Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rood Gómez, gemiste penalty Mahrez en Haaland 90 minuten op de bank

Laatste update:

Manchester City is tegen het eerste puntenverlies in de poulefase van de Champions League aangelopen. Op bezoek bij FC Kopenhagen, met Kevin Diks in de gelederen, was een 0-0 gelijkspel dinsdagavond het maximaal haalbare. Erling Braut Haaland bleef negentig minuten op de bank zitten, terwijl Riyad Mahrez een strafschop verprutste. Nog in de eerste helft kreeg vleugelverdediger Sergio Gómez rood voor het neerhalen van een doorgebroken Kopenhagen-speler.

Manchester City had duidelijk het betere van het spel in de openingfase. Julián Álvarez, de vervanger van Haaland, schoot in minuut zeven maar net naast na een goede pass van Jack Grealish. Luttele minuten later leek Rodri alsnog de 0-1 aan te tekenen met een fraaie volley van buiten de zestien. Het doelpunt werd echter geannuleerd wegens een handsbal kort daarvoor van Mahrez. Met 24 minuten op de klok kregen de bezoekers op advies van de VAR een strafschop toegekend na een handsbal van voormalig Ajacied Nicolai Boilesen. De inzet van Mahrez werd op katachtige wijze uit het doel gehouden door Kamil Grabara. 75 procent balbezit voor the Citizens in het eerste halfuur, maar doelpunten leverde dat overwicht niet op.

Met 30 minuten spelen op de klok moest Manchester City verder met tien spelers. Linksback Gómez kreeg een rode kaart voorgehouden na het neerhalen van de doorgebroken Hákon Arnar Haraldsson. Guardiola bouwde gelijk extra defensieve zekerheid in door Rúben Dias in te brengen voor Mahrez. De Engelse grootmacht hield stand tot aan de rust in Kopenhagen. Er werden bij Manchester City halverwege geen wissels toegepast, waardoor Haaland op de bank bleef zitten. De thuisploeg begon furieus aan de tweede helft en na een uur spelen had men zestig procent aan balbezit. Manchester City gokte voornamelijk op de counter na de hervatting, maar echte grote kansen bleven uit voor de titelfavoriet in de Champions League.

Guardiola zag zijn ploeg worstelen in aanvallend opzicht en besloot Bernardo Silva en Phil Foden in te brengen in de 78ste minuut. Grealish en De Bruyne maakten plaats in het Parken Stadion in de Deense hoofdstad. Ondertussen bleef Kopenhagen jagen op de overwinning, al bleef echt gevaar voor het doel van Manchester City uit. Het tiental van Guardiola leek het punt te koesteren en speelde de wedstrijd rustig uit. Kort voor tijd maakte Nathan Aké als invaller nog zijn opwachting. Met tien punten uit de eerste vier groepsduels is overwintering in de Champions League slechts een kwestie van tijd geworden. In dezelfde groep komen later deze dinsdagavond Borussia Dortmund en Sevilla in actie.

Erling Braut Haaland bleef 90 minuten op de bank zitten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het zou natuurlijk fantastisch zijn mocht Kopenhagen Sevilla onder zich houden opdat ze met deze prachtselectie het Europese avontuur kunnen verlengen, ongelooflijk wat voor een selectie daar staat met geroutineerde Scandinavische toppers (claesson, Lerager, Boilesen) met verder vrijwel allemaal tieners uit de ‘eigen’ jeugd, en dan te bedenken dat er ieder jaar weer grote talenten worden weggeplukt.

11 oktober 2022 om 20:51

En dan te bedenken dat er 4 basisspelers niet bij waren: Zeca, Vavro, Falck en Cornelius

Jammer, maar City komt deze groep toch moeiteloos door.

11 oktober 2022 om 20:53

Ja maar als ze tweede worden kan je zomaar een Bayern, PSG of Real krijgen in de 1/8ste finale. Daar zit je ook niet op te wachten.

11 oktober 2022 om 21:09

Daar zitten Bayern, PSG of Real ook niet op te wachten, en ik vind City wel de favoriet van alle teams die je opnoemde.

11 oktober 2022 om 21:54

Dat dacht City vorig jaar ook dat ze de favoriet waren. En je weet hoe het toen eindigde

11 oktober 2022 om 22:04

Dat denkt City wel vaker ja. Vind ze op papier zeker niet sterker dan Bayern en PSG. En Real is Real. Die ploeg is de koning van de CL.

Haaland op de bank? Hij begint echt steeds meer op CR7 te lijken.

Vind het echt belachelijk dat goals zoals deze van Rodri en laatst die van Pedri tegen Inter afgekeurd worden.

11 oktober 2022 om 20:53

Waarom belachelijk? Die speler legt met zijn hand/arm de bal klaar voor zijn medespeler.

11 oktober 2022 om 20:55

Hij zag de bal niet eens. Als hij het nou bewust doet ben ik het er helemaal mee eens dat de goal afgekeurd wordt.

11 oktober 2022 om 20:57

Boilesen zag de bal ook niet, maar wel een terechte penalty.

City heeft echt de sterkste 11 ter wereld maar zodra er gerouleerd moet worden zijn ze echt best veel minder.

11 oktober 2022 om 20:52

Ze speelde 60 minuten met 10 man? Waar heb je het over, bij verre de sterkste selectie in de wereld.

11 oktober 2022 om 20:55

Valt wel mee hoor, verschil met de 1e wedstrijd was alleen halaand en die akinji. De bruyne zat de 1e vorige wedstrijd op de bank en stond nu basis.

Jammer dat Haaland geen minuten krijgt. Je zou zo'n jongen toch moeten ondersteunen om ook persoonlijek ambities waar te maken, zols het behalen van CL topscoorderstitel (en later allicht gouden bal).

11 oktober 2022 om 21:01

Dat is inderdaad ook jammer. Jonge gozer en over een maandje kan hij tov de rest toch zijn rust pakken aangezien hij als een van de weinige toppers toch geen wk speelt

City heeft de 2e helft 0 intentie getoond om te winnen. Foden en Bernardo kwamen veel en laat, De Bruyne werd eraf gehaald en Haaland kwam helemaal niet binnen de lijnen. Ederson liet ook doorschemeren geen haast te maken. Los daarvan zie je dat Alvarez echt verzuipt in de 16 en dat De Bruyne spelers moet hebben om de bal op kwijt te kunnen. Grealish en Alvarez als de 2 aanvallers was gewoon kut vandaag. Al met al, matige wedstrijd met mogelijk weinig gevolgen voor de eerste plek.

Van alle spelers die rust krijgen kreeg juist Haaland (de speler die geen WK speelt) rust.. Dit zijn de discutabele wissels die Guardiola afgelopen seizoenen vaker de CL heeft gekost. Nu is het nog de groepsfase, waarin ze ook wel zonder Haaland als groepswinnaars doorheen komen, maar in de K.O. fases moet hij dit niet weer flikken. Ik zou juist zeggen Haaland moet basis staan, omdat hij straks toch wel zijn rust kan pakken.

Er zal vast een goede reden zijn dat Haaland niet speelde. City gaat als een trein en natuurlijk zit er een keer zo'n wedstrijd bij waarin je dan niet wint. Geen man overboord, nu weer volle focus op de PL. Ik denk dat niemand eraan twijfelt dat City de beste papieren heeft voor zowel de CL als om kampioen van Engeland te worden, maar nu nog waarmaken.

12 oktober 2022 om 18:35

Wel zonde dat dit met een B-elftal was, ik had liever gezien dat de A-selectie punten had verspeeld, verliespartijen bij dit soort teams komt alleen maar ten goede van de zon geweldige selectie. Houdt ze scherp in mijn ogen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren