Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Siem de Jong schrijft geschiedenis met magnifieke rentree in de basis

Laatste update:

Siem de Jong heeft zijn rentree in de basis bij Ajax opgeluisterd met een hattrick. Door drie doelpunten van de middenvelder leiden de Amsterdammers in de pauze van het bekerduel met SV Spakenburg met 3-0. Het was een loepzuivere hattrick: De Jong scoorde met links, met rechts en met het hoofd in één helft. Hij heeft in zijn gehele carrière twintig doelpunten voor Ajax gemaakt in de TOTO KNVB Beker, waarmee hij Klaas-Jan Huntelaar en Piet Keizer (negentien) passeert.

De Jong hoeft nog maar twee oud-Ajacieden voor zich te dulden. Hij heeft Sjaak Swart in het vizier: de clublegende, die woensdagavond op de tribune zit in de Johan Cruijff ArenA, kwam 23 keer tot scoren. Wijlen Johan Cruijff is met 39 doelpunten uit het zicht. De dertigjarige De Jong had zijn eerste basisplaats in een officiële wedstrijd voor Ajax sinds de uitwedstrijd tegen PSV (3-0 nederlaag) op 15 april 2018, waarin hij een rode kaart kreeg.

Hij vormt een middenveld met Razvan Marin en Carel Eiting. Allen speelden een hoofdrol bij het openingsdoelpunt in de achttiende minuut. Met veel gevoel wipte Eiting de bal over de defensie heen, waarna Marin van dichtbij tegen de lat schoot. De rebound was een prooi voor De Jong, die het leer aannam en gedecideerd uithaalde: 1-0. Drie minuten voor de pauze kopte De Jong de 2-0 binnen uit een scherpe voorzet van Dusan Tadic; op slag van de rust schoot hij de 3-0 tegen de touwen na voorbereidend werk van Sergiño Dest.

"In één helft met links, rechts en met het hoofd. In het eerste kwartier had hij de bal slechts één keer aangeraakt, maar hij is het positioneren nog niet verleerd", zegt Kees Kwakman bij FOX Sports. "Hij is aanwezig in het zestienmetergebied." Ronald de Boer is goed te spreken over het openingsdoelpunt. "De aanname met de borst was voortreffelijk en hij maakt het goed af met links."

Verdient Siem de Jong meer speeltijd bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Siem in Oranje!! Spitsenprobleem opgelost.
Zonder gekkigheid, respect en leuk voor hem!

Haha snoert even de monden. Desalniettemin zie ik eth liever doorselecteren en bv unuvar of ekkelenkamp tijd krijgen

22 januari 2020 om 21:46

Ekkelenkamp gaat het naar mijn idee nooit redden

22 januari 2020 om 21:48

Dat weet je pas als de jeugd de kans geeft, daar zijn dit prachtige potten voor. Siem zal Ajax niet beter maken, maar is altijd nuttig, wie weet ligt het plafond van de jeugd hoger dan bij Siem

22 januari 2020 om 22:34

Ik weet het niet met Ekkelenkamp. Hij oogt vrij houterig maar als ik hem zie voetballen dan gaat het hem echt makkelijk af, en hij staat altijd op de juiste plaats. Ik zie er steeds meer potentie in. Het is dat er zoveel concurrentie is

22 januari 2020 om 23:16

@hoogindeconcen, veel jonger? Niet overdrijven. Hij is maar een jaartje jonger dan Lang. Gravenberch, Hanssen en Unuvar, die zijn veel jonger,

23 januari 2020 om 02:06

Snoert monden? Omdat hij een paar goaltjes maakt tegen Spakenburg?

23 januari 2020 om 09:50

Gaat niet om Spakenburg maar opnemmanier hoe hij ze maakt. Alle 3 hele knappe goals en zeker niet makkelijk.

Siem de Jong schiet ons naar de landtitel dit jaar

22 januari 2020 om 21:58

Alweer

22 januari 2020 om 23:01

Waarom fenomeen in de 16? Hij heeft nooit meer dan 14 doelpunten in de Eredivisie per seizoen gescoord en wist slechts 6 doelpunten in 46 (!) Europese wedstrijden te scoren. Is toch niet fenomeen?

23 januari 2020 om 01:49

Als aanvallende middenvelder zijn dat prima cijfers. En Europa, agh.. Ajax was toen veel minder dan nu en speelde elk jaar tegen Real Madrid enndat soort gekke clubs. Hij heeft er in ieder geval meer gescoord dan jij. Siem komt terug. Niet zo hard als dat hij vroeger was, maae hij komt terug en zal zijn waarde nog wel bewijzen hoop ik .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren