Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Schreuder is een heel slechte trainer, er wordt slap en zielloos gespeeld’

Laatste update:

FC Twente zit dit seizoen in de hoek waar de klappen vallen. De kampioen uit het seizoen 2009/10 werd vanwege financieel wanbeleid zes punten in mindering gebracht door de KNVB, voorzitter Joop Munsterman stapte op, achttien medewerkers werden ontslagen, hoofdsponsor XXImo stopt met de samenwerking en ook op sportief gebied gaat het dit seizoen niet best.

/

Het team van Alfred Schreuder werd in de beker uitgeschakeld door PEC Zwolle en na de twee recente nederlagen tegen FC Utrecht en AZ is men weggezakt naar de twaalfde plaats in de Eredivisie. Het doet Erik Dijkstra, naast journalist en presentator ook fan van de club uit Enschede, ‘pijn aan de ogen’, zo vertelt hij donderdag op Radio1.

Dijkstra vindt dat Schreuder moet opstappen: “Hij is een heel slechte trainer. Hij is niet in staat om van een redelijk tot goede selectie een fris en aanvallend voetballende ploeg te maken. Als trainer is hij eindverantwoordelijk. Er wordt gewoon slap, zielloos en slecht gevoetbald. Ik ben in principe tegen supportersgeweld, tenzij je daar een hele slechte trainer mee weg krijgt”, aldus Dijkstra met een knipoog. Twente speelt volgende week zondag thuis tegen FC Dordrecht.

'Alfred Schreuder moet opstappen'

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Twente speelt zondag thuis tegen Dordrecht ?????
Kom op voetbalzone!!! Aankomende zondag is de beker finale dan wordt er in de competitie niet gespeeld. #fail

1 mei 2015 om 01:28

Volgens mij staat er toch echt Volgende week zondag onderaan het artikel. Eerst kijken, dan zeiken

1 mei 2015 om 04:10

Het kan verandert zijn sinds de reactie

1 mei 2015 om 07:51

Er stond eerst aankomende zondag. Is idd veranderd.

1 mei 2015 om 13:24

Dan heb ik niks gezegd.

Tsjah iedereen lijkt het in te zien behalve Schreuder en Joop. Er is geen één speler echt aantoonbaar beter geworden onder hem en daarnaast is het spel echt om te janken, lijkt Ajax wel maar dan nog erger haha.

1 mei 2015 om 00:28

Toch wel vreemd dat wij concluderen dat er onder Schreuder geen speler is beter geworden, terwijl een speler als Tadic zelf toch een ander signaal afgeeft.

Ik denk absoluut niet dat het een verstandige keuze was om Schreuder midden in 2013 voor de leeuwen te gooien toen Mcclaren eruit werd gegooid. Hij was te onervaren en hij stapte in op een vreselijk moment. De duur van zijn contract en zijn salaris zijn een tweede discussiepunt. Maar dat is niet de schuld van Schreuder, maar van FC Twente zelf geweest.

De man is de kop van jut geworden, ten onrechte in mijn optiek. Had hij meer punten moeten behalen ? zonder twijfel ja. Maar is het zijn schuld dat hij met Guiterez een belangrijke steunpilaar mist ? Dat er 6 punten worden afgetrokken ? En is Schreuder verantwoordelijk voor het aankoopbeleid ? De hoofdschuldige van de financiële ellende is in alle stilte vertrokken (munsterman), maar de pijlen zouden zich in werkelijkheid meer dienen te richten op de mede commissarissen die faalde in Munsterman tot de orde roepen. Aldo van der Laan tot de orde roepen heeft weinig zin, die man betaald momenteel de rekeningen. Hij moet simpelweg in clubbelang gespaard worden.

Ik snap ook wel dat er terecht kritiek is op Schreuder. Hij had veel meer punten kunnen en moeten pakken. Maar waarschijnlijk had het weinig uitgemaakt, dit elftal doet gewoon onder ten opzichte van de overige subtoppers (plek 4 t/m 8) en zou wanneer het wel de play-offs had gehaald waarschijnlijk ook naast Europees voetbal grijpen. Als dat tenminste iets is wat ze ambiëren bij FC Twente, daar zit niet iedereen bij FC Twente op te wachten.

Als je dan de nadelen afzet tegen de voordelen van een voortijdig vertrek van Schreuder denk ik dat hij beter kan blijven. Dit zou met de kennis van nu toch een seizoen geworden zijn waarin succes moeilijk te behalen was. Met een beetje geluk had FC Twente de bekerfinale misschien bereikt, maar dat de club in zwaar weer zou komen was binnen FC Twente al eerder bekend.

De supporters betalen eigenlijk de grootste rekeningen, de echt verantwoordelijke personen kunnen niet gepakt worden. En ze zien lijdzaam toe hoe de nummer 3 van vorig seizoen plots in een hoog tempo afgeleid naar het rechterrijtje.

1 mei 2015 om 02:23

Twente had misschien 16 punten meer moeten hebben. 6 voor het financieel beleid ,maar 10 door Schreuder, Natuurlijk is Twente schuld aan het aanstellen van Schreuder, zijn contract duur en de financiële vergoeding. Maar Schreuder gaat over het vertoonde spel.
Twente oogt het hele seizoen al mat en inspiratieloos. Geen beleving of overtuiging. Er zijn op het veld geen herkenbare patronen te vinden. Vreemde basis opstellingen en wissels.
Ik zie geen reden om over een paar maanden een beter voetballend Twente te zien als het al een jaar aanmodderen is door Schreuder.

1 mei 2015 om 02:53

Maar 10 punten meer, zou FC Twente daar meer werkelijk wat zijn opgeschoten ? Het zou de play-offs gehaald hebben en dan ? Daar zouden ze het waarschijnlijk ook in afleggen.

Het is leuk dat je Schreuder verantwoordelijk stelt voor het vertoonde spel, maar het vertoonde spel komt ook grotendeels door het beschikbare materiaal. Zo'n opstelling als tegen PSV was bijvoorbeeld puur gedwongen.

Ik wens FC Twente veel geluk met een trainer zoeken die dadelijk de ondankbare taak van Schreuder wil overnemen. Om minimaal betaald te krijgen, met een selectie die ongetwijfeld leeg gekocht gaat worden wel iets serieus te maken van volgend seizoen en zonder scoutingsapparaat. Ik zie eerlijk gezegd dus ook weinig reden dat het voetballend beter gaat worden zonder Schreuder. En zolang de keuze is tussen een gigantische afkoopsom of Schreuder behouden lijkt me de keuze makkelijk zat. Natuurlijk kun je hopen dat hij zelf opstapt door de kritiek, maar veel succes omdat te bereiken. Het komt het elftal in ieder geval niet ten goede wanneer de supporters zich focussen op het wegwerken van de trainer in plaats van het aanmoedigen van de spelers.

De kritiek dat hij niemand beter maakt vind ik in ieder geval niet bewezen, zolang als spelers als Tadic het tegendeel beweren. Ik zie spelers als Tapia en Andersen bijvoorbeeld zich wel ontwikkelen. Maar je kan niet verwachten dat Schreuder plotseling verdedigers als Martina, Schilder en Lachman tot een nieuw niveau gaat verheffen. Hij heeft voornamelijk middelmaat, grotendeels door het falende aankoopbeleid tot zijn beschikking. Als je dan weet dat je vrijwel al je sterkhouders zullen verkassen, wat blijft er dan nog over ?

Spelers als Kusk, Fernandes (ja die staat ook nog op de loonlijst), Mohktar, Borven zit je nog wel even vast. Het is al niet best gesteld op veel posities, maar dat gaat er ook niet veel beter op worden. Zeker niet wanneer de spelers die wel niveau hebben zullen vertrekken, dan krijg je helemaal dat sommige spelers op hun positie verzuipen.

Prima dat de supporters hun ongenoegen kenbaar maken, prima dat ze Schreuder weg willen. Maar de situatie van FC Twente is momenteel zo dat het bestuur niets anders kan dan zich neer te leggen bij Schreuder als trainer en er maar het beste van te maken. Veel valt er met een nieuwe trainer ook niet van te maken waarschijnlijk, dus naast een gebrek aan stadionvreugde zal het wel meevallen.

1 mei 2015 om 09:21

Ik vind niet dat tadic beter heeft gevoetbald in zijn twente tijd dan in zijn groningen tijd

1 mei 2015 om 00:28

Ajax is slechter maar pakt meer punten

1 mei 2015 om 01:06

Ik kan me eerlijk gezegd weinig spelers van FC Twente bedenken die ik graag in een Ajax shirt zou zien spelen momenteel. Ziyech is een geweldige speler, Corona is een aardige voetballer, Tapia een groot talent en natuurlijk heb je nog Guiterez (maar die is geblesseerd). Maar dan heb je het wel gehad.

Wat overigens niet betekend dat ik iedere Ajax speler momenteel graag in een Ajax shirt zie voetballen. Laat staan dat ik momenteel ook maar een beetje kan genieten van Ajax. Maar deze onprettige situatie in Amsterdam is nog een hemel vergeleken met wat er momenteel in Enschede gebeurt.

1 mei 2015 om 07:29

Dan ben je dus beter, ik begrijp wat je bedoelt. Je vindt waarschijnlijk dat Ajax een mindere selectie heeft, maar als je tweede wordt tov 12e dan ben je gewoon beter hoe waardeloos Ajax momenteel ook speelt.

Een ex jakhals die nu ook al een podium krijgt op VZ... schei toch uit die probeert te scoren bij t publiek

30 april 2015 om 23:56

Hij heeft gewoon groot gelijk. Andere media hebben Schreuder maanden lang lopen uitkotsen, onder andere bij VI, maar nu de supporters hem ook zat zijn is het ineens allemaal zo zielig voor hem, niet dus.

1 mei 2015 om 00:08

net of je trots moet zijn voor een podium op VZ .

1 mei 2015 om 00:17

VZ pikt dit bericht ook maar uit een interview met hem. Don't blame Erik!

Het wordt een beetje een overkill aan 'Alfred moet naar huus' artikelen, hetzelfde geldt voor de Depay-artikelen. Komop vz, er gebeurt meer op het gebied van voetbal!
On: Eric Dijkstra heeft natuurlijk volkomen gelijk, hopelijk komt er volgend jaar een trainer met een visie, want dit is toch een schande voor zi'n prachtige club!

1 mei 2015 om 00:09

vzone maakt van 1 artikel 36 andere artikelen.

Zegt hij nou min of meer dat hij geweld goedkeurt als de trainer ermee wordt weggestuurd?

1 mei 2015 om 00:05

met een knipoog, niet zo serieus nemen dus

1 mei 2015 om 07:23

Zo klonk het op de radio anders niet. Wat een eikel die gozer.

1 mei 2015 om 08:05

Dijkstra verwoord het goed.
Deze regio is bereid ver te gaan. Er zit een trainer die sinds zijn aanstelling (seizoen (12-13) de club in een sportieve vrije val heeft gebracht, maar die niet weg wil. Niet toegeven dat hij heeft gefaald, maar gewoon blijven zitten, omdat hij een zeer dubieus niet marktconform contract heeft van een allang weggestuurde voorzitter met eigen investeringen in de selectie...

Schreuder is de kop van jut.

Opstappen..zeker niet. Hij heeft een contract. Hebben beide partijen nog voor gevochten ook. (Jansen/schreuder constructie)

Dijkstra verwoord het gevoel van vele supporters, het gaat niet om het salaris, het gaat niet om de rompslomp, het gaat om het dramatische spel wat wat moeten aangluren, het dramatische spel waar Schreuder verantwoordelijk voor is, en ja je kan wel zeggen er is geen geld om hem te ontslaan, maar Alfred heeft de Twentse portmonnee ook geen goed gedaan, door te zorgen voor een ontslag van Adriaanse en Mcclaren,

Ach, als Twente een scorende spits zou hebben gehad was er niets aan de hand geweest. Ik snap ook niet waar al het gezeik vandaan komt want vorig seizoen hadden ze dezelfde trainer en toen hoorde je bijna niemand.

1 mei 2015 om 08:08

Vorig jaar werd Alfred gered door de ranglijst. Het voetbal was toen vaak ook al dramatisch. Alleen oplevingen van Tadic of Promes konden een wedstrijd beslissen. Sinds Preudhomme vertrok valt er sporadisch wat te genieten in de Grolsch Veste.

Er is helemaal geen geld om Schreuder te ontslaan, dus die discussie is zinloos.

1 mei 2015 om 11:52

Daarom zegt iedereen ook dat hij moet opstappen...

Dijkstra verwoord het goed. De supporters, de de verenigingen , de regio echt iedereen wil schreuder weg hebben. Daarom worden er bussen aangehouden, spandoeken opgehangen en spreekhoren ingezet. Echter, blijft Schreuder maar zitten, ondanks dat hij voor het derde seizoen op rij enorm faalt en en sinds zijn aanstelling (12-13) hij de club in een sportieve vrije val heeft gebracht.
Blijkbaar vind Schreuder geld belangrijker dan levensgeluk, maar het bestuur moet de man tegen zich zelf in bescherming nemen en ontslaan. Voor ontslag zijn zo veel goede redenen dat het niet eens zo duur hoeft te worden als beweerd.

Eindelijk een journalist die de oproep van de supporters los ziet van de financiële malaise. Ik heb me van de week kapot geergerd bij VI en studio voetbal die constant maar melden dat de supporters Schreuder de schuld gaven van wat er nu loos is bij Fc Twente. Erik snap het dan eindelijk. Afgelopen jaar was het voetbal al niet al te best maar kwam je er nog mee weg, mede door individuele ingevingen van Tadic, Promes en Gutierrez. Dit seizoen is het spel van Twente gewoon zielloos, zonder beleving geen enkele connectie met het publiek, Niets! Op Corona na, het enige lichtpuntje dit seizoen kun je gewoon stellen dat geen enkele speler beter is geworden. Spelers als Martina, Mohtar, Borven, Kusk, Miyachi zijn allemaal het Twente shirt niet waardig. Mokotjo begon sterk dit seizoen maar is nu koning balletjes breed, Ziyech scoort veel en heel veel assisten maar is lang niet zo dwingend als Tadic afgelopen seizoen was. Misschien verwachten we te veel in Enschede, maar minstens 5 goede thuiswedstrijden in een seizoen moet toch kunnen dacht ik??

Wat een marginale journalist. Geweld goedkeuren om een trainer weg te krijgen. Da's echt oproepen tot geweld.

Hij gaat niet alleen in tegen de ethische code van zijn vakvereniging, hij gaat ook strafrechtelijk zijn boekje te buiten.

Zo iemand moet je echt geen forum geven.

1 mei 2015 om 12:29

Hij mag zijn mening geven en het zal wat bravoure achtig gezegd zijn door hem. Hij vergeet alleen dat er altijd types zijn die de knipoog niet snappen. Dus uiteindelijk zeer onverstandig van iemand die zich journalist noemt. Hij ziu beter moeten weten na die actie van hem waarbij hij ook hrel stoer een blikje bier van een balkon gooide die vervolgens landde op een rondvaartboot. Toen stond hij stotterend zn excuses aan te bieden. Hopelijk loopt deze aanzet tot geweld beter af.

1 mei 2015 om 13:16

Als je het met een knipoog doet, dan gebruik je een hyperbool, een overdrijving. Nu zegt ie héél sec dat het wel kan.

Je snapt toch dat er een aantal mensen hem nét ernstig gaan nemen en de daad bij het woord zullen voegen?

Enne niemand mag vrij zijn mening geven. Ook hij niet.
Die vrijheid is niet absoluut. Aanzetten tot geweld mag bv. niet.

Erik Dijkstra verwoordt het goed. Aanhangers van FC Twente hebben het bijna afgelopen seizoen, net als hijzelf, weinig tot geen plezier in de Grolsch Veste kunnen beleven. En daarvoor ga je als voetballiefhebber toch naar het stadion toe? Net als je als liefhebber van b.v. klassieke muziek naar de schouwburg gaat om daar te kunnen genieten van een mooie voorstelling? Waar je na afloop nog met plezier over napraat. Als je er een dirigent voor zet die de spelers valse noten laat spelen dan blijf je de volgende keer thuis. Het zou Alfred Schreuder sieren als hij zelf zijn consequenties trekt. En tot de conclusie komt dat het beter voor de club, de aanhang en voor hemzelf is zijn conclusies te trekken. En de handdoek in de ring te gooien.

Iedereen komt,

Met zijn mening geven bedoel ik dat hij zijn mening over de kwaliteit van de trainer mag geven, niet dat hij mag aanzetten tot geweld. En zeker niet als het om voetbalsupporters gaat, want daar is het IQ over het algemeen niet al te hoog.

1 mei 2015 om 17:54

Zo is dat. Dit naar ventje gaat echt een brug te ver. Er moet er maar één halve gek tussen zitten die gehoor geeft aan zijn debiele oproep. Laat ons hopen dat niemand luistert.

Ik snap eigenlijk niet dat het zomaar kan wat die journalist heeft geflikt. Die zou in België een ernstige veeg uit de pan krijgen van zijn collega's, de politiek en het voetbal zelf. Het zou zelfs een gerechtelijk staartje krijgen.

Is dat dezelfde kerel die een bierflesje keilde naar een boot met gehandicapten?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren