Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Sjoerd Mossou hekelt de ‘schaamteloze kolder’ van protesterend Ajax

Laatste update:

Dat Ajax in een officieel statement meldde 'juridische stappen' te willen nemen om De Klassieker deze woensdag niet uit te hoeven spelen, valt heel slecht bij Sjoerd Mossou. De columnist van het Algemeen Dagblad vindt dat de Amsterdamse club zich na de rellen van afgelopen zondag juist nederig hoort op te stellen naar Feyenoord en de rest van de voetbalwereld.

Ajax verklaarde zich solidair met FC Volendam en wilde op woensdag alleen tegen die club uitkomen, en niet tegen Feyenoord. "Waardig en groots verliezen evenmin. Zelfs de meest verstokte Ajacieden konden niet geloven welke schaamteloze kolder er nu weer in hun club was gevaren. Een dag later werd de flater weer half ingeslikt, maar het kwaad was al geschied", schrijft Mossou in zijn bijdrage van woensdag. Volgens de verslaggever is de oplossing helemaal niet zo moeilijk, mits alle betrokken partijen met elkaar in gesprek gaan.

"Je komt samen met de oplossing naar buiten, Ajax in dit geval nederig voorop. Je legt samen uit dat het g*dverdomme eens afgelopen moet zijn met dat supportersgezeik, en dat hier oneindig veel meer op het spel staat dan welk clubbelang dan ook", aldus Mossou, die baalt van de 'meest absurde schandalen' in Nederland. "Van de aansteker van Davy Klaassen tot de gesaboteerde wedstrijd van zondag. De mooiste clubwedstrijd van ons land wordt verwoest door idioten."

Mossou concludeert dat de topclubs in Nederland zich verdrinken 'in kinderachtig gedoe over reglementen, of in discussies over wat nu precies het meest ‘competitievervalsing’ is'. "Het is een soort impasse dat ook in coronatijd al tot beschamende taferelen leidde: als het erop aankomt telt in het Nederlandse voetbal alleen FC Eigenbelang. Juist in deze tijden is dat niet alleen heel pijnlijk en gênant, maar vooral onvoorstelbaar dom."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mosterd na de maaltijd. Vanmiddag wordt de wedstrijd tegen Feyenoord uitgespeeld.

27 september 2023 om 11:06

Dat is toch met alle columns van Sjoerd. Altijd hoge gehalte van mosterd na de maaltijd.

27 september 2023 om 12:18

Moet hij dan iets schrijven over dingen die nog niet gebeurd zijn?

27 september 2023 om 12:40Zoals Valentijn Driessen?
Dat valt vaak ook niet zo goed hier 😉

In principe schrijft hij ook over iets dat nog niet gebeurt is; als club jezelf nederiger opstellen als WE proberen supporters geweld op te lossen.

27 september 2023 om 12:47

Het is geen helderziende..

27 september 2023 om 13:59

Helaas is
Sjoerd niet helemaal objectief... hij vergeet de houding van Feyenoord te hekelen die even in Zeist kwamen eisen dat de wedstrijd niet uitgespeeld hoeft te worden. Ook Feyenoord mag zich na verleden jaar wel wat nederiger opstellen. Maar ik denk dat Sjoerd daar geen actieve herinnering meer van heeft als je hem ernaar vraagt..

27 september 2023 om 14:38

@afcdennis

Dat de fans van Feyenoord in het verleden ook geen lieverdjes zijn geweest, moge duidelijk zijn. Maar betekent niet dat zij in deze zich nederig moeten opstellen. Beetje ouwe koeien uit de sloot.

Daarnaast, Feyenoord grijpt wel in tegen hun eigen supporters (netten ophangen bijvoorbeeld). Niet dat dit de gewenste oplossing, maar ze doen iets. Ajax laat de oren hangen naar de F-Side. Dat is sowieso geen oplossing.

27 september 2023 om 19:22

Ajax heeft NIKS ondernomen na afgelopen zondag, nadat ze ook al preventief niks hebben gedaan om het te voorkomen. Zelfs excuses aan Feyenoord of Volendam zijn niet aangeboden en er zijn ook geen maatregelen aangekondigd om dit in de toekomst te voorkomen.

27 september 2023 om 20:21

@afca,
Ik heb en had het niet over de fans maarover de directie van Feyenoord. Die kwamen in zeist eisen dat de wedstrijd niet meer uitgespeelt mag worden …

@marocberkane.. bashen is makkelijk.. wat had ajax moeten doen? Netten ophangen in een leeg stadion???? .. lol..

27 september 2023 om 11:22

Mwah, hij heeft in zoverre een punt dat wanneer je (indirect) voor het gezeik zorgt, je even op de blaren moet zitten en moet afwachten wat er voor jou besloten wordt. Om dan een grote mond te hebben is niet helemaal gepast.

27 september 2023 om 11:26

Alleen was dat gisteren al besloten, was Ajax al akkoord gegaan met het voorstel van de Knvb. Dus gewoon mosterd na de maaltijd.

27 september 2023 om 11:29

@speedy, maar Ajax heeft nog steeds geen fatsoenlijk statement naar buiten gebracht. Het enige wat ze hebben gedaan is hun oren laten hangen naar de F side, door de TD te ontslaan.
Enorm zwak en laf van Ajax. Ze lijken op elk gebied verkeerde keuzes te maken.

27 september 2023 om 11:43

Volgens mij was Ajax pas gisteren, die toch maar accepteerde om te spelen. De AD krant van dinsdag was al verzonden, dus dan krijg je deze column op woensdag. Leuk altijd die ajacieden die proberen zo' column naar beneden te halen, door te roepen dat het "mosterd naar de maaltijd is". Maar wat vindt je er inhoudelijk van?

27 september 2023 om 11:44

Hey Fr010rdam, het valt me op dat je veel bezig bent met deze zaak en er telkens als de kippen bij bent om Ajax af te vallen en nog even aan te dikken hoe vreselijk ze dit allemaal wel niet aanpakken. Nou ben ik het enigszins wel eens met sommige van de punten die je maakt maar krijg je het niet iets te warm van de teloorgang van je grote rivaal? Een klein beetje nuance hier en daar zou ook niet misstaan.

Als ik jou was zou ik vooral focussen op hoe geweldig jouw club het wel niet doet op dit moment, zowel sportief als bestuurlijk. Pluim daarvoor. Het komt een beetje kleinzielig over hoe je hier elke kans aanpakt om Ajax nog eventjes belachelijk te maken, zeker met zo'n naam

27 september 2023 om 11:45

Je moet je beslissingen nooit af laten hangen van het gedrag van je supporters. Maar als er ook maar een beetje waar is van wat ik allemaal lees dan is het ontslaan van de TD niet zo'n verkeerde beslissing, alleen het moment is inderdaad een beetje ongelukkig. Ik moet zeggen dat ik het absoluut niet eens ben met het handelen van de F-side, maar het zijn wel mensen die de club in 2 jaar tijd helemaal naar de kl*te zien gaan.

Na de vorige crisis in Amsterdam heeft er een revolutie plaats gevonden met echte ajax-mensen aan het roer. Nu zit er geen een meer (ja sinds een paar maanden Jan van Halst). De manier waarop slaat helemaal nergens op, maar ik kan de F-side wel begrijpen dat ze de top nu weg willen hebben, aangezien die toch redelijk verantwoordelijk gehouden mag worden voor de huidige gang van zaken.

27 september 2023 om 11:49

Hahaha. Ben jij zo simpel? Dat de td werd ontslagen was te verwachten. En dat Ajax zijn oren laat hangen naar de f side is helemaal onzin. Grappig dat juist een fan uit Rdam durft te beweren dat de directie luistert naar de fanatieke aanhang. #hetisechtdeomgekeerdewereld 😂

27 september 2023 om 11:56

@jtjevtt,
Het zijn ook topics die gaan over het gedrag/ de maatregelen van Ajax rondom een wedstrijd van mijn club. Als jij het raar vindt dat ik me daar druk om maak of dat ik daar een mening over heb dan is dat vooral jouw probleem.
We zijn inmiddels 3 dagen verder en Ajax heeft nog niks gedaan om me van gedachten te veranderen. Ze grijpen niet in, doen niks......nee ze waren van plan om te gaan procederen.
Eigenlijk zou iedereen met een beetje moreel besef het eens moeten zijn met mijn reactie, maar het valt me op dat ze de kriiek van mij niet kunnen hebben en Ajax in dat geval vooral verdedigd wordt. (Of dat er vooral gewezen wordt naar de Knvb, de burgemeester of zelfs de media......., ook nu wordt er gedaan alsof Mossou iets raars zegt. Nee, hij heeft gewoon gelijk.)

En jouw reactie zal veel likes scoren, want kritiek op de club Ajax scoort niet, maar kritiek op degene die kritisch zijn op Ajax scoort hier altijd. Maar misschien moeten de Ajacieden nu wat kritischer zijn op de eigen club en wat minder zoeken naar excuses of wijzen naar het verleden. Mijn clubvoorkeur of gebruikersnaam doet niks af aan de boodschap.

27 september 2023 om 12:00

De timing voor het ontslag van de TD is dan wel slecht gekozen, zo kort na de wedstrijd. Dan lijkt er toch wel sterk dat daarmee geprobeerd is om de boze supporters enigszins hun zin te geven. Overigens geeft Feyenoord heeft vorig jaar laten zien (eindelijk) maatregelen te durven nemen, daar blinkt Ajax vooralsnog niet in uit.

27 september 2023 om 12:06

@feliiz, Te Kloese durft impopulaire maatregelen te nemen zoals het hele jaar een net voor de vakken of zelf een vak leeg houden. . Ook durft hij in de pers bepaalde acties te veroordelen.
Dat is het verschil.

27 september 2023 om 12:09

@FRF010FRDAM, Ach ken een club in Rotterdam waarvan een deel van de supporters mede oorzaak zijn van het beleid qua bekers op het veld en dergelijke, waarvan de fans je gewoon thuis komen bedreigen, en waar de leiding altijd zijn oren naar de " hooligans" laat hangen en ook vrijwel nooit drastische maatregelen nemen. Dus ik heb het vermoeden dat het niet zo vreemd is dat de supporters zich roeren als het slecht gaat. Vind dit uiteraard niet de juiste wijze, maar vind ook niet dat de club Ajax net als bij Feyenoord, er altijd wat aan kan doen als je weer een paar van die n mafklappers hebt die de boel verzieken.
Weet dat de clubs verantwoordelijk zijn, maar net als jouw Feyenoord is Ajax uiteraard niet uit op deze ellende, net als 98% van de supporters. Dus laten we nu niet onze club voorkeur ons zicht vertroebelen aangezien dit geen Ajax of Feyenoord probleem is maar een ere divisie probleem aan het worden is.
Speelt je ploeg slecht? Dan saboteer je de wedstrijd en hoop je hem in betere staat af te maken.

27 september 2023 om 12:15

Fr010frdam

En wat moet Ajax nou eigenlijk meer doen nu? We hebben inderdaad met zijn allen geconcludeerd dat het niet erg sympathiek was om de beslissing van de KNVB aan te vechten. Dat hebben ze inmiddels teruggetrokken. Ook hebben ze een persbericht eruit gestuurd waarin ze afstand nemen van de acties van de F-Side en hebben ze Jan van Halst vooruit geschoven voor een (nietszeggend, maar toch) interview. Ik weet niet zo goed wat Ajax hier nog meer zou kunnen doen op dit moment, terwijl ze ook nog een enorme bestuurlijke crisis proberen te navigeren.

Dat het je interesseert omdat het een wedstrijd tegen jouw club betreft prima, maar wat heeft jouw club dan te maken met het bestuur van Ajax, de manier waarop Ajax ingrijpt etc, of jouw letterlijke zin: "ze lijken op elk gebied verkeerde keuzes te maken.".

Daarnaast: ze spelen nu gewoon de wedstrijd uit. Dan is er voor Feyenoord niks meer aan de hand behalve dat het zuur is dat de wedstrijd niet vervolgd kon worden. Maar dat was ook zuur voor Ajax tegen Groningen, en het was ook zuur dat Klaassen eraf moest omdat hij een aansteker tegen zijn hoofd had gekregen.

En beginnen over moreel besef, hou toch op man. Volgens mij is vrijwel iedereen het hier erover eens dat Ajax hier een slechte beurt maakt. Dat hoef je niet 40 keer per topic te herhalen hoor, dat weten we allemaal wel. Wat vond je eigenlijk van hoe Feyenoord reageerde nadat er een eeuwenoude fontein in Rome werd gesloopt? Dit komt voor bij elke club. En mensen die het niet met je eens zijn neerzetten als forumleden zonder moreel besef vind ik heel eng.

"En jouw reactie zal veel likes scoren, want kritiek op de club Ajax scoort niet." er is oprecht maar een ding dat beter scoort op VZ dan Ajax prijzen; en dat is kritiek hebben op Ajax. Die likes zeggen helemaal niks over de inhoud van een post en gaan alleen maar over clubvoorkeur

27 september 2023 om 12:29

Jij hebt gemakkelijk praten. Het is allemaal niet zo simpel als men het zegt. Iedereen roept heel hard dat Ajax netten op had moeten hangen op het moment dat ze hoorden van de acties. Hoe kom je daar zo snel aan en vooral aan de palen om ze aan op te hangen die ook nog in de grond gegraven moeten worden. Ook met het uitspelen van de wedstrijd op een dag dat er al een andere wedstrijd gespeeld moest worden geeft veel meer problemen dan je op het eerste oog ziet. Het is nu geregeld, dus vind ik al dat gezeur over Ajax moet zich schamen overbodig. Bijna alle betaald voetbalclubs in Nederland hebben supporyersgroepen die gefrustreerd raken op zijn tijd en vervelende dingen gaan doen. Indien ogen moer Feyenoord ook zijn mond houden want ook hun supportersclub heeft al de nodige ellende veroorzaakt.

27 september 2023 om 12:40

@dikkejato,

Dat is maar net hoe je het bekijkt. Zeggen ze niks schrijft hij een stukje waarin hij zegt. Het is toch ongelofelijk dat ze zich niet uitspreken. Ze willen de wedstrijd tegen volendam uitstellen om een nieuwe afgang te voorkomen. Zo is er altijd wel wat te zeuren!

Bij elke club heb je deze idioten. Ik schaam me kapot voor dit gedrag en ze vertegenwoordigen niet mijn mening. Schreeuwen dat de RVC eruit moet, ze hebben geen idee wat ze uberhaupt doen.

27 september 2023 om 13:21

@jtjevtt,
Wat moet Ajax nog eigenlijk meer doen nu? Blijkbaar heb je het na 40x nog niet begrepen.
Ingrijpen, afstand nemen, maatregelen treffen, etc etc.
En ik mag best aangeven dat ik vind dat ze op ieder vlak verkeerde keuzes lijken te maken. Of mag je volgens jou alleen je mening geven over je eigen club? Dan wordt het een saai forum en ben ik hier zo weg.

En die fontein erbij halen, ik weet niet hoe Feyenoord daar op reageerde, maar onzinnig om dat met dit te vergelijken. Ver buiten het stadion, geen enkele verantwoordelijkheid voor Feyenoord (en ja, ik veroordeeld het wel, maar totalen onzin om dat er nu bij te betrekken, hoop dat je zelf beseft dat dit nergens over gaat)

27 september 2023 om 13:35

Ajax heeft in een statement op social media publiekelijk afstand genomen van deze fans en dit gedrag, de focus ligt voor nu op het uitspelen van de wedstrijd tegen Feyenoord en zorgen dat dat niet ook uit de hand loopt (aangekondigde protesten F-Side). De volgende thuiswedstrijd van Ajax is op 8 oktober, het lijkt mij zeer aannemelijk dat er voor die wedstrijd maatregelen getroffen worden, net als dat bij Feyenoord ook pas duidelijk werd na het aansteker incident. Ingrijpen en maatregelen treffen zijn hetzelfde he, leuk zo'n opsomming maar met parafraseren zet je niet opeens je punt kracht bij.

Daarnaast heeft Ajax ook een enorme bestuurlijke crisis op te lossen en is het logisch dat een deel van de focus ook daarheen gaat.

Je mag best aangeven dat je dat vindt, maar beetje kul argument om dan vervolgens te zeggen dat je dat hier over het Ajax bestuur post omdat Ajax tegen Feyenoord speelt. Daar reageer ik dan ook op. Niks mis met je mening delen hoor. Erger nog, ik geef aan in mijn eerste post dat je ook best wat punten maakt waar ik het wel mee eens ben. Maar ik vind het een beetje zielig om hier eindeloos de moraalridder uit te gaan lopen hangen omdat het met je rivaal wat minder gaat, terwijl jouw eigen club zelf ook een geschiedenis heeft met dit soort gedoe. Vandaar het voorbeeld van de fontein en eerder ook de aansteker. Nogmaals, geniet ervan hoe goed je eigen club het doet. Dat is ook weleens anders geweest

27 september 2023 om 14:37

Feyenoord(ers) kan vanalles vinden en eisen, maar het feit dat zij zich zo moreel verheven opstellen is bij mij dan een enorme irritatiefactor. Het is nog geen jaar geleden dat de klassieker gestaakt is omdat er een speler van de tegenstander met ene bloedend hoofd van het veld moest. Het was daarna dan ook nog eens Feyenoord zelf dat voor de hervatting besloot het publiek nog eens flink op te zwepen in de vorm van Johm de Wolf en de Feyenoord-tune. De maatregelen werden ook pas na dit incident geplaatst. Het is niet zo dat die netten even tussen zondag en nu geplaatst hadden kunnen worden. Verder hebben ze publiekelijk afstand genomen.

27 september 2023 om 15:43

En aanslag op een speler is niet zo erg als een fakkel op het veld gooien dat weten jullie toch nu wel als je die Feyenoorders leest.

27 september 2023 om 11:26

Haha, komt nog eens bij dat Sjoerd het niet nalaat om het vuur tijdens Klassiekers nog even verder onnodig hard op te stoken met zijn sensatieblaadje. Indirect is media als zijn AD ook aanstichter van het schandalige vertonen van afgelopen weekend.

27 september 2023 om 11:31

Ja leg het bij de media neer. En bij de Knvb, bij de burgemeester, maar vooral niet bij Ajax dat maatregelen had kunnen en moeten treffen.

27 september 2023 om 11:32

Wat een onzin. Direct verantwoordelijken zijn die debielen van de F-side. Indirect is Ajax verantwoordelijk vanwege de gebrekkige maatregelen. Het is natuurlijk heeeeeeel makkelijk om "de media" de schuld te geven.

27 september 2023 om 11:32

Dit is wel een beetje de omgekeerde wereld.

27 september 2023 om 11:45

Myvision, zo jammer die reactie. De Media de schuld geven, erg bijzonder. Als er ergens anders supporters geweld is, dan sta jij vooraan om te gillen dat de supporters idioten zijn, en dat er maatregelen genomen moeten worden, zoals bijvoorbeeld het incident met Klaassen. Dan kan je er wel met een juiste bril naar kijken. Waarom moet je nu, zo kinderachtig de schuldvraag bij de media leggen?

27 september 2023 om 12:33

Ik vind dat het AD en de Volkskrant in hun artikelen wel degelijk genuanceerd bericht hebben, maar de Telegraaf valt wel het een en ander te verwijten...

27 september 2023 om 12:03

Oh is het echt mosterd na de maaltijd? Voor wat betreft de wedstrijd ja, maar als je het artikel verder leest maakt hij een heel goed punt.

Waar is het statement en standpunt vanuit zowel Ajax als mijn eigen club Feyenoord dat het klaar is met alle mongolen en dat ze geweerd gaan worden uit de stadions. Want daarover zijn ze allemaal stil. We hebben alleen maar gezeik onderling omdat een paar eencelligen met mutsjes op, andere mensen aanvallen.

Dus deel 1 van de column os mosterd na de maaltijd, deel 2 is spot on..

27 september 2023 om 12:03

Ook alleen maar omdat er geen juridisch houvast was, niet op basis van de "nederigheid" of "schaamte" waar Moussou het over heeft. Ook zo'n reactie van de supportersvereniging is ook weer in de slachtofferrol kruipen en nergens de hand in eigen boezem steken. Niemand die ook maar een greintje verantwoordelijkheidsgevoel heeft, lijkt wel alsof de geest van Van der Sar daar nog steeds aanwezig is.

Overigens had Moussou dit ook al bij ESPN aan tafel gezegd voordat Ajax de stappen terugtrok, dus het was ook al mosterd voor de maaltijd.

27 september 2023 om 12:26

Precies, waarom staat dit hier in godsnaam?

27 september 2023 om 13:22

Speedyafc
Dit is heel oud nieuws. Dit is zondag avond al door hem gezegd. En heeft dit maandag ochtend op de radio herhaald.

27 september 2023 om 13:29

Ach Sjoerd Mossou, het geweten van voetballend Nederland....
We hebben hier nog wel eens commentaar op de vrienden van de TG en terecht, die blijven azijnzeiken. Echter Sjoerd wil altijd maar roepen vanuit zijn visie hoe de wereld in elkaar zit, de moraalridder. Heel irritant, schrijf voetbalinhoudelijke stukjes.

Sjoerd doet precies hetzelfde. We maken regels om bureaucratie te verhogen die de problemen alleen maar erger maken. Lees, normaal staak je zo n wedstrijd niet. Geef je macht niet aan supporters en die je beleid niet door de strot van iedereen.

Vervolgens een statement willen maken over weer een groep idioten die altijd blijven bestaan en altijd idioten blijven. En dan in de discussie een kant kiezen terwijl er altijd meer dan 1 gedupeerde is maar je wilt als journalist een statement maken.

27 september 2023 om 11:22

Overigens ben ik het niet per se oneens met Mossou in deze, maar ik kan me anderzijds ook vinden in jouw betoog. Die stakingen werken bij bier-gooiers onder 'normale' omstandigheden, maar op het moment dat een club in de fik staat en de supporters willen zich nadrukkelijk roeren, werken dergelijke acties alleen maar averechts. Met die mensen is momenteel geen land te bezeilen.

Als ze zo graag tegen Volendam hadden willen spelen, had het ze inderdaad netjes gestaan om nederig een 0-5 verlies tegen Feyenoord voor te stellen.

27 september 2023 om 11:06

Net zoals Feyenoord verleden jaar zelf nederig van het veld stapte en Ajax veel succes wenste in de KNVB finale? Want na het uitvallen van de gewonde Klaassen, wilde ze toch niet meer winnen?

Oh nee, zo werkt het niet. Niet bij Feyenoord, niet bij Groningen en dus ook niet bij Ajax.

27 september 2023 om 11:08

Achja de grootste club van Nederland is natuurlijk het interessants om te bashen in de mindere tijden waar we ons nu bevinden... Is niet de eerste keer en niet de laatste keer, we komen er gelukkig altijd weer bovenop!

27 september 2023 om 11:12

Precies, ik heb de gekste straffen al voorbij zien komen. Waarom? Omdat het Ajax is.

27 september 2023 om 11:15

Daar vergeet je, zoals al een paar keer, te vermelden dat Feyenoord destijds tegen Ajax heeft gezegd: als jullie willen stoppen, zijn wij daarmee akkoord. Ajax wilde doorvoetballen. Ik had het overigens prima gevonden dat die wedstrijd gestaakt zou worden en Feyenoord dit seizoen was uitgesloten van bekervoetbal.

27 september 2023 om 11:25

Tygo82, Feyenoord heeft verleden jaar geen enkele keer gezegd, als jullie willen stoppen dan accepteren wij de nederlaag.

Ajax was na afloop heel duidelijk, ze durfde niet te stoppen omdat ze bang waren voor de sportieve gevolgen.

27 september 2023 om 11:34

Het grote verschil met het incident dat jij aanhaalt is dat we een idioot hadden die toevallig goed kan mikken, terwijl dit een georganiseerd vooropgezet plan was. Dit ruikt naar georganiseerde misdaad.

27 september 2023 om 11:35

Dat is een pertinente leugen. Feyenoord heeft toen de bal bij Ajax gelegd. Misschien dat Aboutaleb daarna heeft ingegrepen maar Ajax wilde doorvoetballen, wat bewonderenswaardig is. I.t.t. Ajax heeft Feyenoord overigens wel ingegrepen o.a. door de netten en de werper een SV te geven. Wordt de F-side leeg gehouden volgende wedstrijd?

27 september 2023 om 11:39

Appels met peren vergelijken Speedy. Nu werd er raak gegooid en dat keur ik niet goed terwijl bijv gimenez ook het een en ander naar zich toe kreeg en dat ging mis de klassieker ervoor.

Hier wilden een heel vak expres de wedstrijd saboteren in plaats van een enkeling die raak gooit en verwijderd wordt.

27 september 2023 om 11:40

@speedyAfc, ah, jij weet hoe de gesprekken gegaan zijn toen?
Maar goed, zo ging Feyenoord ook door zonder gezeik toen Berghuis gewond was geraakt door een aansteker. En zo kan je constant terugkijken.
Verschil is wel dat dit aangekondigd was en Ajax het gewoon heeft laten gebeuren

27 september 2023 om 11:46

@henkiekoffie, nee die voorbeelden mogen niet genoemd worden, want dan kunnen ze niet meer wijzen. Zelfs het Berghuis incident in niet zo erg als het Klaassen incident. Waarom weet ik niet, daar gebeurde letterlijk hetzelfde

27 september 2023 om 11:54

@tygo82

Dat is helemaal geen leugen. Feyenoord wilde best stoppen maar heeft nimmer aangeboden dat zij daarmee verloren zou hebben en de wedstrijd niet later afgespeeld hoefde te worden.

Echt dat sommige het maar niet willen snappen, nimmer is Feyenoord akkoord gegaan met een verlies van de halve finale KNVB beker. Is nooit aangeboden door Feyenoord.

Ajax is ook afgelopen zondag akkoord gegaan met stoppen en vanmiddag wordt de wedstrijd afgespeeld.

27 september 2023 om 12:12

FR010

"Daar gebeurde letterlijk hetzelfde"

Laat mij de beelden zien waar Klaassen keihard de bal het publiek in schoot.

Dat detail laat je er wel even uit uiteraard.

Met je hetzelfde.

27 september 2023 om 12:19

In ieder geval hebben we nog John de Wolf het veld op gestuurd... dat zou dan afgelopen zondag Bakkati moeten zijn geweest. Okay, dan snap ik het wel.

Hoe erg het aanstekerincident ook was, de reactie van Feyenoord is toch echt wel anders geweest met de algemeen directeur en trainer die direct excuses aanboden en hun schaamte toonden. Als je dat vergelijkt met de reacties van Van Halst en Steijn... die laatste leek het eigenlijk helemaal niet erg te vinden.

Ook de aanleiding is anders, bij de bekerwedstridj was het gedrag van de spelers toch wel bepalend dat de sfeer wat verhitter werd (zonder iets goed te praten) dan afgelopen zondag toen het puur om het eigen spel en de uitslag ging (en zoals blijkt vooraf al was aangekondigd)

27 september 2023 om 12:29

Sterker nog, er hingen al netten in de Kuip. Alleen niet waar de dader zat ivm de camera's van Espn.

27 september 2023 om 12:40

Wat hadden ze moeten doen? Iedereen roept het zo gemakkelijk. Netten maken kost minstens een week, dus als je op donderdag iets hoort over acties krijg je dat echt niet voor elkaar. Het enige wat helpt is dat de KNVB en de politiek goede afspraken maken over alle clubs, want er is er geen een in Nederland die schoon is op dit gebied...

27 september 2023 om 12:49

Nu ben je weer dingen aan het verdraaien Speedy, komt dicht in de buurt van liegen. Feyenoord heeft aan Ajax gevraagd of ze wilde doorvoetballen. Het is destijds NOOIT over consequenties gegaan. Ajax wilde doorgaan. Als Ajax niet door wilde gaan had Feyenoord zich daarbij neergelegd, wetende wat de mogelijke consequenties kunnen zijn.

27 september 2023 om 12:51

Mayarood, wat een onzin, die netten kunnen er binnen 48 uur hangen. Kost geld maar het kan echt wel. Maar aangezien er nog steeds geen afkeurende reactie vanuit Ajax richting de F-side is gekomen verwacht ik ook weinig slagvaardigheid t.o.v. facilitaire zaken.

27 september 2023 om 13:01

@tygo82

En dat is precies wat ik zeg, Feyenoord heeft nooit aangeboden dat ze de halve finale als verloren beschouwde als Ajax zou willen stoppen.

Als Ajax dan had willen stoppen, dan had de wedstrijd alsnog voor de finale afgespeeld moeten worden zonder publiek conform de regels. Alle gestaakte wedstrijden worden afgespeeld zonder publiek. En daar was Ajax heel bang voor, ze hadden het momentum mee dus wilde ze doorspelen om de winst veilig te stellen.

Feyenoord heeft nimmer een nederlaag aangeboden. Waarom zou je als Feyenoord fan dan nu verwachten dat Ajax voor zou stellen dat Ajax met 0-5 verloren hebben en er niet meer gespeeld hoeft te worden?

27 september 2023 om 13:14

Meneer Daniel, dus als een speler een bal het publiek in schiet mag er wel een aansteker gegooid worden? Geef mij een lijstje met wanneer het wel en niet mag, dan kan ik dat in de Kuip ophangen

27 september 2023 om 13:27

Speedy
Feyenoord heeft met frisse tegenzin die wedstrijd uitgespeeld. Het was aan klaasen te danken dat het die dag is uitgespeeld. De schaamte zat zo diep bij supporters en de organisatie Feyenoord. Dat ze allestraffen direct geaccepteerd hebben. Lege vakken bij de volgende wedstrijden in het stadion.

27 september 2023 om 11:26

Ja. Waarom beginnen er veel over een 0-5. Zou toch ook niet eerlijk zijn tegenover de andere titel kandidaten?

27 september 2023 om 12:47

Alleen benadeel je daar psv mogelijk mee in de strijd om het kampioenschap. Als het op die 2 doelpunten aankomt betreft doelsaldo heb je nog veel meer gedoe straks

Dit stuk doet mij realiseren dat de gesprekken over uitfans bij de klassieker de komende 10 jaar niet eens gevoerd gaan worden laat staan dat er daadwerkelijk uit fans welkom zijn...

27 september 2023 om 11:11

Nou, als ze eens beginnen met rotte appels weren, zie ik juist mogelijkheden.
Wordt nu echt wel tijd dat er iets gedaan worden aan groeperingen als f-side. Kijk waar ze vandaag mee aankomen. Even bepalen wie weg moet bij een club (lees beursgenoteerd bedrijf), terwijl het maar supporters zijn. En ze verdienen het niet eens om zo genoemd te worden.

27 september 2023 om 11:11

Volgens Halsema lag dat alleen aan Feyenoord en de gemeente Rotterdam. Blijkt dus toch niet helemaal waar te zijn.

27 september 2023 om 11:15

Kleine kanttekening dat Halsema niet stelde dat alleen Feyenoord en de gemeente Rotterdam voor problemen zorgen, maar dat er vanuit Amsterdams perspectief gepraat kon worden over het eventueel weer toelaten van uitfans maar Rotterdam daar niet aan wilde.

Waar ik Rotterdam overigens groot gelijk in geef, je ziet telkens weer bevestigd dat dat gewoon niet goed gaat.

27 september 2023 om 11:18

Uit fans hebben toch niets met de ongeregeldheden te maken gehad?

Dit was de escalatie na een wekenlange opbouw. Ajax was al helemaal afgeschreven in de pers en daarna waren de prestaties op het veld ook nog een rampzalig. Dat escaleerde maar daar hadden uit fans helemaal niets mee te maken. Ze waren er geeneens.

27 september 2023 om 11:23

Je kunt toch verder denken dan je neus lang is. Burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam zijn al heel lang op zoek naar een stok om mee te slaan.
Ze hebben nu niet een stok gekregen maar een heel bos aan potentiële stokken zeg maar.

Stel je eens voor, dat er afgelopen zondag 500-1000 Die hard Feyenoord fans waren geweest, wat was er dan in hemelsnaam gebeurd?

Dat is dus de afweging die burgemeesters maken, vandaar dat ik opmerk dat ze de komende 10 jaar niet eens gaan praten.

27 september 2023 om 11:31

@Maximus2702 - dat lag wel aan Rotterdam omdat ene heer Aboutaleb niet eens wilde praten. Dit incident staat er geheel los van, maar bevestigt wel dat uitsupporters een utopie gaan zijn in de Klassieker.

27 september 2023 om 11:37

Het klopt dat de Rotterdamse Burgemeester op dat gebied een lafaard is.

Echter laten de incidenten in zowel Rotterdam als nu in Amsterdam zien dat het wel de enige goede keuze is. Maakt het hem dat juist weer een dappere man?

27 september 2023 om 11:44

Een lafaard?

Een realist, bedoel je.

27 september 2023 om 11:57

Ja en Aboutaleb heeft groot gelijk gekregen. Deze gasten konden zich in De Kuip al niet gedragen tijdens een wedstrijdje PEC en nu zonder uitsupporters gaat het al mist.

Als ik Burgermeester was zou ik dat tuig ook niet uitnodigen in mijn stad,

27 september 2023 om 12:07

En andersom net zo goed. Hand in eigen boezem. Beide clubs kunnen een mooi uitvak vullen of kunnen een leger aan terroristen in de bus zetten. Als ik naast mijn Ajax collega zit op t werk wens ik hem succes voor t weekend, maar niet te veel he (ja ik ben van die slechte grappen) maak ik deze week een opmerkinkje dat ik Gaaei een perfecte Ajax speler vindt en drinken we daarna een kopje koffie. Daarin ben ik geen uitzondering maar regel.
Laten we dus ook hiet geen label aan de grote groep of club hangen

De wijze waarop Ajax zich heeft opgesteld rondom dit hele gebeuren laat enigszins toch doorschemeren wat er allemaal mis is bij die club momenteel.
Het zou Ajax sieren om de KNVB en Feyenoord dankbaar te ziin dat de wedstrijd nog uitgespeeld wordt, in plaats daarvan hebben zij nog het lef zich uit te spreken over solidariteit naar Volendam toe. Dat is natuurlijk je reinste onzin, die hebben geen zin om er nog een drie om de oren te krijgen vanmiddag.

Ik zou het geweldig vinden als Feyenoord niet langskomt om even 20minuten vol te spelen, maar Ajax volledig de grond inboort. De arrogantie bij Ajax neemt weer misselijke vormen aan dit jaar, ondanks alle malaise en gedoe rondom de club denken ze nog zeggenschap te hebben in wanneer het duel gespeeld wordt.

27 september 2023 om 11:26

Overdrijven is ook een vak. Ja er gaat een hoop mis bij ajax en hun standpunt is twijfelachtig, maar van uit Rotterdam is elke vorm van commentaar natuurrijk te gek voor woorden na de gebeurtenissen van vorig jaar

27 september 2023 om 11:34

Feyenoord heeft na die gebeurtenissen van vorig jaar allerlei drastische maatregelen genomen. Fanatieke vak leeg bij Europese thuiswedstrijden en de al bekende netten.
Is het daarna in Rotterdam nog wel eens gestaakt?

Wat hebben ze in Amsterdam nou precies gedaan om dit te voorkomen?

Lijkt me dus logisch dat Feyenoord gewoon commentaar mag leveren.

27 september 2023 om 11:56

Wie zegt dat er in de Arena geen netten komen? Dat geroep dat Ajax nog geen maatregelen heeft getroffen en dat Feyenoord zo goed bezig is dat ze dat wel hebben gedaan vind ik zo'n geneuzel. Niemand wil netten rondom het veld, dus er moet eerst wat gebeuren voordat er maatregelen worden getroffen.

Als ze nu bij Ajax niet besluiten om netten of andere maatregelen te nemen dan hebben ze daar wel een plaat voor hun kop en dan ben ik het wel eens met je commentaar.

27 september 2023 om 11:41

En waarom is het reinste onzin dat Ajax solidair is naar Volendam? Ik vind het prima dat de wedstrijd tegen Feyenoord vandaag uitgespeeld wordt, maar had een reglementaire nederlaag voor Ajax ook prima gevonden. Ik vind het vooral triest naar Volendam toe dat die wedstrijd gewoon maar verschoven wordt. Logisch dat Ajax daar iets van zegt, maar Ajax kan nu even niets goed doen.

Ik begrijp dat het 'beter' is als Ajax nu gewoon even niets meer roept of vindt van de afgelopen (gedeeltelijke) klassieker, maar het is schandalig dat Volendam hier zo opzij gezet wordt. Alleen maar omdat Volendam geen grote club is.

27 september 2023 om 11:53

Dat is inderdaad bekeken vanuit Volendams optiek, maar in alle eerlijkheid heb ik mijn twijfels dat het Ajax echt te doen is om Volendam. Ik vind het onzin omdat ik er na alles wat er de afgelopen periode is geschreven en gezegd een hard hoofd in heb dat Ajax echt daadwerkelijk solidair is met Volendam. Die hebben natuurlijk geen trek in Feyenoord nu alweer te treffen om de match uit te spelen.

27 september 2023 om 13:02

Je berichten staan vol aannames en dat is prima, dat is bij mij niet anders. Maar denk je dat Feyenoord wel zin heeft om voor een half uurtje naar Amsterdam af te reizen? Feyenoord had nu in de voorbereiding op de volgende wedstrijd moeten zitten. Ik weet ook niet of Ajax daadwerkelijk solidair is met Volendam, maar dat dit voor Volendam, dus enkel vanuit Volendam's oogpunt, gewoon extreem lullig is, lijkt mij duidelijk. Als PSV vandaag op het Ajax programma had gestaan weet ik niet of de KNVB de wedstrijd ook zou verzetten. Volendam is een kleine club, daar komt de KNVB veel makkelijker mee weg. -- ook dit zijn aannames.

Het is allemaal verschrikkelijk wat er gebeurd is, maar het is nou eenmaal gebeurd. Ajax wordt nu even zwart gemaakt en dat is helaas even prima, maar overdrijven is ook een vak op zich. Ajax kan nu even niets goed doen, maar laten we realistisch blijven (en dan doel ik niet zozeer op jou maar meer in het algemeen). Het zijn de randdebielen die het zo ver hebben laten komen. Ajax zit in zwaar weer, zover is duidelijk. Maar de club Ajax heeft er geen baat bij dat debielen, die zich supporter noemen, de boel 10x zo erg maken. Ook Ajax (de club) is slachtoffer van deze buitensporige acties en had natuurlijk liever niet gezien dat de wedstrijd gestaakt werd, laat staan alle ellende daarna.

Niemand - de club niet, de echte supporters niet en andere clubs (feyenoord / Volendam) - zaten te wachten op de halve oorlog vanuit de F-Side en hun mede Pieter Baan-centrum patiënten. Ajax moet een bittere pil slikken, Volendam is gewoonweg ouderwets de lul. Waar Slot over competitievervalsing sprak, waar ik mij ergens wel in kan vinden, geldt dat nu ook voor Volendam. Volendam had vandaag de kans om een verschrikkelijk slecht Ajax te treffen, maar in plaats daarvan wordt die wedstrijd later dit jaar ingehaald (deze wedstrijd is nu dus al 2x verschoven) en treft Volendam een, mag ik hopen, meer ingespeeld Ajax.

27 september 2023 om 13:07

Daar wil ik overigens aan toevoegen dat - als Feyenoord met een monsterzege weg zou lopen - nederlagen er nou eenmaal bij horen. Wij Ajacieden konden de laatste jaren alleen maar lachen tijdens de klassiekers en hebben Feyenoord af en toe ook op een flinke nederlaag getrakteerd. Tuurlijk heeft niemand daar zin in, om je eigen club vernederd zien worden. Maar als je kan lachen om een dikke nederlaag voor Feyenoord, moet je ook kunnen slikken wanneer Feyenoord ons een pak slaag geeft. Wat dat betreft kwam Feyenoord voor de F-side op het juiste moment, helaas. Kleine, trieste mannetjes die geen fck beters te doen hebben.

27 september 2023 om 13:12

Daar heb je wel een goed punt Rutger, het komt inderdaad een beetje over als goedkoop willen scoren en dat was niet mijn intentie. Het is voor Volendam idd erg zuur dat zij op deze wijze tussen schip en wal beland, zo zien we maar hoe verstrekkend de acties van enkele tientallen zwakzinnigen kunnen doorwerken.

De enige echte oplossing voor de langere termijn is een Engels model invoeren, daar is van gedoe rondom wedstrijden al decennia nauwelijks ter sprake. Dat met een veel grotere populatie en waar mogelijk een grotere voetbalgekte in het land, het woord Hooligan is niet voor niets een Engels woord.
De FA heeft KEI en keihard ingegrepen in de jaren ‘90, nu kunnen vaders en moeders met de kinderen zonder gedoe naar wedstrijden als ManU - Liverpool.

27 september 2023 om 13:40

Ik had al wel door dat het niet je intentie was hoor, maar het is vandaag de dag nou eenmaal makkelijk om kritiek te uiten op Ajax. Ajax kan nu even niets goed doen, maar velen overdrijven gigantisch. Net zoals Sjoers Mossou die Ajax nu schaamteloos noemt terwijl er best iets te zeggen valt over het zo makkelijk opnieuw verschuiven van de wedstrijd tegen Volendam. Al heb ik zelf wel het gevoel van 'ajax moet nu accepteren wat er ook besloten wordt', blijft het tegelijkertijd maar een gevoel. Ajax heeft nog steeds inspraak over de wedstrijd tegen Volendam, maar over het uitspelen van Feyenoord (of als er een andere beslissing genomen was) moet Ajax slikken en accepteren.

En inderdaad, een echte meldplicht is eigenlijk de oplossing. De overheid gaat nu beginnen met een digitale meldplicht, wat betekent dat raddraaiers online gecontroleerd worden. Ik snap dit besluit wel, het kost veel meer mankracht om de 'echte' meldplicht te handhaven en laat mankracht nou juist het probleem zijn, naast al het gedoe wat het in het begin oplevert. Als de digitale meldplicht niet werkt kan er altijd nog verder gekeken worden, maar het is (eindelijk!!!) een begin. In Engeland is het rond wedstrijden nu een stuk rustiger dan voor de jaren '90, dus daar werkt het. Maar ook daar was de meldplicht niet zomaar geïmplementeerd, dat ging ook met gedoe. Uiteindelijk dubbel en dwars de moeite waard.

27 september 2023 om 13:45

Overigens ligt de focus nu op Ajax, maar hebben we helaas de laatste jaren veel meer gedoe gezien rondom voetbalwedstrijden. Zie de wedstrijden van Marokko, zie het gedoe bij Groningen vorig jaar, de ellende op de tribunes bij AZ, het verhaal rondom Feyenoord-Ajax vorig seizoen en ga maar door. Opgenoemde is alleen van de laatste maanden, kan je nagaan.

Er moet duidelijk iets gebeuren, dit had jaren terug al aangepakt moeten worden maar Nederland is te soft. Je krijgt als straf een uurtje nablijven, bij wijze van spreken. Als je al gepakt wordt. Zie nu de triestelingen die continu de A12 blokkeren; die krijgen geen straf. Waarom doet de politie / het OM er niets mee? Er is niet voldoende mankracht. En dus gaan diezelfde mensen volgende keer weer lekker de snelweg blokkeren. En over voetbal: het zegt genoeg dat mensen met een stadionverbod zo weer het stadion in kunnen. Zie Groningen vorig seizoen, zie Ajax (al wordt er met ID gecontroleerd bij de vervelende vakken).

27 september 2023 om 12:43

Zou idd geweldig zijn als Feyenoord denkt dat het nog maar 20 minuten is en daarna stopt met voetballen. Dan kan Ajax nog wel winnen in die andere 20 minuten.

27 september 2023 om 12:49

Het probleem is het hele betaald voetbal in Nederland en de wetgeving rond voetbal. Daar moet eerst iets aan gebeuren. Dat gezeur over het arrogante Ajax slaat nergens op. Ik lees genoeg commentaren van arrogante Feyenoorders en PSV-ers. Die hebben ook hun arrogantie. Ajax is gewoon de grootste club van Nederland en zal dat altijd blijven. Dat wekt jaloezie op, dus noemt men de club maar arrogant...

27 september 2023 om 12:59

Wellicht dat het door mijn eerdere reacties zo lijkt, maar ik heb in principe helemaal niets tegen Ajax en ben ook niet persé pro Feyenoord.
Dat het in Nederland onbeert aan goede wetgeving en handhaving is al tientallen jaren bekend, er worden echter telken halfbakken maatregelen getroffen.

Door de grootste en rijkste club van het land te zijn, krijg je nou eenmaal meer schijnwerpers op je geworpen. Het feit dat Ajax een beursgenoteerd bedrijf is helpt in deze ook niet mee, in tegenstelling tot Feyenoord is Ajax natuurlijk niet een "gewone" voetbalclub, een beursgang heeft zo zijn voordelen maar ook hele duidelijke nadelen zoals nu weer blijkt.

Er wordt op alle schalen in deze huidige wereld gesjoemeld, daar is Ajax zeker niet de enige in. Maar wat er nu allemaal gebeurd is, is eigenlijk ronduit amateuristisch. Alsof de RVC en de gehele leiding daar geen idee heeft wat het betekend om te werken voor een beursgenoteerd bedrijf, het is eigenlijk te frappant voor woorden.

Tevens door beursgenoteerd te zijn, kijkt men (terecht) HEEL anders naar het besteur van Ajax vergeleken met andere voetbalclubs. Het lijkt me heel zuur voor alle echte Ajax supporters om in deze tijden al de negatieve berichtgevingen rondom hun club te moeten lezen, maar na 7 magere jaren breken weer 7 vette jaren aan.

27 september 2023 om 13:51

Ik ben wel benieuwd wat er gebeurd als Feyenoord helemaal niet langskomt. Gewoon lekker thuis blijven. Dan forceer je de KNVB om echt een besluit te nemen. Nu verschuilen ze zich steeds achter regeltjes en andere instanties (de lokale 3 hoek bijv.). Snap dat Feyenoord het niet doet, ze zouden een bijna 100% zegen uit handen kunnen geven door niet op te komen dagen. Maar ik zou het een zeer nobele actie vinden.

Toen met de bekerwedstrijd had mijn club de juiste stap kunnen zetten door er zelf een streep doorheen te zetten, vind het nog altijd jammer dat dat niet gebeurd is. Feyenoord had al maatregelen genomen door netten te hangen, behalve één kant vanwege de camera's, en alsnog gaat het mis. Na de hervatting was de sfeer ook weg en leek er ook wel het besef dat de lol er af was. Ook al zouden we nog winnen, zou het als verlies gevoeld hebben.

stel gvd nou eens goede mensen aan. knikker er gewoon de rotte appels uit. begin maar even helemaal opnieuw. ik wil clarence seedorf. ik wil de boer (als een directie functie) ik kan beter zeggen wij willen. neem jongens aan die van het clubbie houden. ze moeten ook verstand hebben, maar al helemaal passie hebben voor ajax. dit in combinatie met specialisten en dan kan er langzaam aan weer gewerkt worden aan een ajax die iedereen wilt. maurice ik mag je, maar ook voor jou word het straks tijd om te gaan. niet her vermogen om ajax dominant en attractief te laten spelen. wat mij betreft neem een buitenlandse coach, maar wel met de visie die ajax wilt. zou villas boas wat zijn ? graham potter ? solksjaer ? loptegui ? of toch maar een nederlandse coach ? die er niet zijn ? .

27 september 2023 om 11:27

Je hebt niets aan passie voor Ajax. Die mensen laten zich leiden door emoties en dat wil je niet. Je wilt mensen die hooguit affiniteit met Ajax hebben en op een rationele manier beslissingen kunnen maken.

Het probleem is niet dat je geen mensen van de club hebt, maar dat Ajax gerund wordt door zakenmensen die de ballen verstand hebben van voetbal. Daar zit het echte probleem. Als dat gebeurt bij een voetbalclub, kom je eigenlijk altijd in een vrije val terecht die duurt tot de mensen met voetbalverstand en capabiliteit het overnemen.

27 september 2023 om 11:27

Spreek voor jezelf met wij willen. Wie wil Frank de boer in een directie functie als hij daar totaal geen ervaring in heeft. Mensen echt kijk eens verder dan alleen de naam. Seedorf ook… op basis van wat in hemelsnaam???

27 september 2023 om 11:53

Ik ook benieuwd wie bijvoorbeeld een F-side (niet dat ik ze heel serieus neem) graag in de RvC had willen hebben. Het is zo makkelijk om te roepen dat het iemand moet zijn met een Ajax achtergrond, maar we hebben met een van de Sar gezien dat keepen toch iets anders is dan directeurtje spelen.

De vraag is natuurlijk hoe reëel de kans was dat deze wedstrijd op papier zou worden afgedaan.

Voor de KNVB is het een kwestie van precedent scheppen en precedent wat reeds bestaat. Sparta en ik meen Vitesse moesten de match voor 6 minuten uitspelen. Daarmee heb je als KNVB al 'beleid' gemaakt en een standpunt ingenomen.

Door Ajax - Feyenoord op papier af te doen ga je tegen het precedent in. Daarnaast vind ik het ergens ook niet kunnen dat je deze wedstrijd op papier afdoet. Er zal altijd een 'wat als' vraag zijn. Wat als Feyenoord aan het eind van de competitie 1 goal te kort komt om kampioen te worden? Of als Ajax op 1 goal wel tweede wordt.

Ik snap de KNVB volledig.

Ik snap Ajax niet dat zij hier zo'n paniek van maken. Accepteer de gevolgen. Ik hoorde in de Pantelic Podcast een 'leuke' complottheorie dat het bezwaar van Ajax bij de beslissing van de KNVB uit de koker van de RvC zou komen. De RvC zou hopen dat, nu zij Mislintat hebben weggestuurd, en Ajax daarna zou winnen van Volendam en ik meen RKC, Ajax (en lees: de RvC) in rustig(er) vaarwater zou komen.

Geen idee of dit klopt, maar zo'n complottheorie past dan wel weer mooi in de huidige status.

Ik blijf me verbazen hoe blind ajacieden zijn voor de ellende van hun eigen club. Er mocht niets negatiefs gezegd worden over Mislintat, de Telegraaf is riooljournalistiek en nu sluit men de ogen voor deze wederom zeer onwenselijke reactie van ajax. Op maatschappelijk vlak zijn ze zo onhandig/koud/zwak in de arena, ongelofelijk gewoon.

Tot nu toe zijn de 'negatieve' stukken van Driessen, Verweij, Mossou, etc allemaal op waarheid gebaseerd gebleken. Hup, ga je schamen in een hoekje!

27 september 2023 om 11:49

Dat is wat succes met een club en fans doet. Niet gewend om flink te verliezen, om een waardeloos elftal te hebben. Dan wil je het eigenlijk niet geloven, en probeer je het weg te schuiven als riooljournalistiek.

27 september 2023 om 11:59

Klopt. En velen (niet allemaal) zijn ook supporter geworden sinds/doordat het goed ging. Een paar jaar geleden was ajax natuurlijk een makkelijke manier om bij een winnende groep te horen. Ben benieuwd hoeveel er nu weer afhaken!

27 september 2023 om 12:09

Kom op zeg genieterr, niet zo provoceren.

Ajax heeft genoeg periodes zonder succes gehad. Ik heb deze eeuw ook zes jaar op rij in de Arena gezeten zonder dat er een titel gewonnen werd. Werd PSV 4x op rij kampioen, daarna AZ en ook nog een keer Twente.

Net zoals ik een periode bij Feyenoord heb gezien dat het heel slecht ging. 10-0 verloren werd bij PSV. Dat politie met getrokken pistolen in het maasgebouw stonden. Toen waren de fans daar ook niet zo blij. Dezelfde fans die nu wekelijks hun handen blauw klappen.

Hoort erbij. Soms heb je een succes periode, soms een periode dat het doorbijten is.

Je mag de media zeker een en ander verwijten. Er zijn veel leugens verteld, met name dikke overdrijvingen van transfersommen. Tot de dag van vandaag lees ik nog reactie van mensen die echt denken dat Ajax acht miljoen voor een Duitse jeugdkeeper heeft betaald. Dat komt echt door leugens in de media, mensen trappen erin.

27 september 2023 om 11:58

En waar heeft de hetze in de Telegraaf toe geleidt? Continue inhakken op Ajax, blijven zeuren dat Ajax kapot gemaakt wordt. En als dan de fans door de rode gaan, ja dan heeft de Telegraaf er uiteraard niks mee te maken. Dan ligt het aan de fans die zich niet hebben kunnen beheersen.

De stukken zijn zelden op waarheid gebaseerd geweest. Van de tien miljoen die betaald zou zijn voor een Duitse jeugdkeeper tot de 18 miljoen euro die voor Forbs betaald zou zijn, allemaal niks van waar.

27 september 2023 om 12:02

Jouw reactie is exact wat ik bedoel...

- De Telegraaf heeft ajax kapot gemaakt?
- De acties van de f-side komen ook door de Telegraaf?

Holy sh*t, ik wist niet dat het zo erg was.

27 september 2023 om 12:18

Uiteraard heeft de hetze van de Telegraaf bijgedragen aan het sentiment. De druk werd steeds groter, mensen werden steeds meer opgehitst en bozer.

Alle nuance was allang verdwenen in de berichtgeving. Werd gewoon expres gelogen over transferbedragen die stuk voor stuk opgeklopt werden.

En als het dan tot een uitbarsting komt, ja dat ligt dan aan de harde kern en aan niemand anders. De media wassen dan hun handen in onschuld en gaan lekker los op Ajax.

Uiteraard ligt de verantwoordelijkheid bij de eigen fans maar de media mag ook weleens achter hun oren krabben en zich afvragen waarom ze zo ver gegaan zijn om gewoon glashard te liegen, te overdrijven om alles nog erger te maken.

27 september 2023 om 13:07

De Telegraaf heeft ook geluisterd naar mensen die binnen Ajax op de wip zaten en dus gingen lekken. Uiteindelijk komt de situatie neer bij Ajax op het volgende: succesvolle jaren waarbij alles goed lijkt te gaan. Gevolg is weinig vernieuwing en stilstand. Andere clubs vernieuwen wel, dus die worden beter. Daar kom je dan te laat achter en moet je snel vernieuwen. Dat vinden sommige mensen die ter discussie staan niet leuk, want dat kost hun baantje. Dan komt er onvrede. Uiteindelijk lost het zich wel op, maar het kost tijd.

27 september 2023 om 13:20

Goed gezegd Speedy. De Telegraaf is niet de aanstichter van de ellende, maar zat wel lekker te stoken.

27 september 2023 om 12:58

Je kunt die stukken nog steeds scharen onder ophitsen. Ik ga meer voor de genuanceerder stukken van Willem Vissers van de Volkskrant en Johan Inan van het AD. Weet je dat de Telegraaf dit als verdienmodel heeft: halve waarheden en veronderstellingen schrijven om meer aandacht te krijgen. Mijn broer werkt in de politiek en die maakt het ook regelmatig mee dat politici onwaarheden verweten worden om ze te beschadigen...

We hadden het veel makkelijker kunnen doen. Heel de wedstrijd opnieuw spelen, beetje zonde om voor die 35 minuten te gaan reizen e.d. Maar dan wel met 0-3 beginnen.

Wat een geleuter allemaal Feijenoord dreigde zelf ook met een rechtszaak als ze haar zin niet kreeg. Het is aanfluiting dat voetbal. Allemaal ikke, ikke en nog eens ikke en de rest kan stikken. Nu is het bij Ajax een half jaar geleden bij Feijenoord door een aansteker. Bij AZ was het hommels enz. Over half jaar weer ergens anders enz. Groningen niet te vergeten.

27 september 2023 om 12:00

En zo is het maar net. Feyenoord fans doen nu net alsof Feyenoord verleden jaar aanbood de halve bekerfinale te staken en Ajax de overwinning te geven.

Niks van waar. Dan had er gewoon op een later tijdstip alsnog de wedstrijd uitgespeeld worden. Waarbij Ajax gewoon alsnog had kunnen verliezen.

En dan roepen ze nu dat Ajax maar eventjes een 0-5 nederlaag had moeten aanbieden. Kolderiek is het.

27 september 2023 om 12:05

Feyenoord heeft destijds verklaard dat zij mee zouden gaan in wat Ajax zou beslissen. Niet dat daar afgelopen zondag sprake van kon zijn door de nieuwe regels, maar dat lijkt me in elk geval een netter gebaar dan gaan procederen omdat het nieuwe schema je om wat voor redenen dan ook niet helemaal lekker uit komt. Nota bene in een situatie die je zelf gecreerd hebt.

27 september 2023 om 12:06

Speedy, accepteer nou dat je eigen club er momenteel een zooitje van maakt. Niemand zegt dat Feyenoord wél altijd lief is. Niet wijzen joh, daarmee maak je jezelf zwakker dan je bent.

27 september 2023 om 12:14

'als ze zo graag tegen Volendam hadden willen spelen, had het ze inderdaad netjes gestaan om nederig een 0-5 verlies tegen Feyenoord voor te stellen.'

Daar hebben we het over. Geen enkele club doet dat. Feyenoord niet, Groningen niet en Ajax dus ook niet.

Het is vermoeiend, al die mensen met boter op hun hoofd. Het is echt gewoon een kwestie van tijd voor het bij jouw club weer een keertje raak is. Zeker met die nieuwe regels omtrent voorwerpen op het veld en spreekkoren.

Ben nu al benieuwd naar de reacties van alle Feyenoorders hier op het forum als het zover is.

27 september 2023 om 12:17

Dit is helemaal niet wat er gebeurde, Ajax wilde het zelf uitvoetballen (snap ik ook wel als je voor staat) dus dat is ook wat er is gebeurt vorig jaar. Maargoed, als iemand iets niet aan staat is het altijd leuk naar het verleden te wijzen ipv de hand in eigen boezem te steken.

Feyenoord dreigde in dit geval alleen met een rechtzaak als in November notabene, de drukste periode, Ajax alle tijd om de boel weer op de rit te krijgen, de wedstrijd uit te voetballen zoals Ajax dat zou willen.
Dat zou pas competitievervalsing zijn, want in werkelijk niets hoeft e.e.a. dan nog in de buurt te komen van hoe e.e.a. er afgelopen zondag voor stond op en rond het veld, bij de club Ajax. (wellicht andere coach, de spelers zullen nog wel enigszins gelijk zijn, maar wellicht wel weer met vertrouwen spelen).
Dit zijn dusdanig compleet verschillende situaties dat het werkelijk waar nergens op slaat een poging te doen deze te vergelijken.

Wat Feyenoord heeft gezegd is wat er ook gebeurt, het kwaad is al geschied, er zijn alleen maar verliezers. Echter zijn ze niet (en terecht) bereid zelf dan maar het voor hun slechtste scenario zomaar te accepteren, zij zijn meer slachtoffer in deze dan Ajax. Maar het grote Ajax denkt dan wel even te vertellen hoe het opgelost moet worden, zodat het voor hun zo gunstig mogelijk uitpakt.

27 september 2023 om 12:21

Wat wil je nu eigenlijk zeggen, dat jij het goed vindt hoe dit gaat? Ajax heeft gewoon in deze niet zoveel te willen momenteel. Naast dat er vooraf al signalen waren voor een dergelijk scenario, geen netten, niet extra fouilleren en ook niet gelijk het vak maar leegvegen na de eerste fakkel-actie, terwijl je weet wat er staat te gebeuren.
Die 0-5 hoeft wat mij betreft niet (en Feyenoord zelf heeft dat ook nooit benoemd, maar 0-5 was realistischer dan 3-3 ofzo, waar Ajax op lijkt te gokken / hopen wanneer ze pas in november aan hoeven te treden), maar Ajax denkt in dit geval een slaatje te slaan uit de situatie en dat is waar mensen op reageren. Wat Ajax wilde was/ is niet realistisch en als ze dat echt hadden gewild (tegen Volendam spelen) dan hadden ze de handoek in een eigenlijk toch al gespeelde wedstrijd wel in de ring kunnen gooien.

27 september 2023 om 12:22

Kom op zeg, Feyenoord staat 0-3 voor. De kans dat je in november punten had verloren in het restant van deze wedstrijd is nul komma nul.

Volendam is niet blij, die hadden graag vandaag tegen Ajax gespeeld. Die zullen nu tot november moeten wachten. En dan waarschijnlijk inderdaad een ander Ajax aantreffen. Kan hun uiteindelijk degradatie opleveren.

Maar goed, Feyenoord komt op voor de belangen van Feyenoord, dat is duidelijk. En hebben hun zin gekregen, straks wordt de wedstrijd afgespeeld.

27 september 2023 om 12:25

@jbdeiman

Als je niet weet hoe het werkt in een stadion, praat er dan gewoon niet over. Ajax mag zelf helemaal niet beslissen om een vak te ontruimen of niet. Daar gaat de veiligheidscoördinator over, die bespreekt dat met de welbekende driehoek.

De reden lijkt me duidelijk, ineens duizenden opgefokte supporters op straat buiten het stadion. Daar zit niemand op te wachten.

En nee, ook in november gaat Ajax niet eventjes driemaal scoren in een half uurtje tegen Feyenoord en dan ook nog de nul houden.

Het begint allemaal wel lachwekkend te worden. Niemand bij Ajax durft meer een beslissing te nemen, de F-side gaat gewoon door met zijn bedreigingen en burgemeester Halsema verwijst naar de KNVB en Ajax.

Het is eigenlijk heel simpel: als de veiligheid in en om het stadion de komende wedstrijden niet gegarandeerd kan worden, zal de burgemeester de wedstrijden verbieden. Daar heeft Ajax voor een heel groot deel schuld aan, omdat ze al jaren weigeren op te treden tegen hun 'supporters'.
Alternatieven zijn dan: geen publiek toelaten tijdens thuiswedstrijden of reglementair 0-3 verlies. En ook bij uitwedstrijden zullen de Amsterdammers niet meer welkom zijn.
Zo help de zgn fans hun eigen club compleet naar de knoppen.

27 september 2023 om 12:46

Over welke incidenten van afgelopen jaren heb je het dan? Wat is er afgelopen jaren dan gebeurt waartegen Ajax niet opgetreden heeft?

Het is oh zo makkelijk roepen nu maar verleden jaar waren er toch echt problemen bij Feyenoord en Groningen. En verderop in het seizoen zullen er ook problemen zijn bij andere wedstrijden. gewoon een kwestie van tijd.

En waarom zullen uit fans van Ajax ineens geweigerd moeten worden? Bij welke uitwedstrijd is het dan misgegaan dit jaar?

Het enige wat er nu gebeurt is dat fans van de rivalen helemaal los gaan en hun fantasie over laten koken. Het is voor hun kennelijk eventjes lekker genieten van de ellende van een ander.

27 september 2023 om 13:45

Je begrijpt toch wel dat de Burgemeester van Amsterdam nooit maar dan ook echt nooit de wedstrijden van Ajax gaat verbieden. Dan is een (figuurlijke) doodsvonnis voor de burgemeester. Die wordt of overruled of ontslagen. Dit gaat om zoveel geld dat er niemand is die de wedstrijden gaat tegenhouden, de belangen zijn te groot.

Feyenoord heeft voorgesteld om de wedstrijd met 0-3 eindstand af te sluiten. Ajax had vooraf contact op moeten nemen en samen met dit voorstel naar buiten moeten treden. Was de beste oplossing geweest voor beide clubs. Waarschijnlijk had de KNVB dit niet geaccepteerd. Maar dan had je vandaag gewoon 35 minuten de bal rond kunnen spelen op eigen helft.

@speedyafc en Lekiam,
Natuurlijk zijn er ook bij andere clubs incidenten geweest. Alleen daar gaat het nu niet om. Het gaat nu om Ajax, waarvan 'fans' moedwillig een wedstrijd hebben doen staken. En ook voor vanmiddag gedreigd hebben dat weer te doen.
Ga er niet vanuit dat jullie dit normaal vinden. En uitwedstrijden waarbij het mis is gegaan, kan ik zo een aantal voor de geest halen. De laatste twee bekerfinales waarbij een familievak is aangevallen. De uitwedstrijd tegen AEK, waarbij samen met rivaal Panathinaikos de supporters van AEK werden 'bezocht'. De thuiswedstrijd tegen Marseille vorige week, ook genoeg gebeurd.

Verder denk ik niet dat burgemeester Halsema heel veel op heeft met voetbal. Zij is wel 100 procent eindverantwoordelijk voor de veiligheid in de stad. Het economisch/financieel belang van Ajax moet je niet overschatten. Dat is minder dan de omzet van Shell op een willekeurige ochtend. Emotioneel is het een ander verhaal, dat snap ik.

En nee, het gaat mij helemaal niet om leedvermaak. Iedere topclub heeft zijn glorietijden en rotperioden. Denk dat jullie niet bepaald mogen klagen de laatste 10 jaar. Maar nu zit jullie club diep in de ellende. Dat klopt. Als supporter heb je daar mee om te gaan en hopen op betere tijden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren