Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Santos klaagt Barcelona aan en wil meer geld zien voor Neymar

Laatste update:

Santos wil meer geld van Barcelona zien voor de verkoop van Neymar, nu twee jaar geleden. De Braziliaanse club wil compensatie, omdat het meent buiten bepaalde sommen geld te zijn gehouden door de Catalanen. Santos zou juridische stappen willen ondernemen tegen zowel Neymar als diens vader, Barcelona en het bedrijf Neymar Sports & Marketing om genoegdoening te krijgen.

/

In de ogen van Santos is er onrechtmatig gehandeld richting de Braziliaanse club. Santos verkocht Neymar in de zomer van 2013 aan Barcelona: de clubs zwegen op dat moment over de hoogte van de transfersom voor de aanvaller. Toenmalig vicevoorzitter Josep María Bartomeu zei aanvankelijk dat er 57,1 miljoen euro was betaald, maar dat bleek later niet waar te zijn. Er zou nog eens 40 miljoen euro aan een bedrijf zijn betaald, dat heel dicht bij de familie van Neymar staat.

Andere bronnen claimen dat de werkelijke transfersom, inclusief tekengeld en een eerder betaald bedrag aan Santos, de 100 miljoen euro overstijgt. Hoe het ook zij: Santos voelt zich tekortgedaan en claimt nu dat Barcelona en Neymar de transferovereenkomst uit de zomer van 2013 geschonden hebben. “Wij eisen een vergoeding voor de geleden schade, met rente”, verklaart voorzitter Modesto Roma. “Op 13 mei 2013 hebben Santos en de vermelde personen een transferovereenkomst getekend.”

“Daarbij werden de economische en federatieve rechten van Neymar overgedragen voor 17,1 miljoen euro, plus nog eens 2 miljoen euro als de speler het tot in de finale van de FIFA Ballon d’Or zou schoppen. Maar na onderzoek in Spanje heeft Santos vernomen dat het bedrag dat werd overgemaakt uiteindelijk 83,37 miljoen euro bedroeg. Santos is van mening dat de betrokken partijen Santos een compensatie verschuldigd zijn.” De Brazilianen hebben van dat geld niets gezien en stappen naar de FIFA voor een eindoordeel: daarna kan men eventueel nog naar het Internationaal Sporttribunaal (CAS).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit begint echt een nare soap te worden voor Barca. Hele goede voetballer, maar heeft veel bullshit met zich meegebracht. Hoop niet dat een grote club als Barca hier de dupe van gaat worden.

29 mei 2015 om 23:20

in slechtse geval zal barca gewoon extra belastingen moeten betalen , de voorzitter verdwijnt toch deze zomer want het zijn verkiezingen en niemand wil nog mensen verkiezen die verwikkeld zitten in een rechtszaak !

dus all hail the new barca president joan Laporta

29 mei 2015 om 23:24

Wat kan neymar zelf hieraan doen, hij is alleen maar een speler en heeft niks te maken met anders geld buiten zijn salaris en overige...

30 mei 2015 om 00:05

Behalve dat hij het contract moet tekenen en zijn naam er dikgedrukt op staat? Eigenlijk niets. Lachwekkend hoe men zijn aandeel wilt wegwuiven.

30 mei 2015 om 00:19

Neymar gaat met Barcelona akkoord en verder dan dat gaat zijn aandeel niet. Of moet Neymar gaan bijhouden welke constructie de clubs bedenken en de penningmeester controleren achteraf? Nee he.

30 mei 2015 om 01:12

Nou zijn familie is behoorlijk betrokken bij deze deal. Zijn familie heeft een groot deel van de transfersom gekregen namelijk. Heb verder niet echt heel goed gevolgd wat er allemaal gespeeld heeft tijdens die transfer maar de aanklacht naar neymar en zijn vader is niet zomaar uit de lucht gegrepen natuurlijk.

30 mei 2015 om 02:09

Normaal gesproken heb je gelijk jk-ajax.. echter gaat dit om miljoenen bedragen welke naar een bedrijf gaan met 'toevallig' dezelfde naam als de zijne.. Uiteraard weet (bijna) niemand hoe het echt zit. Maar het is wel duidelijk dat er dingen zijn gebeurd die niet helemaal netjes. Daar heeft hij echt wel weet van..
Ik snap alleen niet hoe Santos nu nog geld zou kunnen eisen.. Ze hebben toch gekregen wat ze wilden hebben?

30 mei 2015 om 02:09

Normaal gesproken heb je hier wel gelijk. Echter als je eigen vader een grote rol heeft in de hele transfer dan kun je moeilijk zeggen dar Neymar alleen getekend heeft en verder niets. Neemt niet weg dat hij weinig schuld heeft en de clubs en bedrijven het moeten regelen natuurlijk

Wat gezeik elke keer weer als je het nieuws van de laatste tijd kan je niet anders concluderen dat het voetbal zo rot als de pest is.

29 mei 2015 om 23:40

Idd he, wat een zooitje is het financieel gezien geworden.

Over welk feit klaagt Santos nu eigenlijk?

Wat ik uit de tekst kan opmaken is dat zij 17,1 mil + 2 mil bonus zouden krijgen. Die hebben ze ontvangen.

Waar het dan om zou gaan is dat er dus 83,3 mil is betaald (grofweg 64 mil meer) en dat zij daar niks van hebben gezien...

1: Aan wie is die extra 64 mil betaald en waarom in vredesnaam (neymar senior/neymar zelf?)
2: Volgens het contract heeft Santos dus gewoon gekregen wat er afgesproken was. Op basis van wat klagen ze nu dan iedereen aan?

29 mei 2015 om 23:23

barca en neymar hebben ervoor gezorgd dat neymar en zijn vader de grootste deel van de koek kregen zodat ze niet gingen ingaan op andere aanbiedingen als die van real madrid want zij zouden dan al dat geld naar santos en de verschillende bedrijven die deeleigenaar waren van neymar transferrechten !

santos heeft genoeg slechte zaken gedaan door neymar zijn transferrechten te verdelen om langer over hem te kunnen beschikken en nu dat neymar en zijn vader de grootste winnaars zijn komen ze klagen

29 mei 2015 om 23:38

Dat ligt er maar aan. Als Santos 50 procent van de transferrechten in handen heeft en de speler word voor 80 miljoen verkocht zou Santos meer moeten krijgen dan 20 miljoen. En je kan het altijd proberen he.

30 mei 2015 om 00:42

Hoe gierig ben je dan, heb je al zoveel geld gehad. Ik vind 17 miljoen een smak geld hoor, als ik datzo handje contantje zou krijgen. Santos moest zich schamen!

30 mei 2015 om 02:18

Vind ik niet. Als het waar is is het toch de fout van barca, niet die van santos? Daarnaast, als het contractueel vastgelegd is, hebben ze er recht op. Waarom dan niet aanklagen? Je kan het in ieder geval proberen

30 mei 2015 om 02:40

Het is nogal een verschil of een onderneming als Santos met alle salarissen en andere uitgaven dit krijgt of jij als persoon die er met een normale leefstijl de rest van zijn leven mee kan doen.

30 mei 2015 om 07:09

@spzout; Jezus wat een opmerking. dus bij de nieuwe contract onderhandelingen van neymer moet ie maar genoegen nemen met 500.000 per jaar, want jij zou dat wel nu wel willen, zo handje contantje... het geld wat een gemiddeld toptalent krijgt op zijn 17e zou jij ook wel willen handje contantje, dus t zegt niet echt iets..

30 mei 2015 om 04:29

Ik geloof dus echt niet dat ze hem voor 17,5 miljoen zouden verkopen. Elke andere topclub had dit direct overboden.

ze accepteren niet dat zij slechte zaken hebben gedaan door neymar rechten te verdelen tussen verschillende partijen en dat barcelona ervoor gezorgd heeft dat neymar en zijn vader zelf de grootste deel van de koek hebben ontvangen !

ge moet achteraf ni komen klagen ze hebben u schaakmat gezet , de hele rechtzaak gaat niet om de verdeling van de transfergeld maar wel om de hoeveelheid belasting die betaald is geweest !

barca moet in slechtse geval extra belastingen betalen maar zij hebben neymar en hun vader de grote winnaars gemaakt van neymar zijn transfer in plaats van de club en de verschillende bedrijven !

29 mei 2015 om 23:26

Nou als ik neymar was denk ik dat ik juist hetzelfde had gedaan jullie ook?

30 mei 2015 om 10:20

santos heeft hier een zeer legitieme claim mits de spaanse overheid in een rechtszaak bewezen kan krijgen dat barcelona de boel heeft belazerd om zo minder belasting te betalen, waar ze al mee bezig zijn. wat santos nu dus doet is dat opvolgen met een eigen rechts zaak want de het werkelijke transfer bedrag van neymar is dan bijna verdubbeld en santos heeft hun percentage gehad van de 57 miljoen transfer soms waar de eigenlijke transfer som rond de 100 miljoen schijn te liggen dat scheelt toch aardig veel geld, en op die manier is santos bedrogen en via deze weg kunnen ze redelijk simpel best veel geld krijgen denk ik.

30 mei 2015 om 10:58

voor de zoveelste keer

santos is akkoord gegaan voor een transferbedrag van 57 miljoen euro die zij moesten verdelen tussen degene die over de transferrechten beschikten

barca heeft neymar en zijn vader een zeer groot som als tekengeld betaald via hun vershillende bedrijven

dat is de reden waarom neymar naar barca kwam vanwege die constructie op die manier is hij overgehaald geweest om te komen ondanks dat madrid bereid was 125 miljoen euro te betalen wou hij naar barca omdat hij dan de grootste deel van de koek ging krijgen

wat nu in rechtzaak wordt onderzocht is of aan alle fiscale verplichtingen is voldaan

Santos heeft hier helemaal niks te zoeken omdat zij een geldig contract hebben ondertekend waarin zij over transferbedrag zijn overeenkgekomen ! wat barca daarnaast aan neymar geeft is helemaal hun zaken niet ! en zij weten dit omdat hun onderhandelingsruimte beperkt was omdat ze over een kleine deel van de transferrechten beschikten

santos kon meer geld ontvangen indien neymar naar een andere club was geweest maar omdat hij wist dat hij een zeer groot som als tekengeld ging krijgen koost hij voor barca !

31 mei 2015 om 01:54

wat jij zegt klopt gedeeltelijk santos is akkoord gegaan met dat bedrag. maar al het geld wat de vader van neymar en neymar hebben gekregen via hun bedrijven voor teken geld valt juridisch gezien ook nog onder onder het transfer bedrag en daarom heeft santos recht op meer geld. tekengeld valt alleen buiten transfer kosten als de speler in kwestie helemaal geen contract meer heeft.

Dat bedrijf had het merendeel van de rechten van Neymar in handen. Ik snap nou niet echt waarom Santos meer geld wilt zien. Het lijkt mij dat de rechten van Santos afgekocht zijn.

30 mei 2015 om 10:25

santos heeft hier gewoon gelijk, bij hun is bekend gemaakt de totale transfer som word 57 en daar krijgen jullie 17 miljoen van. maar nu ligt die transfersom gewoon rond de 100 miljoen dus eigenlijk heeft barcelona en de vader van neymar ( ik denk dus dat neymar zelf hier ook meer mee te maken heeft) santos belazerd. en daardoor heeft santos nog recht op hun deel van het resterende transfer bedrag plus een schade vergoeding. als dit nog even doorgaat het dit barcelona uit eindelijk zo'n makkelijke 150 miljoen gekost met alle boetes en schade vergoedingen. maar was het dit waard voor barcelona ik denk het ondertussen niet meer.

30 mei 2015 om 11:08

het gaat om transferbedrag en tekengeld , tekengeld is geen onderdeel van transferbedrag ! is dit zo moeilijk te begrijpen !

barca heeft buiten advocaatkosten die aftrekbaar zijn in de boekhouding geen enkel euro verloren of misgelopen vanwege deze transfer, er wordt onderzoek gedaan of dat alle fiscale verplichtingen zijn nagekomen

er wordt niet onderzocht naar de verdeling van het transferbedrag want die is bekend alsook hoeveel geld neymar heeft ontvangen als tekengeld !

wat rossell vermoedelijk heeft proberen te doen is het bedrag van het tekengeld geheim te houden om eventueel belastingen te ontduiken dat is hetgene wat onderzocht wordt en als dit klopt zal hij uit zijn eigen zakken mogen betalen want elke president van barca moet een voorschot van om de 30 miljoen euro als waarborg geven voor dergelijke gevallen van verwaarlozing van ambt !

er zijn verkiezingen deze zomer en volgens mij wint Laporta die en hij zal al deze gerechtelijke onzin op kort termijn regelen omdat hij zelf een topadvocaat is en zal barca eindelijk vrij zijn van al die amateurs van Rossel en bartomeu

Niemand hier kent er het fijne van. Alleen Santos, Barça en Neymar weten hoe de vork werkelijk in de steel zit. Mocht het tot een rechtszaak komen, dan komen we het wel te weten. Nu geef ik het voordeel van de twijfel aan de verdedigers, Barcelona.

Misselijkmakende transfer, iedereen weet inmiddels dat Neymar al meer dan 100 miljoen heeft gekost alleen al door alle 'collateral damage'

30 mei 2015 om 07:21

"iedereen weet" is een ruim begrip als eigenlijk niemand weet hoe het nou precies zit.
"iedereen gaat ervan uit" zou beter passen.

30 mei 2015 om 08:29

er is nog geen euro collateral damage geweest barca heeft geen enkel euro betaald of misgelopen door deze transfer

barca heeft een transferbedrag betaald die verdeelt is geweest tussen santos en de andere deeleigenaren

daarnaast heeft barca tekengeld betaald voor neyma via vader zijn bedrijf daarmee hebben ze eerder neymar rijk gemaakt dan santos of wie dan ook

dat is ook hoofdreden waarom neymar naar barca is gekomen ipv een andere club

deze rechtzaak onderzoekt of dat er wel of niet voldaan is geweest aan de nodige belastingheffing

na de presidentsverkiezinen wordt Laporta president en zal al die rechtzaken gedoe voorbij zijn want Laporta is advocaat en hij zal snel orde op zaken stellen

30 mei 2015 om 18:31

Ben je de 13,5 miljoen euro vergeten die Barca aan de Belastingdienst betaald om alleen mogelijke schade aan het imago van de club te herstellen?

30 mei 2015 om 18:52

dat geld dient als waarborg dat echter pas gebruikt zal worden wanneer er een vonnis komt , en indien barca moet betalen zullen ze het nadien opeisen van de vroegere president !

Zou deze soap ook invloed hebben op de vorm van Neymar?? Hij is namelijk niet in topvorm en misschien als dit voorbij is kan hij zonder zorgen voetballen, of heb ik het mis???

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren