Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roy Hodgson (75) breekt eigen record en keert terug in Premier League

Laatste update:

Roy Hodgson keert voor even terug uit zijn pensioen. De 75-jarige Engelsman maakt het seizoen af als hoofdtrainer van Crystal Palace, zo bevestigt de club via de officiële kanalen. Daarmee breekt Palace een record: nooit eerder had een Premier League-club een oudere trainer aan het roer staan.

Patrick Vieira kreeg afgelopen vrijdag de zak nadat onder zijn leiding geen enkele wedstrijd werd gewonnen in 2023. Palace handelde snel en presenteert nu vier dagen later Hodgson als tussenpaus. Hodgson, die al sinds 1976 in het vak zit, moet voorkomen dat the Eagles afglijden richting degradatiezone. Palace staat weliswaar twaalfde, maar het gat met hekkensluiter Southampton bedraagt slechts vier punten. De afstand tot nummer elf Aston Villa daarentegen bedraagt elf punten.

Hodgson is geen onbekende bij Palace. De keuzeheer stond tussen 2017 en 2021 ook al aan het roer op Selhurst Park, waar hij destijds werd aangesteld als opvolger van de ontslagen Frank de Boer. Hodgson loodste een noodlijdend Palace naar handhaving en eindigde een seizoen later zelfs op 49 punten, waarmee hij het puntenrecord van de club op het hoogste niveau evenaarde.

Na een laatste avontuur bij Watford in 2022 (dat eindigde in degradatie) besloot Hodgson het vak gedag te zeggen. Zijn oude liefde wist hem toch weer te verleiden. De voormalig manager van onder meer Internazionale, Liverpool en het Engelse nationale team neemt tot het eind van dit seizoen de honneurs waar in Londen en krijgt daar onder meer Jaïro Riedewald onder zijn hoede. Palace wordt zo de club met de oudste manager aller tijden, een record dat al in handen van Hodgson was.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De Dick Advocaat van het Engelse voetbal dus! Zelf heb ik niet zoveel met Crystal Palace, ik zie liever clubs als Everton, Leicester en West Ham erin blijven dus van mij zouden ze wel mogen degraderen.

21 maart 2023 om 11:30

Wel een keuze met oog op de toekomst van Crystal Palace! Ach ja, het was kiezen tussen Hodgson, Allerdyce of Pulis zeker?

21 maart 2023 om 11:30

Eens met die clubs. Het is echt ongekend spannend dit seizoen, las van de week dat het verschil tussen de nummer 12 en laatst nog nooit zo klein is geweest na 26 speelrondes. Voor Everton zou het helemaal zuur zijn om te degraderen, die spelen volgend jaar (24/25) in een schitterend splinternieuw stadion,

21 maart 2023 om 11:34

Ik vind Crystal Palace juist een mooie club. Vorig seizoen onder Vieira ook leuk voetbal.

21 maart 2023 om 11:51

Palace blijft er vrij gemakkelijk in, dat waren ze onder Vieira ook wel gebleven. Ze hebben daar veel te oververhit gereageerd na een slechte reeks wat allemaal tegen ploegen was die hoger stonden/beter zijn. Helaas is Vieira er al uit gegooid, ik denk dat wie er ook komt het niet veel beter zal gaan doen volgend seizoen.

21 maart 2023 om 12:30

Vrij gemakkelijk weet ik nog niet, ik vind ze niet een heel veel beter team hebben dan de concurrentie. Zaha, Edouard, Eze en Olise voorin dat allemaal leuke en bewegelijke spelers zijn maar geen spelers die mega veel doelpunten maken.

21 maart 2023 om 19:15

Het is echt ongelofelijk dat Southampton en Bournemouth zo dicht bij de concurrentie staan. Verreweg kwalitatief de slechtste teams. Op papier zou Leeds of Nottingham de derde kandidaat moeten zijn, met hun rijke historie zou ik dat jammer vinden. Dan liever het Portugese Wolves of troosteloze Everton. Helaas komt er weinig leuks voor terug, waarschijnlijk Burnley en Sheffield. Ik hoop ook op Blackburn, leuk om die eens terug te zien.

21 maart 2023 om 13:06

Rivaal Charlton Athletic vind ik sowieso mooier. Jammer dat ze zo zijn afgegleden. The Valley is magisch!

Ik ben dan altijd heel erg benieuwd wat het verschil is tussen hedendaagse trainers en wat oudere trainers.

Naar mijn mening is het vandaag de dag extreem op tactiek en data. Oudere trainers gooien de beuk erin en spelen resultaatvoetbal. Wat jullie?

21 maart 2023 om 11:38

Als je over ouderwetse Engelse trainers hebt dan is het simpel kick and rush.
Bij anders trainers is het vooral managen van spelers moeilijker omdat ze nu heel veel geld verdienen en de sterren zijn.

21 maart 2023 om 11:39

Het verschilt vooral per persoon denk ik wát de tactiek is. Guardiola, Ten Hag, Nagelsmann, Slot. Zij zijn van het "totaalvoetbal". En dit noem ik nog niet de oudere garde. Simeone, Mourinho, Bordalas. Dit zijn behoudende trainers. Op de verdediging. Oud en jong Je hebt nu Will Still bij Stade de Reims, piepjonge gast, die veel op data doet. Die voorheen alles vanuit Football Manager deed zelfs. En hiermee zeer succesvol. Een Louis van Gaal of Roy Hodgson zijn inderdaad van wat zij zien en horen.

Kortom: Jongere trainers kijken inderdaad meer naar data. Daar zijn ze (of nja "we" natuurlijk ook meer mee opgegroeid. Echter denk ik niet dat het tactisch anders is. Je kan met data ook de beuk erin gooien en op resultaat spelen. Het is weer wat voor type trainer je bent om iets tot uiting te laten komen. Data speelt dus een grotere rol, maar maakt het spelbeeld niet per definitie anders mijn inziens.

Lachwekkend! Niets meer, niets minder.. 2 jaar geleden met een hoop poeha Vieira presenteren want “de stijl van Hodgson was ouderwets en achterhaald.” en dan nu is hij weer de opvolger van diezelfde Vieira? Wat een grap.. Volgend jaar grijpen ze terug op Pulis en Pardew?

21 maart 2023 om 12:38

Zul je straks zien dat ze degraderen onder Hodgson, terwijl ze met Vieira op een veilige plek stonden. Ze hadden Vieira nog een maand moeten geven en de wedstrijden tegen Leeds en Southampton moeten afwachten.

21 maart 2023 om 12:55

Ik vind het raar en onterecht dat hij ontslagen werd, zeker gezien het speelschema, maar als je dan weer met Hodgson voor komt rijden dan vraag ik me echt af of je niet goed bij je hoofd bent!

21 maart 2023 om 13:32

Zo zie je maar dat ze alleen maar denken aan de korte termijn bij Palace. Met Vieira hadden ze een coach voor de toekomst die met wat aankopen echt wat kan opbouwen.

21 maart 2023 om 13:54

Bij Palace wordt er ook relatief weinig geïnvesteerd in de selectie, die geven lang niet zoveel geld uit aan de ploegen om hen heen. Belachelijke beslissing om Viera te ontslaan en dan zo'n dinosaurus te halen voor de korte termijn.

Viera had gewoon een lastige reeks en ze kregen weinig doelpunten tegen. Zul je zien dat het met Hodgson nu helemaal in elkaar stort en ze gewoon gaan degraderen. Met dergelijk beleid verdien je dat ook wel.

lekker afbraak voetbal rest van het seizoen, succes aan de supporters.
het is jammer dat het bij vieira ook allemaal niet meer liep. met hodgson weet je ook gewoon wat je krijgt. het is maar te hopen dat zaha weer in vorm raakt,

Lachwekkende club. Vieira deed het gewoon hartstikke goed en nu krijg je deze oude kroket weer. Was een prima trainer tientallen jaren terug, maar nu kan het echt niet meer op het aller, allerhoogste niveau...

21 maart 2023 om 12:39

Vieira heeft ook net een ontzettend zwaar programma achter de rug. Het is niet dat hij tegen ploegen die onder Palace staan veel punten verspeelde. Ik vind het schandalig dat ze hem hebben ontslagen terwijl nu juist een makkelijker programma volgt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren