Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ryan Gravenberch scoort bij basisdebuut voor het eerst namens Bayern

Laatste update:

Bayern München heeft zonder problemen de tweede ronde van de DFB-Pokal bereikt. Op bezoek bij Viktoria Köln 1904, dat zijn competitiewedstrijd afwerkt op het derde niveau in Duitsland, was de ploeg van trainer Julian Nagelsmann met 0-5 te sterk. Ryan Gravenberch begon in de basis en tekende zijn eerste treffer in het shirt van Bayern aan, terwijl ook Noussair Mazraoui voor het eerst sinds zijn komst vanaf het eerste fluitsignaal meespeelde.

Naast Gravenberch en Mazraoui kon ook Matthijs de Ligt rekenen op een basisplek. Nagelsmann koos ervoor om diverse vaste krachten rust te geven, waaronder doelman Manuel Neuer, Benjamin Pavard en Alphonso Davies. In Keulen duurde het tot de 35ste speelminuut voordat de Beierse motor begon te draaien. Buiten het zestienmetergebied belandde de bal voor de voeten van Gravenberch, die de ruimte kreeg om uit te halen en doelman Ben Voll in de benedenhoek verschalkte: 0-1.

Op slag van het rustsignaal speelde Gravenberch opnieuw een belangrijke rol. Ditmaal fungeerde de voormalig Ajacied als aangever voor de zeventienjarige Mathys Tel, die eveneens zijn eerste doelpunt namens Bayern noteerde: 0-2. In het tweede bedrijf liep der Rekordmeister nog verder weg bij Viktoria Köln. Zeven minuten na het rustsignaal verzorgde Sadio Mané op aangeven van Serge Gnabry de 0-3, waarna Jamal Musiala in de 67ste minuut de 0-4 op het scorebord zette. De eindstand werd vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd bepaald door Leon Goretzka: 0-5.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het was 0-5 VZ. Goretzka schoot er nog een balletje in namelijk.

Heel leuk voor Gravenberch om basis te zijn en direct te scoren.
Hopelijk kan hij meer wedstrijden spelen en zo langzamerhand een plekje veroveren.

Dit is wat je wil zien als Ajacied! Heerlijk om Mazraoui, Gravenberch en De Ligt in de basis te zien in de absolute top! Hopelijk houden ze dit niveau vast en laten ze zien dat de stap van Ajax naar de absolute top gewoon mogelijk is !

31 augustus 2022 om 22:54



Eindelijk kunnen ze het in de absolute top laten zien

31 augustus 2022 om 22:57

Je weet dat dit een bekerduel was waarin vooral de (voorlopige) reserves de kans kregen? Want Ryan en vooral Nous zitten alles behalve dicht tegen een échte basisplek aan.

31 augustus 2022 om 23:02

Bekerduel is ook gewoon een officieel duel toch? Bovendien is dit een manier om te laten zien dat je in de basis hoort. Als ze alle 3 spelen zoals vandaag gaan ze week in week uit in de basis staan bij Bayern.

31 augustus 2022 om 23:05

Een ploeg die uitkomt op het 3e niveau van Duitsland is natuurlijk alles behalve een serieuze graadmeter. Natuurlijk is het een kans voor de bankzitters om zich te laten zien, maar dit gaat echt nog niet meetellen voor het echte werk. De Ligt zal zo ongeveer basisspeler zijn, maar van de week verschenen er nog berichten dat Mazraoui alles behalve indruk maakt daar op de training..

31 augustus 2022 om 23:19

We zien het wel aan het einde van het seizoen wie er in de basis staan.

31 augustus 2022 om 23:35

Gravenbergh in ieder geval niet. Niet dst hij niet goed is, maar hij heeft zoveel betere middenvelders voor hem, dat het voorlopig nog onmogelijk is om basisspeler te worden. Wellicht over 1 a 2 seizoenen, maar dan moeten er wel stappen gezet worden.

Mazraoui is de enige waarvan ik had verwacht dat hij wel basis zou worden. Echter zijn ze niet heel tevreden over hem. Dat verbaast me zeer.

De Ligt zal vaak basis staan. Niet altijd denk ik ook, want de concurrentie is niet mals. Ik zou hem als derde CV zien. Al speelde hij vorige week heel aardig moet ik zeggen

31 augustus 2022 om 23:39

Ik vond Gravenberch vooral goed spelen de eerste helft; paar mooie acties en speelde goed in de combinaties mee! Dat doet vooral deugd; hij toont daarmee ook meer zijn klasse. Wat dat betreft zijn Goretska en Szabitser maar kleurloze voetballers. Musiala, Kimmich zijn natuurlijk wereldtop… en ik zie Gravenberch op termijn daar tussen staan. Hij zal zeker nog veel gaan spelen, dit helpt gewoon

1 september 2022 om 00:43

Als Ajacied moet je toch weten dat de beker niet serieus genomen wordt. Volgens jullie is het een troostprijs. Ik hoop dat ze de basis halen, altijd leuk om spelers uit de Ed in de absolute top te zien.

1 september 2022 om 13:12

gravenberch valt wel altijd redelijk lang in en altijd sterk. had verwacht dat hij veel meer zou banken aan het begin

31 augustus 2022 om 23:24

Heb Memphis ook ooit eens bij Man U zien schitteren in een of ander weinigzeggend kwalificatiepotje destijds...we weten hoe dat afliep, hier hebben we het over een Duitse derdeklasser. Anderzijds heb ik bij De Ligt wel het idee dat hij de komende jaren tot het nieuwe gezicht van Bayern zal uitgroeien. Die Duitse mentaliteit 'ligt' hem geloof ik wel.

1 september 2022 om 11:47

Op Mazraoui is juist veel kritiek. Die schijnt moeite te hebben met het tempo en moet verdedigend nog stappen zetten. Ook Gravenberch is bankzitter, maar dat is in principe een jong talent. Dat was wel te verwachten.

Ik ben nog steeds niet helemaal overtuigd van Gravenberch, komt vaak laconiek over en lijkt bij tegenslagen aangeslagen te zijn waardoor zijn koppie blijft hangen. Ben bang dat Bayern te hoog gegrepen is achteraf.

1 september 2022 om 00:42

Ik vond Gravenbergh juist heel gretig spelen. Hij was echt op een goed niveau vandaag. Ja, het was tegen een Club uit de derde divisie, maar je moet het toch maar laten zien. Mazraoui ik degene die juist laconiek en traag overkomt op het moment. Die lijkt het echt niet te kunnen. Toch verrassend aangezien ik wel verwacht had dat hij Pavard makkelijk eruit zou spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren