Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Twee transfertargets van Xavi nemen ‘Barça-clausule’ op bij contractverlenging

Dinsdag, 12 september 2023 om 14:00Bart DHanis • Laatste update: 14:21

FC Barcelona hoeft ondanks de contractverlengingen van Bernardo Silva en Dani Olmo bij respectievelijk Manchester City en RB Leipzig niet te treuren. De Catalanen zagen de aanvallend ingestelde middenvelders afgelopen zomer graag komen, maar beschikten niet over genoeg financiële middelen, waardoor Olmo en Bernardo Silva hun contracten verlengden. In het contract is echter een 'Barça-ontsnappingsclausule' van zestig miljoen euro opgenomen, zo meldt Mundo Deportivo.

Bernardo Silva wil volgens het Catalaanse medium nog altijd graag naar Barcelona. Hij verlengde zijn contract afgelopen zomer met een jaar en ligt nu vast tot medio 2026 in het Etihad Stadium. Toch is hij niet van plan om deze nieuwe verbintenis volledig uit te dienen en tekende hij alleen bij om een van de grootverdieners te worden in het elftal van Josep Guardiola. Naar alle verwachting heeft Barcelona komende zomer de financiën wel op orde en gaat de Portugese middenvelder alsnog de overstap naar het Spotify Camp Nou maken.

Datzelfde geldt voor Olmo. De Spaanse spelmaker van Leipzig verlengde zijn contract tot medio 2027 en is nu een van de grootverdieners in Oost-Duitsland. Ook hij heeft echter een ontsnappingsclausule ter hoogte van zestig miljoen euro laten opnemen, waardoor hij, evenals Bernardo Silva, volgend jaar alsnog naar Barcelona zal afreizen om een transfer af te ronden. Olmo wil alleen naar Barcelona, daar hij ook kon rekenen op interesse van Real Madrid, Atlético Madrid en Manchester City.

Om ruimte te maken in de boekhouding probeert Barcelona de salarissen omlaag te krijgen. Frenkie de Jong kreeg volgens Mundo Deportivo vorige week een aanbieding om zijn contract te verlengen. De in Arkel geboren spelverdeler moet dan wel genoegen nemen met een salarisverlaging. Of De Jong ook daadwerkelijk gaat bijtekenen, is nog maar de vraag. Hij zou wachten op de garantie dat hij komende jaren een belangrijke schakel blijft in het elftal van de Catalanen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door fcbinsider1899)

Ongelooflijk hoe groot de aantrekkingskracht van deze club nog steeds is. Veel van deze voetballers zijn opgegroeid kijkend naar het dominante Barca en daarom heeft de club nog steeds zo’n ontzettend grote aantrekkingskracht op de huidige generatie.

Barca plukt heden ten dage nog steeds de vruchten van het ‘06 - ‘14 tijdperk.

12 september 2023 om 14:14

Ja blijft eigenlijk wel bijzonder om te zien, maar goed ben zelf wel benieuwd naar het barca van de komende jaren en hoe alles uit gaat pakken

12 september 2023 om 14:16

Met betrekking tot Bernardo zeker, ook niet heel gek toch? Ze speelden in die tijd ook echt fantastisch. Olmo daarin tegen komt natuurlijk uit de jeugd van Barca dus dat is logisch.

12 september 2023 om 14:16

Het is maar wat je groot noemt, Bernado silva die met City alle prijzen heeft gewonnen, wil nog lekker even gaan afbouwen bij Barcelona, zelfde geldt voor Gundogan etc. Barca moet oppassen dat ze niet de nieuwe Juventus gaan worden.

12 september 2023 om 14:28

Hahahahaha pffffff types als jou he, Gündogan afbouwen? 5 jaar jongen dan een modric? En dan heb ik het niet over kwaliteit maar puur over leeftijd. Waar Willie heen met je lompe opmerking. Barcelona blijft samen met Real Madrid groter dan alles bij mekaar. Het doet pijn dat er voor Barcelona wordt gekozen alsof jullie ze geld hebben geleend of wat dan ook.

12 september 2023 om 15:32

@MSN Het ligt aan de speler. Vroeger was 32 al oud. Tegenwoordig zijn er toppers die tot 36/37/38 top blijven, maar er zijn er ook genoeg die rond de 32/33 al langzaam gaan afbouwen.

12 september 2023 om 16:44

Modric is dan ook wel een uitzondering van jewelste in de absolute top. Hoeveel spelers halen op die leeftijd nog zo'n niveau? Gundogan is daarentegen maar 1 jaar jonger dan Iniesta en 3 jaar jonger dan Xavi en Busquets toen die vertrokken. De kans dat ie vanaf volgend seizoen serieus in niveau afneemt is natuurlijk nog steeds veel groter dan dat ie een gevalletje Modric wordt. Lewa is bijvoorbeeld in de laatste 10 maanden ook fors achteruit gegaan. Overigens niet erg voor Barca in het geval van Gundogan gezien hij transfervrij overkwam en zeker tot zijn 35 van waarde kan zijn, zelfs als breedtespeler indien hij inderdaad snel in niveau zakt. Ik zou dus ook niet over afbouwen spreken maar jij bent dan weer het andere exreme

12 september 2023 om 14:16

Real Madrid en Barcelona zijn en blijven voorlopig het hoogst haalbare voor voetballers. Een financiële lastige situatie zal dat niet zo snel veranderen.

12 september 2023 om 14:20

Clubs zullen nooit het hoogst haalbare voor voetballers zijn. Dat zijn prijzen, zowel collectieve als individuele. Een Mariano heeft echt niet meer gehaald dan een Kevin de Bruyne, omdat hij bij Real Madrid speelde.

12 september 2023 om 14:23

@spurs Hoeveel prijzen heeft een Man City en hoeveel Real Madrid, Barca of een Bayern? Als het toch om prijzen gaat.. Het gaat ook om historie. Historische clubs blijven in mijn ogen toch het hoogst haalbare.

12 september 2023 om 14:25

Geen idee waarom je Real erbij betrekt. Real is het toonvoorbeeld van een financieel gezonde club met een voorzitter die maar één doel heeft: een toekomstbestendige legacy achter laten.

Bij Barca is het precies het tegenovergestelde. Alles wat is opgebouwd is teniet gedaan door megalomane voorzitters die maar één doel hadden: hun ego uitbouwen met de club als onderpand. Heden ten dage is Barca een van commercieel verpachte onderdelen aan elkaar hangend Frankenstein.

Oja, en als speler moet je salaris inleveren om andere spelers of trainers te bekostigen. 👍

12 september 2023 om 15:01

@zanazanyan

Je weet toch zelf ook dat Real lang niet altijd de financieel gezonde club is geweest? Perez liet Real Madrid achter met een torenhoge schuld toen Calderon het overnam. Ze hadden in 2006 +- 500 miljoen euro schuld tov een omzet van 300 miljoen euro. Ook Barça was op een gegeven moment financieel gezond met "amper" 200 miljoen euro schuld en een omzet van tussen de 500-700 miljoen.(tussen 2012-2015).

Feit is dat Bartomeu met de limieten schampte qua uitgaven, waardoor er nog steeds wel winst werd gemaakt maar de kosten eigenlijk net iets lager waren dan de omzet. Corona kwam en de omzet werd verdampt, kosten blijven hoog en het verhaaltje kent iedereen ondertussen.

Echter zijn de kosten nu al drastisch verlaagd wat nodig was voor een gezonde salarishuishouding. Bartomeu gaf torenhoge contracten uit voor lange periode, Laporta bouwt deze weer af. Real Madrid heeft een salarishuishouding van ongeveer 400 miljoen euro, wij zaten aan 600 en komen nu eindelijk aan 400 na alle inspanningen. Barça komt heus weer aan de top hoor, zowel financieel als sportief.

Vind het overigens grappig dat jij een redelijk arrogante toon aanslaat wat betreft Barcelona. Die arrogantie hoort ergens wel bij sommige fans van "de Koninklijke" die zich schuilen achter fan te zijn van de historisch gezien best presterende club om hun minderwaardigheidscomplex te camoufleren. Diezelfde fans dachten dat Barça in 2003 ook begraven was, terwijl het net het begin was van complete dominantie zowel in Spanje als daarbuiten.

12 september 2023 om 15:20

Dus jij vindt dat Mariano in zijn carrière meer heeft behaald dan een De Bruyne? Of een Rooney? Verder is bv Blackburn Rovers ook een prachtige historische club. Vind ik een 'historieloze' club als Man City nog steeds hoger in de rangorde staan op het moment dan Blackburn. Punt is dat het geen reet uitmaakt bij welke club je speelt, zolang je goed bent, prijzen wint en het team sterker maakt ben je bezig met het hoogste te halen. Of je dat nou bij Barca, PSG of City doet maakt geen klap uit voor je legacy als voetballer. Je hebt zelf immers ook niks bijgedragen aan de 14 CL's van Real Madrid als je daar nu gaat voetballen.

12 september 2023 om 15:33

@Insider erg jammer van je laatste alinea, daarmee diskwalificeer je jezelf eigenlijk al voor een verdere fatsoenlijke discussie. Arrogante houding jegens Barca? Ik zeg hieronder nog dat ik het een prachtige club vind en hetgeen me stoort eraan.

“Die arrogantie hoort ergens wel bij sommige fans van "de Koninklijke" die zich schuilen achter fan te zijn van de historisch gezien best presterende club om hun minderwaardigheidscomplex te camoufleren.”

Hahaha 😂 ik support Real omdat ik geboren ben op een steenworp afstand van het stadion. Gek hé, dat ik Real support? Net zoals toen ik naar Nederland kwam en in Rotterdam Zuid terecht kwam. Raad eens welke club ik in NL support?

Kleine tip: ga mensen die je niet kent nou niet beoordelen, je staat compleet voor lul en het komt ongelooflijk dom over.

12 september 2023 om 15:35

@Spursfan Hoe is Blackburn een prachtige historische club en City niet? Voor de overname stond City op gelijke hoogte qua aantal punten op het hoogste niveau als Spurs, Newcastle en Chelsea. Dat is plek 7 achter historische clubs als Liverpool, Villa, Everton, United en Arsenal. De prijzenkast voor de overname was vrij vergelijkbaar met dat van Blackburn

12 september 2023 om 15:45

@RealXIImadrid Niet mee eens zoals je het zegt. Als Real Madrid in de Segunda Division zou spelen zou Real niet het hoogst haalbare zijn. Het hoogst haalbare zijn de teams die op dat moment het beste zijn, succesvol zijn, het grootste budget hebben, de meeste fans hebben, de hoogste verwachten, de hoogste salarissen betalen en in de beste competities spelen. Dat is nu nog steeds Real Madrid en in iets mindere maten Barca

12 september 2023 om 15:49

@FCVoetbal23 Rangers hebben 22 prijzen meer gewonnen dan Real Madrid. Dat lijkt mij dan het hoogst haalbare. Overigens lijkt het me duidelijk dat Ac Milan niet meer het hoogst haalbare is voor absolute toppers. Dat is dus zeker niet het enige argument om te bepalen wat het hoogst haalbare is

12 september 2023 om 16:08@zanazanyan

Ik geef toe dat ik wat te emotioneel reageer in mijn laatste alinea, had overigens je ander bericht niet gelezen toen ik dit had getypt. Bij deze mijn excuses.

Ik ken je inderdaad niet en had je niet zo mogen aanvallen, echter zijn er genoeg fans van Real die wat mij betreft toch zo overkomen(niet per se op VZ). Ik kan gerust wat voorbeelden boven halen zoals een Insidermadrid vroeger...

Ik reageerde vooral hevig om deze reactie : "bij Barca is het precies het tegenovergestelde. Alles wat is opgebouwd is teniet gedaan door megalomane voorzitters die maar éã©n doel hadden: hun ego uitbouwen met de club als onderpand. Heden ten dage is Barca een van commercieel verpachte onderdelen aan elkaar hangend Frankenstein."

Barã§a is meer dan dat en dat weet je zelf ook, een commercieel verpachte onderdelen aan elkaar hangend Frankenstein. Dat noem ik niet bepaald respectvol tegenover een club die jij prachtig vindt. Daarnaast heeft Barcelona inderdaad wat onderpanden gesteld tegenover de leningen die ze zijn aangegaan. Dat is namelijk de gang van zaken als je er financieel slecht voor staat en je betalingsverplichtingen hebt. Die had Real Madrid overigens ook in 2009 toen ze voor 360 miljoen euro aan spelers gingen maar geen geld beschikbaar was. Perez had de TV-rechten deal van 1,1 miljard euro als onderpand gegeven om deze spelers te halen.

Punt van een iets te emotioneel gedraaf is dat Barcelona er misschien nu financieel niet geweldig voorstaat, maar dat Barcelona een te grote club is die een enorme commerciã«le waarde vertegenwoordigt en dit ook "gewoon" gaat overleven.

12 september 2023 om 16:46

@Insider goed, voetbal is emotie dus dat is niet erg, had alleen het gevoel dat het nogal op de man gespeeld werd hier. Enfin, en door.

Ben de eerste die toegeeft dat mijn statement nogal kort door de bocht is, echter de essentie van mijn post blijft: het zijn vooral individuen geweest die Barca in een penibele financiële situatie hebben gedompeld. Dat is verder geen diskwalificatie naar de club, maar wel naar de achterban die blijven vallen voor voorzitters met de grootste mond. Ben je nou echt tevreden met Laporta bijvoorbeeld?

Barca zal het altijd overleven want ze zijn too big to fail: voor de RFEF, voor La Liga en niet in de laatste plek voor Catalonië. Maar mag ik het oneerlijk vinden dat een Barca door mag blijven gaan met het aantrekken van grote namen terwijl ze in het laatste decennium Italiaans achtige financiële stunts hebben uitgehaald om maar competitief te blijven? Dat is gewoon oneerlijk en indirect is Real er de dupe van.

Barca had een pas op de plaats moeten maken na het financiële en ethische wanbeleid dat er is gevoerd en had strenger gestraft mogen worden imo. Vals spelen, ermee wegkomen en vervolgens tegen supporters die dit oneerlijk vinden zeggen dat het allemaal wel mee valt en als kers op de taart arrogant noemen.

En ergens is die ‘woede’ ook teleurstelling. In tegenstelling tot de meeste heb ik namelijk geen ‘haat’ naar Barca als Real supporter, of naar Ajax als Feyenoord supporter. Het is namelijk juist die rivaliteit die het voetbal zo mooi kan maken.

12 september 2023 om 17:03

@zanazanyan

Ik geef je gelijk dat individuen inderdaad Barcelona (niet voor de eerste keer) in een penibele situatie heeft gebracht. Dat heb je in een model waar socio's de macht hebben binnen de club en waar je verschillende clans binnen de socio's hebt. Ik kan nog niet oordelen over Laporta's tweede termijn, dat is te vroeg op dit moment. Echter wil ik wel bevestigen dat ik vertrouwen heb in Laporta, omdat hij het in het verleden wel heeft bewezen Barça recht te trekken uit een penibele situatie. Barça's financiële situatie was OK voor dat Bartomeu aan de macht kwam.

Tuurlijk mag jij het oneerlijk vinden, daar zijn meningen nu eenmaal voor. Echter wil ik die mening dan wel counteren dat Real Madrid dat begin 2000 ook heeft gedaan wanneer ze hun trainingscomplex voor 500 miljoen euro heeft verkocht aan de stad. Ik weet dat er sommigen zullen zeggen dat het bedrag zo hoog is omdat het in de toekomst in waarde steeg, dat kan zijn maar op dat moment was dat geen marktconform bedrag en werd er terecht afgevraagd of Real geen overheidssteun kreeg.

Barça kan geen pas op de plaats maken omdat het relevant moet blijven. Doe je dit wel verdwijn je snel uit dat groepje elite clubs (zie een AC Milan bvb decennia lang). Met de ontwikkeling van het voetbal op dit moment kan dat wel funest zijn. Europese topspelers beginnen te vertrekken naar Saudi Arabië (laporta en Perez zagen dit al aankomen en opperden voor de Super League) waardoor Barcelona niet meer aantrekkelijk zou zijn. Daar heeft vervolgens ook La Liga baat bij dat Barcelona relevant blijft, anders heeft Real Madrid een monopolie op La Liga en kan ze haar competitie moeilijker verkopen.

Om mijn "betoog" te eindigen, ik snap best wel dat er afkeur is op het beleid van Barcelona zolang dit op een onderbouwde en respectvolle manier gebeurd. Ik heb al meerdere malen discussies gehad met @realmadrid8 en daar heb ik altijd van kunnen genieten/leren. Nogmaals, mijn excuses als ik je onterecht heb aangepakt, ik had het gevoel dat je Barcelona wou bashen om te bashen.

12 september 2023 om 17:17

Maar Real die eigendom verkoopt is toch niet hetzelfde als financieel en ethisch wanbeleid voeten en ermee weg komen? Dát is wat ik oneerlijk vind. Niet de leningen, of tv-rechten/trainingscomplexen als onderpand aanbieden: aantoonbaar financieel en ethisch wanbeleid voeren en er NIET voor gestraft worden (ja, twee windows geen spelers mogen halen, poeh poeh), dát is wat ik zo oneerlijk vind.

Ik snap je betoog over relevant blijven helemaal, maar dat is de discussie niet. Barca had zichzelf niet kunnen straffen: de UEFA, FIFA of RFEF had dat moeten doen. Dat de RFEF het niet doet snap ik ergens nog daar Barca ook voor hun een uithangbord is en, in a way, kannibalisatie van je eigen marktaandeel zou zijn, maar de financiële of ethische autoriteiten van de UEFA of FIFA hadden hier kunnen, nee, moeten ingrijpen en Barca een forsere straf moeten opleggen a la Juve.

Dat jij dit beleid als supporter blijft verdedigen maakt het, hoewel begrijpelijk, ook frustrerend.

13 september 2023 om 10:31

@zanazanyan

Real dat eigendom verkoopt aan de staat voor een prijs dat (veel) hoger is dan de marktwaarde vind ik anders ook niet echt ethisch. Maar goed, ik wil er geen spelletje van maken van elkaar te wijzen. Daar gaat het ook eigenlijk niet om. Ik haal dit punt aan omdat Real nu ook financieel sterk en gezond staat, maar dat het ooit ook anders is geweest. Voor Barcelona kan dit ook ooit het geval worden binnen 10-20 jaar.

In welk opzicht had Barcelona voor jou gestraft moeten worden? Volgens de Europese FFP is Barcelona volledig in orde, de UEFA heeft geen juridisch kader verder om andere straffen uit de delen. De FIFA heeft ook niets te zeggen aangezien de UEFA daar al voor bevoegd is. Barcelona heeft overigens geen transferverbod gekregen vanwege de financiële problemen, maar omdat ze tussen 2009 en 2013 onrechtmatig jeugdspelers hebben aangetrokken.

Ik verdedig niet per sé het beleid, Barcelona staat(stond) met haar rug tegen de muur. Barcelona heeft een keuze gemaakt om competitief te willen blijven, daarvoor zijn zulke maatregelen nodig geweest. Ik begrijp de keuzes die er gemaakt werden, uiteraard had ik liever gehad dat wij financieel gewoon gezond waren en dit allemaal niet nodig was. Daarnaast ben ik gewoon ook die-hard supporter, daarom dat ik de club ook verdedig. Dat wil echter niet zeggen dat ik blind ben voor kritiek of dat ik klakkeloos alles accepteer/verdedig wat de beleidsbepalers beslissen.

12 september 2023 om 14:18

@zanazanyan

Barça is ook gewoon één van de grootste clubs ter wereld, naast Real Madrid en Manchester United. Ze zijn wereldwijd alom vertegenwoordigd en zoals je zegt, de tijdperk van Guardiola en nadien heeft veel fans gegenereerd.

Dani Olmo is echter allanger gekend bij Barcelona, hij heeft er de jeugdploegen doorlopen tot zijn 14-15 denk ik en is dan naar Dinamo Zagreb gegaan. Die zal sowieso ooit de Barça-kleuren dragen. Zou overigens een fantastische aankoop zijn. Ik neem aan dat ze daarom de huur van Joao Felix hebben doorgeduwd. Die kan een jaar op links spelen en hopelijk komt Dani Olmo volgend seizoen.

Bernardo Silva is een geweldenaar en zou dit Barça ook meteen veel sterker maken, alleen hebben we daar nu Lamine Yamal lopen en is het de vraag of Bernardo diens ontwikkeling niet in de weg zal staan.

12 september 2023 om 14:26

Groot in welk opzicht? Ze doen al jaren voor spek en bonen mee in Europa.

12 september 2023 om 14:30

@zanazanyan

Fanbase wereldwijd, omzet, naambekendheid. Qua prestaties zijn we inderdaad niet bij de beste ploegen op dit moment, dat klopt. Op dit moment is City de te kloppen ploeg, ik zie niet echt een ploeg die hen kan bedreigen op dit moment.

12 september 2023 om 14:54

Fanbase en naamsbekendheid onderschrijf ik zeker, omzet kan ik weinig mee ams ik het afzet tegen de schulden en onderpanden die er voor zijn afgegeven.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind Barca een fantastisch mooie club, ik vind het gewoon jammer hoezeer het verkracht is de afgelopen jaren door individuen zonder oog voor hetgeen centraal moet staan: de sportieve toekomst van de club. En dat de club hiervoor niet gestraft wordt vanwege de gunfactor is hetgeen me stoort.

En op je laatste opmerking: da’s uiteraard Real.

12 september 2023 om 15:04Zanazanyan,

Dit Real met Joselu en co? Kansloos tegen City. Waren ze afgelopen seizoen al met Benz er zelfs nog bij. Je schat Real momenteel hoog in gebaseerd op de momenten van Bellingham. Het voetbal is erg matig. En de selectie is sinds jaren ook matig. Een absurd goede middenveld alleen. Verdediging matig en de aanval bestaat alleen uit Vinicius die alles in zijn eentje moet doen. Daarmee ga je City geen pijn doen en tegen een Bayern, Arsenal, Liverpool, Barcelona, PSG e.d. ga je niet zomaar winnen met deze selectie. Dat zullen allemaal spannende wedstrijden worden. Real heeft t.o.v. de afgelopen jaren een jasje uitgedaan.

12 september 2023 om 15:08

@zanazanyan

De schulden die gemaakt zijn zijn grotendeels de lening die afgesloten werd om het Espai Barça te financieren. Dit project is een gigantisch project dat Barça toestaat om niet alleen geld te genereren uit sportief vlak, maar ook commercieel munt slaat uit evenementen (concerten , toerisme etc.). Er werd geschat dat dit project jaarlijks 300-350 miljoen zal opleveren. Het is dus een investering om daar later meer geld uit te halen.

De omzet zegt uiteraard wel iets over de club, de sponsorcontracten die men daar afsluit met de alomgekende merken zegt genoeg over het statuut van de club.

Over je laatste opmerking, nee dat is niet Real. Ze konden Barcelona vorig jaar al niet achter zich houden, laat staan City bedreigen. City was over twee wedstrijden veruit de betere ploeg.

12 september 2023 om 16:39

Voor die lening (die wel te begrijpen is gezien de projecties mbt extra omzet) was de schuld ook al 1.6 miljard natuurlijk. Neem daarbij dat ze ook 25-30% van hun tv-rechten voor de komende 15 jaar kwijt zijn en ik snap de stelling van Zana wel.

12 september 2023 om 17:06

@real8madrid

Klopt, de schuld was inderdaad al 1.6 miljard euro. De omzet van de TV-rechten daalt misschien wel voor 25-30% , de voorspelling is wel dat ze met de gebudgetteerde hogere inkomsten van Espai Barça dit wel compenseren en zelfs meer binnenhalen.

Uiteraard, dit is voorlopig nog speculatie en we zullen moeten afwachten wat de resultaten zijn. Ik vertrouw er wel op dat dit voldoende onderbouwd is waarom ze zulke inkomsten verwachten, dan is het een kwestie van high risk = high reward.

12 september 2023 om 19:34

Joga bonito

Real madrid in de CL is een heel ander real madrid.

Al staat wout weghorst in de spits in een witte tenue.
Guardiola zei het vorig jaar heel goed, "wil je de CL winnen moet je langs real madrid".

13 september 2023 om 10:16

@bintrogeraldo

Eens dat Real Madrid een uitzonderlijk team is in de CL , maar vorig jaar hebben we ook gezien dat Real Madrid niet opgewassen was tegen City. Over dit seizoen wil ik nog niets zeggen, daar is het uiteraard te vroeg voor, alleen ben je wel met Benzema veel doelpunten kwijt. Daarnaast is Bellingham nu al uiterst belangrijk, valt hij weg is er weer een leegte die je moet vullen. Ook niet vergeten dat hij ook een dip kan krijgen.

Lijkt me sterk dat twee onafhankelijke clubs exact dezelfde afkoopclausule in een contract opnemen voor vitale spelers in hun elftal eerlijk gezegd.

12 september 2023 om 14:17

Als dit een voorwaarde is en dit voorkomt dat ze transfervrij vertrekken is het niet heel raar toch? Zou dat bij een Mbappe heel anders zijn?

12 september 2023 om 14:20

@fcvoetbal23 Gaat er meer om dat het hetzelfde bedrag zou zijn. Dat lijkt mij ook onwaarschijnlijk.

12 september 2023 om 14:18

Kan zijn dat de spelers dit met Barcelona tijdens de contractonderhandelingen voor de mogelijke transfer hebben afgesproken.

12 september 2023 om 14:21

Complete onzin natuurlijk, maar het streelt weer wat egootjes.

Olmo en Bernardo zijn echt niet nodig. Het liefst nog een andere dubbele 6 van wereldklasse die naast Frenkie kan samen spelen.

12 september 2023 om 14:20

@messi_123

Ik zie Olmo graag komen hoor, een geweldenaar en een uitstekende speler voor onze linkerkant. Speelde Bayern op een hoopje in de Duitse Supercup en kent de Barça-stijl. Hij heeft namelijk bij ons in de jeugd gevoetbald.

Bernardo is twijfelachtig, het hangt allemaal af of Lamine Yamal dit seizoen helemaal doorbreekt. Als dat zo is, dan zou ik Bernardo niet halen. Op het middenveld kan hij ook wel spelen, maar daar lijken wij echt al volgeboekt.

12 september 2023 om 14:37

Olmo is een ideale speler inderdaad voor Barca. Scorend vermogen, sterk in de kleine ruimte, bewaard het overzicht, een goed afstandsschot en steekpass. Alleen de echte snelheid qua sprinten ontbreekt. Als Felix opbloeit zie ik hem het liefst definitief overkomen. Olmo is veelzijdig en zie hem op den duur wel bij Barca belanden.

Bernardo zou ik als Barca zijnde niet aan beginnen. Middenveld is vol en Raphinha en Yamal op rechts is een prima bezetting.

12 september 2023 om 14:43

Raphinha verkopen en dan Silva halen is toch een goeie deal? Je kunt niet bouwen op een 16 jarige.

12 september 2023 om 14:49

@arsenal890

Als je Raphinha verkoopt, dat is een ander verhaal. Dan zou ik het inderdaad ook doen. Zal vast wel een club uit Saoudi zijn die 60+ neertelt voor Raphinha.

12 september 2023 om 16:36

Als je 60 miljoen voor Raphina vangt is dat inderdaad een geweldige deal. Echter moet ie dan wel naar een plek als SA willen vertrekken. Een Europese club zie ik dat bedrag niet neerleggen voor hem gezien zijn prestaties bij Barca tot nu toe. Wellicht Newcastle.

12 september 2023 om 16:51

@real8madrid

Newcastle kan inderdaad wel als hij in Europa wil blijven. Echter moet hij van mij niet weg hoor, alleen mag die wel beter presteren dit jaar. Statistisch gezien was het vorig jaar wel OK voor Raphinha, alleen is die zo wisselvallig als de pest. Kan een 3/10 spelen en de wedstrijd erna een 8/10.

12 september 2023 om 17:09

@FCBInsider1899

Ik weet het nog niet zo met olmo eerlijk gezegd. Mocht felix echt uitblinken, dan zie ik olmo niet komen maar zal zeker een versterking kunnen zijn.

12 september 2023 om 17:10

@Joga_Bonito10

Bernardo is echt niet nodig. Tenzij Lamine een ansu fati blessure krijgt. Olmo kan zeker een versterking zijn.

12 september 2023 om 17:11

@real8madrid

60Mil voor Raphina is idd een goeie deal. Maar zie hem niet vertrekken eerlijk gezegd. Ik heb nog wel vertrouwen in hem en hoop dat het het er dit seizoen uitkomt.

Dat kan op zich heel goed, het is goed toeven in Barcelona, en de club betaalt inmiddels weer serieus hoge salarissen, dus als speler is het zinnig om het zo makkelijk mogelijk te maken dat Barcelona je koopt.

Keerzijde is wel dat om die hoge beginsalarissen voor nieuwe spelers kunnen te betalen, de club wel telkens met de huidige grootverdieners opnieuw moet onderhandelen voor een salarisverlaging/contractverlenging of een voortijdige contractafkoop, maar als die cyclus werkt, waarom niet?

12 september 2023 om 15:13

@hangover96

Ik snap je opmerking wel wat betreft Frenkie de Jong, echter is die zijn salaris ook buiten proportie. Bartomeu heeft hem dat contract gegeven enkel en alleen om PSG van zich af te houden , die waren namelijk ook serieus aan het trekken. Terecht dat die zijn contract aangepast moet worden, ter vergelijking Gündogan verdient +- 10 miljoen euro netto en Frenkie zit aan 18 netto.

Xavi is overigens aan een heel laag salaris(voor topvoetbal) begonnen, die zijn contract is "maar" 1 miljoen euro/seizoen. Terecht dat hij een loonsverhoging verdient/krijgt na het behalen van de landstitel vorig jaar.

12 september 2023 om 16:33

Niet echt mee eens. Frenkie verdient op papier ook 'maar' een 12 miljoen netto per jaar. Ongeveer hetzelfde als Kroos en iets minder dan Modric vorig seizoen (die heeft afgelopen zomer ingeleverd bij zijn verlenging maar geen idee hoeveel). Dat was wellicht net iets teveel toen hij net begon maar gezien zijn recente prestaties vind ik dat gewoon marktconform als je ziet dat een Bellingham en Valverde ook 9-10 miljoen verdienen of een KDB 18 miljoen. Dat ie nu 18 miljoen verdient is omdat ie de eerste 3 seizoenen maar 6 miljoen ontving van de afgesproken 12 miljoen en dat nu ingehaald wordt. Daarom vind ik het ook walgelijk dat zo'n Laporta zijn salaris vorige zomer compleet uit verband trok. Als zelfs de objectieve en verstandige fans als jij er blijkbaar instonken kan je je inbeelden wat voor effect zijn manipulatie op de blinde malloten had.

12 september 2023 om 16:33

Niet alleen Frenkie, er is de afgelopen twee jaar een hele parade spelers langsgekomen waar het salaris ofwel verlaagd-plus-verlengd is, ofwel voortijdig afgekocht om ze de deur uit te krijgen. Dat is op zich niet slecht - als Barcelona daardoor budget vrijspeelt om nieuwe aanwinsten op een topsalaris te kunnen lokken, dan werkt het prima.

Xavi kan best individueel op een schappelijk salaris zitten, al moet je altijd de publiek genoemde salarissen met een korreltje zout nemen - zowel club als speler/trainer hebben er belang bij om een laag bedrag te noemen.

Maar de totale salarisuitgaven zijn lastiger te downplayen, Barcelona was vorig seizoen de 3e club in Europa (na PSG en Real) qua salarisuitgaven, dus ook al weet je niet exact wie hoeveel krijgt, er worden overduidelijk veel spelers heel royaal betaald - het is dan niet verwonderlijk dat spelers graag door Barcelona begeerd worden - dit betekent voor de speler kassa.

12 september 2023 om 16:42

@real8madrid

Vind jij dat marktconform? Ik vind persoonlijk dat Frenkie ongeveer aan hetzelfde bedrag wat Gündogan verdient moet zitten, +- 10 miljoen euro. Pedri zit bijvoorbeeld nog "maar" aan 8 miljoen euro per seizoen en die is wel belangrijk voor het spel van Barça (net als Frenkie overigens). Ik wist wel dat die achterstallige betalingen erin zaten hoor, want die verdient op papier 25 miljoen euro bruto en nu is dat op dit moment 37,5 miljoen bruto. Ik zou een 20 miljoen bruto voor Frenkie wel marktconform vinden, wat denk jij?

Laporta's uitspraken moet je sowiso met een korreltje zout nemen, die weet ook wel wat de fans graag willen horen. Het is inderdaad niet correct, want zijn achterstallige betalingen heeft hij echt wel tegoed.

12 september 2023 om 16:54

De gemiddelde salarissen voor middenvelders zijn idd de afgelopen paar jaar gestegen, maar zijn huidige salaris gaat Frenkie niet zo makkelijk ergens anders krijgen behalve in Saoedi-Arabie, en dat maakt een contractverlenging + salarisverlaging dan ook erg interessant voor zowel Frenkie als Barcelona - voor Frenkie omdat hij na de verlaging nog steeds meer verdient dan elders, en tot 2028 (!) zekerheid heeft, en voor Barcelona omdat het jaarsalaris per direct omlaag kan en het probleem naar latere jaren geschoven kan worden.

12 september 2023 om 16:55

Tja daar kan je over twisten. Natuurlijk hebben we het wel over een speler die 80+ miljoen heeft gekost en de toekomst had. Zo'n Gundogan is een geweldige speler maar gaat hoogstwaarschijnlijk zakken in niveau de komende jaren, dus indien zijn contract 3 jaar geldt (ik heb geen idee hoelang ie getekend heeft hoor) verdient ie in zijn laatste seizoen dan weer wellicht teveel. Ik vind Frenkie momenteel de beste middenvelder van Barca en samen met Araujo en MATS de belangrijkste speler, dan vind ik 12 miljoen wel marktconform ja. Zoals ik zei ongeveer hetzelfde als Kroos en Modric en die zijn momenteel gewoon minder imo. Wellicht hogere pieken maar gezien de leeftijd kunnen die niet zoveel en zo consistent presteren als De Jong momenteel kan.

Als hij nu een verlenging zou tekenen zou ik een (grote) salarisverhoging van zijn 12 miljoen netto niet verstandig vinden. Maar 12 miljoen lijkt me net goed eigenlijk. Zijn salaris verlagen zou hem onder zijn marktwaarde plaatsen. Dan zijn er zo 4-5 clubs die volgens mij een stuk meer bieden zoals United, Liverpool, Bayern, City, PSG of Chelsea. Die zouden hem volgens mij ook allemaal 12-15 miljoen bieden. Dan is 12 miljoen redelijk marktconform imo. 18 miljoen uiteraard helemaal niet maar zoals gezegd is het ook niet eerlijk om over dat bedrag te oordelen.

10 miljoen was in 2018 wellicht een prima bedrag geweest, dat is ook wat potentiele toppers op het middenveld als Tchouameni en Bellingham kregen voor hun eerste contract en Camavinga nu volgens mij gaat krijgen bij een aankomende verlenging. Echter is De Jong nu wel snel naar zijn top aan het toegroeien en geen talent meer. Als PSG er destijds niet tussen zat was men inderdaad rond de 9-10 uitgekomen maar dan zat ie nu ook wel achter een salarisverhoging neem ik aan. Ter conclusie, wellicht was het destijds inderdaad te hoog maar op dit moment vind ik het eigenlijk precies goed als ik kijk naar andere middenvelders in de Europese top.

12 september 2023 om 16:57

Waarom zou je een salarisverlaging accepteren voor zekerheid op 'lange termijn' wanneer je nog 3 jaar op je contract hebt? 18 miljoen netto gaat ie nergens anders in Europa verdienen inderdaad maar zijn basissalaris van 12 miljoen krijgt ie zo bij een club in Engeland hoor, daar ben ik zeker van. Bij PSG en Bayern volgens mij ook. PSG geeft hem het dubbele gewoon om Barca te kunnen naaien.

12 september 2023 om 17:21

@real8madrid

Ik zie De Jong gewoon zijn salaris verlagen. Zelfs als er een club is die voor hem 20Mil wilt betalen, gaat frenkie nog steeds niet weg. Hij is een echte culer en houdt echt veel van barca. Die jonge gaat gewoon zijn carrière daar eindigen.

12 september 2023 om 19:35

@hangover96 het is op zich niet heel verwondelijk dat de salarisuitgaven van Barca afgelopen seizoen nog zo hoog waren toch? Barca had een kampioenswaardige selectie die aardig wat salaris kost uiteraard, en daarnaast nog eens heel veel spelers die echt buitenproportioneel veel verdienden voor hun rol in het elftal. (deels door uitgestelde betalingen weliswaar, maar ook deels door bizarre contracten uit het Bartomeu-tijdperk).

Dan denk ik aan Alba, Pique en Roberto bijvoorbeeld, die zeker wel wat toevoegden, maar hun salaris niet echt waard waren. Maar ook spelers als Lenglet, Umtiti, Dest, Trincao (en misschien zelfs nog Griezmann?) kregen nog een deel van hun salaris betaald door Barca. En dat was lang niet altijd een klein deel...
Het zegt genoeg dat Barca 19 (!) spelers heeft laten vertrekken deze zomer (deels op huurbasis, maar toch), en 5 echte aanwinsten heeft binnengehaald, en nog steeds een selectie van 21 spelers heeft.

En dan hebben we ook nog spelers als De Jong en Ter Stegen, die ontzettend belangrijk waren, maar wel gigantische salarissen kregen door de uitgestelde betalingen.

Daarnaast heeft Barca een aantal topspelers transfervrij binnengehaald de afgelopen twee jaar, die daardoor soms ook een extra hoog salaris hebben gekregen (hoewel het salaris van Christensen en Martinez volgens mij prima marktconform is).

Ik denk dat we even af moeten wachten hoe Barca het de komende jaren gaat doen wat betreft salarisuitgaven. De huidige stand van zaken is dat het hele salarishuis met ongeveer 150 miljoen (!) is verlaagt naar rond de 400 miljoen. Daarnaast lijkt er toch echt een soort salarisplafond ingesteld te zijn, hoewel de geruchten daarover niet heel duidelijk zijn.

Het punt van "de club betaalt inmiddels weer serieus hoge salarissen" valt mijns inziens wel mee, aangezien de nieuwe aanwinsten zeker een goed salaris krijgen, maar wel marktconform. Het is niet zo dat Barca 5 miljoen meer betaald dan andere clubs, en dat was in het verleden wel zo. Om het salarishuis van afgelopen seizoen als argument te gebruiken vind ik onterecht, gezien de bovengenoemde redenen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4950 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Girona3816
3.Barcelona3414
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lamine YamalAanvaller151
Ferran TorresAanvaller143
Oriol RomeuMiddenvelder130
R. LewandowskiAanvaller137
M. ter StegenKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

283 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 Barcelona 8 1 4 0
2022/2023 Barcelona 33 2 3 0
2021/2022 Barcelona 32 3 6 1
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren