Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Scheidsrechter én VAR geschorst na fouten tijdens AC Milan - AS Roma

Laatste update:

Scheidsrechter Piero Giacomelli en videoscheidsrechter Luigi Nasca komen voorlopig niet in actie in Italië. Volgens Mediaset wordt het tweetal voor een maand geschorst naar aanleiding van controversiële beslissingen in de wedstrijd tussen AC Milan en AS Roma (3-3) van maandagavond. In dat duel kende de arbitrage aan beide ploegen een opvallende strafschop toe.

Scheidsrechtersbaas Nicola Rizzoli zal Giacomelli en Nasca de komende maand niet indelen voor een wedstrijd in de Serie A. Giacomelli wordt bestraft voor zijn verkeerde beslissingen en de videoscheidsrechter wordt bestraft omdat hij naliet de hoofdscheidsrechter te attenderen. Roma kreeg negentien minuten voor tijd een penalty die werd benut door Jordan Veretout; elf minuten voor tijd ontfermde ook Zlatan Ibrahimovic zich met succes over een strafschop.

De strafschopmomenten zijn te zien vanaf minuut 1:40 en minuut 2:05

De penalty van Roma kwam voort uit een duel tussen Ismaël Bennacer en Pedro. Volgens de arbitrage beging Bennacer een overtreding, maar daar leek geen sprake van: het leek juist Pedro die op de voet van Bennacer stond. Milan kreeg even later ook een discutabele strafschop, toen Hakan Çalhanoglu onderuit ging na licht contact met Gianluca Mancini. Ibrahimovic scoorde, maar zes minuten voor tijd voorkwam Marash Kumbulla een nederlaag voor Roma.

Op een ander punt zou scheidsrechtersbaas Rizzoli wel zijn steun uitspreken voor Giacomelli en Nasca. Het is volgens Rizzoli terecht dat Milan geen strafschop toegekend kreeg na een handsbal van Mancini, een kwartier voor tijd. Die handsbal was immers het resultaat van een lichte duw van Ibrahimovic. De gele kaart die Ibrahimovic daarvoor kreeg, wordt echter beoordeeld als een te zware straf.

Is de schorsing van Piero Giacomelli en Luigi Nasca terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En terecht. Bizar slechte optredens van zowel de scheidstrechter als var.

Zouden ze in Spanje ook eens moeten doen dit.

27 oktober 2020 om 18:35

Dan houden ze niemand meer over. Om te fluiten

27 oktober 2020 om 18:45

Misschien kan makkelie overvliegen?

27 oktober 2020 om 18:59

Lekker voor ze, gewoon goed fluiten of ga lekker thuis zitten. Er staan miljoenen euro's op het spel en dan komt een of ander scheids die ruzie heeft met zijn vrouw of slecht heeft geslapen zulke grote fouten maken. Kan natuurlijk niet. Zo leren ook die corrupte scheidsrechters hiervan.

27 oktober 2020 om 19:50

Als spelers achteraf geschort konden worden voor het misleiden van de scheidsrechter, dan zou de scheids ook minder fouten maken. Al dat theatrale gedrag of matennaaien zou gewoon bestraft moeten worden met een duel schorsing. Let maar eens op hoe snel het afgelopen is met kaarten vragen en schwalbes maken. Een scheids zal dan ook minder snel fouten maken.

27 oktober 2020 om 20:29

Inderdaad zulke partijdige scheidsrechters gewoon uitsluiten en het liefst voor altijd. Dat franco regime is nog steeds gaande in Spanje in zekere zin, waardoor Madrid altijd de voorkeur krijgt tegenover de opstandige Catalanen.

Hier zouden ze in de PL en La Liga nog wat van kunnen leren. Fouten maken is niet erg, maar je moet er uiteindelijk wel van leren. In Spanje schorsen ze je als je zelfs opbouwende kritiek hebt.

27 oktober 2020 om 18:43

Sinds wanneer is zeggen dat de arbitrage alleen maar tegen je is (ook al vonden verscheidene journalisten dat Koeman het niet bij het rechte eind had) “opbouwende kritiek”?

27 oktober 2020 om 18:52

Of het nou ombouwende kritiek is of niet is het vaag dat koeman een zaak tegen zich heeft lopen. Wel vind ik dat La liga wel strenger mag zijn tegen scheidsrechters want er worden gewoon wekelijks zo veel fouten gemaakt. En het lijkt met de var alleen erger. Ik juig ook voor deze straf voor scheidsrechter. Bedoel als spelers ernstige fouten maken worden ze ook geschorst voir een wedstrijd. Vind dat scheidsrechters ook wel gestraft mogen worden bij fouten die wedstrijden beslissen. En dan heb ik het niet over real barca afgelopen weekend maar gewoon algemeen voordat ik weer aangevallen wordt.

27 oktober 2020 om 18:57

Volgens mij opperde Koeman dat de VAR niet juist wordt toegepast, niet dat de scheidsrechters alleen tegen zijn zoals jij stelt. Hij vroeg zich daarbij het volgende af: Waarom keek men niet naar de overtreding in de 16 meter op Messi (tegen Sevilla), niet naar de mogelijke 2 rode kaarten na keiharde overtredingen (tegen Getafe) en niet naar de actie voorafgaan aan het vasthouden door Lenglet (tegen Madrid). Clubs moeten de mogelijkheid hebben om enkele keren per wedstrijd een challenge middels de VAR te doen. De VAR is in het leven geroepen om de willekeur weg te nemen. Maar er is nog steeds willekeur.

27 oktober 2020 om 19:06

Hij zei letterlijk tijdens die persconferentie “waarom is de VAR alleen tegen Barcelona?”

27 oktober 2020 om 19:09

@barcalover, Ik vind het nogal lastig. Die man doet ook gewoon zijn best neem ik aan. De vergelijking met een schorsing van spelers vind ik ook niet helemaal opgaan. Een speler wordt geschorst omdat hij een overtreding maakt, niet omdat hij een foute pas geeft of een open doel mist en dus gewoon een fout maakt (wat menselijk is).

27 oktober 2020 om 19:10

@Visca, Waarom denk je dan dat er bij van die “challenges” andere beslissingen genomen gaan worden? Zowat elke bepalende fase wordt al beoordeelt door de VAR, dus ik denk dat er dan de facto weinig zou veranderen.

27 oktober 2020 om 19:22

Kritiek mag zolang het opbouwend is idd, maar als de integriteit van de scheids in twijfel wordt getrokken, of als ze insinueren dat het vreemd is (refererend naar complottheorieën), dan hoor je gewoon geschorst te worden. Dit geldt voor Koeman, Pellegrini, iedereen. 4 tot 12 wedstrijden en naar de tribune!

27 oktober 2020 om 20:01

Tuurlijk zullen ze hun best wel doen maar je hent een aantal scheidsrechters die vaak vergeten dat het op de ploegen draait en dat het niet scheidsrechter show is. Vooral die kale spaanse scheidsrechter heeft er kunst van gemaakt. Ben even zijn naam kwijt

27 oktober 2020 om 20:08

Lahoz misschien? Dat is inderdaad een scheids die meer met zijn showtje bezig is dan gewoon zijn job te doen.

27 oktober 2020 om 20:11

@ barcelona123 Jij bedoelt Lahoz zeker. Die wilt idd telkens hoofdrol spelen. Maar hoe je het wendt of keert, dit zijn de regels. Ik mag die scheids ook niet maar zowel Barca als Real moeten gew boven die dingen staan.

Iedereen op het veld probeert je 90 minuten lang te naaien en als het ze lukt krijg je straf. Opeens heb je het, je wordt scheidsrechter.

Zeer terecht, ging nergens meer over. Wel blij dat beide een oneerlijke penalty hebben gekregen en daardoor weer in balans is gekomen.

En terecht. De eerste helft was er niet veel mis en floot hij prima. De tweede helft lag de nadruk echter niet meer op het voetbal maar vooral op de rare beslissingen van deze scheidsrechter, aan beide kanten. Lachwekkend dat de VAR niet ingreep bij de eerste penalty. Die tweede voelde vooral als ''goedmakertje'' voor Milan, maar ook dat slaat natuurlijk helemaal nergens op.

Dat de scheidsrechter de penalty's niet goed heeft gezien kan ik wel begrijpen, maar de Var? Serieus, zaten ze daar echt nou de hele wedstrijd uit hun neus te eten? Schandalig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren