Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Samenvatting: Ajax A1 verslaat Sevilla en gaat naar achtste finale Youth League

Laatste update:

De beste talenten uit de jeugdopleiding van Ajax hebben zich geschaard bij de beste zestien teams van Europa. Na overtuigende zeges op Schalke 04 en Spartak Moskou moest dinsdagmiddag Sevilla eraan geloven. Mede dankzij een goal van Donny van de Beek werd het 3-1.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Denk dat ze grote kans maken om Youth League te winnen. De A1 van Ajax is erg sterk.

Voordeel is ook dat Donny vd Beek, Cerny en Nouri ervaring hebben opgedaan in de JL en Ed.

Ik vond vooral Vd Beek gisteren erg sterk spelen.

10 februari 2016 om 16:11

A1 van Ajax is bijna altijd sterk. Ze moeten alleen net dat ene geluk hebben dat alle dominerende spelers fit zijn. Nu werd Dolberg gelukkig niet echt gemist.

De A1 eindigde in het 1e seizoenshelft bovenaan en staat nu ook weer bovenaan in de Nike Eredivisie. Mochten ze kampioen worden dan is dat de 5e titel in de laatste 6 jaar.

Gisteren vond ik juist Vince Gino Dekker de man van de wedstrijd. Spaanse journalisten hebben ook gezegd dat je met zo'n naam het haast wel moet gaan maken als prof.

11 februari 2016 om 13:58

Speelde inderdaad een heerlijke wedstrijd maar ook het samenspel van vd Beek en Cerny en het vernuft van Nouri was weer mooi om te zien.

Toch is het raar, als je ziet hoe frivool dit team speelt, in alle vrijheid. De column van Menno Pot in het Parool vandaag zegt ook genoeg. "de A1 van Ajax speelt in 1,5 uur de zon terug je hoofd in." Hoe kan het nou dat zij tegen gelijkwaardige tegenstanders zo vrij kunnen spelen, maar het eerste van Ajax zichzelf vastloopt in voorspelbare patronen? Sinds ik mezelf gisteren voor het eerst op deze gedachte betrapte ben ik gaan twijfelen aan de werkwijze van De Boer. Zou het dan toch aan hem liggen, of is de druk in het eerste gewoon te hoog?

Puur genieten de A1, heerlijk om de aanwas voor Ajax 1 zo te zien schitteren. Sevilla had er twee van 20 rondlopen, maar werden weggespeeld. Loopt over van talent deze ploeg.

10 februari 2016 om 16:14

En ze eindigden gelijk op punten met "favoriet" Manchester City dus ze werden heel hoog aangeslagen. Mooi om te zien dat Ajax niet echt veel moeite met ze had.

Vorig jaar werd Ajax A1 uitgeschakeld door As roma, nu maar hopen dat ze niet weer een Italiaanse club loten.

10 februari 2016 om 16:07

Ajax verloor heel onfortuinlijk. Ze domineerden en volgens mij miste Nouri ook nog eens een penalty in reguliere tijd waarna ze er na penalties eruit gingen. Doet een beetje denken aan de Nextgen finale tegen Inter waar Ajax ook een penalty miste binnen 90 minuten en daarna ook op penalties veroren.

Overigens is Roma de enige Italiaanse ploeg over en spelen ze op dit moment hun play-off wedstrijd tegen RB Salzburg.

10 februari 2016 om 16:18

Vorig jaar was botte pech, er was gewoon geen voetbal te spelen in die storm en slagregen. Je zou denken dat een Italiaanse club daar meer last van zou moeten hebben, maar Ajax moet het hebben van positiespel en die Italianen parkeren ook in de jeugd gewoon de bus en staan af te wachten wat je gaat proberen. Ajax miste nog een penalty ook en verloor uiteindelijk via strafschoppen.

Hoe dan ook, Ajax is een van de topfavorieten, maar in een bekertoernooi hoef je maar een dag een offday te hebben of tegen een rode kaart aan te lopen en het is over.

Ik raad iedereen die kan eens een wedstrijd in de Youth League te bezoeken, dan kan je met eigen ogen aanschouwen hoe goed Ajax voetbalt tegen hun leeftijdsgenoten van de absolute topclubs in Europa. Dan zie je dat het allemaal wel meevalt met onze opleiding in Nederland. Het probleem zit hem in dat we onze spelers niet lang genoeg vast kunnen houden zoals vroeger wel lukte.

PS als je in het zuiden woont, kan je ook naar PSV die dit jaar ook meedoet en ook bij de laatste 16 zit.

10 februari 2016 om 18:19

Prachtig dat de twee clubs uit Nederland zich zonder al te veel moeite hebben geplaatst voor de laatste 16. Vooral van PSV knap, omdat die nu toch echt tonen dat ze de jeugdelftallen serieus nemen en dat dat vruchten afwerpt.

10 februari 2016 om 20:06

Super van Ajax (in navolging van Psv), wat ik wel jammer vind is het volgende:
PSV U19 in de Youth League is amper belicht terwijl de wedstrijden van Ajax tegen Spartak en Schalke nieuwsberichten kregen. Ook lees je op voetbalzone niks van de successen van PSV U21 in de Premier League Cup; ook hierin overwintert PSV na het uitschakelen van Leicester en Norwich.

10 februari 2016 om 20:16

knap van Ajax inderdaad.. nu PSV nog ! Zou mooi zijn als beide elftallen doordringen tot de 8e finales.

@toss : wat betreft de berichtgeving, dat is niet nieuw hier.

kijk maar eens bij het menu 'video's' en tel voor de grap eens de video's (met uitzondering van video's over buitenlandse clubs/items) die over Ajax gaan..., en die van alle andere Nederlandse clubs...

10 februari 2016 om 21:54

Psv zit al in de volgende ronde omdat ze door de 1ste plaats in de poule automatisch geplaatst waren.

10 februari 2016 om 22:00

@toss
Psv U19 is wel degelijk aandacht aan geschonken maar het kan zijn dat je dat gemist heb omdat het rond de wedstrijd van het eerste werd gespeeld en het Champions League logo erbij stond waardoor je misschien dacht dat het om Psv 1 ging. Zie:
http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=263793
http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=260732

10 februari 2016 om 22:26

@toss: Je krijgt eerder nieuwsberichten als je de wedstrijd live uitzend en daarna een samenvatting online zet, dat is nu eenmaal logisch. Ajax besteedt daar geld aan en dan krijg je automatisch meer pers. Wat ook helpt is dat landelijke media berichten over Ajax A1, en er zitten nu eenmaal meer landelijke dagbladen in Amsterdam dan in Eindhoven. Het Parool is niet heel groot buiten Amsterdam, maar ze hebben deze wedstrijd verslagen in hun online editie en o.a het AD nam dit bericht over en dat creeert ook een kettingreactie. VZ is nu eenmaal een copieersite; iemand moet berichten eer het hier geplaatst wordt.

Maar zoals Frank al aangeeft krijgt PSV A1 ook voldoende aandacht.

10 februari 2016 om 23:31

@frank1989

klopt ja.. maar waarom daar geen samenvatting van?
http://www.psv.nl/psv/video-2/video/psv-o19-plaats...
zijn toch ook gewoon beelden van?

Onder elk artikel hier bij VZ staan onderhand een video van Ajax. is het geen wedstrijdverslag dan wel een interview met de trainer of een van de spelers. Andere clubs hebben toch ook TV kanalen... laat die dan ook zien !

bekijk mijn reactie hierboven en tel ze zelf maar eens...

11 februari 2016 om 00:56

Tja raar is dat niet, er wonen immers enorm veel mensen in de randstad...
Van de plaatselijke FC in Delfzijl zal ook wel nieuws zijn, maar dat interesseert niemand volgens mij.

12 februari 2016 om 10:06

Zucht wat is dit nu weer voor domme reactie. Vergelijk je PSV nu met fc Delfzijl? Ga fietsen man of ergens voor een kleuterklas staan....pffff

PSV is net als Ajax een topclub heeft misschien wat minder supporters maar genoeg om wat meer aandacht te krijgen.

Doncoxxx geeft tenminste wel een zinnige uitleg. Ajax besteed indd geld aan dit soort zaken en krijgt daardoo meer media aandacht (oa ook die filmpjes onder ieder topic) jammer dat geld dus leidend is en niet de prestaties van een club. Eigenlijk word dit hierdoor een Ajax propoganda site......vz zal het geld wel nodig hebben

Wat een heerlijk team is deze A1 toch. Ik hoop dat Frank goed opgelet heeft en dit aanvalsspel een keer bij het 1e door zet. Valt mij wel op dat de talenten hier veel vrijer en frivoler spelen dan bij het 1e elftal. Zal wel iets te maken hebben met de instructies en spelopvatting bij beide team

11 februari 2016 om 10:49

Dit spelsysteem, 4-3-3 met de punt naar voren en de bal binnen 3 seconden terugveroveren bij balverlies, wordt bij Ajax overal in de jeugd gespeeld. En vergis je niet, dit team krijgt net zoveel instrukties als het eerste. Het is immers vrij moeilijk om met 10 spelens vol druk naar voren te geven. Zodra er slechts één verzaakt, loopt het team in het mes en krijgt het een counter om de oren. Dat gebeurt ook weleens.

Hoe dan ook, dat ze vrijer spelen is een illusie. Dit team speelt alleen veel directer, daardoor is het spel frivoler en lijkt het frisser. Als Ajax 1 i.p.v. Gudelj een CVM zou hebben die bij de eerste balaanname opendraait en direct de dieptepass verstuurt, wordt het spel van Ajax 1 ook direct frivoler, want dan krijgen de spelers voorin meer tijd en ruimte.

Ik moet overigens eerlijk bekennen dat ik veel liever naar de A1 kijk als het eerste. Ook de ambiance is veel prettiger. Je hoort geen lelijke spreekkoren, geen gescheld, kortom geen agressiviteit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren