Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sjaak Swart deelt tik uit op De Toekomst: ‘Hey, zit jij nog steeds bij Ajax?’

Laatste update:

Maurits Hendriks staat er niet goed op bij Ajax, zo bevestigt Henk Spaan in navolging van Mike Verweij. Spaan schrijft in zijn column voor Het Parool over een opvallend onderonsje dat Ajax-icoon Sjaak Swart onlangs had met Hendriks, Chief Sports Officer bij de club.

"'Hey, werk jij hier nog steeds?', zei Sjaak Swart onlangs op De Toekomst tegen Hendriks. Dan lig je niet heel goed in de groep, hoor." Ajax leed donderdag de pijnlijkste nederlaag uit de clubhistorie, in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker tegen Hercules (3-2).

"De bus terug naar Amsterdam werd donderdagavond door Hendriks zachtjes de ‘losersbus’ genoemd", zegt Spaan, die daarmee verwijst naar de 'losersvlucht' die Hendriks als chef de mission organiseerde voor de Nederlandse sporters zonder medaille op de Olympische Spelen van 2016 in Brazilië. Hendriks zei overigens een jaar geleden spijt te hebben van die 'losersvlucht'.

"Maurits kan niet tegen zijn verlies", gaat Spaan verder. "Toch dwingt zijn zwarte kant hem voortdurend beslissingen te nemen die winnen enorm moeilijk maken. Het is een vorm van zelfdestructie die je vaker ziet. Iemand is bang om de gracht in te fietsen, wordt onzeker en fietst de gracht in. Dat is Maurits ten voeten uit."

Hendriks speelde volgens Verweij van De Telegraaf een doorslaggevende rol bij de desastreus uitgepakte komst van directeur voetbalzaken Sven Mislintat. Hendriks drong er bij Ajax nadrukkelijk op aan om Mislintat weg te halen bij VfB Stuttgart, nadat hij onder de indruk was geraakt van diverse lezingen van de data-Duitser. Eind september werd Mislintat alweer op non-actief gezet in Amsterdam, nadat Ajax op eigen veld volledig was weggespeeld door Feyenoord (0-4).

Vrijdag kwam Verweij in de podcast Kick-off andermaal terug op Hendriks. "Hij wordt gehaat op De Toekomst. Hij heeft de boel overruled om Sven Mislintat binnen te halen."

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3328418888
2Feyenoord3325626281
3FC Twente3320673266
4AZ3319773164
5Ajax33151081355
6NEC33131191450
7FC Utrecht33131010249
8Sparta Rotterdam3313713246
9Go Ahead Eagles33111012043
10sc Heerenveen3310716-1637
11Fortuna Sittard3391014-1937
12PEC Zwolle339915-2136
13Almere City FC3371313-2334
14Heracles Almelo339519-3332
15RKC Waalwijk337818-1629
16Excelsior3361116-1929
17FC Volendam334722-5319
18Vitesse336522-445

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als de verhalen waar zijn dat Hendriks de boel overruled heeft om Mislintat te halen, wat dus uiteindelijk fout is gelopen. Daarnaast lijkt hij niet goed te liggen bij zijn collega’s. Dan is het wellicht een keer tijd om de spullen te pakken en ontslag te nemen/krijgen?
Ik vind het vreemd dat andere mensen wel ontslag hebben genomen of weg zijn gegaan, maar zo’n iemand wel blijft. Vooral als hij een aandeel erin blijkt te hebben.

25 december 2023 om 23:37

Dus jij zou zelf wel ontslag nemen als er collegas zijn die jou niet mogen? En jij durft geen beslissingen te nemen want als die fout zijn moet je ontslag nemen?
Of geld dit alleen voor maurits?

25 december 2023 om 23:49

Nou ja; als jij (mede) eindverantwoordelijke bent tijdens het slechtste jaar in de geschiedenis van een club; met kers op de taart het verlies tegen een groep studenten en postbodes, zou je toch wel redelijk de hand in eigen boezem mogen steken.

Dat is een utopie onder menig “manager” tegenwoordig. Waarom zou je jezelf immers de schuld geven?

26 december 2023 om 00:07

Als het bedrijf waar ik werk het slechtste jaar ooit draait mede door beslissingen van mij, dan zit er wel een kans in dat mij verteld wordt om te vertrekken.

26 december 2023 om 00:11

Hij is in zijn functie niet verantwoordelijk voor het eerste elftal. Het zal vast een enge vent zijn maar we horen hier alleen de media over hem oordelen.

26 december 2023 om 01:11

Van t Schip stelde een waardeloos elftal op, niet Hendriks.

26 december 2023 om 07:55

In de functie van Chief Zondebok wel. Hij is schuldig aan alles. Dat hebben mensen nu eenmaal nodig als het niet goed gaat.

26 december 2023 om 08:19

@Markov

En als de verantwoordelijkheden van Hendriks niet bij het eerste elftal en niet bij het transfer beleid liggen? Als hij in beide geen inspraak heeft. Moet hij dan nog steeds weg?

26 december 2023 om 09:47

Als dat zo zou zijn wellicht niet. Maar het is niet helemaal correct wat je zegt. De portfolio van Hendriks zitten ook “ de aan alle voetbalselecties ondersteunende specialistische afdelingen”

Daarbij heeft er de afgelopen periode een machtsvacuuum bij Ajax gelegen waarin Hendriks eigenlijk de enige voetbaltechnische directeur is geweest. Sar taaide af, TD was er niet.

In die periode zijn wel Mislintat, van Halst en Steijn gekomen. Dit zijn beslissingen met Hendriks als hoogste (sportief) eindverantwoordelijk, die de club echt naar de klote hebben geholpen.

Mijn reactie gaat overigens over verantwoordelijkheid nemen. Hij hoeft van mij niet met pek en veren de Arena uitgejaagd te worden; maar ik zie graag leiders die het juiste doen in moeilijke tijden.

27 december 2023 om 07:44

@Markovv

Dus we gaan hem afrekenen op iets wat niet zijn verantwoordelijkheden zijn, maar waar hij in een moeilijke tijd heeft geprobeerd er het beste van te maken..? In mijn ogen een vreemd scenario.

Ben ook 1 van de weinige roepende in de woestijn, met koppen rollen zet je de hele organisatie weer jaren terug en word het verval alleen maar groter.

Hendriks laten zitten en op zijn taak laten focussen, het realiseren van een hypermoderne toekomst. Terwijl Kroes+Lang+Hintelaar het technisch moeten regelen.

27 december 2023 om 15:46

@markovv Hendriks heeft niets te maken met het eerste elftal en is ook nooit (sportief) eindverantwoordelijk geweest. Hij heeft niets te maken gehad met de komst van van Halst en Steijn. Alleen bij Mislintat heeft hij een rol gespeeld, net als de overige directie leden. Zijn rol is daarin door de telegraaf enorm overdreven, dat heeft zelfs Mike Verweij later wel eens genuanceerd maar toen was het idee dat Mislintat uit de koker van Hendriks kwam al de wereld in geholpen. Mislintat kwam uit de koker van een headhunters bureau nadat vd Sar eerder Kroes had afgewezen en te lang treuzelde met Ward. Mislintat heeft als een van de kandidaten een paar presentaties gegeven en daar waren de RVC en de directie leden, inclusief Hendriks, van onder de indruk. Uiteindelijk is Mislintat aangesteld door de RVC en niet door Hendriks.

Bij de aan alle voetbalselecties ondersteunende specialistische afdelingen moet je denken aan de fysio's, teammanagers, voedingsspecialisten e.d. Het kan best dat die niet goed aangestuurd worden, maar ik heb nog geen verhalen gehoord over compleet verkeerde diagnoses, voedsel vergifteging of ontbrekende vinkjes bij inschrijvingen sinds hij er zit.

Daarnaast gaat hij over het vrouwen voetbal, die werden landskampioen en doen het niet onaardig in de CL, en zijn voornaamste taak, de bouw van de nieuwe toekomst, die ligt kennelijk op schema.

Als hij zijn werk niet goed doet mogen we hem daar best op afrekenen. En het is heel goed mogelijk dat hij het niet goed doet. Maar laten we iemand niet afrekenen op zaken waar hij niet over gaat. Leiderschap tonen is niet weglopen tijdens moeilijke tijden of verantwoordelijkheid nemen voor fouten die buiten jouw invloedssfeer gemaakt zijn.

28 december 2023 om 12:37

Ik vind dit recht praten wat krom is.

Het is onjuist om te stellen dat hij nooit betrokken is geweest bij het eerste elftal. Hij is betrokken geweest bij de aanstelling van Mislintat . Uit bronnen is gebleken dat Hendriks een duidelijke voorkeur heeft gehad voor de Duitser. Je mag je dan ook afvragen waarom iemand wiens takenpakket (volgens jou) niets met het eerste elftal te maken heeft, zo een grote stem heeft mogen hebben in deze aanstelling?

Dat is het hele eieren eten. Als Hendriks zich daadwerkelijk alleen zou bezighouden met de vrouwen en de toekomst was er niet zoveel aandacht op hem geweest. Maar de combo Mislintat-Hendriks was deze zomer volgens mij de enige bestuurlijke tandem in de top van Ajax die voetbal inhoudelijk aan de slag zijn gegaan. Milsintat heeft de steun gekregen om vervolgens zotte aankopen te realiseren waar we nog jarenlang last van krijgen.

Dat is waar Hendriks zijn verantwoordelijkheid over moet nemen. En het lijkt ook dat Ajax dat gaat doen, wanneer het gesterkt zal zijn met de uitkomsten van het externe onderzoek.

25 december 2023 om 23:51

Power absolutely corrupts and absolute power corrupts absolutely. En hij heeft niemand echt boven zich, dus ik verwacht niet dat hij gaat. Zeker niet als hij toen niet ging in de periode dat Steijn ging

Met alle respect maar ik snap nog steeds niet wat die man bij Ajax voor taak heeft en dat hij daar nog steeds werkt. Iets met de juiste vrienden of goed kunnen netwerken?

27 december 2023 om 16:20

Voor de rol op zich valt best iets te zeggen, of anders voor het aanstellen van een 5e directeur is zeker iets te zeggen. Of het taken pakket dat bij hem beland is het meest logische was daar kun je best over twisten. vd Sar en Overmars vonden dat er te veel mensen direct aan hen rapporteerden. Ook al omdat Rutger Arisz die in 2019 vertrok als operationeel directeur nooit echt is vervangen (dat was trouwens een oud top roeier, nieuw zijn oud sporters in de directie bij Ajax dus absoluut niet, en toen Ajax met hem in de directie de halve finale van de CL haalde hoorde je daar niemand over)

Hendriks gaat uiteindelijk over het vrouwen voetbal, de bouw (verbouwing) van de nieuwe toekomst, en alle aan het voetbal ondersteunende afdelingen (denk aan de fysio's e.d.). Hij heeft niets te maken met het eerste elftal, en dat is ook de reden dat hij er nog zit. Ik verwacht zelf dat ze zijn contract dat over 6 maanden afloopt niet zullen verlengen, makkelijker en goedkoper dan hem nu te ontslaan en dan hoeven ze tot die tijd ook niet te kijken wie zijn taken over gaat nemen. Sowieso lijkt Kevin de Lang een deel van de taken van Hendriks (i.i.g de voetbal ondersteunende afdelingen) over te nemen waardoor het makkelijker wordt om het resterende taken pakket van Hendriks bij andere directie leden onder te brengen.

Sjaak heeft natuurlijk groot gelijk. Wat moet die gast nog in de voetballerij? Beetje tof doen met z’n managementtaal en “topsportinnovatie” blabla. Ondertussen valt hij voor de eerste de beste Duitse charlatan met een vlotte babbel. Laat die Hendriks maar weer aan de slag gaan bij Pinoké ofzoiets. Niks te zoeken in de voetbalwereld!

26 december 2023 om 09:17

We weten niet in welke xontext hij het heeft gezegd. Misschien dacht hij dat Maurits al weg was na alle verhalen in de media.
Het wordt nu gebracht dat het een sneer was maar kan net zo goed iets anders zijn.

'De pijnlijkste nederlaag uit de clubhistorie' was dat toch niet tegen Hercules? Het was genant, maar ik denk dat er in het recente verleden wel pijnlijkere waren. De 2-3 tegen Tottenham bijvoorbeeld. De 0-4 eerder dit seizoen tegen Feyenoord ook. Of die van vorig jaar, 2-3 kort voor tijd waardoor de titel ging ontglippen.

26 december 2023 om 09:11

De 0-8 tegen Bayern Munchen

26 december 2023 om 09:19

De nederlaag tegen de graafschap waar op de bus stond dat je kampioen was. Genoeg.andere wedstrijden iig, waarvan voor mij deze het mooist was.

26 december 2023 om 10:07

Dat was het pijnlijkste gelijke spel

26 december 2023 om 13:05

Al lijkt iedereen vergeten dat als Ajax tegen De Graafschap daadwerkelijk kampioen was geworden, we nu nog hadden gesproken over de titel van Zeist, of Makkelie. Want die gaf Ajax echt een schandalige pingel tegen Utrecht kort daarvoor waardoor Ajax het zelf in eigen hand had.Ik denk dat Spurs de meest pijnlijke was. Dat was dé mogelijkheid om de CL finale te halen, iets wat niet voor mogelijk gehouden was. En halverwege de return had je ze echt in de touwen. Eeuwig zonde.

26 december 2023 om 17:53

En nu is het die van Nijhuis die vond dat Onana gewoon geschopt mocht worden omdat een keeper volgens Bassie niks op de middenlijn te zoeken heeft (groningen maakte daar de 1-1 uit, tevens de eindstand).

27 december 2023 om 06:48

Die wedstrijd in Groningen was een seizoen later….

26 december 2023 om 17:51

Tuurlijk wel, welke grote uitslag tegen een andere profclub dan ook, dat blijft een profclub. Je verliest tegen amateurs! En zelfs zonder dat je 2x rood pakt of zo! Hoe is dat niet de pijnlijkste nederlaag uit de clubhistorie?

Les 1 bij HR-management: ex-werknemers weghouden bij het bedrijf. Wat doet die Swart daar en waarom wordt er sowieso gedaan alsof ie wat serieus heeft te melden?

26 december 2023 om 08:31

Les 1 bij sportmanagement: een BVO is geen normaal bedrijf. Onder andere doordat het supporters heeft..

26 december 2023 om 09:20

Omdat er veel vrijwilligers rond lopen bij eem club. En wat je ook van hem vindt is sjaak nog altijd een icoon daar.

Idd heel bijzonder dat hij nog bij Ajax zit. Maar ja, hij heeft zijn kont er aardig ingedraaid in het roerloze schip dat Ajax heet.

Ik ben benieuwd wanneer we ooit van hem afkomen...

Als je leest dat Van de Sar een grote zak geld als ontslag premie heeft gekregen (en die heeft toch wanprestaties geleverd) dan is het logisch dat Hendriks niet uit zichzelf weggaat. Daarbij snap ik nog steeds niet dat iemand die weinig beslissingsbevoegdheid heeft een TD (sven Mislintat) aan heeft kunnen stellen. Is het dan ook dat de schoonmaakster spelers koopt.

26 december 2023 om 17:47

Scheelt dat hendriks zijn contract afloopt in mei ergens dacht ik. Dan zou ik hem ook nog ff laten zitten ipv oprot premie mee geven. Denk zelf dat die nu niet veel meer te vertellen heeft met v praag en v gaal erbij. Hij weet dat zn contract afloopt dus zal alleen nog maar holletjes gaan likken om het misschien verlengd te krijgen hoop het niet

27 december 2023 om 10:19

Wat ik zo lees heeft hij een contract tot en met augustus met daarin nog een optie. Wat deze optie inhoudt is natuurlijk niet bekend.
Maar zou je dan niet beter kunnen zeggen: we betalen je gewoon door maar zetten je wel op non actief ?

Ik begrijp niet dat Hendriks constant door die die 2 nietsnutten van de Telegraaf zo negatief wordt afgeschilderd (met Derksen als hun spreekpop). Helaas gaat Spaan ze nu ook nog eens napapegaaien…. Jammer…. Hendriks zal best pro Mislintat zijn geweest in beginsel maar dat wil toch niet zeggen dat hij het veld moet ruimen? Hij zal ook wel prima werk verrichten.

Ik moet denk ik maar een functie gaan bekleedden binnen topsort. Ik voel haargijn aan wie wel op zijn plek is en kan presteren en wie dat totaal niet kan. Hoe moeilijk kan het zijn paar mailtjes sturen wat beslissingen nemen en wat goed en slechtnieuwsgeprekjes. Big deal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren