Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sevilla wijst Engels bod van 30 miljoen op concurrent van Luuk de Jong af

Laatste update:

In de zoektocht naar een opvolger voor de naar Ajax vertrokken Sébastien Haller is West Ham United uitgekomen bij Youssef En-Nesyri. The Athletic claimt dat Sevilla een bod van totaal dertig miljoen euro op de 23-jarige spits naar de prullenbak heeft verwezen. En-Nesyri werd door Sevilla een jaar geleden voor twintig miljoen euro overgenomen van Leganés.

En-Nesyri beleeft een sterk seizoen bij Sevilla en was voorlopig reeds goed voor 12 doelpunten in 25 officiële wedstrijden. Mede daardoor moet Luuk de Jong het in deze jaargang meer dan geregeld stellen met een reserverol. De 35-voudig Marokkaans international is normaal gezien de spits in het elftal van trainer Julen Lopetegui. In de zeven competitiewedstrijden waarin En-Nesyri niet aan de aftrap verscheen, stond De Jong in de basiself. De Nederlandse spits speelde dit seizoen 25 wedstrijden voor Sevilla, waarin hij 4 treffers verzorgde.

Ook in de tweede helft van vorig seizoen moest De Jong het door de aanwezigheid van En-Nesyri geregeld stellen met een reserverol. De spits werd op jonge leeftijd door Málaga weggehaald uit de Académie Mohammed VI de football in Marokko. Leganés telde in de zomer van 2018 zes miljoen euro neer om hem over te nemen van Málaga en maakte anderhalf jaar later veertien miljoen euro winst toen Sevilla hem wegkocht. Zijn contract bij de huidige nummer zes van LaLiga loopt voorlopig nog door tot medio 2025.

En-Nesyri is nu dus in beeld bij West Ham United als opvolger van Haller. The Hammers zouden zich met een vaste transfersom van 25 miljoen euro, die door bonussen nog met 5 miljoen euro kan oplopen, bij Sevilla gemeld hebben, maar de Spaanse club heeft het bod naar de prullenbak verwezen. Eerder werden onder meer Marko Arnautovic (Shanghai SIPG), Patson Daka (Red Bull Salzburg), Mariano Diaz (Real Madrid) en Eddie Nketiah (Arsenal) genoemd als de mogelijke opvolgers van de voor 22,5 miljoen euro naar Ajax vertrokken Haller.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is de Marokkaanse Peter crouch, zoals René van der gijp zou zeggen: “heb je die spits van Sevilla gezien? Die kan er helemaaaaal niets van!!

18 januari 2021 om 09:43

Ik weet niet of je hem ooit hebt zien spelen, maar ik vind hem voor een 23 jarige wel erg goed spelen.

18 januari 2021 om 09:44


Jazeker, heb je wel eens vi gekeken? Dat word vaker gezegd over houterige spelers.. oftewel niet serieus nemen

18 januari 2021 om 11:17

Ach van der Gijp.... die weet nog niet of er lucht of zand in de bal zit. Die snapt er zelf helemaal niks van. Alleen maar hoop onzin verkondigen.

18 januari 2021 om 11:51

Heeft een verdienstelijke carrière gehad, beetje vreemde opmerking. Je hoeft het niet altijd met hem eens te zijn maar hij snapt voetbal echt wel. Die gasten willen af en toe tegendraads zijn of choqueren voor de kijkcijfers

18 januari 2021 om 12:24

Ik vind dat hij inhoudelijk vaak wel goed kan analyseren hoe een wedstrijd gespeeld werd, ziet het spelletje tactisch wel goed, maar hij gaat soms iets te ver wanneer hij spelers individueel gaat beoordelen. Zoals van de week met Sangaré en Koopmeiners, gewoon twee compleet andere spelers waar Sangaré beter is in A, is Koopmeiners beter in B, maar dat betekent niet dat Sangaré beter is dan Koopmeiners of andersom. Daar kan ik me wel aan storen, voor de rest ben ik het vaak wel met hem eens.

18 januari 2021 om 15:39

Mwah verdienstelijk, het was een groot talent maar zijn carriere ging als een nachtkaars uit.

Van Sparta naar Lokeren en toen naar Psv. Toen ging alles nog goed. Echter in 1987 ging het helemaal mis, PSV selecteerde door, van der Gijp moest weg. Het jaar erop won PSV de Europa cup 1 en wonnen veel PSV-ers het EK in 1988.

Van der Gijp was er echter al niet meer bij, speelde ook niet meer in Oranje maar speelde bij Xamax. Daarna nog bij FC Aarau, Sparta en Heerenveen.

18 januari 2021 om 15:29

Heeft hij dit daadwerkelijk gezegd,of probeer jij je in van der gijp te verplaatsen...

West Ham moet echt stoppen met het halen van c garnituur aan spelers. Al jaren halen ze en willen ze net niet spelers halen.
En Nesyri doet het goed bij Sevilla, komt uit Marokko en Sevilla is een stad in Andalusie. Een regio met veel Arabische invloeden en dichtbij Marokko.
Hij gaat het nergens anders zo goed doen. West Ham heeft de verkeerde scouting.

18 januari 2021 om 10:05

Ik hoop dat ze zo gek zijn om een hoog bedrag voor Nketiah te betalen. Hij is gehyped vanwege het verbreken van het record van Shearer, maar het is zo'n beperkte voetballer. West Ham betaalt al jaren veel te veel geld voor spelers. Ik bedoel Haller, goede spits, topaankoop voor Ajax, maar never nooit 50 miljoen waard. 28 miljoen voor Fornals, 38 miljoen voor Felipe Anderson, 20 miljoen voor Yarmolenko, ik kan nog wel even doorgaan.

18 januari 2021 om 11:49

@David Vind het bedrag voor Fornals, Anderson en Yarmolenko niet zo heel schokkend. Zijn allemaal prima spelers.

18 januari 2021 om 10:14

Heeft in Spanje bij malaga en lagunes voor sevillia prima gedaan en kan na sevillia gewoon een stap maken! Hoe weet jij dat hij buiten spanje nergens goed gaat doen? Denk dat je glazenbol teks nergens op slaat om te zeggen omdat hij van marokko komt en dus alleen dicht bij huis kan presteren. Hij is een groot talent een all around spits misschien nu niet wereldklasse maar hij hard aan de weg aan het timmeren. En als je kan voetballen kan je dat overal. Wes ham mag blij zijn als deze voor hun kiest. Die club is een stap achteruit! voor die jongen als hij zo blijft gaan en er zit nog rek in die jongen. Dan is het een kwestie van tijd dat de grote clubs voor die jongen komen. Sevillie is een beter club dan west Ham. En dat hij het nergens goed gaat doen is pure aannames ongegrond. Heeft het al bij 3 clubs waargemaakt in het buitenland.

18 januari 2021 om 10:18

Hij zit inderdaar goed waar hij nu zit. Zie geen reden voor hem om naar westham te gaan, aangezien hij gwn kansen krijgt om te spelen en het erop lijkt dat hij een basisspeler wordt.

Nou weet ik niet wat ik ervan moet geloven, maar als je 10 miljoen winst kan maken op een spits die pas in de laatste weken de verwachtingen waar kan maken moet je dat gewoon doen. Voor 30 miljoen kan je echt wel een gelijkwaardige vervanger halen.

18 januari 2021 om 10:12

Vind jouw reden om hem te verkopen echt nergens op slaan. Als hij wat hij in de laatste weken laat zien vast weet te houden is hij toch meer waard. Daarnaast is hij best jong en komt hij van een mindere club. Dus het is best wel logisch dat hij nog ff moet/moest aanpassen

18 januari 2021 om 11:42

Waarom zou je die winst van maar 10 miljoen moeten pakken? Dan zeker weer een vervanger halen die 9 maanden nodig heeft om te gaan renderen? En-Nesyi is eindelijk op het niveau dat je wilt en dan zou je hem voor een paar miljoen extra verkopen zodat je weer terug bij af bent. Klinkt niet logisch. Laat West Ham die 30 miljoen dan steken in die gelijkwaardige vervanger die volgens jou ook op de markt is.

Dit vind ik dus echt een magere spits. Ik heb hem vaak genoeg nu zien voetballen en vind hem totaal geen indruk maken.

De meest simpele kansen mist hij (van wat ik gezien heb, al 2 keer van max. 5 meter dat hij hem over schiet) en de week ervoor of erna schiet hij er weer 2 of 3 in, dat je denkt van: wauw, hij kan het toch.

Al met al denk ik niet dat dit de geschikte spits is voor West Ham. Heeft niet het niveau dat West Ham moet willen en denk ook niet dat hij helemaal in de speelstijl past van West Ham. West Ham moet een spits hebben met wat lengte, die ook de beuk erin gooit en vooral ook voldoende snelheid heeft.

Persoonlijk vind ik Nketiah er ook niet bij passen, maar hoop ik als Arsenal fan wel dat er een bod van 30 miljoen op hem komt. Ik kan het niet meer aanzien, wanneer hij in de ploeg word gebracht de laatste 10/20 minuten. De man is een veredelde Danny Welbeck en dan denk ik dat Welbeck nog altijd beter was. Hij probeert fysieke duels aan te gaan en verliest die 9 van de 10 keer. Mist als spits de makkelijkste ballen en de makkelijkste dingen gaan ook fout. Het is dat hij uit de eigen jeugd komt, maar ik ben niet onder de indruk van hem. Van wat ik de afgelopen tijd (ook van Arsenal jeugd) gezien heb, ben ik veel meer onder de indruk van Balogun. Ik weet even niet of hij al verlengd heeft, maar ik hoop het wel.

Smith-Rowe, Saka, Balogun in de toekomst voorin bij Arsenal als eigen jeugd. En ik denk dat een Nelson en een Willock ook nog stappen kunnen maken, maar dat die eerst eens een goede uitleenbeurt aan een BPL ploeg nodig hebben.

Verder denk ik dat de overige genoemde een betere optie zij nvoor West Ham.
Arnautovic is bekend met West Ham, maar volgens mij ook niet al te fijn weg gegaan. Of West Ham dat nog moet willen, weet ik niet. Is niet heel erg snel, maar wel erg sterk en doelgericht.

Daka is fysiek niet de sterkste, maar kleunt er wel in. Verder is het een doelpuntenmaker en is hij heel erg snel.

Diaz vind ik wel ''sterk overkomen'', maar heb ik te weinig zien voetballen. Denk dat hij het wel goed kan doen. Deed het bij een Lyon destijds ook goed en geeft altijd alles!

18 januari 2021 om 10:30

Uhm ik weet dan niet of je de speler echt hebt zien spelen, want dat is juist wat ie heeft (lengte en snelheid)

18 januari 2021 om 10:49

Hij heeft niet het niveau van West Ham? Ik snap dat de Spaanse competitie minder dominant is dan de afgelopen 10 jaar. Maar Sevilla is nog altijd beter dan West Ham hoor.

18 januari 2021 om 12:25

@glennn.

Ik hoop ook dat er een club gek genoeg is om Nketiah te kopen! Ik vind jouw vergelijking met Danny Welbeck ook een goede inderdaad. Met als verschil dat Welbeck nog wel snel en sterk was. Nketiah heeft niks. Geen snelheid, geen kracht, geen timing, niet kopsterk, geen neusje voor de goal en kan niks zelf creëeren.. Ik snap werkelijk waar niet waarom hij zo veel kansen krijgt bij ons..

Balogun heeft nog niet verlengd en het ziet er ook niet naar uit dat hij dat gaat doen.. Dat zou wat mij betreft weer een grote fout zijn vanuit Arsenal. Het niet geven van genoeg kansen aan Balogun. Hij zal dan de volgende Gnabry worden.. Als je ziet dat Nketiah over alle competities 22 wedstrijden heeft gespeeld dit seizoen, met 1.023 minuten, dan snap ik niet dat je die minuten niet meer aan Balogun had kunnen geven. Zelfs in de PL heeft Nketiah nog 13 keer mogen invallen dit seizoen (319 minuten). Als je die minuten aan Balogun had gegeven, dan had je hem meer perspectief geboden.

Willock zie ik het persoonlijk niet in zitten overigens, in tegenstelling tot Nelson. Misschien dat een verhuur helpt inderdaad.

Prima spits, best technisch voor een lange speler, sterk in de lucht, is steeds consistenter en pas 23, heeft potentie om een stap hoger te bereiken.
In principe is Sevilla een 10x betere club dan West Ham, maar t geld zal wel beter zijn en ook de competitie natuurlijk. Het is geen Ibrahimovic, dat snap ik ook wel, maar 12 goals in 24 wedstrijden (11 maar in de basis gestart) en top scorer van Sevilla, dat is niet slecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren