Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schaken niet blij met wijziging: ‘Ik moest mij opofferen voor het team’

Laatste update:

Ruben Schaken beseft dat het voor Feyenoord het beste was om zondag tegen Ajax met twee in plaats van drie aanvallers te spelen, maar zelf werd de vleugelspits er niet erg blij van. De Oranje-international moet wennen aan zijn nieuwe rol, die hij mogelijk ook tegen Kuban Krasnodar bekleedt.

/

Trainer Ronald Koeman overweegt om zijn elftal donderdag ook in de voorronde van de Europa League met vier middenvelders aan de aftrap te laten verschijnen. Schaken was er juist aan gewend dat hij een van de twee buitenspelers was die centrumspits Graziano Pellè terzijde stond. “Waardoor ik alles op de automatische piloot deed”, vertelt de aanvaller in de aanloop naar de Europese ontmoeting in Rusland aan RTV Rijnmond.

Schaken vindt het spijtig dat hij afgelopen weekend tegen Ajax (2-1 nederlaag) niet heeft laten zien wat hij had gewild. “Ik was een beetje onzichtbaar en daar baalde ik ook van”, vervolgt de Feyenoorder, die de gewijzigde tactiek als aanleiding daarvoor ziet. “Ik moest mij opofferen voor het team. Ik heb veel achter mijn directe tegenstander aangelopen, die niet gevaarlijk werd, en dat kost kracht. Daardoor was ik aanvallend niet zo fris als anders.”

Vind je het verstandig als Feyenoord met twee aanvallers speelt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Schaken is ook geen goede voetballer met geweldig inzicht. Hij rendeert alleen onder bepaalde omstandigheden en dat is dus niet in een 442

22 augustus 2013 om 12:17

hij kan wel in een 442 systeem spelen. Maar dan als rechtse middenvelder. Maar niet als tweede spits. Met Armenteros kan dat wel een goed systeem zijn.

Mulder
van Beek
de Vrij
Mathijsen
BMI
Schaken
Vormer
Clasie
Vilhena/Manu
Armenteros
Pelle
22 augustus 2013 om 12:25

Zou inderdaad niet eens zo'n slechte opstelling zijn inderdaad, alleen als je vilhena linksmid zet, die trekt waarschijnlijk veel naar binnen. Dan moet je linksback wel over veel loopvermogen beschikken, omdat dan de hele linkerkant vrij voor hem is.

Ik vind Pelle alleen wel beter renderen in een 4-3-3 systeem, met een nummer 10 die dicht om hem heen speelt

22 augustus 2013 om 12:31

Nu heb je 2 centrumspitsen die alleen maar in een team hebben gevoetbald met een 3 spitsen systeem .

Succes Feyenoord !!

22 augustus 2013 om 13:04

Afcavosje. Je zou gelijk hebben als schaken niet zo luie voetballer was.
Schaken laat verdedigend altijd zijn man lopen dus zal hij niet renderen op de half positie.
Met alle respect voor schaken maar ga hem maar eens volgens.
Hoe vaak komt hij daadwerkelijk zijn man nog voor bij en hoeveel assist levert hij.
Misschien voor de Nederlandse comp voldoende maar internationaal zeker niet.
Als je 442 met schaken speel kan het wel maar dan op basis van de counter.
Bal op Pelle en die moet hem klaarleggen voor de snelle schaken.

22 augustus 2013 om 13:05

Opzich wel een leuke opstelling, alleen zou ik BMI in het centrum opstellen en Mathijsen naar de bank verwijzen. Lekker met Nelom op links.

22 augustus 2013 om 12:11

Hij respecteert die keuze ook, VZ maakt van een mug een olifant, zoals zo vaak het geval is.

22 augustus 2013 om 12:16

Hij zeurt niet. hij geeft aan dat hij veel meer verdedigende werk moest verrichten waardoor hij aanvallend dus zo onzichtbaar was tegen ajax. Hij geeft gewoon een verklaring voor zijn aanvallende slechte spel.
Maar je zag ook dat hij veel in en rondom de eigen 16 meter gebied te vinden was.

22 augustus 2013 om 13:02

joegoe

hij zeurt wel, hij speelde traag en slecht en geeft daar de speelwijze de schuld van...nogmaals, ik snap nie hoe van gaal er bij komt hem te selecteren, onbegrijpelijk..

22 augustus 2013 om 12:26

Laten ze maar eerst zorgen dat ze in de top 10 komen !!

de keren dat je gevaarlijk kon worden stond je buitenspel of je was veel te traag...snap niet dat schaken nog geselecteerd wordt door van gaal

22 augustus 2013 om 15:27

Schaken te traag? Dan zal de pass wel niet goed geweest zijn. Schaken heeft snelheid zat.

Ik denk dat een versterkt middenveld een goed idee is. Tevens denk ik dat Feyenoord zich moet ingraven en op de counter moet gaan spelen. Als Feyenoord iets kan, is het profiteren van de fouten van de tegenstander via de omschakeling. Drijf het dan maar tot het uiterste en ga camperen in je strafschopgebied. Het gaat deze wedstrijd niet om mooi voetbal, maar om overleven om de poulefase te halen.

22 augustus 2013 om 12:19

Zo'n counterploeg heeft Feyenoord toch helemaal niet? Een spits die in de 16 moet staan om te kunnen scoren, een aanvallende middenvelder die eigenlijk hetzelfde heeft, een middenveld dat het van het voetbal moet hebben i.p.v. de snelle omschakeling en maar één snelle buitenspeler in de vorm van Schaken op dit moment.

Ik weet eigenlijk niet wat het beste spel voor dit Feyenoord is. Vorig seizoen werkte het concept met Pelle, dat lijkt nu wel enigszins uitgewerkt, heb het gevoel dat Koeman nu ook niet helemaal meer weet wat hij met deze selectie aan moet. En vooral welke spelmethode hij moet hanteren. De selectie is voetballend niet sterk genoeg om te kunnen domineren (is wel gebleken), heeft te weinig snelle aanvallers om een counterploeg te kunnen zijn en het aloude aanspeelpunt concept lijkt niet meer te werken.

22 augustus 2013 om 12:31

''en maar één snelle buitenspeler in de vorm van Schaken op dit moment.''

2, Schaken en Manu.

''ik weet eigenlijk niet wat het beste spel voor dit Feyenoord is. Vorig seizoen werkte het concept met Pelle, dat lijkt nu wel enigszins uitgewerkt''

Het beste is gewoon 4-3-3 alleen we miste telkens onze linksbuiten speler en onze rechtsbuiten ( Schaken) was en is nog steeds uit vorm. Voor Pelle wordt het dan ontzettend lastig. Vandaar dat er tegen Ajax voor 4-4-2 was gekozen omdat je dan toch meer stabiliteit hebt.

''heb het gevoel dat Koeman nu ook niet helemaal meer weet wat hij met deze selectie aan moet''

Koeman weet precies wat ie met deze selectie aan moet. Tegen Ajax was dat een 4-4-2 formatie. Goede, sterke middenvelders waardoor Ajax moeite had met voetballen maar normaal gesproken een 4-3-3 met goede, snelle buitenspelers die een redelijke voorzet kunnen geven. Alleen Boetius is geblesseerd, Manu is geschorst ( Eredivisie) en Schaken is uit vorm. Feijenoord heeft dan met zo'n smalle selectie gewoon een probleem want spelers zoals Cisse, Goossens en Verhoek gaan het verschil niet maken.

Het is gewoon wachten tot spelers weer terug zijn en tot dat spelers weer in vorm komen en dan zullen ongetwijfeld de punten pakken.

22 augustus 2013 om 12:43

@rbn_

Was inderdaad vergeten dat Manu geschorst is i.p.v. geblesseerd, dus die zou ik dan in deze Europese wedstrijd als Koeman zijnde sowieso opstellen, zodat je weer op het werkende systeem van vorig seizoen kan terugvallen.

Verder was het volgens mij Koeman's idee om dit seizoen meer van voetbal uit te gaan dan van de lange bal en snel aansluitende vleugelspelers zoals vorig seizoen. Dit concept lijkt echter niet echt te werken, door (nog) een gebrek aan voetballende kwaliteiten op het middenveld. Daardoor lijkt hij na de eerste weken inderdaad weer terug te moeten schakelen naar het concept Pelle.

De 4-4-2 formatie ben ik tegen Ajax niet echt van overtuigd geraakt. Een goede eerste 15 min, die werd opgevolgd door een belabberd restant van de wedstrijd. Ajax speelde ook zeer slecht, maar kon heel gemakkelijk overeind blijven en had bij rust zelfs al 3/4-1 moeten voorstaan. In aanvallend opzicht heeft Feyenoord totaal geen vuist kunnen maken. Denk eerlijk gezegd dat je ook beter Armenteros om Pelle heen kan zetten, als je 4-4-2 gaat spelen. Schaken wist duidelijk niet wat hij moest.

Al met als kan het met terugkerende spelers in 4-3-3 formatie en hetzelfde systeem als vorig jaar, inderdaad misschien wel weer iets worden. Denk dat vooral terugkeer van Boëtius belangrijk gaat worden. En lekker die Immers op de bank posteren zou ik zeggen.

22 augustus 2013 om 13:00

Het is eigenlijk heel simpel. Check de opstelling, bijna iedereen van de supporters wil het straks zo zien maar dat is helaas nog niet mogelijk door blessures en schorsingen. Ik heb nu met 2 verdedigende middenvelders maar het kan ook met 2 aanvallend ingestelde spelers zoals Ajax en PSV momenteel spelen.

De formatie tegen Ajax was niks mis mee, alleen de kwaliteit van de spelers wel. Mensen vergeten soms dat wij spelers als Vormer, Verhoek, Goossens etc. moesten halen omdat wij een bredere bank nodig hadden en er geen geld was. Deze spelers spelen er momenteel nog steeds maar maken ons eerder slechter dan beter.

Hoe kan Feijenoord Ajax pijn doen met spelers zoals: V Beek (talentje maar is er eigenlijk nog niet klaar voor), Vormer (heeft niks extra's), Immers, Schaken ( in deze belabberde vorm) en Verhoek. Deze spelers speelde wel allemaal tegen Ajax. Feijenoord heeft momenteel een te smalle selectie en daardoor is het te hopen dat we weinig blessures en schorsingen meer krijgen. Moet je nagaan dat anders De Vrij, Boetius, Manu, Armenteros vanaf minuut 1 en Janmaat had gespeeld. Veel meer creativiteit en kwaliteit.

Mulder
Janmaat
De Vrij
Martins Indi
Nelom
Clasie
Vilhena
Manu
Armenteros
Boetius
Pelle
22 augustus 2013 om 13:44

We zijn het eens dat de invulling van het versterkte middenveld tegen Ajax niet best was en de uitvoering ook te wensen overliet, maar dat betekent niet dat dat niet succesvol kan zijn tegen Krasnodar.

Als je de goals van Feyenoord nagaat van het afgelopen seizoen, vallen twee dingen op. Of ze ontstaan uit een lange bal op Pelle, waarna de afvallende bal wordt opgepikt en snelle lopende mensen de diepte zoeken, of uit de omschakeling via genoemde snelle mannen voorin.

Je kan je met 4-3-3 of 4-2-3-1 ook ingraven, als je de vleugelspelers ver laat terugzakken. Dan speelt je eigenlijk 4-5-1, maar wat maakt het uit hoe je het beestje noemt. Koeman heeft met Schaken, Manu en Armenteros 3 snelle aanvallers om op de flanken te posteren(cissé ook, maar die zit niet in de selectie). Hij zou zelfs Pellè op de bank kunnen zetten ipv Armenteros voor meer snelheid, maar dat doet hij toch niet.

Ik denk dat dit het beste plan is voor Feyenoord, want die Russen zijn ten eerste voorbereid op een aanvallende ploeg en ten tweede speel je ze met aanvallend spel in de kaart, want zij spelen graag reactievoetbal. Als je hun het spel laat maken en zelf reactievoetbal gaat spelen, is de kans groot dat ze niet weten wat ze moeten.

Ik zou overigens zeker in zo'n duel Immers opstellen, want Kuban heeft een fysiek sterke ploeg en hij is één van de fysiek sterkere spelers bij Feyenoord. Daarnaast werkt hij zich het snot voor de ogen, dat kan je in zo'n duel prima gebruiken. Dat hij technisch minder is en geen handelingssnelheid heeft is dan jammer.

Wat mij betreft kan Schaken ook op de bank als we weer 4-4-2 gaan spelen. Armenteros en Manu acht ik geschikter voor die rol. Als Manu en Boëtius straks terug zijn moet Schaken imo sowieso vrezen voor de bank.

22 augustus 2013 om 13:39

Want?

Vooral meneer Elvis Manu.. Die heeft zo verschrikkelijk veel laten zien in zijn carrière.. Hij is meer wedstrijden geschorst dan dat hij doelpunten maakt.. Hij heeft Excelsior niet verder kunnen brengen dan naar de 15e plek in de jupiler league.. Als Schaken weinig laat zien, dan laat Manu al helemaal heel erg weinig zien..

22 augustus 2013 om 14:18

Ik zeg toch niet dat ik Manu een betere speler vind?

Manu is een ander type speler. Hij is doelgerichter en meer onvoorspelbaar dan Schaken. Schaken is een pure rechtsbuiten die daar eigenlijk ook gewoon hoort, dus past hij niet in een 4-4-2 systeem. Manu is in principe ook een buitenspeler, maar heeft andere kwaliteiten waardoor ik hem geschikter vind voor deze speelwijze. Hij en Armenteros hebben ook als extra voordeel dat de Russen ze waarschijnlijk niet of nauwelijks kennen, ze kunnen niet gescout zijn.

22 augustus 2013 om 15:20

Ik zeg toch ook niet dat jij dat zegt?

Ik vind het gewoon zeer apart dat er zoveel mensen blij doen met Elvis Manu.. Die jongen kon in de Jupiler League niet echt potten breken, dus ik snap gewoon niet waarom je hem erin zou willen zetten Schaken die inmiddels heeft laten zien dat hij alleraardigst kan ballen.. Ook al heeft hij andere kwaliteiten.. Bovendien als "doelgerichtheid" zoals jij zegt een kwaliteit is van Manu, dan is dat best vervelend, getuige de maarliefst 8 goals in de Jupiler League.. Armenteros is een speler van het niveau Heracles.. Nu vind ik Heracles een leuke club, maar het blijft een middenmotor.. Ook met Armenteros ga je de oorlog niet winnen..

Misschien is het voor Schaken eens goed om gewoon op de bank te zitten. Hij is namelijk hopeloos uit vorm en vond het daarom onbegrijpelijk dat ie werd geselecteerd voor Oranje. Ik hoop dat we vanavond in een 4-3-3 formatie spelen omdat dat volgens mij de Russen niet zo gewend zijn. De meeste spelen in een 4-4-2 of zelfs in een 4-5-1 maar als we 4-4-2 spelen dan hoop ik dat Manu om Pelle heen gaat zwerven en Armenteros daarachter.

Vormer speelde tegen Ajax behalve de penalty moment gewoon een goede partij. Hij is ook redelijk sterk en dat is denk ik nodig tegen de Russen. Met een goed blok (clasie + Vormer) op het middenveld is denk ik Immers niet nodig. Zou daarom Armenteros voor op #10 kiezen. Hij heeft veel meer creativiteit en kan dus Manu paar keer (vilhena kan dat ook) alleen op de keeper afsturen.

Mulder
V Beek
De Vrij
Mathijsen
Martins Indi
Clasie
Vormer
Vilhena
Armenteros
Pelle
Manu

Van Gaal moet je ook niet serieus nemen.
Als je Schaken wel oproept en Sneijder niet snap je het niet helemaal.

22 augustus 2013 om 12:23

Vooral omdat beide spelers op dezelfde positie spelen...

22 augustus 2013 om 12:26

@3debeen
Klopt, want Sneijder is een snelle buitenspeler die 15x perwedstrijd zijn directe tegenstander opzoekt.

22 augustus 2013 om 12:49

Dat doet Schaken anders tegenwoordig ook niet, of áls die het al doet, loopt het uit op helemaal niks

22 augustus 2013 om 13:09

Daar heb je opzich een punt, wat ik aan wilde geven is dat het beid 2 heel verschillende spelers zijn.

22 augustus 2013 om 14:21

Snap ik en is ook zo. Maar als je naar vorm en kwaliteit van beiden heren kijkt, kan je nog beter Sneijder op de rechtsbuiten posteren dan Schaken op dit moment volgens mij haha, dan komt er nog meer gevaar vanaf.

22 augustus 2013 om 16:50

Dat Sneijder een veel betere voetballer is dan Schaken ben ik direct met je eens, beide spelers hebben een vormdip gehad, Sneijder lijkt daar nu weer uit te komen en is dat absoluut een meerwaarde voor Oranje. Zodra Schaken weer wat in vorm komt zal hij op Rechtsbuiten beter zijn dan Sneijder maar op dit moment kun je Sneijder misschien zelfs beter rechtsbuiten zetten,

Pelle in 4-4-2 werk toch niet, die jongen heeft niet de kwaliteiten om een mannetje uit te spelen. Hij moet gevoed worden vanaf de zijkanten, waar je met schaken en boetius (mits fit) genoeg snelheid hebt.
Ik ben benieuwd wat Armenteros gaat brengen, zie hem wel als vervanger voor schaken in de basis.

Wel een klein beetje een misleidende kop. Nu lijkt het net alsof hij boos is dat hij zich moest opofferen, dat is niet zo.

22 augustus 2013 om 12:23

Ik dacht dat hij tegen Kuban Krasnodar op de bank moest beginnen...

Als je 4-4-2 gaat spelen moet je Schaken gewoon helemaal niet opstellen.

En opnieuw gebruikt voetbalzone een misleidende kop. Dit begint toch wel erg irritant te worden!

Gek wordt ik van die goser. Natuurlijk moet je je opofferen voor het team. Mijn wedstrijd, mijn actie, mijn voorzet, mijn doelpunt, mijn vorm... Altijd heeft ie het over zichzelf en nooit over het team. Hopelijk verdwijnt ie zo snel mogelijk naar de bank.

22 augustus 2013 om 12:31

En toch was er vorig seizoen geen Feyenoorder met meer assists dan Schaken. Niet slecht, voor iemand die blijkbaar zo zelfzuchtig is zoals jij schetst.

Ik zou Schaken er ook uithalen en met Armenteros op zijn plaats gaan spelen.

Mulder
Janmaat
De Vrij
BMI
Mathijssen
Vormer
Clasie
Vilhena
Armenteros
Immers
Pelle

Schaken is wel de speler die het meest uit vorm is. Heeft dit seizoen nog geen man gepasseerd. Ik mag lijen dat hij zich schikt naar het team, want hij is nog niet half zo belangrijk voor het team als vorig seizoen.

Ik snap zo wie zo niet wat Feyenoord en het nederlands elftal met zo'n slechte speler moet. Dit is toch armoe troef!! En dan nog praatjes ook!?? Meneer mag zijn handjes dichtknijpen met elke minuut dat hij een feyenoord shirt mag aantrekken.

Ja rubix iedereen moet soms uit zijn comfortzone gehaald worden om zich te ontwikkelen. Veel succes

Is er geen Russische club die Feyenoord wil bevrijden van deze VVV voetballer? Van 3 naar 2 spitsen en meneer moet zich opofferen voor het team. Zaakwaarnemer er al bij gehaald? Zodra Boetius terug is, mag deze jongen zich op de bank opofferen voor het team. van Gaal neemt hem ook zeker nooit niet mee naar Brazilië. Nu hij nog international lijkt snel wegdoen.

Het is te hopen dat van Gaal hem straks ook niet meer selecteert omdat hij amper speelt maar verder kijkt naar betere vleugelspitsen.

Sjonge jonge, één keertje tactisch iets anders ingezet en al direct dit soort uitspraken. Volgens mij is Schaken een voetballer van het kaliber dat blij mag zijn dat hij op het niveau van Feijenoord in de basis staat en niet een voetballer die kan verwachten dat het team zo wordt neergezet dat zijn kwaliteiten optimaal renderen.

Deze gozer doet altijd het zelfde dat er nog mensen intrappen is een wonder, totaal geen inzicht, voorzetten komen negen van de tien keer niet aan.
Een slim balletje zit er ook zelde in.
Zelfde met Immers komt gewoon kwaliteit te kort.

Ja Ruben, daarom ben je een beperkte speler die alleen met een 4-3-3 uit de voeten kan. Elk andere systeem kan je koppie niet verwerken. Gelukkig voor jou heeft feye geen beter alternatief op het moment. Gelukkig voor ons en Feye komen manu en boetius er weer aan.

Voetbal is een teamsport en je moet je altijd opofferen voor het teambelang. Ik vind het dus een beetje een vreemde opmerking. Hij zal wellicht bedoelen dat zijn aanvallende capaciteiten moesten lijden onder het verdedigende spel. Overigens is het tactisch een beetje raar om met 2 spitsen te spelen als Pèlle daar één van is. Dat is niet een spits voor een 2-spitsen-systeem. Schaken en een andere snelle speler is logischer.

Als ze zo graag 4-4-2 willen spelen, speel dan met vormer controlerend clasie er net voor en dan op rechtshalf gouden long immers, op linkshalf Vilhena en pelle en armenteros voorin. Immers kan met zijn loopvermogen in ieder geval een opkomende linksback en een linkervleugelaanvaller het al heel lastig maken.

Mulder
van Beek
De vrij
Mathijssen
BMI
Vormer
Immers
Clasie
Vilhena
Armenteros
Pelle
22 augustus 2013 om 15:40

Ik zou met zo'n opstelling dan toch kiezen voor Nelom in plaats van Indi. Dit omdat Vilhena waarschijnlijk veel meer in de as te vinden zal zijn en we dan iemand nodig hebben die de hele linkerflank kan bestrijken.

22 augustus 2013 om 15:47

Heb je helemaal gelijk in, maar helaas zal dat wel niet gebeuren.

Ik heb het helemaal gehad met Vormer. Hij vertraagt het spel te veel en zo goed is dat schot van hem ook niet. Immers is nog wel acceptabel voor de breedte, maar vind ik ook geen basisspeler. Hij voegt wel veel energie aan de ploeg toe, maar geeft te veel slechte passes en is niet sterk aan de bal. Als Clasie zo doorgaat zou hij ook wel eens op de bank mogen beginnen (al weet ik niet wie er dan zo moeten staan).

Ik zou Feyenoord wel eens zo willen zien (kongolo met de punt naar achter, maar dat was geen optie). Het is misschien een beetje een idioot systeem, maar het zijn denk ik wel de elf beste spelers die Feyenoord op het moment tot zijn beschikking heeft. Manu is een leuke joker voor vandaag, maar zou ik niet laten beginnen.

Mulder
De Vrij
Matthijsen
BMI
Schaken
Vilhena
Clasie
Nelom
Kongolo
Armenteros
Pelle

Ik denk dat een versterkt middenveld een goed idee is. Tevens denk ik dat Feyenoord zich moet ingraven en op de counter moet gaan spelen. Als Feyenoord iets kan, is het profiteren van de fouten van de tegenstander via de omschakeling. Drijf het dan maar tot het uiterste en ga camperen in je strafschopgebied. Het gaat deze wedstrijd niet om mooi voetbal, maar om overleven om de poulefase te halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren