Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sigthórsson gefileerd: ‘Hij laat niets zien en is te dik’

Laatste update:

Na een sterk debuutjaar bij AZ en vier seizoenen bij Ajax waarin hij de verwachtingen niet waarmaakte, stapte Kolbeinn Sigthórsson afgelopen zomer over naar Nantes FC. De Fransen betaalden zo’n 3 tot 3,5 miljoen euro aan de Amsterdammers en legden de spits voor liefst vijf jaar vast, maar de vraag is of men daar nu nog zo blij mee is. In veertien wedstrijden scoorde Sigthórsson pas één keer en zijn trainer is zeer kritisch op hem.

/

Michel Der Zakarian had meer verwacht van Sigthórsson en vindt hem tegenvallen. “Je mag een speler zoals Kolbeinn wel betitelen als een topspeler voor Nantes, maar om een topspeler te zijn moet je tegelijkertijd wel presteren op het veld. Je zult het dagelijks binnen en buiten de lijnen moeten laten zien en op dit moment laat hij niets zien”, moppert Der Zakarian in een interview met Ouest France.

“Kolbeinn is hier nu zes maanden, maar heeft niet veel volle trainingsweken meegemaakt. En wanneer je niet goed traint, kun je ook niet effectief zijn. Hij geeft niet genoeg en hij moet respectvoller omgaan met de verwachtingen die de club heeft en beter presteren. Ik denk dat onze voorzitter hem heel wat gegeven heeft en daar moet hij iets tegenover stellen met zijn spel”, aldus de Armeense trainer van Nantes FC.

/

In de laatste twee wedstrijden van de club tegen Toulouse en Lorient ontbrak Sigthórsson: officieel vanwege een blessure, maar de details van zijn fysieke gesteldheid werden niet verteld. Der Zakarian zegt dat hij het op verschillende manieren heeft geprobeerd met de 25-jarige Sigthórsson, maar de IJslander lijkt zich in geen enkel systeem echt thuis te voelen. “Aan het begin van het seizoen wilden we met een ruit spelen en twee aanvallers, maar voor hem hebben we het systeem daarna omgegooid naar 4-2-3-1.”

“En in zo’n opstelling moet hij wel meer beweging en variatie laten zien”, aldus Der Zakarian. Hij vindt Sigthórsson ook aan de zware kant en zegt dat openlijk in het interview. “Als hij nou vier, vijf kilo kwijtraakt, beweegt hij ook beter. Hij moet meer aandacht schenken aan zijn leefgewoonten, hij is te zwaar. Zijn cijfers zijn op dit moment niet goed, zo eerlijk moeten we zijn. Als je bekijkt wat de club in hem heeft geïnvesteerd, hadden we er veel meer van verwacht.”

Nantes FC had Kolbeinn Sigthórsson nooit een contract voor vijf jaar moeten geven

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo blij dat er verlost zijn van deze pannekoek

21 december 2015 om 15:55

*we

21 december 2015 om 15:58

Deze pannenkoek heeft wel een hoop belangrijke punten gepakt voor ons kampioenschap.

21 december 2015 om 16:11

We hebben nu een nog grotere pannekoek in ruil ervoor gekregen met milik

21 december 2015 om 16:17

Jemig wat zeurt iedereen over milik? Is een assistkoningen in de ED en heeft ook aardig wat goals. Wat verwacht je dan met zulke egoistische ventjes op de flanken?

21 december 2015 om 16:23

Zag laatst de cijfers van Milik, is een beetje hetzelfde verhaal als met Kramer: scoort makkelijk tegen clubs uit het rechterrijtje maar in wedstrijd tegen de betere ploegen houdt het niet over.

21 december 2015 om 16:38

De flanken zijn matig klopt. Maar het gaat bij mij niet om zijn cijfers maar om andere dingen. Hij kan geen bal vasthouden , meevoetballen kan die niet, oogt zeer houterig. Als die de bal heeft raakt die em 9 van de 10 keer kwijt

21 december 2015 om 16:42

Jdw17. Zou dat er niet ook mee te maken met het feit dat de Boer in de topwedstrijden de hele tijd besluit een middenvelder in de spits te zetten? Tegen Feyenoord stond Klaassen daar en Europees ook een aantal wedstrijden Klaassen, Fischer of Schone. Steeds als de Boer daar voor koos draaide het ook waardeloos trouwens.

21 december 2015 om 16:51

Precies. Ik hoop niet dat De Boer het in een volgende topper weer in zijn hoofd haalt te gaan 'experimenteren' Fischer, Klaassen, Schone. Allemaal zijn ze mislukt als spits. Enkel El Ghazi vulde het nog redelijk. Sanogo kan ik tot nu toe niet serieus nemen dus is Milik gewoon veruit de beste optie.

21 december 2015 om 16:57

Dat fdb Fischer of Schöne soms in de spits zette, zegt genoeg over Milik. Ik hoopte dat zijn optie tot koop niet gelicht zou worden. Overmars hield het lang spannend maar kon kennelijk niets beters vinden.
Milik brengt veel te weinig. Ongedekt scoort hij weleens tegen de mindere ploegen. Heeft een aardig linker been maar brengt verder veel te weinig. Dus nauwelijks beter dan sigthorsson en bijvoorbeeld tien klassen minder dan Luuk de Jong.
Zou misschien beter renderen als schaduw spits

21 december 2015 om 17:27

Het is gestoord hoe mensen kunnen afgeven op Milik, terwijl hij al veel heeft gescoord. Punt. Hij is misschien niet wat je als spits wilt, maar als je deze al gaat vergelijken met sigi ben je niet meer serieus te nemen

21 december 2015 om 17:52

Die is als ingelicht 😅.

21 december 2015 om 18:13

Niet iedereen ziet dat Milik een ruwe diamant is. Als ik het voor het zeggen had, dan ruilde ik Kramer om voor Milik. Je moet goed kijken hoe hij in het Pools elftal wordt gebruikt. Ze zouden dat Ajax-systeem eens overboord moeten gooien. Kijk gewoon wat je spelers wel kunnen.

21 december 2015 om 18:31

Je snapt er helemaal niks van Hansje!
We hebben eindelijk een spits die doelpunten maakt is het weer niet goed! Over 2 jaar word hij topscorer van de bundesliga bij een club als Dortmund of Schalke, en dan lopen we met zijn allen weer te schreeuwen dat wij zulke goede spelers voortbrengen! Wees blij dat we een killer voor de goal hebben...

21 december 2015 om 20:18

Waarom zou hij over twee jaar ineens topscorer worden? Dan wil ik weleens van je horen waarom hij het nu niet wordt. Graag even uitleggen in plaats van lukraak roepen. Tot op heden maakt hij dat niet waar

21 december 2015 om 20:21

Millik is misschien niet al te best bezig, al zie ik hem 1000 x liever dan Sigi. Maar denk dat dat ook vooral komt omdat het team totaal niet draait. Andere voetballers van ajax spelen ook bagger: kijk maar naar een Klaassen. Die vent hadden ze voor die 20 mln gelijk mogen opsturen. Ik geniet meer van een Andersen dan van die Klaassen...
Overigens die zivkovic lijkt steeds slechter te worden, aannamens gaan niet goed, afmaken al helemaal niet.

21 december 2015 om 21:35

Inderdaad totaal niet mee eens, die complete spits moet eens afgelopen zijn. Voor het budget dat Ajax nu gebruikt om spitsen te halen ga je nooit een complete spits halen. Dan krijg je of een Sigthorsson die alleen kan koppen en sterk is of een type Milik een goede afmaker maar een mindere voetballer. Dat Milik het alleen laat zien tegen teams uit het rechter rijtje is onzin, want bij Polen doe hij het anders prima. Maar het systeem dat Ajax hanteert is niet ideaal voor Mililk. Conclusie: Milik is zeker een verbetering, maar is niet echt een type Ajax-spits.

22 december 2015 om 01:23

Precies Apson, die Milik is niks beter.

22 december 2015 om 01:28

Klaassen begint de laatste wedstrijden weer in vorm te komen. Belangrijk voor Ajax

Had Gert Jan het toch goed gezien. Zijn lichaam is niet gebouwd voor topsport. Wat Nantes nu doet ie oliedom, je moet hem juist niet vol laten trainen. Maak een apart schema voor hem en belast hem dus minder, maar wel genoeg om zo wedstrijden te kunnen spelen. Anders heb je er niks aan.

21 december 2015 om 16:06

Het lijkt juist op een gebrek aan (trainings)inzet. Als je na een half jaar bij de nieuwe club gewoon 5 kilo te zwaar bent, dan heb je een zeer slechte topsportmentaliteit. Dat is gewoon onacceptabel met zo'n miljoenencontract.

21 december 2015 om 16:31

Lekker makkelijke conclusies. Zijn trainer roept het, en dus zal het wel waar zijn.

Of zo'n speler "te zwaar" is, hangt van heel veel factoren af, die voor ieder individu weer anders zijn. Daar moeten specialisten op sport/medisch gebied goed naar kijken en zinvolle dingen over zeggen, maar niet wij TV-kijkers en internet-reaguurders. Dan overschat je jezelf namelijk nogal.

Nantes wist natuurlijk vantevoren al dat Sigthorsson geen topfitte hinde is die over het veld stuitert. Het kan zijn dat hij niet goed traint, kan ook zijn dat de trainer of club de schuld van een mislukte transfer gewoon op de speler wil afschuiven.

Dit had iedereen toch al voorspeld? Een dramatische spits die af en toe belangrijk was voor Ajax. Lekkere scouting daar!

Ja hoe kun je in godsnaam zo'n spits voor zoveel geld kopen. Begon redelijk bij Ajax, met 'n paar belangrijke doelpunten, maar heeft daarna werkelijks niets laten zien. Hoe kun je dan zoveel geld spenderen in zo'n speler? Met dat geld kun je prima andere spitsen kopen. Gewoon een slechte aankoop.

21 december 2015 om 16:29

Ik vind hem geen beste speler, maar welke andere betere spits had je in gedachten dan? 3.5 miljoen is niet zoveel meer voor een spits, een middelmatige inkopper als Kramer kost ook al 2.5 miljoen.

21 december 2015 om 18:19

Kramer is toch beter dan Siggi.. Al scheelt het weinig haha

Hij had beter in de Eredivisie kunnen blijven, een beperkte spits, maar een club als Twente of NEC kan hem wel gebruiken. Overigens fileren die Fransen wel snel, Rekik wordt ook constant gefileerd.

21 december 2015 om 17:17

Dat is ook terecht aangezien hij er ook niks van bakt bij Marseille.
Maar ook dat was van te voren bekend.

Ik zag 'm echt vaak bij de pizzeria in oud-zuid pizza's afhalen! Logisch dat ie dan dik wordt! Hoevaak die gozer pizza's at (eet)

De feestdagen staan voor de deur dus ik denk dat hij eerder aan kont dan af valt de komende tijd.

Die pannekoek moet ook alleen in de zestien blijven staan wachten op zijn kans

Als hij gefileerd wordt is het maar goed dat hij zo dik is! blijft er meer vlees over.

Siggi was vaak genoeg belangrijk geweest voor Ajax en ik vindt hem persoonlijk beter dan millik. Niet dat millik slecht is, maar hij houdt vaak genoeg de bal niet bij zich en verlies bijna altijd bij de aanname van de bal. Maar siggi moet wel gaan opletten, want anders is hij uitgespeeld en had hij toch beter in de eredivisie kunnen blijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren