Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Shevchenko: 'Ik zou de Ballon d'Or voor dit jaar aan Neuer geven'

Laatste update:

Met een benutte strafschop in el Clásico maakte Cristiano Ronaldo afgelopen zaterdag alweer zijn zestiende competitietreffer in acht wedstrijden. De Portugees lijkt de belangrijkste kandidaat om dit jaar opnieuw de Ballon d'Or te winnen, maar daar is niet iedereen het mee eens. Andriy Shevchenko vindt dat de prijs voor de beste speler van de wereld naar een keeper moet gaan.

/

Shevchenko, die in 2004 zelf nog werd gekozen tot beste speler van de wereld, zou voor Manuel Neuer kiezen. "Hij is gewoon ongelooflijk", zei de voormalig aanvaller bij BT Sport. Het zou op zijn minst opvallend zijn als Neuer de prijs zou winnen: de laatste keer dat de Ballon d'Or naar een keeper ging was alweer in 1963. Toen mocht Lev Yashin de award in ontvangst nemen.

Neuer won dit kalenderjaar met Bayern München de DFB Pokal en de landstitel en werd vervolgens met het Duitse nationale elftal wereldkampioen. Michel Platini, voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA, zei vorige week al dat hij vindt dat de Ballon d'Or dit jaar naar een Duitser moet gaan. "Ik stem zelf niet, maar de Ballon d’Or zou gewonnen moeten worden door een speler die het WK heeft gewonnen en daar grote dingen heeft laten zien", stelde hij.

Manuel Neuer zou de Ballon d'Or verdienen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind ik ook. Op dit moment de beste keeper en is erg belangrijk voor Duitsland en Bayern

27 oktober 2014 om 10:53

Hoewel Neuer ontzettend goed is, zijn er simpelweg gewoon minimaal 2 spelers die nog beter zijn. De beste verdient hem gewoon te winnen.

Kortom, Cr7.

27 oktober 2014 om 11:01

Cristiano Ronaldo wordt wel heel erg gehyped op dit moment. Zijn doelpunten verbloemen veel. Veel penalty's en hij is op dit moment eigenlijk niet veel meer dan een veredelde spits. In de Champions League finale bakte ie niks, op het WK bakte ie niks en afgelopen zaterdag bakte hij er weer niks van.

Neuer mag em van mij winnen. Veruit de beste keeper van de wereld, heeft het WK gewonnen en is ook het keeprsvak aan het veranderen tot dat van ballenstopper en laatste man in 1.

27 oktober 2014 om 11:05

Hoe kan Cristiano nou weer gehyped worden. Deze man heeft allang bewezen de beste te zijn op dit moment man.

27 oktober 2014 om 11:07

Dit is het jaar van het WK. Neuer verdient hem daarom meer aangezien hij een veel betere WK speelde en in clubverband ook zijn mannetje stond.

Iniesta won hem in 2010 notabene nog bijna van Messi terwijl hij het halve seizoen eruit lag voor Barca.

27 oktober 2014 om 12:02

@ jokes_on_you

Cristiano Ronaldo wordt gehyped? Sterke uitspraak moet ik zeggen. Deze man haalt al jaren een ongezien niveau net als Messi. Dus wat is dit een domme uitspraak, en dan spreek je over de champions league finale waarin hij geen 100 procent fit was, terwijl hij in dat champions league seizoen 17 doelpunten maakte iets wat niemand hem ooit heeft voorgedaan. Knappe reactie dit zeg

27 oktober 2014 om 12:12

Volgens mij verdiende Sneijder hem eerder in 2010, maar dat zal wel aan mij liggen. Dus die WK en al is gewoon bullshit bij de Gouden Bal.

27 oktober 2014 om 12:49

Vind persoonlijk dat een persoonlijke prijs voor een keeper een nederlaag voor het voetbal is

27 oktober 2014 om 13:03

Een keeper heeft al een individuele prijs, in mijn ogen ook de enige. De gouden bal is voor een veldspeler

27 oktober 2014 om 13:09

Wat een onzin zeg, als messi nu deed wat Ronaldo deed was iedereen het er over eens dat de bal naar messi moest gaan. Nu is het Ronaldo die fenomenaal bezig is en het ene record na het ene breekt en ja hoor de bal moet ineens naar iemand anders wat een onzin... bal moet naar Ronaldo ieder ander is onzinnig
.... zelfs sneijder kreeg m niet wk finale plus kampioen in Italië en de champignons leuge... nee toen kon i wel gewoon naar messi Amehoela!!!

27 oktober 2014 om 13:43

Dit is toch ook niet te doen op deze manier?
Waarom kunnen niet alle keepers strijden om de Ballon'dor onder de keepers?
Waarom kunnen verdedigers niet onder elkaar? & zo ook bij de middenverlders & spitsen?
Je gaat een keepee toch niet naast een aanvaller zetten om tw kijken wie die sh*t uit eindelijk gaat winnen?
Is toch dom, of ben ik nou gek?
Dat maakt het alleen maar leuker voor de spelers zelf & zullen er vast meer spelers vast beraden zijn om voor de Ballon'dor te strijden voor linie waar zij spelen ...

27 oktober 2014 om 14:04

Ronaldo scoort wel veel, maar hij is daar omringt door sterren, in het Portugees elftal bakt hij er niets van

Ik zou zeggen Robben

N.B. Vind dat keepers gewoon een andere categorie zijn, maar Neuer is de beste

27 oktober 2014 om 15:59

In 2005 had gerrard m moeten krijgen inplaats van kaka maar in 2010 had eto'o m moeten krijgen sneijder had ook gekunt maar robben was toen ook heel goed bij bayern

27 oktober 2014 om 21:16

17 doelpunten vergeten ?

27 oktober 2014 om 22:39

@ jokes on you

Als Ronaldo een echte spits was dan zou hij dus wel terecht de eer krijgen?

Hij is zelfs meer dan dat!

Maar jij wilt blijkbaar dat hij ook doeltrappen gaat nemen zeker? Met dat typische aanloopje trouwens.

Kijk hoe lekker hij aan het voetballen is bij Real. Zijn passing en balbehandeling in de kleine ruimte is nog nooit zo goed geweest als dit seizoen.

Portugal heeft maar een degelijk teampje hoor. Op het WK kwakkelde hij ook nog eens met zijn fitheid.

Bij Portugal speelde hij geweldig tegen Denemarken terwijl de rest van het team het liet afweten. Hij speelde vaak iemand uit, was overal op het veld te vinden en scoorde fenomenaal in de laatste seconde. Aan inzet ook geen gebrek dus.

27 oktober 2014 om 10:55

Keeper? Tegenwoordig domineert hij ook het middenveld en verdediging. Misschien dat hij net zoals Ceni de vrije trappen gaat nemen voor de ploeg. Overigens denk ik toch dat het weer zo'n zielige strijd wordt tussen Messi en Ronaldo.

27 oktober 2014 om 12:03

Welke zielige strijd? Als je een voetballiefhebber bent weet je wel beter. Ongezien niveau mag beloond worden.

27 oktober 2014 om 12:13

Het is een goede rivaliteit, maar een zielige strijd. Voetbalkwaliteiten zoals Ronaldo en Messi zijn prachtig om mee te maken maar daar moet je het ook bij houden en niet gaan roepen wie beter is, want dan krijg je echt de meest zinloze opmerkingen.

27 oktober 2014 om 12:57

Daar ben ik het mee eens, maar de gouden bal is voor de beste voetballer van het moment. En dat is de laatste jaren altijd Messi of Ronaldo geweest. En dit jaar opnieuw Ronaldo, omdat ze simpelweg buitenaards presteren. Neuer moet hem niet krijgen

27 oktober 2014 om 13:12

Waarom zou Neuer hem niet verdienen? Messi en Ronaldo spelen vaker sslechte wedstrijden, maar dan scoren ze een penalty en hebben ze volgens sommige geweldig gespeeld. Neuer is belangrijk geweest voor het nationale elftal en zijn club, maar op een andere manier dan Ronaldo en Messi. Zij scoren veel, maar daar heb je de Gouden Schoen dan ook voor. Het zou juist geweldig zijn voor het voetbal als eens niet een aanvaller de Gouden Bal zou winnen!

27 oktober 2014 om 13:07

Wat een onzin zeg, als messi nu deed wat Ronaldo deed was iedereen het er over eens dat de bal naar messi moest gaan. Nu is het Ronaldo die fenomenaal bezig is en het ene record na het ene breekt en ja hoor de bal moet ineens naar iemand anders wat een onzin... bal moet naar Ronaldo ieder ander is onzinnig
.... zelfs sneijder kreeg m niet wk finale plus kampioen in Italië en de champignons leuge... nee toen kon i wel gewoon naar messi Amehoela!!!

Goede meevoetballende keeper. Er mag ook wel eens frisse wind waaien met zulke prijzen. Voetbal gaat niet alleen om goals, maar het tegenhouden van ballen is net zo belangrijk!

27 oktober 2014 om 11:06

Vind Muller veel logischer als winnaar. Die man verdiend het echt.

27 oktober 2014 om 11:18

waarom verdient hij het meer dan Neuer?
Neuer was ook geweldig

27 oktober 2014 om 13:08

Waarom Muller? Tuurlijk is hij geweldig, maar ik vind Lahm, Schweinsteiger, Neuer en Robben veel belangrijker bij Bayern,

27 oktober 2014 om 19:45

Zo tof loop ik niet te praten hoor
Ik zeg gewoon dat ik niet vind dat Muller de gouden bal moet winnen, en dat ik bepaalde spelers bij Bayern beter/belangrijker vind. Kroos vind ik ook van absolute wereldklasse.

En niet te vergeten halve finale cl, ook zaterdag weer een geweldige wedstrijd gespeeld. Maarja kanshebber totdat Ronaldo weer begint te mauwen.

Aan de andere kant is Neuer niet beter dan een Buffon, Van DerbSar of Casillas in hun topjaren. Waarom hebben zij die prijs dan nooit gewonnen? Het blijft een populariteitsprijs en er zal dus 9/10 keer een aanvaller benoemd worden.

27 oktober 2014 om 11:21

ligt er ook aan van wie je concurrentie hebt.

Roger Federer lijkt misschien niet zo'n goede graveltennisser, maar in een ander tijdperk dan dat van nadal had ie roland garros 5 x gewonnen.

Iker werd wereldkampioen toen een aantal van zn ploeggenoten extreem goed speelden net als messi.

Bij duitsland was het echt een teamprestatie en haalde iedereen een goed niveau, zonder dat 1 iemand echt opvalt. Dan val je als keeper ook meer op.

Buffon had gekund, maar toen werd het een verdediger uit zn team. Net zo opvallend dus.

En vd Sar had dan toch echt een wk of ek nodig waar op hij beslissend was.

T is idd voor een keeper veel moeilijker om op te vallen.

Neuer heeft veel gewonnen, maar het is niet dat bayern zonder neuer niet die prijzen had gewonnen of duitsland geen wk was geworden.

als ik de prijs mocht geven zou ik het doen aan Ronaldo, Robben, muller of kroos. (eigenlijk pelle of manu, voor 50 goals in 57 wedstrijden en voor het schieten van feyenoord naar de europa league groepsfase )

27 oktober 2014 om 12:51

Of Depay want hij was ook belangrijk tijdens de wk of Krul hij hield 2 pen tegen.

On: ik heb sowieso een brilletje op ben een grote fan van Neuer. Maar alsnog verdient hij het meest. Hij blijft zijn best doen jaar in jaar uit. Hij moet het gewoon winnen.

27 oktober 2014 om 14:31

Zonder Neuer is de kans groot dat Duitsland niet het WK had gewonnen en was Bayern niet zo succesvol. De hele speelstijl hangt af van Neuer, er is zo alleen te spelen omdat Neuer er staat.

Dit weekend was hij ook weer geweldig en tegen Roma ook die man is gruwelijk ik vind ook dat ze CR7 en Messi maar een keer niet moeten selecteren en gewoon voor Neuer muller of Robben moet gaan. @gloryunited. Ik denk dat Duitsland geen kampioen was geworden zonder Neuer die man houdt zoveel ballen tegen. Afgelopen weekend ook weer dankzij hem houden ze de 0 en nemen ze een punt mee. en op het WK was hij in de gewonnen 1-0 wedstrijd ook verschrikkelijk goed weet ff niet meer tegen wie ze speelde maar die man staat er gewoon Altijd.

Zijn toch nog heel wat veldspelers die de ballon meer verdienen dan Neuer. CR, Messi, Neymar, Muller, Kroos, Robben etc. En zelfs keepers als Buffon, Casillas, van der Sar, Kahn, Dasayev, Maier, Zoff en Schmeichel konden hem niet winnen

Het niveau dat Ronaldo en Messi halen is al jaren ongezien, wat maakt dat enkel 1 van beide de prijs kunnen winnen. Het gaat om de beste te zijn, niet "eens iemand anders de prijs geven"

Neuer zou deze prijs absuluut verdienen. Ik hoop als Real-supporter natuurlijk dat het naar een Real speler gaat, Ronaldo dus. Maar Messi en Neuer verdienen deze prijs op basis van 2014 zeker ook wel. We hebben nog 2 maanden te gaan. Daarnaast is het niet echt een opbjectieve prijs vind ik. Buffon gaf bijvoorbeeld vorig jaar zijn stem aan Pirlo omdat Pirlo een teamgenot is. Heel veel kapiteins zijn subjectief.

Bij deze prijs hoort het helemaal niet relevant te zijn hoe goed een speler is in zijn algemeenheid maar juist wat hij in dit ene jaar heeft gepresteerd. Ik stoor me aan het feit dat het elk jaar steeds meer een soort Messi vs Ronaldo strijd aan het worden is.

Ronaldo heeft wel met Madrid de Champions League gewonnen maar daarentegen op het WK redelijk gefaald. Messi was op het WK wel belangrijk voor Argentinië maar was dit jaar niet de magische speler die we kenden van voorgaande jaren.

Neuer heeft zich opgewerkt naar misschien wel beste keeper ter wereld, heeft dit jaar het WK gewonnen (wat ik hoger aansla dan de Champions League, puur omdat je zoiets maar 1 a 2 keer in je leven kunt winnen), kampioen van Duitsland met een straatlengte voorsprong.. Ja, die zou ik het ook eerder geven.

27 oktober 2014 om 13:02

Ik zou het nog even aanvullen ook. Minste tegen doelpunten in competitie ( het was een record ook dacht ik). Hij had er ook niet zoveel tegen gekrege tijdens het wk. Neuer was belangrijk voor land en club. Dat zou toch zwaarder moeten tellen.

Wat een onzin zeg, als messi nu deed wat Ronaldo deed was iedereen het er over eens dat de bal naar messi moest gaan. Nu is het Ronaldo die fenomenaal bezig is en het ene record na het ene breekt en ja hoor de bal moet ineens naar iemand anders wat een onzin... bal moet naar Ronaldo ieder ander is onzinnig
.... zelfs sneijder kreeg m niet wk finale plus kampioen in Italië en de champignons leuge... nee toen kon i wel gewoon naar messi Amehoela!!!

Organiseer lekker een aparte wedstrijd voor elke linie. Het werk van veel spelers is niet met elkaar te vergelijken en velen blinken uit in hun eigen tak, maar veelal aanvallers gaan er met deze prijs vandoor. Mensen hebben het ook vaak over de records die aanvallend verbroken worden, maar het record van Cech wordt bijvoorbeeld amper genoemd. Verdedigen is ook een onderdeel van voetbal en wordt door velen ondergewaardeerd.

Mee eens!

Maar dan zou Rogerio Ceni ook eens de Ballon d'or moeten winnen die scoort ook

Neuer zou inderdaad een goede optie zijn, maar in mijn ogen moet de bal naar Luka Modric gaan. Verreweg Real's beste speler die jammer genoeg in de schaduw moet staan van Ronaldo.

Ik vind dat Ronaldo en Messi dit jaar niet beslissend genoeg waren in de grote wedstrijden (CL finale, WK). Daarom zijn mijn favorieten Neuer, Robben en Modric.

Het probleem is dat er bijna nooit een strijd was tussen 2 legendes zoals nu gebeurd daar doel ik dus op Ronaldo Messi die week in en uit scoren records verbreken de champions league winnen wereldgoals maken niemand komt in de buurt ze houden dit ook al 8 jaar vast zij zijn de beste en op het moment ook al raakt Ronaldo nu geblesseerd verdiend hij hem sowieso over het jaar 2014, zo een wk kan niet echt invloed hebben want daar werd Messi de beste gevonden en weet iedereen dat het zwaar onterecht was zelfs Messi wou die prijs niet. Mijn stem gaat uit naar Ronaldo en denk ook dat hij zijn 3e gouden bal krijgt !

De ballon d'or aan een keeper geven heeft al helemaal niet mijn voorkeur. Maar ik vind courtois ook beter dan Neuer, zie de fout van neuer tegen Polen. Dit overkomt hem af en toe wel eens, bij courtois echt nooit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren