Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schreuder heeft 40 dagen na ontslag bij Ajax nieuwe baan voor het oprapen

Laatste update:

Alfred Schreuder staat in de startblokken om Scott Parker op te volgen bij Club Brugge, meldt Het Nieuwsblad. De vijftigjarige Barnevelder werd eind januari ontslagen bij Ajax vanwege tegenvallende resultaten, maar hoeft zeer waarschijnlijk niet lang thuis te zitten. Bij Brugge, dat dinsdagavond kansloos onderuit ging in de Champions League tegen Benfica (5-1), heeft hij de mogelijkheid om terug te keren op het oude nest. Mogelijk zit Schreuder zondag al op de bank bij Brugge tegen Standard Luik.

Volgens het Belgische dagblad zijn de dagen van Parker geteld na de ontluisterende nederlaag van Brugge in de Champions League. Het feit dat Schreuder veertig dagen geleden op straat is komen te staan heeft de clubleiding van Brugge aan het denken gezet. Parker wordt zowel verweten dat hij geen resultaten boekt met zijn elftal als dat hij tekortschiet in de interne communicatie. De dagen van de Engelsman lijken dan ook zo goed als geteld. De achterstand op koploper KRC Genk - Brugge staat vierde - bedraagt liefst 21 punten.

Schreuder daarentegen ligt een stuk beter in de groep. Een groot aantal spelers van de huidige selectie kan goed door één deur met de Barnevelder en zou zijn komst toejuichen. “Ik heb veel trainers gehad, maar Alfred was wellicht de beste", zei doelman Simon Mignolet niet zo lang geleden. Schreuder wist voor zijn komst naar Ajax kampioen te worden met Brugge en staat er mede daarom goed op bij Blauw-Zwart. Sinds zijn vertrek uit België is hij altijd contact blijven houden met mensen van de club.

De insteek is dit keer alleen wel anders. Vorig jaar werd Schreuder aangesteld als interim-trainer als vervanger van de naar AS Monaco vertrokken Philippe Clement. Hij was echter na zes maanden dus alweer vertrokken, toen hij voor een dienstverband bij Ajax ging. Ditmaal moet het tot een langdurige samenwerking leiden. Het is de bedoeling dat hij volgend seizoen ook de leiding heeft, zodat hij een complete voorbereiding kan draaien met de selectie en zijn technische staf. Dit was vorig jaar niet mogelijk.

Voor Parker blijft zijn dienstverband bij Brugge beperkt tot slechts twaalf wedstrijden. De voormalig manager van Fulham en Bournemouth werd eind vorig jaar aangesteld als opvolger van Carl Hoefkens, maar wist het dus niet tot een succesverhaal te maken. Onder zijn leiding werd slechts twee keer gewonnen. Vier keer werd er verloren, zes keer eindigde het in een gelijkspel. Parker wordt verweten dat hij liefst twaalf keer voor een andere basisopstelling koos. De kans bestaat dat Schreuder zondag tegen Standard Luik al op de bank zit.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
8 maart 2023 om 00:24

Schreuder heeft vorig seizoen een heel goede prestatie geleverd. Past waarschijnlijk ook veel beter in de Belgische cultuur dan in het wespennest van Ajax. Het had niet veel gescheeld of Ten Hag had dat ook niet overleefd. Club Brugge werd vorig seizoen steeds meer een machine die bijna als vanzelfsprekend wedstrijden won, nog nooit werd er zoveel gewonnen in de PO's. Ik geef Schreuder ook veel credits voor de goede start van dit seizoen, toen stond er nog een goed fundament. Je leest het, ik ben een grote voorstander van de komst van Schreuder. Dat een speler of trainer niet slaagt bij Ajax is nu niet echt een referentie, daar spelen ook een heleboel andere machten.

8 maart 2023 om 01:31

Snap je euforie na de titel van afgelopen seizoen, maar als je optelt wat Schreuder dit seizoen voor verkeerde onlogische keuzes heeft gemaakt dan begrijp je hoeveel ajacieden opgelucht zijn dat hij weg is.. Al had je de paus nu aan het roer gezet, die had nog betere opstellingen uit zijn reet getrokken. Om maar niet over het lamlendige laffe spel te praten, sinds hij aan de macht was. Succes je mag hem houden!

8 maart 2023 om 06:07

Nou wat schreuder met brugge presteerde werd ook steeds minder ja hij wint de titel maar daar is ook alles mee gezegt spel was daar ook niet om aan te gluren

8 maart 2023 om 06:19

Dat het spel niet om aan te gluren was dat probleem hebben wij nu met Heitinga ook

8 maart 2023 om 07:35

Alleen staat Heitinga aan het begin van zijn trainerscarriere en zou Schreuder beter moeten weten. Schreuder heeft de spelers gekregen die hij wilde en heeft een hele voorbereiding gehad, Heitinga niet. Als je ze wilt vergelijken doe het dan onder de juiste omstandigheden

8 maart 2023 om 08:02

Tegen Excelsior, Sparta en Cambuur was het heel behoorlijk. Net als de tweede helften tegen RKC en Twente en het spel tot de 3-1 tegen Union. Onder Schreuder was het spel al sinds september niet meer om aan te gluren. En dan letterlijk geen enkel duel, misschien op een goed eerste halfuur tegen Liverpool na.

8 maart 2023 om 08:20

Schreuder kwam bij Ajax in een enorme puinhoop terecht. Met een heel aantal vertrekkende spelers en ervaren spelers als Tadic en Blind die ver onder niveau waren. Tel daar de bestuurlijke onrust bij op en je hebt veel ingrediënten van een typisch overgangsseizoen. Iets wat ze nu bij Liverpool, maar ook bij mijn club nu ook meemaken. Schreuder was op een bepaald moment inderdaad wat de weg kwijt en had de kleedkamer niet meer echt mee, maar tegelijkertijd zie ik nu Bassey nog steeds regelmatig linksachterin staan. Tegen Union was Ajax twee keer dramatisch. Schreuder werd in september nog geloofd dat het spel van Ajax nog beter was dan onder Ten Hag, dat klopt dus niet wat je zegt. Ik denk dat vooral het hele gezeur rond Blind, in combinatie met de teleurstellende CL hem fataal is geworden. Tactisch zag Schreuder dingen weldegelijk goed, Ajax worstelt nu nog steeds met de spitsen en heeft nu noodgedwongen Tadic daar gezet. Dat zou eerst niet geaccepteerd zijn omdat Ajax een handvol nieuwe spitsen had gehaald die allemaal niet voldeden. Ik vind het echt lachwekkend hoe bij Ajax alles in de schoenen van Schreuder is geschoven, het probleem lag natuurlijk veel dieper en Schreuder was inderdaad niet de goede man om in deze puinhoop te werken. Maar dat waren weinig trainers wel geweest.

8 maart 2023 om 08:31

Wat een onzin. Schreuder kwam bijna in een gespreid bedje terecht. Sure, er waren een heleboel spelers vertrokkken, maar daarom mocht er ook flink geinvesteerd worden en snapte iedereen het wel als het wat minder ging. Vorige trainers hadden een veel lastiger instapmoment (Bosz bij een letterlijk voetbaldood Ajax en Ten Hag bij een Ajax dat in de greep was van het Nouri-trauma en vijf jaar op een rij niks gewonnen had). Na een goed begin maakte hij echter flater op flater. Het gekke is: op het begin zag hij het nog goed. Blind zou prima van het middenveld kunnen komen, met een Alvarez naast zich. Tadic hoorde inderdaad in de spits en Schreuder liet Kudus ook twee keer invallen vanuit een vrije rol. Daarna is hij alleen maar gekke dingen gaan doen. Bassey linksback, Tadic rechtsbuiten, Kudus in de spits, Rensch centraal achterin en het vasthouden aan Sanchez op rechts. Alle patronen en duidelijke aanvalslijnen zijn onder Schreuder gesloopt. Bovendien is de mentale weerbaarheid die er onder Ten Hag was ook weg, en verschillende media hebben ook bericht hoe lichtzinnig Schreuder met gedragsregels omging (behalve als hij gecorrigeerd werd dan). Deze seizoenshelft rapen we nog de scherven op van alles dat hij aangericht heeft.

8 maart 2023 om 08:53

Wel grappig dat wat jij nu noemt als zijn sloopwerkzaamheden, bij Club net zijn sterkte was. Heeft bewezen een zeer goede people manager te zijn die heel snel de poppetjes op de juiste plek neerzette en duidelijkheid bracht. Ik denk dat de verwachtingen die er bij Ajax waren niet in verhouding stonden met de realiteit. Als je je beste spelers laat vertrekken en vervangt door veel mindere spelers waar wel heel veel voor is betaald, ontstaat er een vervelende situatie. Er zijn gewoon zoveel factoren die een trainer tot een succes maken. Ik denk oprecht dat Schreuder veel beter past bij een volksclub als de onze in een cultuur die niet zo extreem gericht is op het conflict. Het is lachwekkend hoe de media Blind en Tadic weken aan een stuk bekritiseerd hebben en vervolgens vanaf het moment dat Schreuder die spelers uit de ploeg zette of ging zoeken naar hun beste positie, opeens de andere kant koos.

8 maart 2023 om 12:28

@clubfan,

ipv van Ajax als een wespennestt neer te zetten, zou ik eens wat research doen onder de supporters van FC twente, die waren vrij duidelijk in hun waarschuwingen aan Ajacieden over Schreuder. Als die waarschuwingen dan ook nog volledig uitkomen en volledig in lijn zijn met hetgeen de beste meneer bij Twente liet zien, dan heeft dat vrij weinig te maken met Ajax.

En ten Hag kwam halverwege het seizoen. Hierbij werd vrij snel duidelijk gemaakt dat hij toch minimaal een goede voorbereiding nodig had om zijn tactiek erin te slijpen. Schreuder heeft die voorbereiding gehad......

8 maart 2023 om 03:10

Verkijk je niet, Het is misschien wat opportuun om zo'n prille succes-trainer binnen te halen, maar Schreuder heeft sinds zijn ontslag geen punt meer verloren

8 maart 2023 om 07:09

Kijk, en zo doet Club Brugge op 8 maanden al het goede werk van de afgelopen 5 jaar compleet teniet. Hoefkens, Parker en nu weer Schreuder… Ze zijn het helemaal kwijt in Brugge!

Zag een hoop Brugge fans al bezig met een terugkeer van Alfred. En waarom niet als hij ze vorig seizoen nog kampioen heeft gemaakt.

7 maart 2023 om 23:41

Ze zijn een beetje verdeeld. Toen hij wegging waren er ook genoeg Brugge fans die blij waren. Ze vonden het voetbal verschrikkelijk om te zien.

En het is dat zij daar een vreemde constructie hebben door na afloop competitie, plays-offs te spelen voor het kampioenschap. Anders was Union gewoon kampioen.

Sowieso vind ik Club Brugge heel vreemd beleid voeren. Schreuder is nu de 3de trainer dit seizoen.

7 maart 2023 om 23:42

Sterker nog; op dit platform heb ik geen enkele Club Brugge fan gespot die wel blij was met Schreuder.

8 maart 2023 om 01:12

Haha hierboven vind je er een. Ik zit naar zijn post te kijken alsof ik een unicorn in het echt zie.

Sterke voor Noa ook. Die twee kunnen ook niet door 1 deur

8 maart 2023 om 03:52

Mooi moment om nieuwe club te zoeken einde van het seizoen.zou niet misstaan in Eindhoven bijvoorbeeld

8 maart 2023 om 09:55

Met de huidige prestaties van Noa Lang is hij inderdaad beter op zijn plaats bij FC Eindhoven.

Als dit doorgaat zit Brugge dit seizoen al aan zijn derde trainer... Weet zelfs niet of Alfred er opnieuw in gaat slagen om dit zooitje ongeregeld te laten draaien, is toch een enorme opgave voor hem.

Van een 5-1 tegen Benfica gaan ze naar een 6-1 tegen Napoli. Misschien past hij prima bij de Belgische mentaliteit hoor, maar ik begrijp niet dat er nog nationale topclubs bij Schreuder aankloppen.

7 maart 2023 om 23:47

Tunnelvisie, denk ik. Ze zien wat ze willen zien en Club Brugge prijkt natuurlijk als een lichtpuntje op z'n CV als hoofdcoach. Die denken waarschijnlijk dat Ajax een incident was. Daar gaan ze vast achter komen als hij er een heel seizoen aan het werk mag.

8 maart 2023 om 05:46

Hij heeft al meet "incidenten" gehad. Denk maar even aan Hoffenheimen en soms word ik nog midden in de nacht badend in het zweet wakker als ik aan Alfred bij Twente denk.

8 maart 2023 om 09:56

Voor de kampioen van Albanië zou Schreuder op zich best een goeie trainer kunnen zijn.

Waarom nou gelijk weer zo’n club. Begin nou is bij een club zoals mainz. Lijkt mij een perfect cluppie voor schreuder. Dan bouw je vanzelf wel naar de top. Domme stap dit naar mijn mening. Van beide kanten

7 maart 2023 om 23:38

Maar dan moet een club zoals Mainz natuurlijk hem ook willen als coach.
Altijd makkelijk roepen, maar er zijn meerdere partijen die ergens over beslissen...

8 maart 2023 om 06:20

Oh ja je bel mainz even op en zeg joh schop die trainer er uit en dan kom ik trainen. Zo werkt het niet hè. Heeft mainz zelf ook nog iets te willen?

8 maart 2023 om 18:11

Nee eigenlijk niet. update niet gehad?

Nou veel succes Alfred! Het gat met Genk bedraagt slechts 21 punten. Misschien Ocampos huren om alsnog kampioen te worden.

Wat een prachtig nieuws voor de Telegraaf dit. Kunnen uitbreiden naar Belgie.

8 maart 2023 om 07:35

Tja ik weet niet precies hoe groot het gat vorig seizoen was, maar toen werd hij alsnog kampioen met Brugge. Komt natuurlijk door die gekke Play Off constructie.

Bizar… het spel was vorig jaar bij Brugge onder hem al niet om aan te zien, vervolgens aan Ajax gesleten, gezien dat het daar ook totáál niet liep, en dan komt er iemand tot de conclusie: “joh, misschien Schreuder oppikken.” Haha, kan het echt niet begrijpen. Maar goed mocht het waar zijn wens ik hem alle succes en hoop ik dat hij heeft geleerd van zijn koppigheid om vast te houden aan ideeën die niet werkten, en dat hij zijn communicatie wat weet aan te scherpen. Veel mensen gingen erg ver tegen hem en ook ik zag hem graag zsm vertrekken, maar het is ook gewoon een mens en waarschijnlijk buiten het voetbal gewoon een normale vriendelijke gozer (gok ik). Dus kortom: gewoon succes mocht het zo zijn.

8 maart 2023 om 06:21

Is het spel bij Ajax beter geworden sinds hij weg is? Nee toch? Ligt het dan allemaal alleen aan schreuder?



Lijkt me heerlijk als trainer na een fiasco snel weer aan de slag, alleen normaal vindt je na een fiasco niet snel een club die bij je ambitie past, lijkt me dus een kans die je niet kan laten schieten.

De voetbalwereld is zowel mooi als hard, Schreuder heeft ook de mooie kant gezien met de knuffelbeer actie in de Kuip, dit keer was het de amdere kant van de medaille, ben er van overtuigt dat Schreuder wel weer komt bovendrijven.



7 maart 2023 om 23:51

Weer komt bovendrijven? Op basis waarvan? Mits hij in z'n macht beperkt wordt achter een coach met beduidend meer allure kan hij nuttig zijn als assistent, maar ik heb nog geen moment iets gezien waaruit blijkt dat hij geschikt is als hoofdtrainer op een relevant niveau. Het verschil tussen Ajax onder zijn leiding en onder de onervaren Heitinga is schrijnend. Heitinga is niet eens enigszins foutloos, maar Ajax draait op alle fronten veel(!) beter. Dat zegt eigenlijk alles wel.

Alfred kan het beste gewoon bij de Telegraaf aan de slag, daar heeft hij al jaren een connectie mee.

Dit juich ik zeker toe. Club presteerde onder Schreuder beduidend beter. Ik geloof nog steeds dat er een goede trainer in hem schuilt. Zijn managmentkant moet hij in investeren en kn hij nog veel leren. Tot op zekere hoogte valt dit te leren.

Gaan de Belgen nou weer een lulletje van Ajax overnemen. Begint een trend te worden zo.

8 maart 2023 om 08:00

Al heeft Ajax dat lulletje wel eerst van Brugge overgenomen afgelopen zomer😉

8 maart 2023 om 10:00

Wellicht dat Schreuder ook een dick pic mee heeft gestuurd met zijn sollicitatiebrief.

Parker wordt verweten dat de resultaten uitblijven en dat hij tekortschiet in de interne communicatie. Moet je vooral Schreuder aanstellen: precies daarin ging het met hem bij Ajax mis. Oh ja, en waardeloze opstellingen, geen zelfkritiek. Succes.

Dit is serieus het eerste waar ik aan dacht toen ik de uitslag zag op Livescore. Die zijn niet meer die machine van de vorige seizoenen. Hoop oprecht dat hij weer slaagt bij Brugge, want Ajax was een gigantische mismatch.

De voetballerij is een van de enige plekken op de arbeidsmarkt waar je dingen 10 x kan verkloten, verpesten en vergooien. En toch altijd weer een leuke baan aangeboden krijgt.

Dit gaat niet helemaal voor Schreuder op hoor. Maar toch…

Schreuder had ook niet het geluk aan zijn kant. En Ajax verliest nog steeds de wedstrijden die er toe doen. Union Berlin wordt blijkbaar vergeten. Heitinga gaat het ook niet worden. Straks valt het kwartje de andere kant op en dan wil ik de reacties nog wel zien.

Ik was vanaf begin tegen de aanstelling van schreuder bij Ajax. Maar jee kunnen niet alles op zijn conto plaatsen. Het verwachting is te hoog van de fans gezien de selectie. Dan zitten er een paar spelers bij die rondlopen of Ze 15 jaar in de top hebben gespeeld en alles op routine kunnen doen. Brobbey, wijndal, Bergwijn en timber bv! En dan het technische duo wat ongeschikt is gebleken!

Ik zei het al voordat hij naar Ajax kwam, het is echt een coach van niks. Stugge houding, communicatief vreemd, een beetje een rare en eigenwijze vogel. Dat wordt enkel getolereerd als je blijft presteren. Als dat niet gebeurt denken vedetten in een elftal al snel; wat kom jij mij hier vertellen? Je hebt zelf niet eens op dit niveau gespeeld.

Als het waar is hopelijk maar als tijdelijke oplossing tot de zomer.
Achteraf bekeken (altijd makkelijk natuurlijk) heeft Club Hoefkens te snel ontslagen. Ze hadden hij meer tijd moeten geven en vooral beter omringen.
Ze hadden Parker nooit moeten halen, hem zijn bataljon assistenen niet moeten laten meebrengen en hem geen contract voor 2,5 jaar (!) moeten voorschotelen.
Vanaken hadden ze beter kunnen laten gaan. Ondanks al zijn goals en andere verdiensten straalt deze man echt niets uit. Hij zou een voortrekker, een aanjager, iemand die de mouwen opstroopt moeten zijn, als het wat minder gaat. In plaats daarvan lijkt hij wel een verdwaald jong hert.

Hahaha! Alles dat ze die ontslagen Engelsman verwijten krijgen ze dubbel en dwars terug met Schreuder!
Slechte communicatie, zwalkend beleid, opstellingen die als een soort Mikado worden samengesteld, gebrek aan voetbalvisie... Dit is nou wat je noemt van de regen in de drup...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren