Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Selectie Paris Saint-Germain wijst nieuwe captain aan via anonieme stemming

Laatste update:

Marquinhos draagt dit seizoen de aanvoerdersband bij Paris Saint-Germain, zo schrijft L'Équipe. De Braziliaan, die vorig jaar ook al de band droeg, kreeg de meeste stemmen na een anonieme stemronde. Trainer Luis Enrique heeft dinsdag aan de selectie bekendgemaakt dat Marquinhos komend seizoen de captain is.

Het aanvoerderschap van Marquinhos komt niet geheel uit de lucht vallen. Afgelopen seizoen was de centrale verdediger ook al gebombardeerd tot captain. Enrique wilde echter iedereen een gelijke kans geven en hield daarom een anonieme stemronde. Spelers konden daarbij aangegeven wie zij het liefst als aanvoerder zagen

L'Équipe maakt niet bekend met welk percentage Marquinhos de stemronde heeft gewonnen. Wel weet de grootste Franse sportkrant dat de 78-voudig Braziliaans international het meeste vertrouwen geniet van zijn ploeggenoten. Milan Skriniar, Kylian Mbappé, Danilo, Achraf Hakimi en Gianluigi Donnarumma waren de andere gegadigden.

Tijdens de eerste twee speelronden van het nieuwe seizoen rouleerde Enrique met het aanvoerderschap. Zo droeg Danilo de band tijdens de openingswedstrijd tegen Lorient (0-0), terwijl Marquinhos de aanvoerder was tegen Toulouse (1-1). PSG is door de twee gelijke spelen teleurstellend aan het nieuwe seizoen begonnen. De Franse grootmacht bezet de twaalfde plek.

Vind jij het terecht dat Marquinhos de band draagt bij PSG?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt me een logische keus idd, Marquinhos zit er al tien jaar. Van Mbappe en Verratti is het onzeker of ze blijven, en Hakimi, Donnarumma en Skriniar zitten er pas vrij kort.

23 augustus 2023 om 12:17

Al zegt dat ook niets meer tegenwoordig, Messi en Ronaldo worden per direct aanvoerder bij hun nieuwe team, nu zijn dat wel gevallen apart, maar ook Odegaard werd na 1 jaar al aanvoerder, dus nee zegt niets meer tegenwoordig. Tegenwoordig telt hoe goed je bent net zo, of misschien wel zwaarder, dan ervaring/leeftijd

23 augustus 2023 om 12:42

Odegaard werd aanvoerder door een gebrek aan leiders bij Arsenal. Het enige alternatief was Xhaka, maar die had al een slechte ervaring als aanvoerder in het verleden.

23 augustus 2023 om 12:28

Zou bij voorbaat al geen keeper aanvoerder maken, niet logisch.

23 augustus 2023 om 12:59

Al zijn wel heel veel keepers aanvoerder(geweest), HradeckyNeuer,Casteels,Zenter,Baumann,Omlin(allen Bundesliga!!!) Samba,Selz,Mandanda(alle Ligue 1). Ik vond het eerst ook vreemd, maar in alle topcompetities gebeurd het, en vaak, dus het zal blijkbaar gewoon kunnen en vaak is de keeper meest ervaren

23 augustus 2023 om 14:07

Gelukkig hebben mensen zoals jij het niet te zeggen in de voetballerij. anders zouden Buffon, Neuer of Casillas nooit aanvoerder zijn geweest.

Tsja, logishc toch.

Persoonlijk had ik 1. Kimpembe, 2. Marquinhos, 3. Mbappe/verratti/skriniar gedaan.

Bij die laatste dan vooral of ze blijven. Skriniar is pas nieuw.

Hakimi vind ik geen aanvoerderstype. Keeper als aanvoerder vind ik ook meestal niks.

Kimpembe is ook een speler uit de jeugd en heeft de band ook al vaker gehad!

23 augustus 2023 om 13:22

Tja, Kimpembe staat tegenwoordig niet eens meer in de basis, dus dan wordt het moeilijk om hem aanvoerder te maken. Ik vind hem ook geen leider, Marquinhos is een prima aanvoerder.

23 augustus 2023 om 14:47

Ik vind Marquinhos een prima aanvoerder hoor.
Waarom speelt Kimpembe trouwens opeens niets meer? was toch altijd een snelle, linksbenige en sterke Cv.

Snap niet dat die Danilo zo hoog in de pikorde staat bij PSG. Vind echt helemaal niks aan hem als speler. Als CV is hij te min in mijn ogen en als CVM te weinig voetbal.

23 augustus 2023 om 18:29

Kimpembe is een goede speler, maar is vorig jaar zijn basisplaats kwijtgeraakt aan Sergio Ramos, en dit jaar speelt Skriniar voorlopig op zijn plaats. Niet best voor zijn zelfvertrouwen.

Danilo snap ik ook niet zo, al is hij wel het soort werkpaard dat je tussen al die sterren misschien wel nodig hebt.

Wat een flater van Enrique. Leuk deze democratie, maar de trainer is gewoon de baas
Marquinhos is verder een prima keuze, maar er zal maar een verrassende naam uitkomen omdat er een kliekje zit. Gelijk weer een nieuwe crisis in de kleedkamer.

23 augustus 2023 om 12:30

Een “baas” kan toch ook kiezen voor een democratische vorm in dit geval? Als daar een vreemde keuze uit komt ben je ook een stuk wijzer over wat er binnen het team speelt. Niet alles is zwart/wit.

23 augustus 2023 om 12:33

Zie cruijff bij ajax in 73. Moet je inderdaad niet willen dit soort democratische beslissingen. Trainer bepaalt

23 augustus 2023 om 13:09

Ligt er een beetje aan hoe het gegaan is lijkt me.. In de kleedkamer met iedereen een briefje in de kom en 1 voor 1 oplezen, of dmv een briefje in de "brievenbus" op kantoor. Bij dat laatste kan de indruk gewekt worden dat het "democratisch" is verlopen, terwijl hij de keuze allang gemaakt had. Stukje psychologie naar de spelers en naar de aanvoerder die ook opeens "extra" het vertrouwen van de selectie voelt.

23 augustus 2023 om 13:38

Zoals ik het lees heeft de trainer bepaald, o.a. op basis van de stemming. Wie weet had Marquinhos helemaal geen meerderheid. Ik vind het geen slecht idee, een aanvoerder is in principe de leider van een spelersgroep. Als dat een rare snuiter is die het toevallig goed met de trainer kan vinden, maar niet met het merendeel van de groep heb je pech. Die mogelijkheid tackel je op deze manier.

Logische keuze, defensief al jarenlang de leider en zal dat goed kunnen doortrekken naar algehele captain.
De stemronde zelf ben ik echter niet heel positief over, het kiezen van een captain is juist iets wat de trainer zelf moet doen, aangezien hij de vaak duidelijker heeft of er sprake is van een gezonde interne hierarchie of dat iemand de boel kaapt. Bij een stemronde zou zo de kaper de winst kunnen pakken door zijn ongezond hoge positie in de interne teamhierarchie. Op deze manier had Ramos mogelijk afgelopen jaar captain geweest bij PSG.

Durft Enrique geen keuzes te maken? Gezellig daar wanneer hij alleen maar aardig gevonden wilt worden

23 augustus 2023 om 16:35

Wat een domme conclusie als dit je conclusie is.

Wel lekker volwassen, om dit per anonieme stemmingen te organiseren. Trainer kan zelf kennelijk geen keuze maken en de heren voetballers zijn blijkbaar niet in staat om hierover met elkaar een gesprek te voeren en een aanvoerder aan te wijzen zonder scheve verhoudingen in de kleedkamer te krijgen.

Hoe zit het met Kimpembe dan? Die hoorde dus niet eens bij de gegadigden.
Wel een laffe manier om het te regelen. Dan heb ik liever hoe Steijn het bijvoorbeeld deed bij Bergwijn. Gewoon benoemen waarom je iemand jouw captain maakt en laat anderen maar klagen en hun zegje doen. Transparant ben je dan in ieder geval wel.

Een stemming is wat vreemd, maar wel democratisch. De captain moet een leider zijn, op het veld en naast het veld. In het veld is Marquinhos wel iemand waar nog enigszins naar geluisterd wordt. Of dat naast het veld ook zo is, is nog maar de vraag. Ik heb niet de indruk dat er veel leuke kleedkamermomenten zijn geweest de afgelopen seizoenen daar. Hij had ook maar te dealen met een geit en zijn ster-landgenoot en het vertrek van een echte captain in Thiago Silva. Luis Henriques had gewoon moeten aanwijzen: jij wordt het en klaar.

Logisch. Zit er al heel lang is echt een geweldige verdediger/6 en haalt altijd een goed niveau. Het jaar dat ze de CL Finale haalden vond ik Marquinhos echt een van de besten op de planeet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren