Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicoís van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 
 

Salcido: handleiding vereist?

"Weer een goede passeerbeweging van Salcido," hoor ik Frank Snoeks zeggen. Het was eigenlijk typerend voor het spel van Salsita Zaza op het WK in Zuid-Afrika: bal afpakken, opstomen, passeren, schieten. Het was het vaste patroon in de wedstrijden van Mexico in groep A. En ik vertel niets nieuws als ik zeg dat Carlos Salcido één van de smaakmakers van dit WK was. Alles deed hij goed en menig man zou het geloven als je had gezegd dat de linksback wekelijks bij het eerste elftal van Real Madrid de show steelt. Ik heb de afgelopen weken genoten van Salcido en ik zal vast niet de enige zijn.

Nu, voor de mensen die inderdaad geloofden dat Carlos Salcido onder contract staat bij Real Madrid: ik moet jullie teleurstellen, daar hij afgelopen seizoen eens in de twee weken op mocht draven in het eerste elftal van PSV Eindhoven. Sinds 2006 staat hij daar onder contract en anno 2010 heeft hij van de club te horen gekregen dat hij mag vertrekken uit Eindhoven. Nooit heeft hij Eindhoven en Nederland kunnen overtuigen van zijn kwaliteiten, ook mij niet. Daar ik regelmatig een wedstrijd van PSV in het Philips Stadion bijwoon, zie ik hem regelmatig negentig minuten aan de gang. Ik heb een paar wedstrijden specifiek op hem gelet en moest concluderen dat negentig minuten lang te zien is dat het voetbal volledig in hem zit. Zo af en toe eens een omhaal, om de bal uit eigen doelgebied weg te werken, of een mooie panna bij de cornervlag, een voorzet wegwerken met een hakje, Salcido doet het allemaal. Dat is allemaal leuk en aardig, maar ik heb hem in vier jaar tijd nooit één echt goede wedstrijd zien spelen.

Nu ben ik geen scout en zo wil ik me ook niet profileren, maar mijns inziens heeft zijn matige spel in Eindhoven maar één oorzaak: hij wordt volledig verkeerd gebruikt. De enige overeenkomst die ik heb kunnen ontdekken met zijn spel in het Mexicaanse elftal, is dat hij ook bij PSV als linksback speelde, en zelfs dat was nog niet eens altijd het geval, daar hij ook vaak met Maza het centrale blok vormde. Iedere wedstrijd weer van het Mexicaanse elftal speelt Salcido een draak van een wedstrijd, puur omdat hij de vrijheid heeft om mee naar voren te gaan, te schieten, en noem het allemaal maar op.

Bij PSV heeft hij die vrijheid niet. Hij wordt vooral gebruikt als gorilla in de verdediging die kleine, snelle, wendbare spitsen af moet stoppen. Men is in Eindhoven vast bang dat hij zijn verdedigende taak laat voor wat het is en enkel mee op komt stomen. Degenen die hem een beetje in de gaten houden tijdens zijn wedstrijden bij Los Tricolores weten dat dit nergens voor nodig is. Salcido staat altijd zijn mannetje in het Mexicaanse elftal en schakelt ontzettend goed om van balbezit naar balverlies. Een andere reden voor zijn matige spel in Eindhoven kan ik niet bedenken. Het feit dat hij vaak mot heeft gehad met de technische staf en zijn ongenoegen meermaals in de media heeft geuit, duidt erop dat hij zelf ook niet bijster tevreden is bij de club. Hij kreeg, naarmate de jaren vorderden steeds minder speeltijd, en als hij dan wel mocht opdraven, was dit vaak op een positie waar hij zich niet thuisvoelt.

Ik ben van mening dat je een speler altijd op zijn favoriete positie moet opstellen, of in ieder geval niet op een positie waar hij een hekel aan heeft. Bovendien moet iedere speler de vrijheid krijgen om te doen waar hij goed in is. Al deze punten die onder het kopje "vereist" genoemd worden in de handleiding van Carlos Salcido, zijn door PSV over het hoofd gezien. Omdat ik weet dat Salcido een bijzonder getalenteerde voetballer is, kan ik er weinig vrede mee hebben dat hij vertrekt. Maar ik gun deze man een voetbalcarrière waarin hij zichzelf prettig voelt. Daarom hoop ik des te meer dat hij deze zomer een mooie club vindt, die hem laat spelen zoals hij dat wil. In dat geval gaan we nog veel van deze voetballer horen, en ben ik in ieder geval fan.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 5 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door Stua)

Ik zat de hele tijd te bedenken of ik dit nu een goede of een slechte column vind, het is zo voor de hand liggend wat je hier schrijft dat het op een manier ook weer goed gezien is, maar ik vrees dat je het een en het ander over het hoofd ziet.

1) de speelstijl van Mexico, zij spelen veel aanvallender dan Psv.
2) hij speelt hier met allemaal Mexicanen, en het is iets ongelofelijks maar zet Mexicanen bij elkaar en je hebt bijna altijd feest en iedereen accepteert veel van elkaar... dit kan ook tot gevolg hebben dat ze iedereen z'n ding laten doen.
3) Mexico speelde misschien wel aanvallend maar speelde vaak met veel verdedigers, hierdoor was er gewoon altijd wel ruimte en misschien zelfs een verplichting om mee om te komen, Mexico beschikt de afgelopen jaren niet over de goeie cm,cvm en cam hierdoor moeten ze dit creatief gaan oplossen en ik denk dat Aguirre hierin de ruimte zag voor C.s.

7 juli 2010 om 21:36

Heb je inderdaad gelijk in, dat ik veel details niet in dit stuk heb verwerkt. Ik wilde meer de hoofdlijnen aangeven van het probleem. Want al deze punten zijn belangrijk, inderdaad, maar ik denk toch dat als hij wat meer vrijheid had gekregen bij Psv, dat hij wel geslaagd was.
En ik vind dat jouw eerste twee punten niet noodzakelijk zijn om te slagen bij Psv. Manolev komt ook veel op en die speelt ook bij het verddedigende Psv. En ook daar wordt het geaccepteerd als Manolev balverlies lijdt.

Maar ik moet toegeven dat jouw derde punt wel iets is wat ik over het hoofd heb gezien en toch niet het minst belangrijke punt is. Mexico speelt niet met meer verdedigers dan Psv, maar het middenveld van Mexico is wat verdedigender ingesteld, bijvoorbeeld met Torrado, waar bij PSV Bakkal, Afellay en Toivonen meestal worden gebruikt (soms Engelaar) die toch wat aanvallender zijn.
iig bedankt voor de opmerking, hier trek ik lering uit

10 juli 2010 om 17:39

Ik ben het niet eens met dit verhaal...

Salcido heeft wel degelijk kunnen overtuigen bij Psv. De eerste 2 jaren heeft hij heel goed gepresteerd...
Daarna is het inderdaad iets minder geweest en daar zijn in de media heel veel verhalen over naar buiten gekomen... Waar het aan ligt kan ik alleen maar gissen, maar het is bij mij overduidelijk dat hij bij PSV minder ging presteren toen hij vanaf links werd weggehaald en in het centrum werd gebruikt... Ja dat is zijn favoriete positite, maar hij heeft mij op due plek niet kunnen overtuigen. In elk geval bj PSV komt hij in het centrum niet tot zijn niveau die hij vanaf links wel haalt...

PSV is de afgelopen 5 jaar ook niet echt goed bezig. Sinds Hiddink weg is , eigenlijk... IK denk dat daar het werkelijke probleem ligt. Als een club niet goed geleid wordt, dan ga je dat op het veld merken.. Uiteindelijk dan...
De afgelopen 5 jaar zeg ik, maar misschien is het laatste jaar een ander verhaal onder Rutten, maar dat moet de toekomst nog uitwijzen...
Ze zijn in elk geval nog 2 keer kampioen geworden, ondanks dat het niet erg lekker ging bij Psv...

Maar Salcido is mijn ogen altijd een goede linksback geweest en ook bij Psv... Dat wilde ik even gezegd hebben... Dus ik ben dan ook niet verbaasd dat hij bij Mexico goed presteert... En als je als back goed kunt presteren, dan zou je meestal ook in het centrum wel goed kunnen meedraaien, maar als dan het hele team minder gaat presteren, dan zal je dat waarschijnlijk op je bord krijgen...

klein punt, een vertrek van salcido is volgens brands niet aan de orde.

7 juli 2010 om 21:37

Nu niet meer inderdaad, een paar maanden geleden werd gezegd dat hij kon vertrekken.

''ik ben van mening dat je een speler altijd op zijn favoriete positie moet opstellen, of in ieder geval niet op een positie waar hij een hekel aan heeft.''

Dat mag je vinden hoor, maar Salcido heeft meermaals aangegeven Niet op linksback te willen spelen en dat hij samen met Maza centraal achterin wilde spelen. Deze man kan zeer goed voetballen, mits hij speelt met zijn hart en zijn gevoel. Die gevoelens voor PSV Eindhoven heeft hij nooit gehad. Hij riep al na één seizoen weg te willen. Ik hoop dan ook dat Brands de prijs flink op weet te drijven en hem daarna met een schop onder zijn kont en zonder afscheid het Philips stadion uitzet.

Wij staan in de finale en jij schrijft een column over Salcido?
Kon dat niet even wachten?

7 juli 2010 om 18:36

Wat heeft dat ermee te maken? Hij stuurt gewoon een clubexpert in over zijn club, de bedoeling van deze rubriek. Als jij er niet op zit te wachten, lees je het niet.

Een draak van een wedstrijd is een slechte wedstrijd, geen goede.

7 juli 2010 om 14:29

Een draak van een wedstrijd is juist een hele goede wedstrijd.
Volgens mij moet jij je nog maar eens gaan verdiepen in uitspraken en gezegden van de Nederlandse taal

7 juli 2010 om 14:34

Doe jij dat maar eens, want een draak van een wedstrijd is wel degelijk een slechte wedstrijd

7 juli 2010 om 14:39

Je naam zegt het al 'isook'
Geeft meerdere betekenissen.

7 juli 2010 om 17:36

@ajaxwammes

een draak van een wedstrijd is een slechte wedstrijd, Google het maar.

Hier is de betekenis, bij punt 2:
draak
Uitspraak: drak de -woord (mannelijk) draken Zelfst. Naamw. 1 niet bestaand monster dat er eng uitziet 'draken bestaan alleen in verhalen.' 2 een draak van een ... (= )

Verder vind ik Salcido een smaakmaker op het WK noemen toch wel erg overdreven. Hij speelde aardig, maar echt een stempel kunnen drukken.... nee.

7 juli 2010 om 21:40

Aan iedereen: als een draak van een wedstrijd inderdaad negatief is: mijn welgemeende excuses. Ik heb altijd gedacht dat dat positief was. VZ heeft het echter meteen gepubliceerd, dus ja...

7 juli 2010 om 22:38

Op de een of andere manier klinkt het mij nog altijd positief in de oren, maar mijn excuses.

9 juli 2010 om 21:23

Dat kan wel zo zijn maar het is negatief,

Als Salcido een handleiding nodig heeft, zal die wel in het Spaans moeten zijn. De gozer speelt al de langste tijd van zijn carriere in Nederland en komt tot op heden niet verder dan Ha, van Hallo.

Als ie echt zo goed is als je denkt, waarom heeft niemand hem nog afgehaald voor de 2 of 3 miljoen die PSV vraagt?

Een draak van een wedstrijd is volgens mij juist negatief

verder goede collum, beetje kort maar je inzicht is goed. Titel is mooi gevonden ook

Een draak van een wedstrijd is inderdaad tot echt een slechte wedstrijd

7 juli 2010 om 21:41

weet het nu inderdaad, excuses

Salcido lijkt me een temparamentvolle voetballer die z'n mannetje uitschakeld,de bal veroverd en dan graag mee helpt opbouwen. Als Rutten een speler met zulke kwaliteiten op posities laat spelen waar hij niet tot z'n recht komt en dan vervolgens kritiek gaat uiten op z'n spel dan kan ik me wel voorstellen dat vroeg of laat Salcido uit z'n vel springt. Hij heeft op 't wk wel bewezen wat hij kan en hij weet dat er genoeg clubs zijn die op zoek zijn naar opkomende backs, dus de uitspraken van Salcido zijn deels gespeeld en deels echt. Het is heel duidelijk dat hij een conflict probeert te veroorzaken om een verdere samenwerking met Rutten onmogelijk te maken en dan kan PSV niets anders doen dan hem te laten gaan en dat zal denk ik ook gaan gebeuren, want een speler die niet wil luisteren naar zijn meester zal nooit zo goed presteren als hij deed tijdens het WK.

Het lijkt erop dat Salcido alleen kan functioneren in een 5 3 2 systeem, waarin hij op de linkerflank veel ruimte krijgt om op te stomen. Wanner hij dit bij PSV doet, resulteert dit meestal in doelloos van 50 meter uithalen. Leuk stukje, 4 sterren

Ik citeer: Iedere wedstrijd weer van het Mexicaanse elftal speelt Salcido een draak van een wedstrijd, puur omdat hij de vrijheid heeft om mee naar voren te gaan, te schieten, en noem het allemaal maar op.

Een draak van een wedstrijd betekent juist een slechte wedstrijd.

Uit het woordenboek:een draak van een ...
dit zeg je als je heel negatief over iets denkt
Zij is een draak van een vrouw.

Verder vind ik je stuk voorspelbaar en vind ik dit waardeloze zinnen: . Daar ik regelmatig een wedstrijd van PSV in het Philips Stadion bijwoon. maar mijns inziens heeft zijn matige spel in Eindhoven maar één oorzaak. daar hij ook vaak met Maza het centrale blok vormde.

Al met al: 2 sterren...

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3943
2.Feyenoord3229
3.AZ2923
4.FC Twente2711
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. ZimuanganaAanvaller
Y. VertessenAanvaller113
J. van DuivenAanvaller00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
J. DrommelKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern M√ľnchen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren