Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schöne: 'Ze zouden wel gek zijn als ze het niet proberen tegen ons'

Laatste update:

Ajax staat na drie wedstrijden op negen punten, acht goals voor en nul tegen. Het zijn voor Frank de Boer waarschijnlijk cijfers om van te likkebaarden, maar het Amsterdamse publiek denkt daar anders over. Ook na de 0-2 zege bij NEC konden de meegereisde uitfans maar mondjesmaat hun waardering opbrengen voor de wijze waarop de zege tot stand kwam. Lasse Schöne zegt de kritiek voor een deel te begrijpen.

/

De Deen, die tegen NEC weer eens in de basis mocht starten, snapt dat fans liever spectaculair aanvallend voetbal zien. “Maar als je onze cijfers op een rij ziet, is dat gewoon heel netjes”, stelt hij in Metro. Volgens Schöne heeft ook de instelling van de tegenstander een grote invloed op de wedstrijd. Net als Jablonec, afgelopen donderdag, koos ook NEC ervoor om zich in te graven op eigen helft.

“Zij hebben ook gezien dat wij het lastig hadden tegen een ploeg die voor de eigen zestien bleef hangen. Dan zouden ze wel gek zijn als ze dat ook niet zouden proberen tegen ons”, snapt Schöne de gedachte bij zijn ex-club. Dat is volgens hem van alle tijden. Na de uitschakeling tegen Red Bull Salzburg, twee jaar terug in de Europa League, gebeurde hetzelfde. “Zo gaat dat”, besluit hij stoïcijns.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is het een perspraatje geweest? Als iedereen maar zegt dat het aan de intentie van de tegenstander ligt. Kan het nooit aan ons liggen. BAH BAH Bah!

Ga eens aanvallender spelen. Liever alles met 2-1 en veel kansen winnen dan alles op safe en dan profiteren van de fouten van de tegenstander en 2-0 winnen.

24 augustus 2015 om 00:39

Zo makkelijk om het tempo de schuld te geven. Je heb twee teams nodig om een leuke wedstrijd met hoog tempo te hebben, zie Chelsea City vorige week. NEC deed werkelijk niks en Ajax speelt behoudend en wint met 0-2. Staat bovenaan en nog geen tegengoals.. Spelen ze attractief en verliezen ze dan nipt is het weer naïef. In het buitenland zouden ze dit zakelijke goeie overwinning noemen. Maar ja als het resultaat niet tegen valt gaan mensen maar zeiken over het spel, wat 0,0 belangrijk is voor een club.

24 augustus 2015 om 01:20

Ja als je die keuze aan de Boer voorlegt kiest hij ook voor een 2-1 winst en aanvallend voetbal... wat een opmerking! Knap!

Ik denk dat de Boer het betreft deze wedstrijd goed analyseerde. Donderdag gespeeld, tegenstander die achterin blijft hangen en Ajax heeft geen Messi/Ronaldo. Het spel moet beter maar wees nu gewoon blij met de punten.

24 augustus 2015 om 06:53

@ Spartaajax

Er zijn zoveel supporters die alleen maar klagen en klagen helaas. Het is gewoon bijna om droevig van te worden. Er zijn zo weinig mensen die daadwerkelijk hier achter de club gaan staan terwijl er ruim voldoende redenen zijn om trots te zijn op Ajax. Ja ook ik heb gisteren dingen gezien waarvan ik dacht: Jeetje mina

Maar dat is inherent aan de Nederlanse competitie. Als je bij de laatste 32 van de CL wilt horen zal de begroting naar de 100 miljoen + moeten. Tenslotte hebben 29 van de 32 ploegen in de CL een begroting van 100 miljoen +. Dus dat is 35 miljoen per jaar verschil om te besteden in vergelijking met Ajax.

3 wedstrijden, 9 punten, 8 goals voor en 0 tegen..

24 augustus 2015 om 07:18

Als Ajax in de cl speelt haalden ze elk jaar ook gewoon de 100 mln. Ze begroten gewoon ook zeer prudent.

24 augustus 2015 om 07:35

@ Sanmarcos

En dat is dus het beleid waar zowel Ajax, Feyenoord en PSV bijna failliet zijn gegaan. Begroten op CL (15 miljoen per jaar) waarvan je geen enkele garantie hebt of je het gaat behalen. In de vorige periode van Ajax hebben ze zulk soort beleid gevoerd en ging het eigen vermogen binnen 4 jaar met 60 miljoen euro achteruit. Met een recordverlies van 23 miljoen in slechts 1 seizoen tijd.

Ajax begroot wat het op vaste inkomsten heeft, incidentele inkomsten zoals CL gelden worden geheel terecht niet begroot. Aangezien er geen enkele garantie is dat je die gelden binnen haalt kan je ze niet begroten. Dat zijn incidentele inkomsten en dus ook besteed aan incidentele uitgaven.

24 augustus 2015 om 08:51

Het gaat pas veranderen als de Boer vertrekt.
Wat hij ook zegt dit spel wordt al tijden gespeeld.
Ajax speelde aanvallend voor de Boer aangesteld werd en gaat weer aanvallen als de Boer vertrekt.
Nog even doorbijten mensenm

Kan best zo zijn maar het tempo ligt opnieuw veel te laag.

Ga je de bal sneller rond spelen dan speel je NEC kapot en breek je er uiteindelijk wel door. En dat mis je nu nog.

24 augustus 2015 om 07:19

Volgens mij waren er genoeg kansen. Ik denk dat als ze die hadden afgemaakt het een prima wedstrijd was.

Natuurlijk. Coaches kijken naar elkaar hoe een club aangepakt wordt. Totdat de club er een antwoord op heeft. Dus wachten we op het goede antwoord van Ajax.

Vind dit al een stuk meer getuigen van een open-mind dan De Boer en Klaassen. Als die vandaag een bus hebben zien parkeren dan hebben ze die ten eerste vergist met hun eigen spelersbus en ten tweede hebben ze dan nog nooit gekeken hoe Chelsea belangrijke wedstrijd soms afhandelt.

24 augustus 2015 om 01:30

We hebben het vandaag gezien, Chelsea met 10 man hakken over de sloot winnen met 2-3 (nog bijna 3-3) bij Wba. Wat een voorbeeld !

Wat een gelul van Schöne. De club uit Nijmegen heeft een begroting van 8 miljoen € en zou normaal gesproken gewoon kleurenblind worden getikt door Ajax. Al dat gelul over ploegen die de bus parkeren en puur op de verdediging spelen is tendentieus geleuter.

24 augustus 2015 om 07:28

Ga toch niet in discussie met al die wijsneuzen want die wijzen alleen maar 9 punten maar die vergeten dat voetbal ook een kijkspel is en dat je vermaakt wil worden , er zijn steeds meer lege plekken in de arena maar daar heeft onze trainer lak aan hij blijft volharden in tikkie terug tikkie breed en keeper staat vrij , ik hoopdat hij volgend seizoen lekker een club uit de serie A gaat trainen want daar wordt dat negatieve voetbal wel gepikt.


Maar Salzburg heeft dus bewezen dat Ajax niet onder de druk uit kan voetballen. Nu blijkt echter (eigenlijk al langer) dat ze ook niks kunnen creëren tegen ploegen die blijven hangen. Tegen wat voor tegenstander kan je dan wel goed voetbal op de mat leggen zou je dan denken?

24 augustus 2015 om 01:17

Tegen ploegen die blind op de aanval spelen. Maar ja, hoe vaak kom je die nog tegen...

Ik denk dat je die praatjes gewoon niet zo letterlijk moet nemen. Het voetbal is niet mooi, dat weten ze zelf ook wel. Dat ze dan dit soort dingen zeggen is wel te begrijpen. Die praatjes zijn gewoon zinloos.

24 augustus 2015 om 04:23

Nee hoor dat deed rapid wien. In oostenrijk. En werd het 2-2. Tegen 10 als je toen simpel uit soeelde won je met 3a4 -1

24 augustus 2015 om 01:40

Beetje overdreven om de wedstrijden tegen Salzburg van februari 2014 er nog eens bij te halen. Dat zijn oude koeien uit de sloot. Bovendien was het nog maar de vraag of dat niet expres was, want een paar maanden later werd de landstitel en plaatsing CL binnen gehaald (10 miljoen).
PSV deed hetzelfde, verloor in februari 2015 de oninteressante EL wedstrijden tegen St. Petersburg en haalde een paar maanden later het landskampioenschap en CL binnen, maar daar hoor je nu al niemand meer over, terwijl dat net een half jaar geleden is gebeurd.

24 augustus 2015 om 03:44

ja ja. Je 2x expres laten vernederen voor het oog van voetbalminnend Nederland. Dat is inderdaad wel super slim. Die 3e vernedering was natuurlijk ook met opzet in de Kuip. Waar Ajax supporters er voor kozen de wedstrijd lam te leggen met vuurwerk. Het werd gelukkig 5-1 voor PEC, maar dat ging natuurlijk ook expres. PSV was tegen Zenit ook gewoon de mindere. Niets raars aan. Maar het is naief te roepen dat dit met opzet gebeurde. ...

24 augustus 2015 om 04:25

En twente deed dat opk 2013 geloof ik en nu mag straks niemand naar de cl

Ik verwacht dan ook veel van volgende week zondag

De Ajax fans moeten niet denken dat het team net zo goed als in de jaren 70 en 90. Het gaat om de punten als eerste, mooi spel is leuk meegenomen. Liever 34x winnen met 1-0 dan 4de worden met mooi voetbal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren