Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schöne: ‘Of wil je in een kleinere competitie meedoen om de prijzen?’

Laatste update:

Lasse Schöne is er nog niet uit, wat de verstandigste keuze zou zijn voor de komende jaren. De Deense rechtsbuiten beschikt bij Ajax over een aflopend contract en de club wil graag met hem door. Mocht Schöne besluiten dat hij in de zomer transfervrij weg wil, dan zal Ajax hem niet in de weg staan. Schöne lijkt echter nog te twijfelen.

/

Deze week zei zaakwaarnemer Rob Groener dat er niets waar was van het bericht, dat in de Italiaanse media opdook. Groener zou in de kranten gezegd hebben dat hij al contact heeft gehad met AC Milan over zijn cliënt, maar dat was zeer zeker niet zo. Donderdag geeft Schöne zelf in gesprek met de Deense editie van Metro aan dat hij in zijn hoofd nog bezig is de afweging te maken.

“Ik denk vaak: wil je naar een grotere competitie en dan meestrijden in de middenmoot? Of wil je in een kleinere competitie meestrijden om de prijzen, titels pakken en in de Champions League spelen? Ik heb daar alleen nog geen antwoord op. Het hangt er ook mede vanaf, wat er op mijn pad komt”, geeft Schöne aan. Concrete interesse vanuit het buitenland lijkt er derhalve nog niet te zijn.

Lasse Schöne komt beter tot zijn recht bij...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou vertrekken. Speelt nagenoeg zijn gehele carriere al in Nederland. Het lijkt mij dat je ook is een andere competitie (sterker) wil meemaken. In het geval van Schone zal dat inderdaad middenmoot worden. Ik denk niet dat de uitdaging daarom minder is.

18 december 2014 om 11:47

Ik acht de kans nog redelijk aanwezig dat Schöne in Engeland of Duitsland helemaal verzuipt en uiteindelijk op de bank eindigt. Voor de top en subtop is ie niet goed genoeg, maar bij kleinere clubs wordt er op het middenveld vaker naar het type Leroy Fer gezocht dan naar een creatieveling met weinig body en snelheid. Eigenlijk mag Schöne God al op zn blote knieën bedanken dat ie een jaar lang de sterspeler van Ajax is geweest. Niemand had ooit gedacht dat ie van dat kaliber was en zoals het er nu naar uitziet is ie ook niet van dat kaliber maar viel er één jaar gewoon alles op z'n plek.

18 december 2014 om 12:53

Beetje flauw. Die man scoort en levert veel assists. Veel belangrijke goals en jij doet het maar een beetje af met toeval.

18 december 2014 om 13:33

Waar zie je mij het woordje toeval gebruiken? Ik zeg dat alles op z'n plek viel, dat heeft niet per se met toeval te maken hoor. Ik vind Schöne geen sterspeler, maar jij mag een andere mening hebben hoor. Beetje flauw om mij flauw te noemen zonder zelf met argumenten te komen waarom je mijn post flauw vindt.

18 december 2014 om 16:56

@shorty, als je bij Ajax de sterspeler bent, kun je natuurlijk prima mee in de subtop van Engeland en Duitsland. Als je kijkt naar transfers vanuit de Nederlandse top naar die landen, dan zie je dat die spelers minstens mee kunnen komen, en vaak meer dan dat. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat dat voor Schöne niet geldt. In zijn voordeel spreekt juist dat hij professioneel en stabiel presteert, hij is niet zo'n wisselvallige jeugdspeler bij wie je elke wedstrijd moet afwachten hoe ze ervoor staan. Die stabiliteit is belangrijk in sterke competities.

18 december 2014 om 17:16

@ Edo

Zoals je kan lezen vind ik Schöne geen sterspeler. Hij heeft zichzelf belangrijk gemaakt door vaak beslissend te zijn, maar ik persoonlijk vind het geen sterspeler. De meeste spelers die uit Nederland vertrekken zijn vaak een stuk jonger. Schöne is ook gewoon niet atletisch. Mist loopvermogen voor op het middenveld, mist snelheid voor op de flank en zo zijn er nog wel een aantal dingetjes die hem fysiek geen topper maken. Dat ie er in Nederland lekker tussendoor kan voetballen kan wel zo zijn, maar bij een middenmotor in Engeland of Duitsland hebben de middenvelders over het algemeen veel meer loopvermogen. Ik ben benieuwd of Schöne die switch kan maken, ik acht het niet onmogelijk hoor. Ik denk dat Schöne beter rendeert in de Spaanse middenmoot, waar er toch nog net wat vaker aan creativiteit wordt gedacht dan in de Germaanse competities. Daar komt Schöne mijns inziens beter tot zijn recht.

Schöne moet zich wel realiseren dat de optie Ajax ook niet betekent dat je de komende jaren gegarandeerd in de basis staat. Eigenlijk zou ie er nu al zo af en toe naast mogen staan, maar hij heeft gewoon terecht heel wat krediet opgebouwd. Ik zelf zie Schöne graag blijven als 12e man, maar niet meer dan dat de komende jaren. Ik vind het momenteel geen basisspeler voor Ajax, waar ie dat vorig jaar wel was. Ik zou het wel kunnen begrijpen dat Schöne geen roulatiespeler wilt worden, in dat geval moet ie dus lekker naar een grotere competitie om daar in de middenmoot mee te hobbelen.

18 december 2014 om 11:51

Vind dat je schone tekort doet. Schone past perfect in het huidige ajax. Beschikt over specifieke kwaliteiten. Draagt verdedigend zn steentje bij en ervaring is ook belangrijk. 1 van de weinigen boven de 25. Dqt de concurrentie steeds heviger wordt is goed. Maar vind hem nu nog steeds wel voldoen

18 december 2014 om 11:57

Ik vind zeker dat Schone zijn kwaliteiten goed tot zijn recht komen met de rol die hij heeft. Toch zou ik graag El Ghazi en Kishna een keer willen zien, hoe dat gaat met die twee samen, op de flanken, in de basis.

18 december 2014 om 12:00

Waarmee doe ik Schöne tekort dan? Dat hij perfect in het huidige Ajax past zegt meer over Ajax dan over Lasse Schöne. Het is duidelijk dat Schöne als gokje gehaald werd en dat ze voor hem meer een roulerende rol in gedachten hadden. Vorig jaar is ie daar boven uitgestegen en daar heeft ie terecht ook alle lof voor gekregen. Dit jaar zit Schöne gewoon meer op z'n normale niveau en vind ik persoonlijk dat het geen basisspeler is wat een Nederlandse topclub na zou moeten streven. Dat Schöne zo bepalend is geeft in mijn ogen dan ook weer dat het algemene niveau in de Eredivisie inderdaad aan het zakken is.

18 december 2014 om 15:34

Ik vind het juist een realistische conclusie. Schöne is duidelijk een goede speler voor Ajax, maar hij is niet onomstreden. Het is een kwestie van tijd voordat El Ghazi, Kishna of één van die andere talenten beter zijn.

Heel leuk dat hij bij ons bij NEC tot een soort wasdom gekomen is. Het duurde vrij lang en wellicht is hij iets te lang in Nijmegen gebleven (waardoor zijn motivatie op een gegeven moment af nam). Gezien zijn persoonlijkheid lijkt het me dan ook dat hij beter weg kan gaan bij Ajax, en voor een leuke nieuwe uitdaging in een andere competitie kan gaan. Net zoals bij NEC destijds, zit er in dit Ajax geen groei (ze zitten al jarenlang op een vergelijkbaar niveau zonder beter te worden).

18 december 2014 om 12:05

Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Het niveau van dit Ajax is misschien vergelijkbaar, maar de selectie is op het moment veel breder en de talentrijker. Bovendien hebben veel van die jongens dit keer wel een langdurig contract. De groei zit hem nu dus meer in een duurzamere selectie en is minder gericht op dat ene succesvolle jaar.

De cultuurbewakers als Veltman, Cillessen, Klaassen en Van Rhijn gaan voorlopig niet weg, de grootste talenten ook niet en inwisselbare spelers als Moisander, Schöne (liever niet!) en Sightorsson mogen eventueel weg. Waar in het recente verleden Eriksen, Vertonghen, De Jong en Blind een groter gat lieten vallen.

Schöne is wel een speler die zich kan aanpassen aan een niveau en zal altijd een bijdrage kunnen leveren aan de selectie. Of dat als basisspeler is, is nog maar de vraag. Maar een bepaalde zekerheid heeft ie wel. Het is ook maar de vraag hoe flexibel zijn priveleven is.

NEC heeft het trouwens goed gezien destijds

lekker bij ajax blijven en de jongere spelers begeleidenm Schone zal best begrijpen dat de speeltijd voor hem wat minder zal worden

Is het nou zo erg om als goede (niet meer dan dat) voetballer bij een geweldige club als Ajax te blijven spelen? Voetballers overschatten zichzelf en geld. Schone kan nog jaren in het eerste van Ajax spelen en uitgroeien tot een cultheld.

18 december 2014 om 11:55

Hij zegt toch ook niet dat hij het erg vindt? Naar mijn mening moet je als voetballer altijd voor een sportieve uitdaging gaan Ik denk dat geld minder belangrijk is dan over het algemeen aangenomen wordt.

18 december 2014 om 12:29

tjah als hij de mogelijkheid krijgt om even nog een mooi salaris op te strijken ergens zal niemand hem dat kwalijk nemen.. ik gun hem het aller beste, als hij blijft vind ik het ook best alleen wil ik graag eens een voorhoede met kishna elghazi en Milik zien, en als Viktor straks weer fit is word het wel druk op de vleugels

18 december 2014 om 15:42

Het blijft toch altijd vreemd dat voetballers zo veroordeeld worden, omdat ze voor het geld kiezen. Ik heb nog nooit iemand nee horen zeggen tegen een salarisverdubbeling.

18 december 2014 om 17:05

@Yannac: die voetballers hebben 15 jaar de tijd om alles uit hun carrière te halen wat er in zit. Als je dan een paar jaar bij Ajax hebt gespeeld, paar keer kampioen bent geworden, en geen enorme uitzichten hebt op bijvoorbeeld Champions League, dan komt er een moment dat je de uitdaging of spanning gaat missen. Een wisseling van omgeving kan dan heel lekker zijn. Dan maar geen kampioen, maar wel elk jaar twee keer tegen City, Chelsea, Arsenal, United, Liverpool, etc.

Alhoewel Schone bij Ajax gewoon heel goed zit qua niveau, zou ik het heel goed begrijpen als hij voor het avontuur nog lekker even in een topcompetitie gaat spelen. Als zijn carrière over een paar jaar voorbij is, heeft hij dan meer van de voetbalwereld gezien.

18 december 2014 om 17:06

En ik bedoel natuurlijk "succes in de champions league"

Bij een middenmoter in Engeland of Italie kan hij 3 maal zoveel verdienen als bij Ajax ik zou een keuze voor het buitenland op zijn leeftijd goed kunnen begrijpen.

Ik begrijp alleen de twijfel wat betreft tegenstand en het financiële aspect. Aan de andere kant begrijp ik het ook niet. Ajax is een weg in geslagen om structureel bij de Europese subtop aan te sluiten, speelt vrijwel jaarlijks CL, sluit nauw aan op het huidige niveau van Schone, Schone wordt op handen gedragen en Schone participeert nauw met de groeicurve van Ajax. Schone zou met Ajax nog mooie dingen kunnen laten zien, daar waar hij in Engeland bij een middenmoot alleen mooie tegenstanders heeft en wat meer centen, zal de club vaak op een tactisch erbarmelijk niveau spelen. Italiaanse competitie is redelijk in verval en een club als AC Milan word je op dit moment ook niet vrolijk van.

Ik ben gekleurd, maar ik zou lekker een 5jarig contract afdwingen bij Ajax.

18 december 2014 om 17:09

@myvision, eens, maar hij heeft nog 50 jaar te gaan en in die jaren verdient hij nooit meer wat hij nu in een paar jaar in Engeland kan verdienen. Dus ik denk dat het geld best wel eens mee kan wegen. Plus natuurlijk die tegenstand en het avontuur. Als hij hier uitgekeken is, dan gaat hij gewoon.

18 december 2014 om 18:22

5 jaar neem ik aan...ja, alleen dat aspect begrijp ik ook wel! Zou het wel jammer vinden.

Lekker bij ajax blijven. Daar is hij topper.

18 december 2014 om 11:57

Vorig seizoen was hij topper. Dit seizoen vindt ik hem niet zo erg topper

Ik ben deze man ontzettend veel dank schuldig, maar voor mij is het moment nu wel daar dat ik hem graag zie vertrekken. Ik ben persoonlijk een groot fan van zowel El Ghazi als Kishna en kan ook niet wachten tot zij samen op de vleugels staan.
Ik begrijp ook wel dat deze 2 spelers nog jong zijn en dat je hiermee misschien een stabiele factor als Schöne inlevert maar ik hou gewoon erg van de bravoure van deze 2 jongens. En daarbij komt ook Fischer er weer aan en nog wat andere talenten die ik graag zie doorstromen.
Ik gun Schöne een prachtige club in het buitenland en ik hoop van harte dat hij het daar net zo goed gaat doen als bij Ajax.

Ik zou zeggen vertrekken. Mooie leeftijd er nu nog voor, je kan het dubbele verdienen minimaal en je hebt in een grote competitie kunnen spelen. Bij Ajax is het voor mij een wonder dat Boertje hem zo vaak nog opsteld. Mijn beleving is dat Kishna-Milik-Ghazi de beste voorhoede is, maar op de 1 of andere manier durft de Boer dit toch niet aan.

Hij kan beter gaan, maakt niet eens zo veel uit waarheen. Als hij bij Ajax blijft gaat hij in de komende tijd overvleugeld worden door de aanstormende jeugd en zal op de bank belanden.
Begrijp ne niet verkeerd: ik heb liever dat hij blijft. Ervaring, leeftijd, goede gozer in de groep, etc.
Maar voor zichzelf kan hij beter gaan..

Het is voor iedereen beter als Schone vertrekt bij Ajax. Hij kwam gratis binnen, heeft hard gewerkt en goed gepresteerd. Het is echter niet zo dat er meer in zit voor beide partijen; Schone kan geen hoger niveau halen (zal eerder minder worden) en voor hem is het dus interessant om nu een volgende stap te maken, want anders komt die stap er waarschijnlijk nooit meer. Voor Ajax is het goed om afscheid te nemen, omdat achter Schone talentvolle jongens als El Ghazi, Fischer en Kishna zitten. Doordat El Ghazi doorgebroken is speelt Schone al vaker aan de linkerkant (wat hem minder ligt) en Kishna doet het ook steeds beter. Fischer komt langzaamaan terug van een blessure en kan ook een hoger niveau halen dan Schone.

Het is leuk geweest en ik wil graag op een positieve manier afscheid nemen van Schone, maar als hij te lang blijft verwacht ik dat Schone in dezelfde situatie terecht komt als Schaken bij Feyenoord. Beiden zijn ze goedkoop binnen gekomen als ''leuk voor erbij spelers'', maar hebben ze een hele goede periode bij de club gehad. Het blijven echter spelers die, ondanks dat ze goed presteren, eigenlijk net iets te kort komen en dus worden ze op den duur ingehaald door anderen. Ik hoop dat Schone zo'n situatie bespaard blijft, maar als hij zijn contract bij Ajax verlengt verwacht ik een soortgelijke situatie voor hem bij Ajax..

Ik denk dat hij wel goed in de Spaanse competitie zou passen, maar meedoen om prijzen wordt dan lastig.

Mag van mij vertrekken. Hij is veel te traag voor het spel wat ajax wilt spelen.

Misschien raar dat ik het zeg, maar is het nou echt zo belangrijk om altijd maar voor de prijzen te spelen? Ja, iedereen wil wel de CL winnen, maar het kan toch ook mooi zijn om met een "absolute degradant" te strijden tegen de onderste plaatsen? De wereld ontdekken als voetballer lijkt me ook absoluut fantastisch. Lekker ballen voor Hull City of Elche, mogen spelen in Camp Nou of op Old Trafford, af en toe stunten tegen een Arsenal of Atlético, en behoorlijk verdienen... Ik zou het wel weten.

ac milan niet bepaald een middenmoot, zesde, 2punten achter plek drie.dus cl is haalbaar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren