Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Scorende Depay helpt PSV aan unieke prestatie in Eredivisie

Laatste update:

PSV heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in stijl afgesloten. De ploeg van Phillip Cocu zegevierde met 2-0 over Heracles Almelo en boekte zodoende competitiezege nummer 28 van het bijna afgelopen seizoen; een unieke prestatie in de Eindhovense clubgeschiedenis. De goals kwamen op naam van Memphis Depay en Jetro Willems. Heracles wacht na zondagmiddag al 25 Eredivisie-duels op rij op een zege op PSV. De laatste overwinning dateert van november 1964.

/

In het eerste half uur hielden PSV en Heracles elkaar in evenwicht. Cocu en John Stegeman keken vanaf de zijlijn toe hun teams niet in staat waren om grote kansen te creeëren. Het enige hoogtepunt was een vrije trap van Depay rond de twintigste minuut, die door Bram Castro eenvoudig werd gekeerd. PSV vond tien minuten later echter voor het 26e competitieduel op rij het doel van de tegenstander. Castro zag er niet goed bij de verre vrije trap van Depay, die daarmee zijn 22e doelpunt van het seizoen liet aantekenen: 1-0. Depay is daardoor de eerste PSV’er sinds Mateja Kezman in 2003/04 die tot een dergelijk aantal in de Eredivisie komt.

In het restant van de eerste helft probeerde Depay opnieuw uit een vrije trap te scoren, maar Castro liet zich niet nogmaals passeren en keerde de inzet. In de tweede helft probeerde PSV het duel zo vroeg mogelijk op slot te gooien. Depay dacht in de 51e minuut opnieuw te scoren, maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Een pegel van Adam Maher verscheen evenmin op het scorebord: de middenvelder mikte het leer op de paal.

Na ruim een uur spelen verdubbelde PSV alsnog de voordelige marge. Een schot van Willems werd door het hoofd van Luuk de Jong van richting veranderd en zodoende mocht Castro de bal voor de tweede keer uit zijn doel halen: 2-0. PSV zocht nog naar een derde doelpunt, maar onder meer Maher liet een goede mogelijkheid liggen. In de slotfase mocht de pas zeventienjarige Steven Bergwijn zijn Eredivisiedebuut maken, als vervanger van Jürgen Locadia. Depay kreeg daarna zijn publiekswissel van Cocu: Rai Vloet nam zijn plaats in. Suently Alberto, die inviel voor de vertrekkende Abel Tamata, mocht eveneens aan het grote werk ruiken.

PSV wint ook het laatste competitieduel met ADO Den Haag

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Laatste thuis wedstrijd van depay en tamata (in misschien ook wel van willems en wijnaldum) en laatste thuis wedstrijd van faber. Makkelijke overwinning op een zonnige zondag middag. Depay, tamata en faber bedankt! Succes bij jullie nieuwe clubs.

10 mei 2015 om 16:30

Amen! Iedereen heeft dit seizoen gestreden en gevochten voor elkaar! Ik kijk uit naar het volgend seizoen nu de top drie zich gaat versterken, PSV de CL in gaat.

10 mei 2015 om 16:37

Prachtig om te zien hoe moeilijk Memphis het had bij zijn wissel. De altijd stoere jongen was nu ook emotioneel. 10 jaar PSV, alle jeugdelftallen, een titel en een recordbedrag. Memphis je bent een absolute held. Heel Eindhoven gaat je missen, heel erg veel succes in Manchester!

Wow hoeveel vrije trappen heeft Depay gescoord dit seizoen? Specialist!

10 mei 2015 om 16:30

Stuk of 6 denk ik wel minimaal

10 mei 2015 om 16:34

Zeven nu

10 mei 2015 om 16:35

Heeft er dit jaar 7 gescoord in de competitie

10 mei 2015 om 16:34

7 stuks

10 mei 2015 om 16:35

Hij staat nu op 7 in de competitie. Volgens mij 10 of 11 totaal.

10 mei 2015 om 17:23

7 zo te lezen

10 mei 2015 om 19:25

Kan Ronaldo wel iets van leren

10 mei 2015 om 20:09

Hij heeft van die vrije trappen ook veel gemist. Dus specialist is hij zeker niet.

Memphis, bedankt voor de jaren van trouwe dienst.
Ik heb van je genoten en voor mij ben je echt een held!
Veel succes bij Manchester United!

Depay bedankt voor al het mooist het afgelopen jaar en veel succes in United!

Hoe hebben de debutaten het gedaan?

10 mei 2015 om 17:00

Te kort gespeeld om daar iets zinnige over te kunnen zeggen.

10 mei 2015 om 17:01

Hebben te kort gespeeld om er iets over te zeggen. Keer gezien dat bergwijn de bal sterk onderschepte en vloet die sterk met zn lichaam was

10 mei 2015 om 18:02

Vloet was eigenlijk ook geen debutant. Bergwijn heeft wel wat vind ik. Vrij sterk, maar ook een leuke actie in huis. Vandaag inderdaad te kort gespeeld. Suently Alberto heb ik niet eens aan de bal gezien.

Lekkere zonnige laatste thuiswedstrijd! Top seizoen! Thanks Memphis, Tamata en Faber!

Een mooi einde van een geweldig seizoen. Iedereen heeft voor elkaar geknokt dit seizoen en het is een jaar geworden om niet snel te vergeten. Ook een heel mooi afscheid van Depay. Mooie goal en goede reactie van het publiek. Tot slot ben ik blij met het debuut van Alberto en Bergwijn. Weer twee grote talenten uit de jeugd

Prima overwinning. Bedankt Depay! Veel succes bij Manunited. Nu voor volgend seizoen Berghuis en Afellay halen. En misschien Ziyech of Pröpper voor op het middenveld. We gaan het zien.

In de laatste wedstrijd tegen ADO hopelijk met Alberto en Bergwijn in de basis!

Pasveer
Tamata
Bruma
Alberto
Willems
Bergwijn
Guardado
Wijnaldum
Locadia
de Jong
Depay

Simpele overwinning op een mak Heracles met natuurlijk de mooie goal van nu nog onze Memphis.😊

Wens Memphis veel succes in de PL en wellicht zien we hem nog ooit terug in het shirt van Psv.

Nou het laatste duel bij Ado zakelijk winnen en dan sluit je het seizoen ook weer mooi af

Memphis bedankt! ik heb van je genoten dit jaar ( ook al vorig jaar)

IK vind het echt super jammer dat hij weg gaat maar ook trots dat hij naar een grote club gaat. Ik en mijn mede supporters van psv gunnen dit hem ook van harte, je merkt aan alles en iedereen in eindhoven dat ze super trots zijn op depay!

PSV bedankt voor het geweldige jaar en hopelijk komen er meer van dit soort geweldige seizoenen, laten we beginnen met volgend jaar!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren