Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Sarina Wiegman moet Nederland achter zich houden om prachtige klus te krijgen

Laatste update:

Sarina Wiegman wacht in de zomer van 2024 mogelijk een prachtige uitdaging. De bondscoach van het het Engelse vrouwenelftal is door voetbalbond FA naar voren geschoven om het vrouwenelftal van Groot-Brittannië te leiden op de Olympische Spelen in Parijs, indien Engeland zich plaatst voor dat toernooi. Dat land is naar voren geschoven om kwalificatie voor Team GB te bewerkstelligen. Om zich daarvoor te kwalificeren dient Engeland naar alle waarschijnlijkheid de finale van de Nations League te bereiken.

Naast gastland Frankrijk is er plek voor nog twee Europese landen om zich voor de Olympische Spelen te plaatsen. Daarvoor dient Engeland de Nations League-groep met Schotland, België en uitgerekend Nederland te winnen en vervolgens de finale te bereiken. Indien gastland Frankrijk de finale van de Nations League haalt, plaatst ook de nummer drie van de Nations League zich voor Parijs 2024. Indien Engeland zich plaatst voor de Olympische Spelen, kunnen speelsters uit Schotland, Noord-Ierland en Wales een plekje in het team van Groot-Brittannië bemachtigen.

Wiegman staat er bijzonder goed op bij de FA. Nadat zij Engeland in de zomer van 2022 naar de Europese titel leidde, lonkte eerder dit jaar ook de wereldtitel. De Haagse loodste haar ploeg naar de finale, waarin Spanje met 1-0 te sterk bleek. “Mijn volledige focus ligt op de Nations League-campagne, maar ik zou het natuurlijk geweldig vinden als de kans zich voordoet om komende zomer Team GB te leiden”, laat Wiegman weten. “Het zou een eer zijn. Er is nog een lange weg te gaan en ik concentreer me liever alleen op wat we nu zeker weten. We moeten op ons best zijn in de Nations League, waar we het tegen drie zeer sterke teams in onze groep zullen opnemen.”

“We hebben volledig respect voor al onze tegenstanders, aangezien zij er alles aan zullen doen om ook te winnen. De Olympische Spelen is zo’n bijzonder sportevenement en voor het vrouwenvoetbal een van de grootste podia om te spelen. Dat is het doel, maar we weten dat dit niet kan gebeuren als we ons werk in de Nations League niet doen. Totdat dat voltooid is, zou het niet juist zijn om nog meer over Team GB te praten, inclusief speculaties over spelers en eventuele vroege voorbereidingen.” Vrijdag en dinsdag speelt Engeland haar eerste twee wedstrijden in de groepsfase in de Nations League. Na de thuiswedstrijd tegen Schotland wachten de Oranje Leeuwinnen begin volgende week in Stadion Galgenwaard te Utrecht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vrij bijzonder dat zowel Engeland als Schotland in dezelfde groep zitten maar straks op de OS samen gaan als Groot Brittannië. Dit moet je toch niet willen?

20 september 2023 om 20:29

Idd, nu je het zo te berde stelt, in normale volksmonden zou dat competitievervalsing zijn... Maar goed, Olympische Spelen en voetbal gaan erg slecht samen imo.

20 september 2023 om 20:37

Dit kan absoluut zorgen dat er een situatie ontstaat waarin het gunstig is dat 1 van de elftallen de andere ploeg laat winnen.
Perfecte voedingsbodem voor competitievervalsing.
Helemaal top!!!

21 september 2023 om 07:19

Valt wel mee hoor. De Olympische Spelen zijn geen officiële kalender wedstrijden en eerder een blok aan het been dan dat ze er echt blij van worden. Er kijkt vrijwel niemand naar en een gouden medaille is in het voetbal zoveel minder waard dan Europese toernooien of WK en Ek's. Voor speelsters alleen maar extra wedstrijden, terwijl ook hun seizoenen steeds langer worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren