Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Royston Drenthe maant kersverse bankzitter bij Feyenoord tot duidelijkheid

Laatste update:

Royston Drenthe vindt dat Javairô Dilrosun uitgesprokener moet zijn over zijn favoriete positie. In het programma Kick 't met van Ziggo Sport drukt de oud-prof de Feyenoorder op het hart dat hij waarschijnlijk hinder ervaart van zijn status als all-rounder. Dilrosun werd dit seizoen zowel als linksbuiten, rechtsbuiten en '10' gebruikt door Arne Slot. Bij het bekleden van laatstgenoemde positie ging het echter mis, zo oordeelt DIlrosun zelf.

Dilrosun verscheen tot 19 maart vrijwel telkens aan de aftrap bij Feyenoord. Toen Sebastian Szymanski in de lappenmand belandde, verdween hij echter stapje voor stapje naar de achtergrond. "Begin van het seizoen speelde ik alles. Toen raakte Szymanski geblesseerd en moest ik op donnie (straattaal voor '10', red.) spelen. Daar is het helemaal misgegaan. Ik heb goede wedstrijden op rechts gespeeld, dus ik verwachtte dat ik daar zou spelen. Ik wilde het team helpen en het is ook niet dat ik niet op 10 kán spelen. Maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik minder ging spelen op het eind van het seizoen", aldus Dilrosun.

Drenthe voorziet zijn tafelgenoot van advies. "Ik zie dat wel als een dingetje. Als jij een all-rounder bent, gaat een trainer je ook al snel als all-rounder gebruiken. Je wordt dan een beetje getergd in je kwaliteiten. Je kan natuurlijk niet elke week de sterren van de hemel spelen, maar als jij je lekker voelt op een bepaalde positie en de volgende week weer op een andere positie wordt gebruikt... je doet het wel omdat de trainer het van je verwacht, maar vaak haalt het toch wel wat dynamiek uit je spel."

"Dus mijn vraag aan jou is: wat is je favoriete positie?", besluit Drenthe. "Moeilijk man", erkent Dilrosun. "Ik denk of rechtsbuiten of links. Op rechts heb ik meer kans om te scoren. Maar ik weet het niet, man. Soms sta ik liever rechts, soms op 10, sommige wedstrijden sta ik liever links." Het meest werd Dilrosun dit seizoen op de linkerflank gebruikt. 15 van zijn 41 wedstrijden speelde de linkspoot vanaf daar, tegenover 14 op rechts, 11 op '10' en één als schaduwspits. In alles tezamen produceerde Dilrosun zes goals en acht assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je kunt zien dat Drenthe echt tot hem doordringt. Zijn favoriete positie is namelijk de rechterflank, of de linkerflank... Oh nee hij kan ook op 10! Erg duidelijk allemaal...


On: ik denk dat er wel rek zit in Dilrosun. Hij speelde in Duitsland ook goede wedstrijden, wat hem zijn interland opleverde. Misschien moet hij gewoon wennen en staat hij er volgend jaar!

18 mei 2023 om 09:10

In het filmpje geeft hij aan dat rechtsbuiten eigenlijk zijn favoriete positie is. Het is hierboven onduidelijk neergepend, maar rechts lijkt zijn voorkeur te hebben. Hij heeft daar ook de mooiste doelpunten gemaakt imo.

Vind het jammer dat hij zo weinig is gebruikt de laatste tijd. Het is een enorm goede speler maar speelde draken van wedstrijden op 10. Toch had ik hem liever op links gezien dan Idrissi, er gaat veel meer dreiging uit van hem.

18 mei 2023 om 09:19

Dan heb je toch ook een plaat voor je kop? Je speelt dus eigenlijk graag rechtsbuiten, dé plek waar het NL elftal behoefte aan heeft bij de kampioen van de competitie die het meeste wordt bekeken. Dilrosun was hartstikke goed rond de tijd dat hij in Oranje debuteerde, tikt hij dat niveau weer aan haalt hij makkelijk de basis van Feyenoord en daarmee een selectie voor Oranje.

18 mei 2023 om 09:51

Volgens mij rendeert hij het ook beste op rechtsbuiten. Alleen liet hij het per wedstrijd echt te weinig zien.

In het begin speelde hij links en dat was niet echt wauw. Rechtsbuiten kwam er meer gevaar maar wat ik al zei dat was te weinig. En nummer 10 heeft hij 1 goed wedstrijd gespeeld. Ik denk dat hij 1 van de weinig is die niet meegegroeid is met Feyenoord.

18 mei 2023 om 09:57

@tyuin het is niet alsof Dilrosun bepaald waar hij speelt. Slot vroeg hem voor 10, je doet dat, de eerste wedstrijd gaat dan héél goed waardoor de verwachtingen meteen zijn gezet. Daarna speel je anderhalve maand lang draken van wedstrijden en verlies je het vertrouwen van de trainer en ben je de gebeten hond onder supporters.

Nee, Dilrosun was hier niet bepaald voor succes voorbereid. In potentie een van onze beste flankspelers. Paixao en Dilrosun op rechtsbuiten vind ik een alleraardigste bezetting, maar dan moet hij wel meer minuten maken om weer een beetje vertrouwen op te doen en vorm te herpakken.

18 mei 2023 om 12:06

Toen ik hem drie jaar geleden scoutte was hij de vaste linksbuiten van Hertha bsc. Dat hij graag wil scoren toont zijn karakter. Ik zie hem liever dan Idrissi op 11. Jammer dat hij wat ondersneeuwde in zijn flexibiliteit.

18 mei 2023 om 10:31

Klopt dat is altijd de onzin van ‘op meerdere posities kunnen spelen’ je traint in een samenstelling om automatismen op te bouwen. Als je met posities gaat wisselen zie je wat er gebeurd je bent onwennig en het slaat eigenlijk nergens op.

Dilrosun weet het zelf niet. Goed advies van Drenthe maar aan dovemansoren gericht. Wil z’n positie niet kwijtraken lijkt het.

18 mei 2023 om 09:54

Speculatie. Hij heeft niks kwijt te raken, want hij staat geen basis. En klinkt alsof die het gewoon echt niet weet.

18 mei 2023 om 11:17

Ik denk niet dat het per se aan dovemansoren is gericht. Sommige jonge voetballers die multi inzetbaar zijn weten niet altijd even goed wat ze willen en waar ze het beste tot hun recht kunnen komen. Veel jonge spelers gaan vervolgens twijfelen aan zichzelf en cijferen zichzelf weg.
Bij dat laatste komt nog kijken dat ze van waarde voor hun team willen zijn.

Hij mag, of moet zelfs, wat brutaler worden en duidelijk maken waarmee hij worstelt en op welke positie hij zich verder wil ontwikkelen. Doet of durft hij dat niet, dan loopt het denk ik verkeerd af met hem.

Best wel zonde. Deze man heeft een versnelling in een versnelling, maar wordt daarna een blind paard. Als die iets meer overzicht had...

Heeft ook niet eens hele slechte statistieken. Ik hoop voor hem dat het er nog uit komt.

Inderdaad aan het begin van het seizoen leuke wedstrijden gespeeld en gescoord. Voor de "10" heeft hij het inizicht niet. Het is waarschijnlijk dat Slot gewoon met 11 spelers wil spelen, maar met Dilrosub op 10 speel je er feitelijk met 10. Drama op die positie,
Terwijl onze vleugels niet geweldig waren, kon Dilrosun ze toch niet uit de basis spelen. Iets meer bij jezelf zoeken zou je sieren.

18 mei 2023 om 09:23

Het is wel zo dat Idrissi en Jahanbaksh pas veel kansen kregen toen Dilrosun en later Szymanski geblesseerd waren. Toen Szymanski wegviel kwam Dilrosun net terug en hadden Idrissi en Jahanbaksh net wat meer ritme te pakken, terwijl ze niet eens écht geweldig waren. Dan ga je natuurlijk eerst zoeken naar die oplossing op "10", als Dilrosun dan zo'n twijfelaar is vind ik het logisch dat je die er dan maar probeert zodat er verder niets veranderd. Dilrosun heeft naar mijn idee genoeg kwaliteiten om volgend seizoen op de vleugels de basis te halen.

Het gekke is dat Slot in het begin dezelfde streken uithaalde als Schreuder bij Ajax deed. Eindeloos wisselen, geen vastigheid! Alleen heeft Feyenoord soms iets meer geluk gehad en was Slot een goede people-manager en Schreuder dat allerminst.

Tegen Go Ahead stond Dilrosun ineens op 10, Szymanski heeft een tijdje als buitenspeler gespeeld, Bjorkan stond die wedstrijd er ineens in.

Tegen Twente hetzelfde verhaal met Hancko op linksback.

In die wedstrijden won Feyenoord met het nodige geluk, door een wereldgoal van Szymanski tegen Gae... vanaf de 10 positie... en een vroege rode kaart van Twente/ Cerny.

M.b.t. Dilrosun, ik vind hem op rechts het beste, zie die goal tegen NEC in de beker. Dat is zijn kwaliteit. Verder denk ik dat iedere andere trainer dan Slot Dilrosun had laten staan, alleen omdat Idrissi en Alireza vriendjes waren uit het AZ-tijdperk hebben die langer krediet gekregen. Achteraf heeft Slot met Alireza nog best wel zijn gelijk gehaald, maar iedere andere trainer was in de winterstop klaar met hun geweest. Het was namelijk echt zwaar belabberd wat die voor de winterstop lieten zien.

18 mei 2023 om 09:20

Slot wisselt een beetje op de vleugels omdat niemand echt uit de verf komt, dat lijkt me niet zo heel gek. De rest van het elftal is het hele jaar redelijk stabiel geweest.

Spitspositie eerste helft Danilo, daarna Santi. De 6 en RB positie hebben wisselingen gekend maar alleen doordat er blessures optraden.

Vind die vergelijking met Schreuder, hoewel paralellen zijn, daar op mank gaan. Slot wisselde vooral door blessures en noodzaak, Schreuder wisselde omdat hij geen plan had.

18 mei 2023 om 09:53

Zanazanyan

Dat Schreuder geen plan had daar heb je helemaal gelijk in. Maar wat je daarvoor over Slot zegt klopt feitelijk niet.

5 wedstrijden achter elkaar; Heerenveen RKC, Emmen, Go Ahead, Sparta de linksback
1. Pedersen
2. Hartman
3. Hancko
4. Bjorkan, invaller Hartman, terwijl Lopez op de bank zit
5. Lopez

Rechtsbuiten:
Begonnen met Walemark
Daarna Dilrosun
Toen heeft Szymanski er zelfs nog gespeeld
Paixao heeft er nog gespeeld
Daarna Alireza.

Alle spelers die ik benoem zaten in die wedstrijden binnen de wedstrijd selectie.

Leuk dat je over de 6 positie begint, maar dat is de positie die er nou net niet toe doet.

Tot slot nog een mooie wat als vraag: Denk jij dat Wieffer door was gebroken als Twente ja had gezegd op Zerrouki? In mijn ogen mag Feyenoord Twente dankbaar zijn dat ze nee hebben gezegd.

18 mei 2023 om 10:07

De linksback positie is inderdaad zoeken geweest, maar sinds Volendam begin November staat hij gewoon basis en is er niet meer uit geweest. Hancko heeft er één wedstrijd gespeeld, zijn eerste. Is dat voor jou de druppel die de vergelijking met Schreuder de moeite waard vindt? If so, prima maat.

Mijn opmerking over de 6 positie was trouwens niet om een vergelijking met Ajax te trekken, maar meer om aan te tonen waar Feyenoord vooral wisselingen heeft gekend. Het was voor ons na het vertrek van Aursnes de positie waar het meeste over te doen was, vooral omdat Timber al erg vroeg in het seizoen geblesseerd raakte die deze positie invulde tot dan aan toe.
Daarom werd er ook zoveel gewisseld. Het middenveld stond gewoon met Kokcu - Szymanszki - Timber, maar toen moest er gewisseld worden. Wieffer was begin seizoen geblesseerd dus daarom moest Geertruida na zijn terugkomst er spelen.

Op de spits en vleugels na is er echter geen positie geweest die Slot niet invulde met een plan. Alle wisselingen -van de 6 tot de RB- zijn geweest door blessures. Bij Schreuder was het vaak 'laten we kijken of deze week speler X goed uit de verf komt op die positie'.

18 mei 2023 om 09:22

Vergeet niet dat Paixao wel leverde 9 van de 10 keer. Dus dat maakte het ook niet beter voor hem. Sparta thuis speelde hij wel een goede pot op 10 en was analist NL ineens positief. Volgend seizoen ronde, nieuwe kansen. Idrissi is dan terug naar Sevilla (al schijnen ze te polsen over een definitieve overname).

18 mei 2023 om 09:58

Paixao vergeet ik zeker niet, maar die doet er niet toe. Die is...

1. beter op links en Dilrosun in mijn ogen op rechts.
2. is sowieso beter dan Dilrosun.

18 mei 2023 om 13:05

Ging mij om de pikorde en inderdaad die is beter op dit moment al wordt hij ook op rechts gezet en niet alleen op links. Dus extra zuur voor Dilrosun.Paixao op links en Dilrosun op rechts zou goed kunnen werken (mits in vorm 😅)

het is lastig, dilrosun op zijn favoriete/beste positie (buitenspeler) is hij niet de beste.
dus is het mooi dat hij wat allrounder is en dus op andere posities inzetbaar is. hierdoor wordt je wel meer een rotatiespeler/invaller. als dilrosun hier tevreden mee is, dan is dat mooi want volgens mij is hij opzich een prima breedte speler voor feyenoord.

wil hij echt een basisspeler worden moet hij denk ik echt een stapje terug doen.. of zich opeens (alsnog) stormacthig ontwikkelen tijdens de voorbereiding komend seizoen waardoor hij een onbetwiste basisplek op de flank krijgt.

18 mei 2023 om 09:26

Vind je? Ik vind hem niet minder dan Idrissi en Jahanbaksh en Paixao is om het even. Daar zie ik nog wel voortgang in. Die andere 2 zijn perfect om te hebben, maar niet per se beter dan Dilrosun naar mijn idee.

Intelligentie in een notendop. Speel op donnie😂

Dilrosun is absoluut een goede voetballer voor RB of LB. Laat hem maar voor deze plekken gaan.

Aldus Royston. Die zelf zijn eigen carrière om zeep hielp door niet als linksback te willen spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren