Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

SC Heerenveen en AZ sluiten akkoord over Rienstra

Laatste update:

Ben Rienstra is de nieuwste aanwinst van sc Heerenveen. De 28-jarige middenvelder is overgekomen van AZ en heeft een contract voor drie seizoenen getekend in het Abe Lenstra Stadion. Heerenveen bevestigt de transfer woensdagmiddag via de officiële kanalen.

Rienstra werd geboren in Alkmaar en speelde in de jeugd bij onder meer Ajax en AZ. Via Heracles Almelo en PEC Zwolle keerde hij in de zomer van 2015 terug in het AFAS Stadion, maar afgelopen seizoen werd Rienstra gestald bij Willem II. Na 74 wedstrijden in Alkmaarse dienst gaat de voormalig jeugdinternational nu verder in Friesland.

Rienstra, die ook in beeld was bij FC Twente en Israëlisch kampioen Hapoel Be’er Sheva, is de vijfde zomeraanwinst voor het team van trainer Jan Olde Riekerink. SC Heerenveen versterkte zich eerder met Rodney Kongolo (Manchester City), Sherel Floranus (Sparta Rotterdam), Filip Bednarek (transfervrij) en Sam Lammers (PSV, huur).

Technisch manager Gerry Hamstra is blij met de komst van Rienstra. "Het is mooi dat we met Ben een ervaren en allround middenvelder kunnen toevoegen aan onze selectie. Ben beschikt bovendien over scorend vermogen en heeft de afgelopen jaren in Nederland een goede cv opgebouwd.

Op de website van Heerenveen spreekt de middenvelder van een 'gemoedelijke' sfeer bij zijn nieuwe club. Hij geeft aan dat meerdere clubs belangstelling voor hem hadden. "Dus dan ga je thuis overleggen. Uit het buitenland kwamen bovendien niet de clubs waar wij graag heen wilden. Dat was nog niet concreet. Op een gegeven moment ga je kiezen en dan is sc Heerenveen een mooie stap."

Gaat Ben Rienstra slagen bij sc Heerenveen, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Blij mee! Staat wel wss exit van Kobayashi en Thorsby tegenover.

15 augustus 2018 om 16:10

Mooi dat er een oudere ervaren speler bij komt. Dat is geen overbodige luxe in deze jonge groep.

15 augustus 2018 om 16:13

Zeer zeker mee eens. Kon het niveau van AZ niet aan maar is voor het niveau eronder een uitstekende speler gebleken.

15 augustus 2018 om 17:05

Ik denk dat hij het niveau van AZ wel aan kon. AZ heeft echter vrij veel middenvelders en een Til Koopmeiners etc hebben meer potentie + zijn jaren jonger. van Overeem idem, kon prima mee bij AZ. Goede speler voor Heerenveen!

15 augustus 2018 om 17:12

Hij is bij AZ anders goed door de mand gevallen. Zeker vanaf het moment dat hij aanvoerder werd bakte hij er niets meer van. Ben blij dat hij weg is.

15 augustus 2018 om 17:18

AZ huurde Vejinovic en kochten Midtsjo omdat ze vonden dat Rienstra te kort kwam. Die was namelijk gehaald als ervaren aanvulling op de komende Til en Koopmeiner.

Ik vind het toch apart dat AZ alsnog Vejinovic heeft gekocht, terwijl Reinders, Jakobs, Hoedemaker, Helmer er ook nog lopen. Dat zal wel alvast inspelen op de verkoop van Til, Midstjo en Koopmeiners. De volgende 40 miljoen die AZ uit de transfermarkt trekt.

15 augustus 2018 om 21:24

Jong AZ moet ook spelers hebben he, Hoedemakers ed zullen daar ervaring op kunnen doen... met alleen Reijnders en Hoedemakers op de bank kom je een vol seizoen niet goed door qua breedte

15 augustus 2018 om 21:53

Ik denk niet dat AZ voor die 3 spelers 40 miljoen krijgt. Zoveel zijn ze bij lange na niet waard.

15 augustus 2018 om 16:10

Ik hoop van harte dat enkel Yuki vertrekt. En Van Amersfoort. Thorsby heeft zijn waarde wel bewezen en ik hoop hem nog lang in een Heerenveenshirt te zien

15 augustus 2018 om 16:14

Klopt. Voor Yuki vind je ook gelijkwaardige spelers in Nederland maar dan voor de helft van het salaris. Thorsby ben ik ook gecharmeerd van maar heeft wel aangegeven aan een volgende stap te denken.

Mooi voor Heerenveen, als je verleden seizoen 10 doelpunten maakt voor willem2, dan moet dat zeker een versterking zijn voor Heerenveen, want dat heeft een middenveld zonder scorend vermogen

15 augustus 2018 om 17:13

Volgens mij is Thorsby, afgelopen wedstrijd goed voor 2 goals, toch echt een middenvelder ;-)

Maar dit middenveld blinkt niet echt uit in creativiteit. Hopelijk kan Rienstra daar ook een bijdrage in leveren.

Hier ben ik echt heel blij mee. Een leider. Ervaring tussen de jonge jongens. Scoren vermogen. Dit maakt ons middenveld compleet. Ben, je bent meer dan welkom!

Helaas niet naar Twente. Had m daar heel graag gezien.

15 augustus 2018 om 16:19

Als ik meerdere Twente supporters mocht geloven was het allemaal allemaal al in kannen en kruiken.

15 augustus 2018 om 16:39

Dat dachten ze bij Sparta over Schenk ook

15 augustus 2018 om 17:12

Dat dachten ze in Den Haag over Veerman ook..

15 augustus 2018 om 16:31

Tja, ik vind de keuze makkelijk gemaakt eerlijk gezegd. Wil je naar een eredivisie team, of naar een team dat misschien volgend jaar helemaal niet met bestaat?

15 augustus 2018 om 17:29

Riemstra zou misschien naar Twente komen zodat hij in het oosten kon wonen wegens familieomstandigheden.
Dat hij sportief en financieel hierop vooruit gaat moge duidelijk zijn.

Was bij Pec een goede stille kracht. Niet veel flair, maar gericht naar voren en heel veel inzet. Dit is een ideale voetballer om erbij te hebben. Als die niet al te duur was dan hebben ze echt wel een goede aankoop gedaan. In de tijd bij Pec speelde hij samen met Dost, die naar Groningen is gegaan en geen potten heeft kunnen breken. In die periode had ik Rienstra liever naar Groningen willen zien komen dan Dost. Hij gaat wel basis spelen bij heerenveen.

15 augustus 2018 om 19:05

De beste man heet Drost.

In de tijd van Zwolle was Jesper Drost het grote talent. Helaas is het er bij Groningen vrijwel nooit uitgekomen. Niet de juiste mentaliteit en karakter voor topvoetbal.

16 augustus 2018 om 11:00

Het grote talent? Ook bij ons was hij heel vaak onzichtbaar op het middenveld. In dat geweldige seizoen 2014/2015 waar we 6de werden was het toch echt Rienstra die de kar trok op het middenveld, een geweldige verbindingsspeler en behoorde samen met Necid en vd Werf tot de beste spelers dat jaar. Jesper en Mustafa waren ook heel goed maar toch een stapje minder dan Rienstra.

Zeker blij mee. Hadden echt scorend vermogen nodig op het middenveld. Wel had ik ook graag die kroatische jongen er bij gehad op het middenveld, maar ben zijn naam even kwijt. Ben benieuwd wat er nog gaat gebeuren.

15 augustus 2018 om 16:16

Zijn enige scorende seizoen was echter vorig jaar. Hopelijk trekt die dat door want daarvoor maar een schamele 9 goals in totaal.

Goede aanwinst voor Heerenveen. Had hem heel graag bij ons gezien want we missen echt zo’n type speler. Maar de FC besteedt liever 1,2 miljoen aan een bankzitter.

Helaas veel geblesseerd geweest bij AZ. Als hij vrij van kwetsuur is dan is het een versterking voor elk team.

15 augustus 2018 om 17:14

Nou, niet voor elk team. Voor de top drie en Vitesse, Utrecht en AZ is dit zeker geen versterking. Matige speler die alleen maar balletjes achteruit speelt.

15 augustus 2018 om 17:23

Voor de huidige top 3, Feyenoord, Utrecht en Vitesse zal je bedoelen.
Wat moeten die kazen doen dat men in ziet dat die nu onderhand wel de subtop ontlopen zijn na 2x3e en 1x4e de afgelopen seizoenen te zijn geã«indigd en na psv en ajax tevens ook nog de hoogste transfers behalen.met alle respect die zijn nu onderhand wel wat verder dan de Rotterdammmers en wederom hebben ze een elftal waarvan de doelstelling top 3 is.

15 augustus 2018 om 18:10

Bedankt voor het compliment pinkelman. Maar laten we nou met beide benen op de grond blijven. We hebben de afgelopen jaren goed gedaan, maar qua achterban en stadioncapiciteit zijn we nog lang niet zover.Denk dat dit ook niet snel zal gebeuren helaas. Je zag na het kampioenschap dat er een wachtrij was voor een seizoenskaart, echter na het debacle van DSB en de klassering van 11e, vielen 'successupporters' af. Als het goed gaat is het gevuld, gaat het wat minder dan is dit effect ook gelijk zichtbaar..

15 augustus 2018 om 19:07

Ik ben ook een 'kaaskop' maar persoonlijk vind ik niet dat je kan zeggen dat AZ Feyenoord voorbij is gestreefd. Zolang AZ faalt in topwedstrijden kunnen we spreken van een top2 of top3, in ieder geval zonder AZ.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren