naast dat het een talentvolle groep was, kan ik echt geen speler bedenken waarvan ik zou zeggen "ja, die is echt beter geworden".

Slot is vooral tactisch erg sterk (een stuk sterker dan vd Brom iig, dat was wel duidelijk).
Maar heeft nog veel fouten gemaakt.
Bij AZ kon hij zich dit permitteren, bij Feyenoord zal de druk een stuk hoger zijn.

En als de eerste "mafkezen" met hun capuchon in z'n voortuin staan om verhaal te halen zal het niet lang duren voordat Arne weer op zoek is naar de volgende klus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren