Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Slecht nieuws voor Koeman en Oranje: Van de Ven gaat er ineens bij zitten

Laatste update:

Micky van de Ven heeft zondagmiddag het veld vroegtijdig verlaten tijdens het duel tussen Aston Villa en Tottenham Hotspur. De verdediger van the Spurs ging ogenschijnlijk uit het niets op de grond zitten en kon niet verder spelen. Uit de herhaling bleek dat de centrumverdediger bij het blokkeren van een schot een hamstringblessure had opgelopen.

Het voorval vond plaats aan het begin van de tweede helft. In de eerste 45 minuten waren beide ploegen niet tot veel grote kansen gekomen. Het gebrek aan succesvolle aanvallen van Villa was mede te danken aan een sterk optreden van Van de Ven.

De voormalig FC Volendam-verdediger hoopte zijn goede spel in het tweede bedrijf voort te zetten, maar die kans zou hij niet krijgen. Binnen vijf minuten na de tweede aftrap van de wedstrijd moest Van de Ven het veld verlaten.

In de herhaling was vervolgens te zien hoe hij even daarvoor de kwetsuur had opgelopen. De Nederlander probeerde een schot te blokkeren, maar blesseerde zichzelf daarbij.

In de 49ste minuut werd hij daarom vervangen door Radu Dragusin. Op het moment van de wissel stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord.

Nadat Van de Ven het veld had verlaten ging het snel. Nog geen minuut na die wissel werd de score geopend door James Maddison, die op aangeven van Pape Matar Sarr de 0-1 verzorgde. Drie minuten later was het wederom raak voor Tottenham. Ditmaal was Brennan Johnson de gevierde man, na een assist van Heung-min Son.

De blessure is een hard gelag voor Van de Ven, die door Ronald Koeman is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterlands eind deze maand. Met deze hamstringkwetsuur gaat de mandekker deze duels van Oranje te missen.

Het is niet voor het eerst dat Van de Ven geblesseerd raakt aan zijn hamstring. Eerder dit seizoen miste hij al tien wedstrijden door een dergelijke blessure en ook in zijn bij VfL Wolfsburg was zijn hamstring de reden voor het missen van de nodige duels.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gelukkig zijn de CV posities bij oranje dun bezet

10 maart 2024 om 15:27

Idd lullig voor hem maar hij zit niet in mijn top 3 voor zijn positie

10 maart 2024 om 15:39

Hoe dan precies? Als linker centrale verdediger in een 3 mans verdediging is hij na Ake het beste.

10 maart 2024 om 15:40

Wie dan wel?

Als dit een serieuze blessure betreft is dat bijzonder jammer voor Micky van de Ven maar bondscoach Ronald Koeman heeft nou niet bepaald een gebrek aan goede centrumverdedigers lijkt mij.

Komt Hato er toch weer bij.

10 maart 2024 om 15:34

Timber misschien, die is ook weer (bijna) fit (?), alhoewel Hato als LCV misschien logischer is

10 maart 2024 om 15:49

Ik denk dat de keuze eerder op Botman valt dan op Hato gezien de huidige vorm

Intensiteit van PL is nog te hoog voor hem, ik heb het niet over zijn prestaties

10 maart 2024 om 15:48

Viel mij ook op, maar ik denk dat de andere reden: zijn explosiviteit. Hij is vrij snel voor een cv en dan gecombineerd met de Engelse intensiteit, tja dan gaat het fout

10 maart 2024 om 16:05

Je ziet hem ook continue sprintjes trekken. Dat is een slecht teken. Dan ben je positioneel drama en je positionele feeling is ook drama.

10 maart 2024 om 18:49

Kijk jij dan wel naar Spurs wedstrijden? Ze spelen een hoge lijn, dus probeert de tegenstander telkens ballen erover te geven of tussendoor te steken. Hoe moet hij zich dan beter positioneren? De tactiek van Spurs is juist gebouwd op de snelheid van de centrale verdedigers. Vandaar dat een (te trage) Dier er niet aan te pas kwam.

10 maart 2024 om 22:06

Haha jij hebt duidelijk geen wedstrijd van spurs gezien zermatt. Als je van de ven drama noemt in positioneren begrijp je er echt heel weinig van. Die sprintjes komen omdat hij de gehele achterste linie dekt met zijn snelheid.

10 maart 2024 om 16:02

Daarom had hij er bij Wolfsburg ook al last van !!!

Heel vervelend voor Van de Ven natuurlijk maakt echt een topseizoen door bij Spurs. Als dit maar niet betekent dat Hato boven Botman geselecteerd wordt maar ik vrees er voor.

Micky is een van de, zo niet dé snelste speler van de wereld. Als clubs daar niet goed mee omgaan, kan hij zo maar eens eenzelfde pad bewandelen als een Gareth Bale.

Explosieve speler die met zijn enorme snelheid veel moet oplossen achterin. Vaker last van de hamstring, wat geen goed teken is op deze leeftijd al en met deze stijl van spelen...

Benieuwd hoe lang hij er uit ligt, want dit leek wat meer op een onschuldige blessure d.m.v. het blokken van de bal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren