Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Schatrijke Saudi's denken ook Manchester City van sterspeler te kunnen beroven

Maandag, 19 juni 2023 om 16:35Guy Habets

Bernardo Silva heeft een lucratieve aanbieding uit Saudi-Arabië ontvangen, zo meldt the Athletic. De Portugese spelmaker van Manchester City denkt na over zijn toekomst en zal naar verluidt ook het voorstel uit de Golfstaat serieus overwegen. Toch is de verwachting dat hij niet voor het grote geld kiest en een transfer naar een andere Europese club de voorkeur zal geven.

Het is niet duidelijk om welke club het gaat, maar zeker is wel dat Silva er financieel flink op vooruit kan gaan in Saudi-Arabië. Daar kan ook het winnen van de Champions League met City geen verandering in brengen. Toch wordt verwacht dat de Portugees de lucratieve aanbieding links zal laten liggen, omdat hij ook meerdere opties in Europa heeft en daar waarschijnlijk de voorkeur aan zal geven. Zo zijn Paris Saint-Germain en Barcelona ook geïnteresseerd in de diensten van Silva.

Er zal wel een hoog transferbedrag neergelegd moeten worden om de 28-jarige linkspoot los te kunnen weken bij City. Het gerenommeerde Transfermarkt schat de waarde van Silva in op zo'n tachtig miljoen euro en dat is een bedrag dat bijvoorbeeld Barcelona moeilijk op kan hoesten. Van PSG en de geïnteresseerde club uit Saudi-Arabië mag verwacht worden dat het betalen van een dergelijke transfersom geen probleem is.

De vier grote clubs in Saudi-Arabië, te weten Al-Ahli, Al-Hilal, Al-Ittihad en Al-Nassr, zijn in handen van een investeringsmaatschappij van de Saudische staat. Zij willen zo veel mogelijk topspelers naar het land halen en dat gaat de goede kant op. Cristiano Ronaldo speelt al een half jaar voor Al-Nassr, Karim Benzema tekende onlangs bij Al-Ittihad en ook de transfers van Rubén Neves, Hakim Ziyech, NGolo Kanté en William Carvalho naar de Golfstaat lijken aanstaande.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door somagunner)

Ze kunnen beter Benjamin Mendy oppikken bij City, die is transfervrij en (niet geheel onbelangrijk) moslim.

19 juni 2023 om 16:43

Zit Mendy niet in de gevangenis?

19 juni 2023 om 16:46

Hij is vrijgesproken van 6 verkrachtingen. Heeft 26 juni nog een rechtzaak over de overige 2 begreep ik.

19 juni 2023 om 18:45

Dat is een andere mendy 😂

19 juni 2023 om 16:43

Transfervrij een speler ophalen vinden ze vast niet cool. Er moet met miljoenen zo niet miljarden gestrooid worden.

19 juni 2023 om 18:02

Ze halen juist bijna altijd transfervrije spelers. Pas sinds deze maand lees je dat ze grote bedragen gaan betalen.

19 juni 2023 om 16:45

Lekker relevant wat jij benoemt. 2 hele verschillende posities en daarbij wie zegt dat ze hem willen?

19 juni 2023 om 17:03

Ik betwijfel dat die Saoedi's erg gedetailleerde technische plannen hebben liggen, dit lijkt ttoch vooral een gevalletje "wie kunnen we krijgen? we passen ze wel ergens in".

19 juni 2023 om 17:19

Vaker last van vooroordelen of alleen bij Saudis?

19 juni 2023 om 17:31

Maak je geen zorgen, ik dacht precies hetzelfde bij Inter Miami of die Chinese clubs. Ik bedoel, ze hebben daar ook niet een doordacht technisch plan uitgewerkt waaruit blijkt dat Messi, Suarez en Di Maria perfect in het elftal passen. Ze zijn haalbaar, dus worden ze ingepast, hoe ongebalanceerd een voorhoede van drie 35-plussers ook is.

19 juni 2023 om 17:00

Lekkere vergelijking. Dit is een beetje hetzelfde als zeggen dat Feyenoord geen Zerrouki had moeten halen, maar Wout Brama. Die is immers transfervrij en Nederlands. Al is deze vergelijking nog treffender, omdat deze twee spelers nog op dezelfde positie spelen. Mendy en Bernardo Silva doen dat niet. Al heeft Bernardo Silva wel een keer linksback gestaan!

19 juni 2023 om 17:10

Moet zeggen dat het natuurlijk geen toeval is dat een aantal Islamitische spelers die kant opgaan, denk aan Kante, Benzema, en waarschijnlijk Ziyech en Mahrez. Denk dat voor hun SA toch een soort aantrekkingskracht heeft, wat ik opzich best kan begrijpen.

Het lijkt me heel erg sterk dat hij nu al naar de zandbak vertrekt. Bernardo Silva is echt een fantastische speler en zou bij vrijwel elk europees team een sterspeler zijn. Hij kan op een latere leeftijd altijd nog wel die kant op....

19 juni 2023 om 16:52

Dat zou je zeggen, maar blijkbaar trekt die poen uit de zandbak toch wel aan.
En als er meer goede spelers gaan spelen, dan wordt die competitie vanzelf aantrekkelijker.

19 juni 2023 om 16:58

Tot nu toe veel oudere spelers. Wordt China 2.0

19 juni 2023 om 17:00

Over 50 jaar spelen alle toppers in Saudi Arabië. Geld trekt nou eenmaal en de trend is al ingezet.

19 juni 2023 om 17:01

Gaat niet gebeuren dat het aantrekkelijk wordt. China heeft dit een aantal jaar geleden geprobeerd, weet je nog? Hulk, Witsel, Lavezzi, Tevez, Mascherano, Oscar, Pato, Obi Mikel en zo nog wel een paar. Of weet je nog, Anzhi? Met Hiddink en Eto'o. Niemand heeft zin om naar een paar uitgebluste sterren te kijken die in een leeg stadion een soort oefenpotjes aan het afballen zijn.

En, eerlijk gezegd is een "aantrekkelijke competitie" ook helemaal niet het doel van de Saudi's. Het is pure sportswashing. Als we allemaal zien hoe gelukkig Ronaldo en Benzema daar zijn, dan denken we misschien niet meer na over hoe afschuwelijk het leven daar is als je geen heterosexuele Arabische vermogende moslimman bent. Of nou ja, zoiets zal het doel zijn.

Edit: spelling

19 juni 2023 om 17:05

Ik denk niet dat het zozeer sportswashing is, de Saoedi's geven niets om hun imago. Tis eerder een soort postzegels verzamelen.

19 juni 2023 om 17:12

Met het grote verschil dat er in China vanuit de staat werd gesubsidieerd om het voetbal omhoog te krikken. Toen bleek dat het niet werkt zijn ze er mee opgehouden, en stortte alles in.

Ik verwacht niet dat ze in SA binnenkort verlegen zitten om geld.

19 juni 2023 om 17:21

Je wilt graag dat het China 2.0 wordt, maar er is nog nooit een huidige balon door winnaar of 5voudig halondor winnaar naar China vertrokkenm

19 juni 2023 om 17:34

Deze voetbalgekte in Saudi Arabië wordt ook gesubsidieerd door de staat hoor, de vier grootste clubs zijn opgekocht door dezelfde eigenaar als Newcastle en kunnen daardoor oneindige uitgaven doen. Zal wel allemaal in het teken staan van promotie voor het land richting het WK 2030, waarvan ze vast al de toezegging hebben gehad dat het toernooi hun kant op gaat.

19 juni 2023 om 17:44

@info333 irritant hoor, bij zo ongeveer iedere reactie die ik van je zie, probeer je iemand 'haat' of 'afgunst' jegens de islam/moslims/niet-Westerse zaken in de schoenen te schuiven. Laat dat eens weg uit je reactie. Alleen "er is nog nooit een huidige .. naar China vertrokken." is genoeg om je punt duidelijk te maken. Zonder iemand ergens van te beschuldigen.

19 juni 2023 om 17:53

@gaalmeister,

Maar nu spelen daar Messi en Ronaldo, de 2 die decennialang het voetbal hebben gedicteerd. Ik weet niet wat er aan ten grondslag ligt. Lijkt een beetje op opscheppen: wie de grootste vedette kan kopen. Die salarissen liegen er niet om

19 juni 2023 om 22:46

Messi speelt in Miami.

Wel fijn om te weten dat wanneer je je ziel wilt verkopen en je laatste principes overboord wil gooien voor een paar klote centen je altijd nog in SA terecht kan.

19 juni 2023 om 17:00

Zouden ze in het Midden-Oosten niet hetzelfde kunnen zeggen over het Westen?

19 juni 2023 om 17:05

Kunnen ze misschien wel zeggen, en natuurlijk zijn er misstanden in het westen, maar in principe kun je hier als homo/vrouw/atheist/kritische blogger nog wel re-de-lijk over straat. In SA kun je 1000 zweepslagen verwachten, of onthoofd worden op straat, of gewoon in stukken gezaagd als je je paspoort gaat verlengen in een buitenlandse ambassade.

19 juni 2023 om 17:11

@gaalmeister: Je laatste zin trek ik in twijfel. maar met het eerste ben ik het wel eens.

@somagunner: lijkt me toch wel dat verkrachtingen binnen een gezin strafbaar zijn in het Westen. En als je als getrouwde vrouw in bepaalde landen aangifte gaat doen van verkrachting door een ander persoon dan je man, wordt je als vrouw veelal zelf gearresteerd voor buitenechtelijke seks.

19 juni 2023 om 17:22

Als individu ben je redelijk beschermd maar schijn bedriegt soms. Het Westen staat nog steeds achter China, Israël en de VS die veel mensenrechten schenden. Zolang het ons niet in de portefeuille raakt mogen ze doen wat ze willen zonder sancties. China annexeert Hong Kong en er gebeurt helemaal niets qua sancties. Rusland doet het en zij krijgen sancties.

Het vingerwijzing kan iedereen wel. Daar ging het mij om. Persoonlijk vind ik Saudi-Arabië ook helemaal niets qua land omdat zij Yemen kapot hebben gebombardeerd en er veel doden daar zijn gevallen.

19 juni 2023 om 21:03

Beetje kromme vergelijking. Honk Kong was al van China. Dat stuk land was gehuurd voor een periode van 100 jaar. Daarna heeft China het stuk weer terug geëist.

20 juni 2023 om 09:50

Protesten in Hong Kong waren niet mals. Genoeg mensen uit Hong Kong die er niet mee eens waren. Dat het geleend land was betekend niet dat China het zo maar kon innemen. Ze hadden afspraken dat ze autonoom zouden zijn en daarnaast spreken de mensen daar niet eens Mandarijn maar Kantonees

19 juni 2023 om 17:07

Ach was het verschil dan. Of bij City betaald worden door eigenaars die uit het Midden Oosten komen of in het Midden Oosten voetballen.

19 juni 2023 om 17:14

Daar zit wel degelijk een verschil in. Omdat die eigenaren uit het midden oosten zich hier ook aan onze wetten moeten houden. Hier mag je zijn wie je bent man, vrouw iets daar tussen in of heel iets anders, je mag houden van wie je wil, hand in hand lopen met wie je wil, ben je als vrouw niet strafbaar als je verkracht word en is verkrachting binnen een huwelijk wel strafbaar voor mannen. Allemaal dingen die in het Midden Oosten toch net iets anders geregeld zijn.

19 juni 2023 om 18:13

Haha je doet nu net of sjeik Mansour heel goed geïntegreerd is in de Europese samenleving. Schei nou toch eens uit joh.

19 juni 2023 om 18:17

Wat is het verschil tussen door Amerikaanse eigenaren betaald worden en in de PL te spelen of in Amerika zelf te spelen?

19 juni 2023 om 19:07

Sjeik Mansoer was geen minister van defensie van een land dat tijdens zijn termijn oorlogsmisdaden heeft uitgevoerd.

Zo simpel als iets hoor.

19 juni 2023 om 19:16

@derkaiser: Waar zeg ik dat? Hou eens op om steeds woorden bij andere in de mond te leggen.

Maar als een van die eigenaren in SA zijn eigen vrouw verkracht dan is dat niet strafbaar. Als hij een andere vrouw verkracht, dan wordt de vrouw gearresteerd voor buitenechtelijke seks. Ik zeg nergens dat hij dat in West Europa niet zou doen, maar als hij dat doet, dan is hij in beide gevallen wel als enige strafbaar.

Als dit zich zo voort zet, dan heeft CR7 alnog sportief een goede keuze gemaakt haha. Met dit tempo wordt deze competitie toch wel lekker competitief. Natuurlijk zijn de huidige Arabische spelers niet van hetzelfde niveau, maar gezien het feit dat het nationaal elftal wel meerdere keren een WK heeft gehaald, zullen de autochtone spelers toch wel een heel stuk beter moeten zijn dan die Chinezen destijds.

19 juni 2023 om 16:56

Ik blijf dat toch wel een van de grote mysteries vinden - natuurlijk zijn de Chinezen niet echt goed, maar zo slecht als ze de afgelopen 2-3 jaar presteren is wel uitzonderlijk waardeloos, waar ze nog worden afgedroogd door landen als Oman en Vietnam. Ze winnen echt zelden meer een westrijd, buiten dan vorig jaar een glorieuze overwinning op...hong Kong.

19 juni 2023 om 19:35

Of juist niet, als al die toppers komen zit hij straks weer op de bank omdat hij t niveau niet meer aan kan

Kunnen ze daar echt niks beters doen met dat geld?

19 juni 2023 om 17:17

Ze zouden heel Afrika kunnen voorzien van waterzuiveringsfabrieken langs de gehele kustlijn om zo heel Afrika te voorzien van schoon (drink)water wat ook goed is voor de landbouw. Of bijvoorbeeld vluchtelingen een betere toekomst te bieden binnen hun eigen continent... Maar ach laten we belachelijk veel geld uitgeven aan een paar vedetten om het wk van 2030 op de kaart te zetten....

19 juni 2023 om 17:25

Waarom moeten zij beter met hun geld omgaan terwijl Europa als ze het echt willen honger kunnen uitroeien op de wereld? Zo arm is het Westen niet in vergelijking met die oliesjeiken.
Ze hebben het geld op een eerlijke manier gekregen omdat hun grond qua waarde van goud is of was. Heb liever dat Saudi-Arabië in sport investeert dan in wapens. Want zij zijn een hele grote wapenimporteur.

19 juni 2023 om 17:35

Kan Nederland ook doen

19 juni 2023 om 19:36

@somagunner nou ja, eerlijke manier. Die grond is van t hele land/ de hele bevolking, maar er zijn maar een aantal zo rijk. Maar goed, zo gaat dat overal

Ik zie hem dat niet doen. Die blijft of bij city ( ook in handen van Arabieren of gaat naar psg ( ook in handen van Arabieren ). Weet niet wat hij precies verdiend bij city maar dat zal ook niet mis zijn . Persoonlijk zou ik bij city blijven. City gaat nog heel wat mooie prijzen binnenslepen deze komende jaren. Wat een geweldig team is dat en hij speelt daar ook een hoofdrol in

Als hij overstag gaat dan is zowat iedere transfer denkbaar! Anders dan China en Amerika lijkt dit daadkrachtiger (uiteraard door de belachelijke bedragen)

Het is toch wel bizar hoe die Saudi's ineens alles willen opkopen wat los en vast zit. Die mensen hebben al decenia lang geld als kraanwater, maar het het is alsof ze net de loterij gewonnen hebben en nu alle speeltjes willen kopen die ze zich kunnen bedenken.

Wachten is op Haaland die vertrekt en 1 miljard per jaar gaat verdienen in Saudi-Arabië.

19 juni 2023 om 19:46

Lijkt me nou niet een speler die enkel voetbalt voor het geld. Verder moeten ze eerst nog een 100-tal spelers halen, wil die competitie ook maar een beetje interessant worden. Wanneer dat zover is, zijn de eerste spelers al lang weer met pensioen. Dit is gedoemd te falen.

lekker joh, beetje je geld tellen in de zandbak.
als hij denkt dat ie "klaar" is met zijn carriere qua prijzen pakken en op niveau voetballen, dan gewoon naar SA vertrekken, wat flinke pakken geld inladen en over paar jaartjes lekker pensioentje

Alles heeft een prijs als ze hem straks 175 mio bieden is het normaal dat je het overweegt.

Saudis hebben geld zat ik lees wel heel
Veel haat, spelers die kunnen daar bakken met geld verdienen en hebben een luxe leven worden daar met rust gelaten en dragen een steentje bij aan de competitie zodat het een grote markt wordt.

Ik zie ze in Nederland geen bedragen strooien die ze daar wel investeren dus wat dat betreft is het een grotere comp dan Nederland zonder meer.

Langzaam aan trekken er wel veel spelers naar het land.
Je zou denken dat een mens genoeg geld heeft...

100+ mil per jaar en ik teken blind. Behalve als ik me gehele carriere al de jackpot heb geslagen als bijv Messi zou ik een andere keuze overwegen. De gehele financiële vrijheid voor meerdere generaties ga ik niet neerleggen omdat zogenaamd een stukje waardigheid moet hebben. Omdat de locatie, cultuur en niveau anders is dan de westerse wereld. Hypocriet gedrag van vele die ik mij ogen dondersgoed weten dat je met een beetje gezond verstand ook naar SA vertrekt. Je zag het een paar jaar geleden met China ook. Voetbal gaat ten allertijden gewoon lekker door

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Arsenal3619
2.Liverpool3118
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
J. ÁlvarezAanvaller144
E. HaalandAanvaller1414
J. DokuAanvaller112
S. OrtegaKeeper10
EdersonKeeper130
S. CarsonKeeper00
M. AkanjiVerdediger112
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

10 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren