Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schreuder: ‘Ik zou toch wel gek zijn als ik hem niet op zou stellen?’

Laatste update:

Alfred Schreuder ziet voorlopig geen reden om Brian Brobbey uit zijn basiselftal te halen. De negentienjarige aanvaller maakte vorige week als invaller het verschil tegen Fortuna Sittard (2-3) met een goal en een assist en werd zondagmiddag door Schreuder tegen FC Groningen (6-1 winst) beloond met zijn eerste basisplaats van het seizoen.

“Ik heb vorige week ook proberen uit te leggen hoe de situatie was met Brobbey”, zegt Schreuder op de persconferentie na afloop van het gewonnen Eredivisie-duel. “Brian moet gewoon veel minuten maken, fitter en sterker worden. Daarbij moet hij ook heel goed kunnen trainen.” Brobbey werd na een kleine zeventig minuten vervangen door Lorenzo Lucca. Volgens de trainer van Ajax had de fysiek sterke spits ook de wedstrijd vol kunnen maken. “Hij moet echter opbouwen, want het is een extreem explosieve speler. Daarbij moet hij ook heel goed kunnen trainen. Hij heeft ook zijn trainingsintensiteit nodig.”

Schreuder erkende vorige week tegen Fortuna een fout te hebben gemaakt door niet met 'een echte nummer 9' starten, daar hij met Tadic in de punt van de aanval begon. Brobbey was na zijn sterke invalbeurt op bezoek bij Fortuna Sittard ook tegen Groningen belangrijk als aanspeelpunt en met een assist bij de 5-1 van Kenneth Taylor. Schreuder ziet dan ook geen reden om Brobbey weer op de bank te zetten. “Als hij komende week gewoon top traint, want hij ook van de week heeft gedaan, dan is hij als ik kijk naar de volgende tegenstander (Sparta Rotterdam, red.) ook gewoon een prima spits om op te stellen. Ik zou toch gek zijn als ik hem niet zou opstellen als we zo hebben aangevallen vandaag?”

Door de basisplaats van Brobbey tegen Groningen verhuisde aanvoerder Dusan Tadic van de spitspositie naar 10. Dit ging ten koste van Steven Berghuis. Schreuder verwacht dat het geen probleem wordt om de kikkers in de kruiwagen te houden. “Dit doen we door met elkaar te communiceren. Het is belangrijk dat je zaken probeert uit te leggen. Dat je veel wedstrijden krijgt in een korte tijd. Dan probeer je andere jongens vandaag ook speelminuten te geven, want je weet dat je iedereen nodig hebt. Uiteindelijk hebben we allemaal hetzelfde doel, dat is kampioen worden. Daar hebben we iedereen voor nodig”, aldus Schreuder.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou het ook lekker laten staan denk ik. Al zou je nog kunnen schuiven met Bassey, Blind en Wijndal.

14 augustus 2022 om 20:29

Ik vond Wijndal zwaar tegenvallen. Verdedigend niet heel sterk. Liet ook compleet z'n man lopen en aanvallend vind ik Wijndal alleen sterk zonder bal. Z'n rushes zijn zn kracht en zo creëert hij oa ruimte voor Bergwijn om te schieten, maar z'n passing in aanvallend opzicht vind ik nog vrij matig. Het zal me niks verbazen als Bassey op cv terechtkom, Blind op linksback en Wijndal op de bank moet plaatsnemen.

14 augustus 2022 om 20:37

Wijndal ben ik ook echt niet van onder de indruk tot op heden, doet aardig mee, maar laat tegelijkertijd ook gigantische gaten liggen. Die gaten moet Blind dan dichtlopen en dat kan hij niet. Hij staat dan wel vaak goed gepositioneerd, maar die X aantal keer dat hij puur op snelheid geklopt wordt lijkt altijd iets op te leveren voor de tegenstander. Hoop ook dat Bassey de kans krijgt op lcb en Blind weer naar lb verhuisd.

14 augustus 2022 om 20:47

Helemaal eens met deze analyses. Vind naast de passing trouwens ook de eerste aanname van Wijndal vaak erg matig. Wel vond ik het vandaag iets beter gaan dan in zijn eerdere wedstrijden. Als team stond het vandaag beter.

14 augustus 2022 om 21:05

Vind juist Wijndal samen met Bergwijn links voor veel gevaar en ruimte zorgen. Nu moet de tegenstander kiezen of ze tussen Antony en Bergwijn dubbele dekking geven dat zag je vandaag heel goed. Nu komt het gevaar van beide vleugels en met Wijndal die er heel vaak overheen komt valt er ruimte voor Bergwijn en daar maakt hij gebruik van. Van mij oogpunt mag het zo blijven staan en zou je eventueel Bassey op lcv kunnen proberen. Vond Blind vandaag verdedigend heel zwak en verloor zowat elk duel en werd het elke keer gevaarlijk met lange ballen achter de linie. Ben heel lang Blind fan geweest en zie aan de bal zeker nog zijn meerwaarde zoals die bal van achteren direct naar midden waar die 2 man voorbij speelt en Antony op rechts veel ruimte had waar uiteindelijk de 3-1 werd gemaakt.

14 augustus 2022 om 21:45

Grappig om te zien hoe sommige mensen een speler in een wedstrijd soms anders kunnen beoordelen. Ik vond Blind vandaag namelijk ook een stuk beter spelen dan in eerdere wedstrijden en zag juist weer een beetje de oude Blind terugkomen. De zwakheid van Blind blijft natuurlijk onveranderd en zou zeker Europees een groot probleem kunnen worden, maar zoals vandaag tegen dit Groningen vond ik het eerder goed dan slecht gaan. Verder heeft Blind aangetoond in aanvallend opzicht ook dergelijke loopacties te doen en zijn bijdragen te kunnen leveren. Ik zie in Blind, op dit moment, onze beste linksback.

14 augustus 2022 om 22:51

De ToekomstBlind kan niet meer. Gebrek aan snelheid gaat punten kosten, vooral dat hij LCV staat.Vorig seizoen genoten en als iemand hem voorbij kwam, hadden we Martinez met zijn stofzuiger.Nu is het te kwetsbaas. Wijndal gaat diep en komt te veel op Blind af. Beter past Bassey hopelijk daar.Wijndal brengt snelheid en is een extra wapen, die zou ik laten staan.

15 augustus 2022 om 00:49

Denk bassey wijndal is beter. Wijndal gaat nog wel bijgespijkerd worden. Blind word alleen maar slechter en gaat ons nog veel punten kosten. Op back kom je tegen snelle buitenspelers. Is klaar boys

15 augustus 2022 om 08:25

Blind blijft opgesteld worden, dat is een zekerheid. Alleen is hij veel te kwetsbaar in het centrum, dus als het dan persé moet… dan graag op linksback. Wijndal bevalt me aanvallend enorm, maar is verdedigend echt heel matig en het tempo lijkt soms wat te hoog voor hem te liggen. Blij dat Schreuder het licht heeft gezien wat betreft Brobbey, dat vind ik echt een geweldenaar. Snapte wederom niet dat Kudus pas zo laat werd gebracht en rechtsvoor moest staan, belachelijk. Maar al met al leuke aanvallen gezien, ben benieuwd of dat zo blijft in de komende twee uitwedstrijden.

14 augustus 2022 om 20:31

Lekker laten staan ja absoluut de eerste spits van Ajax, maar hoe is het nou met die Kaplan die mag onze heer Daley vervangen en Bassey gewoon lekker linksback laten spelen en Rensch ja ik weet het niet.

Vind het toch wel een sterke coach, hoop ook dat zijn verhalen zo zijn over de wissels en basis. Dat het ook allemaal zo blijft gaan

14 augustus 2022 om 20:40

Amen! Relativeert goed en is duidelijk in wat hij wil. Laten we hopen dat het zo door blijft gaan.

15 augustus 2022 om 00:51

Is meer een peoples manager ligt deze groep beter als dat eindeloos hameren bak Erik. Erik sprak ook bijna niet met de bank spelers

14 augustus 2022 om 21:16

Op basis van wat vindt jij het een goede trainer? Ik vind dat hij nog een heleboel moet laten zien en dat hij vooral heel veel te vertellen heeft, maar dat potjes tegen Groningen en Fortuna niet de graadmeter is. Probeer mannen als Tadic en Berghuis ook maar in de CL tevreden te houden. Ik zou het knap vinden, het begin is altijd makkelijk. Maar we gaan het zien, hij heeft een zware erfenis.

14 augustus 2022 om 21:30

Tadic hoef je niet tevreden te houden want die bewijst al sinds zijn terugkomt de beste speler van de Eredivisie te zijn en lijkt dat soms ook nog op z'n sloffen te doen. Met andere woorden: die speelt gewoon altijd. En Berghuis. Tsja... Kwam bij Ajax, speelde de eerste seizoenshelft fantastisch toen hij eenmaal als 10 speelde. Daarna de blessure van Antony en Berghuis naar rechts en toen ging het heel snel berg afwaarts. Tadic, Bergwijn en Antony lijken mij gewoon onbetwist, mits fit. Dan heb je daarachter Berghuis nog en laten we vooral Kudus niet vergeten, die Schreuder toch echt wel wat meer minuten mag geven. Stond er vandaag ook wederom versteld van dat toch Klaassen weer eerder in mocht vallen dan Kudus, maar ok.

15 augustus 2022 om 00:05

@afcaeric: Ook Tadic moet je tevreden houden. Tadic is een geweldige speler, dat staat ook helemaal niet ter discussie. Maar wat wel een probleem is, is dat hij voor het eind van het kalenderjaar 34 wordt. De trainer moet hem tegen zichzelf in bescherming nemen en af en toe wat rust gunnen door hem --zeker als de stand het toelaat-- vroegtijdig naar de kant te halen. Door nu af en toe wat rustiger aan te doen, blijft hij langer fit en loop je minder risico op blessures. Dat geldt sowieso al voor elke speler van die leeftijd, maar in het seizoen 2022/2023 al helemaal omdat we dat belachelijke winterse WK midden in het seizoen hebben en daardoor de overige wedstrijden in recordtempo afgewerkt moeten worden. Tadic is enorm fanatiek, wil het liefste alles spelen en verdient dat ook op basis van zijn status en prestaties. Door daar een goede balans in te vinden moet Schreuder hem tevreden houden.

Ik vind brobbey helemaal niet zo goed maar hij is nog jong en kan natuurlijk doorgroeien. Hij is wel balvast waardoor ajax beter gaat spelen, hij is ook redelijk snel en kan best goed koppen. Maar van een ajax spits verwacht ik toch wel wat meer. Verder vond ik lucca goed invallen en gelijk meer gevaar gesticht dan brobbey.

14 augustus 2022 om 20:43

Brobbey werd vandaag continu door meerdere verdedigers gedekt. Dat is uiteraard logisch, maar Brobbey moet het van zijn diepgaande loop acties hebben en als aanspeelpunt in het 16 meter gebied fungeren. Vorige week zag je dat hij een aantal loopacties deed waarvan hij er 1 maakte. Vandaag waren loopacties bijna onmogelijk doordat Groningen erg terug getrokken speelde en moest hij fungeren als aanspeelpunt waarin hij korte snelle acties moest verrichten. Hierdoor kreeg hij 1 grote kans, die er best in mocht. De assist op Taylor was een sterke waarbij hij dit puur op kracht deed. Wat dat betreft vind ik hem absoluut niet tegenvallen.

14 augustus 2022 om 20:48

Brobbey viel tegen en zijn vervanger een goede invalbeurt? Meen je dit nou echt? Omdat Brobbey niet scoort is hij niet goed geweest, wat een onzin.. Hij speelde gewoon meer dan prima, die Lucca heeft niks laten zien behalve dan dat hij wild is in het afwerken

14 augustus 2022 om 21:31

En dat Lucca een beetje wild was in de afwerking snap ik dan ook wel weer. Hele jonge gast, komt over van het 2e niveau van Italië en staat dan ineens in de volle Arena. Je zag aan alles dat hij zó graag die goal wilde, maar ik denk dat de adrenaline hem een beetje nekte. Ik zie het over een half jaar wel wat hij er van heeft gemaakt. Voorlopig staan er nog een aantal voor hem in de pikorde.

14 augustus 2022 om 20:47

“Balvast, snel, kan best goed koppen”. Maar toch niet zo goed in jouw ogen. Klinkt een beetje tegenstrijdig. Maar goed, Brobbey is gewoon heel goed. Maakt goals, houdt altijd verdedigers bezig met of zonder bal, is een kapstok voor het hele team en zoals je zegt is pas 20. Kortom, is/wordt een hele goede spits

15 augustus 2022 om 00:22

Heb jij een anderr wedstrijd gezien? Brian zorgde juist voor bijna al het gevaar. Trok gaten, hield dat bal goed bij zich, Kaatste goed. Hij scoorde alleen niet. De nieuwe jongen heeft nog helemaal niets laten zien.

15 augustus 2022 om 00:53

Klopt en die klik met Taylor zag er goed uit

Ik zei het straks al, bassey erin voor blind als CV. Als je zo hoog speelt met blind, dan is counteren altijd leuk voor de tegenpartij. En tadic mocht ook eerder gewisseld worden, speelde niet heel goed, en had al geel.
Maar zijn 1e en 2e captain, dus haal je niet zo snel eruit.

14 augustus 2022 om 20:34

Wel tegenpartij 8 van de 10 wedstrijden staan ze allemaal op eigen helft te verdedigen. Dan kan je prima met Blind voetballen. In toppers zou ik hem naar linksback zetten in n Bassey erin.

14 augustus 2022 om 20:51

Ja maar dan speelt Ajax dus ook met 10 man op de helft van de tegenstander en zijn ze erg kwetsbaar in de counter, aangezien Blind dat niet kan belopen. De goal van Groningen vandaag was gwn een blinde peer naar voren en Blind had 10 meter voorsprong op Strand Larsen die volgens mij ook niet bekend staat als snelheidsduivel en werd er compleet uitgesprint. Bassey lijkt mij het beste om als LCV te hebben en Blind en Wijndal moeten dan de linksback positie maar uit gaan vechten

15 augustus 2022 om 00:23

Je weet de goal de schuld was van wijndal. Iedereen weet namelijk dat blind niet snel is en dat wijndal allang moest knijpen.

15 augustus 2022 om 07:13

Van mij mag Tadic gewoon banken en komt Berghuis’ op zijn positie te staan die kan Anthony en Bergwijn perfect bedienen.

15 augustus 2022 om 08:00

Wat mij betreft blijft Berghuis lekker op de bank. Je hebt nu 4 spelers die kunnen rouleren qua positie. Dat is met berghuis totaal niet zo, op de flank voegt hij 0,0 toe en in de spits kan hij ook bar weinig. Helaas voor Berghuis, maar hij is gewoon niet goed genoeg. In vorm en op de toppen an zijn kunnen een meer dan prima speler, alleen die vorm en dat niveau heb je niet altijd. Een paar procent minder en het is gelijk klaar. Het duurt niet heel lang en Kudus is je nummer 12. Ook hij kan makkelijk rouleren in het aanvalsspel en iets toevoegen vanuit verschillende posities.

15 augustus 2022 om 12:58

Maar Tadic levert op t moment ook niet en Berghuis heeft gewoon de leeftijd om nog jaren bij Ajax te schitteren Tadic niet. Ik vind dat Berghuis vorig seizoen heeft bewezen het niveau wel te hebben, kudus heeft dat nog niet gedaan, heeft wellicht ook nog geen eerlijke kans gehad.

Het project Tadic in de spits is gewoon ten einde. Het heeft in het goede CL jaar goed gewerkt maar is nu gewoon klaar. Op 10 en links prima. Brobbey is gewoon nummer 1 spits, uitstekende meevoetballende kwaliteiten. Jammer dat die niet tot scoren kwamen. Iedereen in de media roept al 1 week dat het keuzes maken wordt voor Schreuder voorin maar ik voorzie meer dat er spelers op het middenveld zijn die weinig gaan spelen. Aanval met Bergwijn, brobbey en Antony is de beste samenstelling.

14 augustus 2022 om 21:10

Dat voorzie ik ook en kind van de rekening zijn Klaassen en Berghuis. Hoe braaf blijven deze jongens de bank warm houden met een naderend WK voor de deur. Timber werd geadviseert om bij Ajax te blijven omdat wekelijks spelen een vereiste is van Van Gaal met uitzondering van Rensch en Bergwijn toentertijd.

Als Veerman wekelijks bij PSV goed speelt of Schouten bij Bologna (napoli?), dan kan je niet verkopen om Klaassen te selecteren. Berghuis idem dito.

14 augustus 2022 om 21:18

Wacht met Veerman eerst maar even groepsfase Champions League af, kijken of hij dat niveau aankan. Van Berghuis en Klaassen weten we dat ze dat aankunnen

15 augustus 2022 om 00:25

Laten we dan eerst maar even wachten of ze CL halen. Veerman doet het goed, maar we moeten niet gaan doen of dit de nieuwe vd vaart is.

15 augustus 2022 om 08:05

Je weet dat Taylor in een soort gelijke rol speelt (cm) en dat degene is die zowel Berghuis als Klaassen op de bank houdt. Maar dat zal wel te vroeg zijn als hij er de komende periode goed speelt en san heb je ook nog een Gravenberch bij een absolute topclub zitten. Als due regrlmatigvmag invallen en voldoende minuten pakt zo hij er ook gewoon bij.

Het is echt te hopen dat Brobbey gewoon fit blijft. De rest is heel fit, hij is het enige vraagteken. Want hij werd vandaag weinig gebruikt, maar deed wel alles goed. Heel weinig balverlies, trekt altijd 1-2 verdedigers naar zich toe en die assist was ook typisch Brobbey. Eindelijk weer een opvolger van Kluivert (niet qua niveau natuurlijk), blijft jammer dat ie weg liep maar we hebben hem gelukkig weer terug.



Ik heb al eerder aangegeven dat dit het team moet zijn, waarbij je NIET moet doen wat Schreuder later deed door Kudus op rechts te zetten.
Als Kudus invalt dan op de plek van Taylor of Alvarez . Klaassen zit daar weer achter, want als het niet lukt dan Lorenzo Luca eerder. Maar het al dan niet invallen is afhankelijk van de wedstrijd.
Stokers en zwartkijkers moeten beseffen dat een schorsing en blessures de boel op z'n kop kunnen zetten, zeker gelet op het WK . Na dit Wk gewoon weer ballen itt de Wk's die reeds geweest zijn
/ Een club als bijv Fortuna, natuurlijk met alle respect, zal hier geen last van ondervinden
Je ziet het nu al met Rensch, geblesseerd. Vandaag gaf hij alles, wetende wie er nu klaar staat

Van mij mogen ze alledrie voor blijven staan. Goed van Schreuder dat hij dit uitspreekt.
Nu zijn er nog maar 8 spelers die zich zorgen hoeven te maken om een basisplaats.

Ajax wilt altijd aanvallend spelen, dat is ook lekker als team zijnde, maar op de counter kun je in het mes lopen met blind. Dat ziet iedereen behalve Schreuder. Ook vandaag werd die er eruit gelopen door die spits. Tactisch is die sterk, maar tegen betere tegenstanders, ga je het met hem niet redden.

14 augustus 2022 om 21:34

En Ten Hag zag het ook niet.

15 augustus 2022 om 00:27

Als wijndal zijn werk had gedaan, dan was er niets aan de hand.

Wijndal is een prima back! Maar hij mist net dat stukje pit die een Ajax back nodig heeft.

Ben blij dat Schreuder snel leert van z'n fouten, Ten Hag had het minimaal 5 potjes laten staan met Tadic in de spits. Ik hoop dat Schreuder snel Blind weg haalt uit het centrum en Bassey daar neerzet en dat Kudus stijgt in de pikorde qua wissels en is 20+ minuten krijgt ipv de laatste 5-10.

Hopelijk valt het mee met de blessure van Rensch want zoals die vandaag speelde is het wel een meerwaarde, heeft blijkbaar toch de extra concurrentie nodig om scherp te blijven.

De basis staat wel zo. Taylor wordt ook echt een geweldenaar. Mooie ontwikkeling! Met de wissels had je ook niet in kwaliteit achteruit. Alleen blijft verdedigen ook een vak.

15 augustus 2022 om 08:29

Met de wissels ga je wel degelijk in kwaliteit achteruit. Toen Tadic naar links ging en Taylor eraf, kwam er meteen een stuk minder gevaar en voetbal van het middenveld.

Ik vind Kudus een fantastische speler, maar schijnbaar ben ik de enige die het in hem ziet. Ik heb werkelijk geen flauw idee waarom hij alsmaar van de bank moet komen.

14 augustus 2022 om 21:37

Nee hoor, mijn klomp brak ook toen ik wederom Klaassen in zag vallen i.p.v. Kudus. Hoe kan je iemand in de voorbereiding nou zoveel kansen geven, het uitstekend doet, en dan zelfs in een pot waarin je 3 a 4 goals voor staat alsnog maar 10 minuten de tijd geven.

14 augustus 2022 om 23:58

Er moeten eerst spelers hun poten breken lijkt wel. Kudus verdiend zoveel meer

Hadden we Nico nog maar...

Denk dat het middenveld en de voorhoede toch wel goed staan zo. Met nog volop wissel mogelijkheden. Achterin zal ik de volgende wedstrijd toch eens proberen met Blind linksback en Bassey centraal naast Timber. Blind continue laatste man kan niet voor zijn snelheid en Wijndal gaat maar naar voren en vergeet te verdedigen en loopt voorin ook vaak tegen een Taylor. Zet Blind daar en laat hem wat minder vaak opkomen dan sta je verdedigend wel veel beter denk ik. Rensch was nu prima maar ik wil die andere back ook wel eens zien. Benieuwd of met deze verdediging het elftal helemaal goed zal staan.

Ik zat in het stadion en kan je vertellen, Berghuis was echt not amused. Dus dit gaat zeker wel voor onrust zorgen mits Alfred dit aan blijft houden. En idem dito als ie Tadic eruit haalt voor Berghuis. Iedereen wilt spelen



De eerste twee derde van het veld gedisciplineerd spelen .... het derde deel richting vijandelijk doel mogen de spelers hun vrijheid genieten. Briljant Alfred ....zie het spelplezier er van af spatten.

Mag toch ook hopen dat Brobbey gwn de 1e spits wordt van het NL elftal op het WK.

Een betere spits is er momenteel niet qua Nederlandse nationaliteit

Ben dan wel benieuwd hoe die in de cl gaat spelen. Zie Tadic op 10 in de cl niet goed uitpakken. Die heeft het loop vermogen niet meer. En de 2 buitenspelers gaan ook niet elke keer mee terug.

Ik vind Schreuder wel een fijne relaxte man. Communicatief sterk, ook naar de spelers toe. Is denk ik wel goed met deze spelersgroep en na 4,5 jaar Erik ten Hag die de teugels wel heel strak in handen had.

Kikkers in de kruiwagen houden hmmm heb je de kop van Berghuis gezien? tijdens de invalbeurt?
ik denk dat Ajax het heel moeilijk in de CL gaat krijgen met de huidige verdedigers, Blind werd er wel erg gemakkelijk uit gelopen zonder rugdekking!!.

15 augustus 2022 om 19:29

Blind kan het allemaal niet meer belopen, na z'n hart problemen durft hij volgens mij niet meer voluit te gaan. Beter door selecteren want het wordt nu gewoon triest voor hemzelf. Danken voor bewezen diensten en uitzwaaien, misschien ooit terug als technische staf of assistent ofzo (Bogarde/Reiziger rol)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren