Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rondo benoemt ridicule actie van Hato tegen Feyenoord: ‘Bij een 6-0 stand...’

Laatste update:

Jorrel Hato speelde zondag misschien wel zijn slechtste wedstrijd ooit op het hoogste niveau. De verdediger van Ajax werd in de Klassieker tegen Feyenoord (6-0 verlies) aan alle kanten voorbijgelopen door Yankuba Minteh en krijgt negatieve kritieken in Rondo op Ziggo Sport.

"In het begin na zijn debuut speelde hij toch heel goed, of niet?", opent Willem van Hanegem over Hato. "Als je hem nu ziet..." Mulder vult aan: "Nee, dat is niks."

Marco van Basten zag Hato, die voornamelijk als linksback kwam te spelen tegen Feyenoord, grote moeite hebben met zijn directe tegenstander. "Hato kwam in de een-tegen-een met Minteh. Dan zie je dat Hato ook nog een hoop moet leren."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Hato fungeert dit seizoen als derde aanvoerder bij Ajax en droeg al verschillende keren de band. "Je kan zo'n jongen toch niet aanvoerder maken?", vraagt Rafael van der Vaart zich af.

"Nee, maar er is niks anders", reageert Van Basten. "Kun je nagaan wat voor armoede er is. Noem een andere dan die in aanmerking zou komen? Die anderen doen hun mond ook niet open, of het zijn buitenlanders."

Van Basten hoort Kenneth Taylor als suggestie. "Als je hem de band had gegeven, hadden ze allemaal gezegd: 'Hoe kan Taylor nou weer aanvoerder zijn?'" Van Basten krijgt bijval van Van Hanegem. "Ja, dat is zeker zo."

Hato had het dus uiterst moeilijk in De Kuip en wekte verbazing bij Mulder met een opmerkelijke actie. "Ik zag Hato bij een 6-0 stand ook nog even een no look-pass geven... Ze zijn echt gewoon van de leg, dat is wel duidelijk..."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Geen enkele progressie dit seizoen eigenlijk voor Hato. Waar het in het begin allemaal nog degelijk was is het nu al een half jaar matig en nu al zeker een maand slecht. Mist ook wel echt heel wat momenteel. Laat zich heel makkelijk uitkappen en een defensieve lijn aanhouden kan hij ook echt nog totaal niet.

Uiteindelijk kan zo een jongen er ook niet aan doen. Heeft overduidelijk wel wat talent en als het dan allemaal vierkant draait bij Ajax dan is een jong talent natuurlijk een mooi lichtpuntje om aan te grijpen. En dan wordt zo een jongen onbegrijpelijk veel te groot gemaakt. Want dat was dat aanvoerder maken toch wel.

8 april 2024 om 23:18

En toch in dat matige half jaar opgeroepen voor Oranje. Sindsdien is die jongen alleen maar slechter gaan voetballen. Natuurlijk ben je afhankelijk van je teamgenoten, zeker als je pas 18 bent. Ik ben het dan ook volledig met je eens.

8 april 2024 om 23:24

Die oproep was dan ook absoluut niet terecht natuurlijk.

8 april 2024 om 23:43

@emilio
Welke andere linksbenige centrale verdedigers, die niet werden geselecteerd, waren er dan beschikbaar toen?
Vond het niet eens zo'n rare keuze destijds.

8 april 2024 om 23:59

Dan had je net zo goed een Propper kunnen selecteren. En als je dat allemaal een te laag niveau vindt dan had je Hato ook niet moeten oproepen.

9 april 2024 om 00:54

Opgeroepen worden mede door de naam van Ajax, ook toen was hij er niet klaar voor. Kunnen wel doen alsof dat niet zo is, maar je hebt altijd een streepje voor als je uit die opleiding komt. Niet gek, er zijn normaliter gewoon grote spelers opgeleid. Als we nu kijken waar Ajax staat is het wel heel vreemd dat Hato is opgeroepen. Dan kunnen we inderdaad net zo goed Propper, Goes of Sandler oproepen. Hoop dat hij de komende jaren wel de stappen gaat maken. Niet de speler wordt zoals Rensch en Taylor, die veel te weinig stappen hebben gemaakt in al die jaren.

9 april 2024 om 01:11

Pröpper... Geen enkele toekomst. Het was een potje tegen Gibraltar. Prima om Hato op te roepen toen er een enorme blessuregolf was.

9 april 2024 om 08:05

Ik vond de oproep van Hato wel degelijk een rare keuze. Maakte toen al enkele weken een hele matige indruk en had de oproep niet verdiend. Als er dan niet genoeg kwaliteit bij de linksbenige centrale verdedigers te vinden is, ga dan maar kijken naar rechtsbenige spelers.
Genoeg spelers die het ook op dat moment meer verdienden dan Hato

9 april 2024 om 14:18

Helemaal niet prima, gewoon een achterlijke keuze van koeman.
Centraal achterin hebben we zoveel betere opties dan hato.
De verdiging is de linie waar we verruit de meeste opties hebben.
De ligt, de vrij, van dijk, geertruida, Botman, schuurs, beukema, ake ff snel opgenoemd.
En dan hato oproepen, een speler van een dramatisch draaiend elftal.
Had serieus nog logischer geweest om mees hijgers op te roepen.
Hato is enkel en alleen opgeroepen omdat ie bij Ajax speelt, niet om z’n kwaliteiten op dit moment.

9 april 2024 om 00:09

Natuurlijk niet gek dat je in de wedstrijden geen verbetering ziet bij een jongen die net een maand 18 jaar is in een historisch slecht Ajax. Wat dat betreft is men veel te hard voor die jongen, maar vorig jaar was men bijvoorbeeld weer veel te soft.

Het is gewoon een groot talent, maar dan wel in potentie. Kwalitatief gezien is hij goed voor zijn leeftijd, maar maakt hij niet een dermate grote indruk dat we hem als iets heel speciaals zouden moeten beschouwen. Het is een beetje van beiden. Over drie jaar worden we er wat wijzer van, denk ik.

9 april 2024 om 00:25

Momenteel vind ik het maar een matige speler eerlijk gezegd. Nog niet klaar voor Ajax 1 zou je zeggen. Al komt dat natuurlijk ook door de context.

Veel te hard vind ik trouwens ook niet echt waar. Hij is gewoon enorm zwak de laatste tijd.

9 april 2024 om 01:02

Ze zijn niet te hard voor die jongen, zeker als je hem ziet verdedigen tegen Feyenoord. Hij wordt opgeroepen voor Oranje en dan moet je er staan. Er zijn maatstaven waar je aan moet voldoen. Als je niet geschikt bent op dat moment, mag je kritiek verwachten. Deze jongen hoort op dit moment gewoon gewoon bij dit Ajax. Hij moet laten zien dat hij stappen gaat maken. Wat hij laat zien is gewoon niets beters dan een gemiddelde Eredivisie verdediger. Deze jongen zal bij een andere ploeg bij de eerste 8 niet onbetwist in de basis staan. Hij is nog heel jong en talentvol, maar gewoon nog niet goed genoeg op dit moment.

9 april 2024 om 10:55

De grap is er is geen 1 betere CV binnen dit Ajax. Men kijkt constant naar hem om op te bouwen onder andere.
Dus ja hij is slecht, maar dat hij basis staat is logisch want niemand binnen deze selectie is beter en als je vindt van wel kom nu maar met namen,
Het zegt veel dat een 18 jarige je beste cv is.
Daar gaat het al goed mis
Denk dat zo een jongen in een prima draaiend elftal ook veel makkelijker tot zijn rechtkomt. Daar wordt hij begeleid ipv andersom.
Hoe kan een kroatisch international verwachten dat een toen nog 17 jarige broekkie hem verteld in het veld hoe het moet. Schande van jewelste

9 april 2024 om 13:16

De fouten die hij de laatste 2 maanden maakt, zorgen er echt wel voor dat hij niet meer de beste is hoor.

Hato heeft het echt niet meer. Een speler van net 18 krijgt nou eenmaal te maken met terugvallen. Jammer dat Ajax totaal uit balans is want er is natuurlijk geen CV met 100+ wedstrijden die naast Hato staat als leermeester om op terug te vallen. En dat probleem zie je bij Ajax overal in het veld. Daar waar Ajax dat 5 jaar geleden ultiem voor elkaar had, hebben ze nu alles fout gedaan wat je maar fout kan doen. Bijzonder knap.

9 april 2024 om 00:14

Precies dit. Je mag hem overigens best beoordelen als basisspeler en dan is het uiteraard niet best, maar die jongen is pas 18 jaar. Als je verwacht dat 1 speler dan zou verdrinken, is het zo'n jongen. Dat is ook totaal geen schande. Iedereen ziet zijn potentie en het is te hopen dat hij de omstandigheden toegeworpen krijgt om dat optimaal te ontwikkelen. Dit seizoen was het tegenovergestelde het geval. Als die jongen goed in het 'koppie' zit, komt hij daar sterker uit.

9 april 2024 om 01:06

Die jongen krijgt ook ineens die aanvoerdersband om, dat doet ook wat met zo’n jongen. Voor veel spelers is het niet zo belangrijk, maar in dit Ajax kan je het zo’n jonge speler niet aan doen. Iedereen ziet inderdaad dat het geen koekenbakker is. Maar het is op dit moment gewoon echt geen speler voor de top van Nederland. Geen schande, want zijn tijd komt nog wel.

Pff wat een armoede zeg.. Ik hoop echt dat de bezem door de selectie gaat.

Ramaj
Rensch
Hato
de Vrij
Aankoop
Taylor
Aankoop
Henderson
Aankoop
Brobbey
Aankoop
8 april 2024 om 23:25

Je hebt 7 spelers in je opstelling en ik zie nog steeds vier problemen..

8 april 2024 om 23:40

De Vrij is uitgesproken Feyenoorder en zal in Nederland echt alleen nog maar spelen voor Feyenoord en VV Spirit. Die moeten jullie uit je hoofd zetten, was puur een mythe die Steijn de wereld in heeft gebracht.

8 april 2024 om 23:50

Moet Ajax ook absoluut niet willen trouwens. Dan heb ik nog liever dat ze Alderweireld nog voor een jaartje als leermeester naast Hato stallen. Of een Davinson Sanchez.

9 april 2024 om 14:22

Hoezo zou Ajax dat niet moeten willen? Is gewoon nog steeds een top verdediger, en van hoger niveau dat aldeweireld nu is.
Jaap stam was ook geen Ajacied, maar meer dan welkom bij Ajax.

Hato heeft bewezen een goed niveau te halen, maar uiteraard verzuipt hij mee met de rest. Dat kun je hem niet kwalijk nemen. Om verder te ontwikkelen en weer op niveau te komen heeft hij ervaren medespelers en degelijkheid nodig. Dat is er nu niet en is ook niet zo makkelijk te halen. Ik snap vanuit emotioneel oogpunt heel goed dat hij bijtekend bij Ajax. Maar ik betwijfel of dat slim was. Fey, psv, twente, az. Allemaal teams waar hij zich in relatieve rust zou kunnen ontwikkelen. Bij Ajax is hij dusdanig groot gemaakt dat hij eigenlijk niet terug naar de bank kan om weer invaller worden en een stabieler pad te bewandelen.

8 april 2024 om 23:46

Wat zeg jij nou? Dat een talent vanuit eigen opleiding op z'n 18e naar Feyenoord, PSV, Twente of AZ moet omdat hij deels uit nood basisspeler is en blijft bij Ajax? Wat is dat voor onzin: weglopen als het even moeilijk wordt. Dit jaar is misschien wel de grootste les uit Hato z'n carrière. Hopelijk is Ajax bij machte om een fatsoenlijke partner in crime te halen komende zomer als een Sanchez was voor De Ligt. Maar jeetje, als hij nu weg zou gaan naar een (normaalgesproken) concurrent terwijl hij bij Ajax zit, dan ben je mentaal ongeschikt voor de top.

8 april 2024 om 23:55

Dat is dus het emotionele wat ik wel begrijp, maar slim is het niet. Hij heeft rust en minder schijwerpers nodig. Dat kan Ajax hem nooit meer bieden. Hij is al bestempeld als supertalent, opgeroepen voor oranje, derde aanvoerder. Die komt daar nooit meer van die verwachtingen af. Nog een seizoentje verzuipen en dan wordt hij afgeserveerd. Daarom moet hij een nieuwe start hebben. Maar wel een degelijke start. Dus niet het buitenland, maar in Nederland bij een stabiel team.

9 april 2024 om 00:14

Echt volslagen onzin. Als Ajax jouw constructie met z'n talenten gaat doen, komen ze er nooit meer bovenop. Ajax moet er voor zorgen dat talenten bij Ajax zelf niet de volledige druk krijgen en worden ontlast door gerichte aankopen van ervaren spelers. Je gaat toch niet je doorgaans beste talenten verkopen aan je natuurlijke vijanden?

De eerste frisse start voor Hato is komend seizoen in Ajax 1. Hopelijk heeft Ajax dan een meer uitgebalanceerd elftal.

9 april 2024 om 00:32

Ajax zal hem inderdaad niet verkopen. Daarom had Hato niet moeten verlengen, maar de regie in eigen hand moeten nemen. Ik kijk niet vanuit het perspectief van Ajax, maar vanuit Hato. Begrijpelijk dat hij kiest voor 'zijn' club en geen wegloper is en dat soort geleuter. Maar hij heeft veel meer baat bij een nieuwe omgeving. Dat mag overigens ook in Belgie of Duitsland zijn. Als het maar rust en stabiliteit geeft. Ajax is een ontploffende vulkaan met een selectie vol net nietjes en onrealistische verwachtingen. Dat is over een paar maanden echt niet helemaal anders.

Zo bizar deze kritiek (ook van iedereen in de comments). Tuurlijk speelde hij waardeloos, maar laten we aub niet vergeten dat deze jongen 18 is en in een van de slechtste teams van de eredivisie speelt (qua vorm en druk). Hij heeft nog GEEN MINUUT GEMIST dit seizoen.. Kan hij ook even wat minder spelen. Het is nou ook niet dat iemand anders de kar trekt of hem helpt. Geef het een tijdje en hij is weer het grootste verdedigende talent van europa in iedereens ogen. Beetje nuance graag, snap dat nederlanders altijd dierect conclusies trekken, maar dit gaat echt te ver. Dit is niet hato maar ajax dat slecht speelt. Noem 1 iemand die er wel stond?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren