Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dilrosun verlaat Feyenoord en wordt 9.000 kilometer verderop gepresenteerd

Laatste update:

Club América heeft de komst van Javairô Dilrosun bevestigd. De nummer twee van de Mexicaanse voetbalcompetitie neemt de 25-jarige vleugelspits voor enkele miljoenen euro's over van Feyenoord.

"Ik ben vorig jaar teruggekomen naar Nederland, met het doel succesvol te zijn met Feyenoord. Dat we in het eerste seizoen al een kampioenschap hebben behaald, geeft mij een trots gevoel dat altijd zal blijven overheersen. Iedereen die daaraan heeft bijgedragen en mij een gevoel van thuis heeft gegeven in Rotterdam, ben ik daar dankbaar voor. Ik wens jullie allemaal het beste."

Eerder waren FC Lorient en Celta de Vigo in de markt voor Dilrosun, die nu op weg is naar Mexico. Club América diende een voorstel ingediend dat volgens ingewijden het beste was. Volgens Krabbendam moet Dilrosun in de ochtend nog een persoonlijk akkoord bereiken met zijn nieuwe werkgever, maar dat lijkt gelukt.

Hoe hoog het bod van Club América is, is vooralsnog onbekend. Transfermarkt schat de marktwaarde van Dilrosun op 4 miljoen euro. Dat is precies het bedrag dat Feyenoord in de zomer van 2022 neertelde om Dilrosun over te nemen van het Duitse Hertha BSC.

Dilrosun wordt na Oussama Idrissi de tweede Feyenoorder uit het kampioenselftal van 2023 worden die in de Liga MX gaat spelen. De 27-jarige Marokkaans international speelt sinds halverwege september voor CF Pachuca, waar hij tot medio 2025 vastligt. Het is nog niet bekend voor hoelang Dilrosun zich aan Club América kan verbinden. Volgens 1908.nl trainde de rechtsbuiten woensdag nog mee met de selectie van trainer Arne Slot.

Sinds zijn komst naar Feyenoord speelde Dilrosun 55 officiële wedstrijden voor de Stadionclub, waarin hij goed was voor 7 doelpunten en 9 assists. Dit seizoen leek het erop dat Dilrosun op een dood spoor was beland, maar na de winterstop kan de enkelvoudig international van Oranje regelmatig rekenen op een basisplek.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dilrosun gaat gewoon blijven gok ik. Staat nu ook op het trainingsveld. Snap ook niet dat we hem willen verkopen aangezien we achter hem de komende weken helemaal niemand hebben.

31 januari 2024 om 11:57

Is van harte welkom bij Almere, want ik denk zelfs dat je bij hun in de voorhoede de tweede keeper van Katwijk kan neerzetten.

31 januari 2024 om 12:11

Ligt denk ik aan of ze Rodriguez op tijd kunnen binnen halen en moeten financieren met het geld van Dilrosun. Zelf ook geen voorstander om hem te verkopen. Ali en Minteh zijn minder.

31 januari 2024 om 19:31

Die moet voor 23.15 uur in het vliegtuig zitten dan is het daar 18,15 uur dan red je het wel

31 januari 2024 om 15:07

Dat we niemand achter hem hebben klopt. Maar voor hem hebben we nog flink wat opties: Minteh, Stengs en Paixão. En over een paar weekjes is Jahanbakhsh ook weer terug. Als Rodriguez dan ook nog komt verkast Dilrosun weer naar de tribune.

31 januari 2024 om 19:29

Zolang je nog geen buitenspeler heb moet je hem behouden

Poh, mooie club hoor. Geweldig stadion, enorm grote fanbase en naar mijn mening ook hele toffe shirts altijd.

31 januari 2024 om 15:07

Sowieso vaak vette shirts in Mexico toch?
Zag eerst een x een lijstje, echt dik

Ik had het wel geweten. Paar jaar lekker daar nummer 2 in de competitie dus kun je voetballend wat toevoegen. Prachtig land, en een fantastische uitdaging.

Ik zag 9000 staan en begon meteen te rekenen waar dat ongeveer kon zijn. Mijn gedachten was dan eerder Saudi Arabie dan Mexico, maar misschien kan ik heel slecht schatten

31 januari 2024 om 14:36

Haha, dat is idd niet een beste schatting. Die afstand is namelijk ongeveer 4000 tot 6000km

Bakt er vrij weinig van, dus als je wat voor Dilrosun kan krijgen, dan is dat mooi meegenomen.

Houdoe en bedankt zeggen we soms. Helaas voor Feyenoord niet van toegevoegde waarde kunnen zijn, hopelik kan hij elders zijn draai wel vinden.

Van Duitsland, naar Nederland, naar Mexico. Dat vind ik zelf geen stijgende lijn. Kan hij niet beter even wachten op een betere aanbieding?

1 februari 2024 om 10:02

Ik denk niet dat die betere aanbieding er zal gaan komen.

Wat moet CF America met een speler als Dilrosun. Genoeg talent in Zuid-Amerika, halen ze B-garnituur eredivisie spelers.
Zal wel met de connecties in mexico te maken hebben, door de samenwerkingen warm te houden.

Nooit gedacht dat we op Dilrosun nog winst zouden maken. De beste jongen heeft echt kwaliteiten (snelheid, dribbel), alleen gebruikt hij ze zeer zelden en ondanks wat mooie goals ben ik blij dat hij wordt door geselecteerd.

Flinke salaris kwijt, goed bedrag voor gekregen. Blij dat dit zo is afgelopen. Hopelijk investeren we het goed van de zomer.

Hartstikke mooi voor Iedereen. Feyenoord af van een miskoop met behoorlijk salaris, die jongen gaat lekker verdienen en in een wereldstad wonen en bij de grootste club van Mexico spelen. Niet verkeerd.

Volgens Fotmob/Onefootball gaat dit om een verhuur tot december... Dat zou toch bijzonder zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren