Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schreuder is niet blij met Taylor en legt uit: wissel Wijndal was niet tactisch

Laatste update:

Alfred Schreuder roept Kenneth Taylor tot de orde. De trainer van Ajax is niet blij met de provocaties van de scorende middenvelder op bezoek bij FC Den Bosch (0-2 winst). Taylor vierde zijn treffer met een dansje, dat hem op een gele kaart kwam te staan. "Ik vind dat je niet het publiek moet opfokken als je een uitwedstrijd speelt", reageert Schreuder bij ESPN.

"Ik heb het niet gezien", stelt de oefenmeester voorop. Taylor knalde in de tweede helft van achttien meter fraai raak en vierde dat door met ploeggenoot Francisco Conceiçao een opzienbarend dansje in te zetten. Het fanatieke publiek van Den Bosch reageerde furieus, waarna talloze bekers bier richting het veld werden gegooid. Taylor ontving geel van scheidsrechter Edwin de Graaf, die even later de wedstrijd korte tijd stil moest leggen vanwege aanhoudend wangedrag van het opgestookte thuispubliek.

Schreuder leerde in zijn tijd als assistent-trainer van Steve McClaren bij FC Twente dat het gedrag van Taylor onwenselijk is. "Kenneth (Perez, in de studio, red.) weet ook wat Steve McClaren altijd zei: don't light the fire. Het is onnodig, ik vind het onnodig. Het is gewoon... Dit hebben wij niet nodig, vind ik." Over de wedstrijd kan Schreuder wél tevreden zijn. "Na de 0-2 was het gevoel dat we de wedstrijd in het slot hadden. We waren goed aan de bal en hebben weinig weggegeven. We konden daardoor ook wisselen. Conceiçao en Taylor konden niet de hele wedstrijd spelen."

Gerónimo Rulli debuteerde onder de lat bij Ajax. De van Villarreal overgenomen doelman hoefde slechts enkele simpele reddingen te verrichten, maar maakte toch indruk. Verslaggever Hans Kraay junior vraagt aan Schreuder of Rulli altijd zo zelfverzekerd is. "Ja. Dat zagen we al gelijk in de training en hebben we natuurlijk ook gezien in de beelden. Die jongen is rustig aan de bal en heeft veel ervaring op het hoogste niveau. Hij maakt zich niet druk als hij een terugspeelbal krijgt."

Owen Wijndal bleef zondag tegen NEC (1-1) op de bank en kreeg in Den Bosch een kans in de basis. In de Vliert had de linksback het aanvankelijk lastig, zag Schreuder. "Zijn eerste helft kon beter. In de tweede helft had hij wel wat goede loopacties, buitenom en binnendoor bij Dusan Tadic." Wijndal maakte zes minuten voor tijd plaats voor Jorrel Hato, een zestienjarige debutant. Schreuder legt uit dat Wijndal om privéredenen vroegtijdig naar de kant moest. "Dat houden we dan ook privé." Schreuder houdt vertrouwen in Wijndal. "Owen is nog steeds een groot talent, heeft veel kwaliteiten en heeft veel goede wedstrijden bij ons gespeeld. Voor hem is het goed dat hij vandaag weer speelt. Dan komt hij weer beter in z'n ritme. Of hij nummer één wordt? Dat ligt aan hemzelf."

Zaterdag wacht voor Ajax een belangrijke kraker in de Eredivisie tegen FC Twente. Schreuder hoopt dat de griepgolf binnen de selectie dan enigszins is gaan liggen. "Jurriën Timber werd gisteren ziek en Edson Álvarez vandaag, dus dat wordt heel moeilijk. Ik hoop wel dat Mohammed Kudus, Steven Berghuis en Steven Bergwijn er weer bij zijn. Die zijn al wat langer ziek. Of die fit genoeg zijn om te starten, dat is de vraag." Brian Brobbey, die een lichte schouderblessure opliep tegen NEC, is vermoedelijk inzetbaar, bevestigt Schreuder.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik weet niet wat hier zo provocerend aan was. Hij zet zichzelf meer voor schut dan het thuispubliek. Wat die Brazilianen op de WK deden was pas dansen, dit is gewoon achterlijk maar niet perse provocerend. Maar wat ik nog achterlijker vond is er een kaart voor geven.

12 januari 2023 om 06:44

De wijze waarop vond ik wel een kaart waard, hij had toch wel wat beters kunnen oefenen en uitvoeren dan dit

Kan iemand uitleggen waarom dit specifieke dansje provocerend zou zijn (en dus geel waard)? Want ik zie niet helemaal in waarom dit provocerender is dan een vinger op de lippen of iets dergelijks...

12 januari 2023 om 00:43

Ag Odo...

Begrijp je het dan niet. Dansen is niet voetballen. Op een voetbalveld word er gevoetbald, de naam zegt het al en dus word er niet gedanst. Het is geen balzaal.

12 januari 2023 om 01:05

Mwa, als je het goed bekijkt is het wel een soort van balzaal 😅

12 januari 2023 om 01:06

En (standaard) juichen is ook geen voetballen? Vind zulke dingen overbodig maar snap niet waarom je hier geel voor krijgt. Dan kan je voor heel veel dingen geel gaan geven.

12 januari 2023 om 01:07

Alle Zuid-Amerikanen gooien er dansjes uit zonder kaart te krijgen. Ik vind dit dansje ook niks te provocerend

12 januari 2023 om 02:56

Daar dacht het publiek duidelijk anders over. En Kenneth kiest er zelf voor om dat daar te doen. Niet zo naïef doen, die is zich echt wel bewust dat het provoceren is. Deed 'ie tegen Emmen ook.

En dan vind ik vooral dat dat bij zo'n potjes als Ajax zijnde niet hoort, want je staat ver boven deze clubs, maar in de vorm van dit Ajax hoef je al helemaal niet te gaan lopen provoceren. Of dat nou met een dansje is dit keer, of met die vinger tegen Emmen. En al helemaal niet als je Taylor bent, want die kan volgende week verkocht worden en zou geen moment gemist worden.

12 januari 2023 om 06:28

@Deem, dat dit als provocerend opgevat kan worden prima. Niet sportief. Met dit gedrag zet je jezelf en de club voor schut. Dit moet ook zeker worden aangepakt, maar dan wel intern en door Ajax zelf. Dat een scheidsrechter hier geel voor geeft vind ik bizar. Het zal ongetwijfeld in de reglementen staan dat zoiets met geel bestraft mag worden, maar ik hekel dan meer de wispelturigheid waarin dit wordt toegepast. Ik heb zo ontzettend veel provocerende vieringen gezien die niet met geel zijn bestraft. Als we dit zo gaan bestraffen, prima, ben ik ook voor. Laten we dit dan alleen wel structureel gaan doen. Dit is weer iets dat net zo wispelturig toegepast wordt als het tijdrekken en het wegtrappen van een bal.... Regels zijn regels. De scheidsrechters moeten daarin onderling wel één lijn hanteren. Dus als dit een startschot is om dergelijk gedrag structureel te bestraffen met geel ben ik helemaal voor, maar als dit een eenmalige ingeving was van de scheidsrechter vind ik het echt bizar.

12 januari 2023 om 08:12

Vinger op de mond geeft Voetbalbuiten als voorbeeld. Jouw reactie op hem is dat het geen dansen is.. Hoe dan? Is vinger op de mond wel dansen?

12 januari 2023 om 07:17

volgens mij was het meer omdat hij na het juichen nog even verder ging, hij scoorde, vierde een feestje alleen en met al zijn ploeggenoten en daarna draaide hij zich nog eens richting het publiek om zijn dansje op te gaan voeren, dat is dus wel provoceren.

12 januari 2023 om 10:44

Arbitrage is gewoon bizar slecht.

Echt bizar om me in te leven in een Taylor. Dus je mist afgelopen week tegen NEC 3 opgelegde kansen die je de 3 punten hadden moeten bezorgen, je zit bij afstand de rijkste club van het land en je wint al 4 wedstrijden niet. Maar dan scoor je tegen FC Den Bosch waarbij jij zelf evenveel verdiend als de hele selectie, en dan ga je een dansje doen om wijs te doen tegen het thuispubliek als je een keer een doelpunt maakt. Echt zulke enorme plaatsvervangende schaamte, niet te doen. Niveautje the Golden Boys docu met Rensch 😂😂

12 januari 2023 om 01:19

Kan me eigenlijk wel vinden in de dingen die je zegt maar vind het alsnog geen gele kaart waard.

12 januari 2023 om 01:44

3 opgelegde kansen?Waarom geen 4 of 12? Feiten maken jou immers toch niks uit.

12 januari 2023 om 05:08

Gisteren deden de PSVers ook een raar juich moment oor de thuispubliek. Daar hoorde je niemand over.

12 januari 2023 om 06:36

Wat is dit dan? "Ja, maar zij deden het ook, mama". Kom op zeg.

12 januari 2023 om 13:40

Omdat dit topic daar niet over gaat? Daar hebben we het wel over onder het topic over die wedstrijd.

12 januari 2023 om 06:41

Wijs doen tegen het thuispubliek. Hij doet dat toch niet expres om het publiek te provoceren. Dat is vast van te voren bedacht voor wie dan ook. Met je vingers in je oren juichen is dan ook provoceren.

12 januari 2023 om 07:20

En ik dacht dat ik een oude lul was 😂
Ik vind dat er erg overdreven gereageerd wordt door iedereen. Sinds Roger Milla ben ik me al niet meer aan het storen over hoe iedereen juicht. Dan blijf je je aan het ergeren toch? Laat die jeugd maar denk ik dan. Da’s nog altijd beter dan een dansje van een bejaarde bondscoach van Brazilië. En provocerend was het ook niet want ze stonden achter/naast het doel. Die hersenlozen zaten aan de lange zijde.

12 januari 2023 om 14:52

Zou het niet gewoon kunnen zijn juist omdat Ajax in zo'n slechte fase zit. Ik kan me voorstellen dat het ook gewoon een hoop opluchting is dan moedwillig de tegenstanders te willen provoceren.

Het is niet professioneel, laat dat voorop staan. Maar ik kan me voorstellen dan je juist na een matige periode, misschien voor hem ook persoonlijk, extra blij bent met een doelpunt.

Sneu van Taylor om dat zo te vieren puur om ons thuispubliek op te fokken.
Maar gele kaart niet waard
Beetje als de Brazelianen tegen Japan en Kroatie; onnodig grievend en beledigend dansjes dr domne gansjes..
Gem salaris bij de FC: E17.000
Salaris taylor circa het honderdvoudige....

12 januari 2023 om 07:06

Ja? Jij denkt dat iemand die een populair dansje op de social media en een ingestudeerd dansje met een ploeggenoot dit puur doet om het publiek van een club in een divisie lager op te fokken? Je gaat er dus van uit dat Taylor en conceicao een dansje hebben ingestudeerd puur om het publiek van fc den Bosch op te fokken? Dan moet je je wel heel erg speciaal voelen hoor...

12 januari 2023 om 10:25

Hmm, volgens mij zag ik het bier al in de rondte vliegen voor dat dansje. Wie provoceert nu wie?
Van mij mogen ze dit soort dansjes laten maar kan ook best snappen dat je als speler een keer klaar bent met dit soort publiek. De scheids reageert ook pas laat op al dat bier. Voor het dansje had hij wel direct geel paraat.
Wellicht moet de KNVB Den Bosch voorstellen om twee thuiswedstrijden geen bier te schenken. Als ze dat niet willen dan spelen ze maar twee wedstrijden zonder publiek, dan mogen ze zoveel bier schenken als ze zelf willen.

Bij die Brazilianen en Afrikanen zie je dat het een cultuur ding is. Het ziet er vaak nog leuk uit ook. Maar bij Kenneth Taylor. Speler van Ajax 1. Net terug van een WK. Scoren tegen Den Bosch. En dan op zo een manier juichen. Tsja. Niet mijn ding maar ook geen gele kaart waard!

Och gut, Schreuder is niet blij. Taylor is een beetje een dwaas die rare maniertjes nodig heeft om zijn doelpunten te vieren, het is ronduit dom om daar kaarten voor te krijgen. Doe gewoon lekker normaal. Wat ik veel vreemder vind is dat Schreuder hier zegt dat Wijndal veel goede wedstrijden voor ons heeft gespeeld... daar word ik dan weer niet blij van.

12 januari 2023 om 05:05

Veel mooi uitgespeelde kansen waren er weer niet deze wedstrijd. Had het langer 1-0 gebleven had er zomaar 1 in kunnen vallen aan de andere kant. Kortom, Schreuder mag blij zijn dat Taylor deze erin schiet anders wordt het nog lastig? ;-) Wel erg fijn dat eindelijk de 0 weer eens op het scorebord staat aan ajaxzijde. Geeft goed vertrouwen voor de volgende wedstrijd. Of? Waar staan we eigenlijk als Ajax zijnde? Waatom vond Schreuder Ajax goed aan de bal? Zoveel vragen, pfoe..

12 januari 2023 om 06:35

We hielden de 0 tegen de nummer 16 van de KKD... En sommige mensen zijn daar al blij mee/hechten daar waarde aan... Hoe ver zijn we afgegleden?

12 januari 2023 om 06:02

Wijndal krijgt amper de kans.

12 januari 2023 om 06:33

Hahahaha dat over Wijndal las ik ook. Hij heeft minder dan 10 officiële wedstrijden in Ajax 1. Dat is al niet veel en ze waren ook zeker niet allemaal goed. De meeste waren hooguit acceptabel. Die man gooit er echt maar van alles uit. De vraag van Kraay was ook of Wijndal onze vaste linksback is, maar op het antwoord wacht Ik nog steeds...

12 januari 2023 om 06:42

En verder vind ik dat Schreuder zijn spelers meer in bescherming moet nemen. Ga niet teveel in op het gedrag van Taylor en bespreek het intern. Zeg helemaal niks over de prive-situatie van Wijndal. Daar zal ongetwijfeld iets heel ernstigs zijn, maar dan zit zo'n jongen nu waarschijnlijk niet te wachten op een stortvloed aan goed bedoelde berichtjes van vage kennissen. Maar goed, Schreuder is Schreuder. We moeten het met deze lapzwans doen.

Ik hoop dat alles ok is in de privé situatie van Wijndal.

Zal fifa mij ook een kaart gaan geven als ik dit dansje daar uitvoer

Tot zover de reacties op de manier van het vieren van een doelpunt. Wat zijn de reacties van Den Bosch en hun trainer op de (bbier)gooiende fans? Stadionverboden en boetes?

12 januari 2023 om 07:21

misschien is dat actie, reactie? misschien ook de reden dat het spel maar 2 tellen stil heeft gelegen en niet de normale 15 minuten afkoelperiode die er voor staat. het gooien van bier is nooit oke, maar den bosch had er al alles aan gedaan om dit uit te bannen. dit was gewoon het ego van een jochie na een doelpunt wat zich niet in bedwang kon houden.

12 januari 2023 om 08:52

Juweel, het bier gooien startte toch al ruim voor dat deze Taylor dat doelpunt maakte. Het begon aan de zijlijn bij Wijndal.

12 januari 2023 om 14:18

ik dacht dat het pas erna begon, maar ik geloof je gelijk als dat wel zo was.

Lees ik nu serieus dat Schreuder wel tevreden was over de wedstrijd? Dit is toch nog niet te geloven. Het voetbal deed pijn aan mn ogen man.

12 januari 2023 om 15:27

Onder deze omstandigheden slecht (weer, kunstgras, lange rij afwezigen) kan zelfs de nr 16 van de keukendivisie zomaar de bananenschil zijn waar je over uitglijdt. Dat is bekervoetbal.. Zeker na de afgelopen waarin niet alle lekker loopt. Heel begrijpelijk dat Schreuder tevreden is.

Ik snap Taylor wel. Al zolang niet gewonnen en dan lukt het je uitgerekend om een helse uitwedstrijd tegen een team uit de onderkant van de Keukenmachine divisie te winnen en dan gaat je verstand even op nul. Jongensdroom.

Goed privé gehouden!



Om hier nou geel voor te geven vind ik ook overdreven. Buiten het feit dat het vrij kansloos is om je zo te laten gaan tegen (met alle respect) de nummer 16 van de KKD, kom op! Je speelt bij Ajax!

Je zou je kapot moeten schamen voor de wedstrijd van gisteren.

En Schreuder is ook weer lekker bezig.. Wijndal wisselen om privã© redenen en dit dan privã© willen houden. Hou dan gewoon je mond en zeg dat je jonkies wil belonen.
Nu gaan allerlei mensen gissen naar de privã© reden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren