Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronaldo waarschuwt PSG: ‘Ik won met Real nooit de Champions League’

Laatste update:

In de optiek van de Braziliaanse Ronaldo is het geen uitgemaakte zaak dat Paris Saint-Germain de Champions League wint, ondanks de aanwezigheid van Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé. De huidige voorzitter van Real Valladolid vergelijkt het sterrenelftal van PSG met zijn eigen periode als speler van Real Madrid. Tussen 2002 en 2007 wist Ronaldo ondanks de aanwezigheid van vele sterspelers nooit het miljardenbal te winnen.

“Het is te vroeg om nu al een winnaar van de Champions League aan te wijzen“, opent Ronaldo in een programma van DAZN genaamd 'El Presidente'. “Pas vanaf de kwartfinales kunnen we voorzichtig een balans opmaken. PSG ligt in poleposition, maar de hooggespannen verwachtingen moeten eerst nog wel waargemaakt worden op het veld. Er zijn op het veld de nodige factoren die invloed hebben op de gang van zaken. Ik speelde bijna vijf seizoenen voor Real Madrid, in het Galácticos-elftal, en wist in die tijd nooit de Champions League te winnen. Winnen is geen wiskundig gegeven, zelfs niet als je over de beste spelers beschikt. En dat geldt dus ook voor PSG“, zo waarschuwt de topschutter van weleer.

Mbappé maakt wellicht net als Ronaldo ooit de overstap richting Real. De Franse aanvaller staat voorlopig echter nog onder contract bij PSG. Dat hij vaak wordt vergeleken met Ronaldo vindt de Valladolid-preses niet heel gek. “Mbappé heeft vergelijkbare kenmerken. Hij beschikt over waanzinnige kwaliteiten en een opmerkelijke techniek die hij ook nog eens op topsnelheid gebruikt. Hij rent weg van verdedigers en is niet bang het duel aan te gaan met keepers. En ondanks zijn jonge leeftijd (22 jaar, red.) heeft Mbappé al een lange weg afgelegd. Ik ben zeker gecharmeerd van hem.“

PSG reikt in 2020 tot de finale van de Champions League. De eindstrijd eindigde in een deceptie, want Bayern München bleek met 0-1 te sterk. Afgelopen seizoen was het elftal van trainer Mauricio Pochettino in de halve finale niet opgewassen tegen Manchester City. In de groepsfase van dit seizoen krijgt PSG te maken met RB Leipzig, Manchester City en Club Brugge. Tegen laatstgenoemde tegenstander wordt op 15 september de poulefase in gang gebracht.

Zie jij Paris Saint-Germain de Champions League winnen dit seizoen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat voor spelers je ook hebt het blijft een lastig iets om de CL te winnen idd. Een offday kan fataal zijn. Ben in ieder geval wel heel benieuwd naar deze editie. Veel sterke teams.

7 september 2021 om 18:50

Pff die 2002/2003 editie uit me hoofd. Manu-real kwart finale ofzo, 4-3 met hatrick van de echte Ronaldo. Kreeg zelfs publiekswisse op Old Trafford.
Real met alle toppers ronaldo raul r carlos hierro solgado helguera figo guti en manu met ruud en beckham scholes giggs ferdinand barthez etc jezus wat mooie teams vroeger

Buiten een goede selectie heb je nou eenmaal ook wat geluk nodig. Ieder jaar zijn er meerdere ploegen die een selectie hebben die op papier goed genoeg is om de champions league te winnen

7 september 2021 om 16:19

In die 5 jaar gene CL pakken is voor Ronaldo nazario toch wel teleurstellend hij is gene Cristiano Ronaldo die mister CL is die zo ene team bij de hand neemt en ze CL bezorgd, ja natuurlijk waren Ramos Di Maria kroos en Modric Carvajal navas belangrijk. Aan de andere kant was het niet meer de Ronaldo van inter en kampte hij met overgewicht.

7 september 2021 om 20:33

Mister CL is nog altijd Seedorf

het sterrenelftal van real madrid met benzema cristiano bale modric kroos won het wel.

7 september 2021 om 14:32

Wat is je punt precies? Ronaldo geeft aan dat een sterrenelftal geen garantie biedt op een CL winst. Nergens zegt hij dat een sterrenelftal het niet kan winnen.

7 september 2021 om 15:03

Laat maar hij snapt het gwn niet anders had die niet zo gereageerd

7 september 2021 om 15:27

Als je door de geschiedenis heen kijkt winnen er eigenlijk veel sterrenteams de ucl. Recentelijk real madrid barca en zelfs bayern (ja bayern heeft zeker sterren). Daarvoor ac milan. Ook barca van ronaldinho had heerlijke sterren. Real madrid van zidane zonder r9 dan. Toen had barca ook weer een dream team toen koeman nog speelde. Dreamteam van ajax, dreamteam van ac milan. Het is eerder de regel dan uitzondering. Garanties heb je sowiezo niet in voetbal, dat is een open deur

7 september 2021 om 15:31

Zijn er eigenlijk sterrenteams die niet wonnen? Komt er niet 123 zo eentje in mij op, misschien als jij het weet. Zonder psg en man city nu mee te rekenen want het kan nog dat die winnen. Galacticos van real madrid met r9 is het enige maar die wonnen voor zijn komst nog wel

7 september 2021 om 15:54

Porto met Mourinho?

7 september 2021 om 16:15

Porto en Bayern in 2013.

7 september 2021 om 16:19

"Dreamteam van ajax"

Ajax had achteraf een dreamteam maar op het moment zelf was dat Ajax op voorhand geen uitgesproken titelkandidaat. Helemaal niet met Milan in de poule.
Ajax had ook géén wereldsterren in die ploeg m.u.v Rijkaard. De meesten stonden aan het begin van hun carrière.

7 september 2021 om 16:46

Soms weet je niet wie de sterren zijn omdat ze net pas beginnen. Ik maak daar geen onderwcheid in eerlijk gezegd. Want we weten achteraf hoe goed ze waren. En veel bereikten zeker ster status.

7 september 2021 om 16:52

@choplife bayern won in 2013

7 september 2021 om 17:53

Dat ben ik niet met je eens Dandan. Er zit een behoorlijk verschil in de CL winnen met gevestigde namen zoals Gullit, v Basten en Rijkaard of Stoitsjkov, Koeman, Laudrup en Salinas 😊en/of Redondo, Figo, Zidane en Carlos, dan met een Ajax met één wereldster Rijkaard.

Een Seedorf bv is een latere werelster maar op dat moment bij lange na niet op zijn latere niveau, hij was niet eens een vaste basisspeler.
Veel spelers floreerden in dat Ajax systeem, iets wat nog steeds geldt.

"Zijn er eigenlijk sterrenteams die niet wonnen?"

Ja het Barcelona van '94 maar die speelden tegen het sterrenteam van Milan en er kan er maar 1 winnen.

7 september 2021 om 18:07

Het verschil is wel dat die teams veel meer in belans zijn, dat waren het real van Ronaldo, en psg nu absoluut (. Nog) niet

7 september 2021 om 18:26

"Zijn er eigenlijk sterrenteams die niet wonnen?"

Ik heb er één voor je gevonden, raar dat deze mij ontschoten is aangezien ik beide finales heb gekeken.

Valencia twee opeenvolgende finales verloren tegen Madrid en Bayern in '00 & '01.
Dat team mag je oprecht een sterrenteam noemen met oa Canizares, Ayala, Albelda, Aimar, Baraja, Mendieta, Carew en Sanchez.

Toch wel heel bizar als je beseft wat voor team Real toen had, en dat ze nooit de CL gewonnen hebben.

Winst van CL heeft met zoveel verschillende factoren te maken..
Ten eerste heb je altijd wat geluk nodig moet je hopen dat je sterspelers fit blijven en dat je een goede vorm heb.
Een slechte dag kan zomaar uitschakeling betekenen.

City, PSG en Bayern lijken de grote favorieten maar ook die kunnen op mindere dag zomaar uitgeschakeld worden een club of 10 die qua niveau hier net onder zitten..

7 september 2021 om 13:26

Daarvoor hadden ze m natuurlijk wel 3x gewonnen met steeds 1 tussen jaar, alleen sinds Ronaldo erbij kwam niet meer.

7 september 2021 om 15:38

Heeft niets met de komst van Ronaldo te maken, als je spelers als Makalele en Cambiasso verkoopt en Graverson als enige opruimer neerzet, en verder met spelers als Beckham, Solari, Zidane, Figo, Ronaldo, Raul en Van Nistelrooy gaat spelen, dan staat je verdediging met knikkende knien. Want ja.. De backs dat waren ook nog eens Salgado en Roberto Carlos met veel drang naar voren. Het was iedere wedstrijd zelfmoord.. Spectaculair, maar zelfmoord.

In 98 en 2000 wonnen ze het zonder de sterren waar iedereen het nu over heeft. Toen hadden ze een gebalaceerd elftal met Redondo op het middenveld. Dat was veel meer berekenend schaakvoetbal.

De huidige selectie van PSG is zeker veel gebalanceerder dan die van Real Madrid. Veel verschillende soorten controleurs op het middenveld, met een paar die ook nog goed kunnen voetballen.

En toch heeft Ronaldo gelijk. Voetbal is geen wiskunde model. Vaak genoeg is de torenhoge favoriet niet de uiteindelijke winnaar. Het gaat naast kwaliteit ook om honger, strijd (en niet frustratie), nederigheid, teamgeest, concentratie en toch dat ene factor geluk. Veel teams hebben op andere facetten een voorsprong op PSG. Op kwaliteit heeft PSG een extreem goede selectie.

7 september 2021 om 16:34

Redondo de beste defensieve middenvelder die ik ooit gezien heb.

7 september 2021 om 17:27

De meeste oud spelers vinden Rijkaard de beste CVM. Die is echt onderschat

7 september 2021 om 18:17

@beide
Zowel Redondo als Rijkaard waren fantastische controleurs.

7 september 2021 om 18:36

DerKaiser123Beste, meest complete cvm en qua elegantie ëen van de mooiste spelers ooit erg uniek, en een heerlijk principieel karakter.

City is daar een goed voorbeeld van, bijna twee miljard investeren koopt je nog niet een CL en een Europese prestatie.

7 september 2021 om 12:57

Real madrid isnook een goed voorbeeld dat het wel kan team dat 3x achter elkaar won waren vol met sterren die gekocht waren

7 september 2021 om 12:59

Dat viel wel mee vond ik. Casillas, Carvajal, Marcelo, Sergio Ramos, Kroos, Casemiro, Modric en Varane waren uit eigen jeugd of voor relatief lage transfersommen binnen geharkt.

7 september 2021 om 13:01

Vind je dat er zoveel sterren gekocht waren in dat elftal? Bale en Ronaldo waren echte sterren. Maar jongens als Navas, Carvajal, Ramos, Varane, marcelo, Casemiro, Kroos, Modric en Benzema waren toch geen echte sterren toen ze gekocht werden.

7 september 2021 om 13:17

Modric uit eigen jeugd? Dan ben je helemaal niet bekend met het team van real madrid

7 september 2021 om 13:19

Haha van deze namen komt alleen Casillas daadwerkelijk uit de eigen jeugd.

7 september 2021 om 13:19

Dat maakt me niet zoveel uit lierse tegen de tijd dat ze de 1e ucl wonnen waren het sterren. Het kan dus wel. Kroos was sowiezo wel een ster toen hij kwam, vond hem toen al een van de beste middenvelders op de wereld. De rest was geen ster bij aankoop maar daar groeiden ze naar uit voordat ze de ucl won

7 september 2021 om 13:21

Dat maakt me niet zoveel uit lierse tegen de tijd dat ze de 1e ucl wonnen waren het sterren. Het kan dus wel. Kroos was sowiezo wel een ster toen hij kwam, vond hem toen al een van de beste middenvelders op de wereld. De rest was geen ster bij aankoop maar daar groeiden ze naar uit voordat ze de ucl won

7 september 2021 om 13:38

Die drie keer achter elkaar zijn ook doorspekt met momenten dat alles goed valt. Zoals een gelijkmaker van Ramos in de allerlaatste minuut, waarna je hem over de streep trekt.

7 september 2021 om 14:09

Alleen Casillas en Carvajal komen uit de jeugd

7 september 2021 om 14:13

@Schwarz wat is je punt? Geluk dwing je af. Een corner verdien je en met iemand die kan koppen als Ramos is de kans groot dat die erin vliegt, als de cornernemer een goede trap heeft. Laat dat nou net Modric zijn, een man met een geweldige trap.

7 september 2021 om 14:27

Triggerde madridsta, zijn punt is dat er clutch momenten inzaten die makkelijk de andere kant op hadden kunnen gaan. Gelijk in de verdediging en gevoel dat je aangevallen bent. Calms

7 september 2021 om 13:28

Wel investering van 2 miljard in blijkbaar toch niet helemaal de juiste spelers. Ze hebben nooit een sterrenessemble als Psg nu op het veld kan zetten binnen de selectie gehad en zijn daarmee op papier ook nooit ver boven andere kanshebbers voor de Cl uit gestoken.

7 september 2021 om 13:32

Ze zijn wel een dominante factor in de PL geworden. Zo fout hebben ze dus niet geïnvesteerd.

7 september 2021 om 14:02

sorry maar ik vind city echt geen club die je kunt beschuldigen van alleen maar kopen. Ze hebben al jaren een stabiel technisch beleid, met beguiristain als TD. Ze hebben veel spelers gekocht op de groei die bij hen beter geworden zijn zoals Kevin de Bruyne. Ze hebben ook jongere talenten laten ontwikkelen zoals foden of jesus. Het is met veel geld bij elkaar gekocht maar er zit wel beleid uit. Tis anders dan Real eerder of PSG waar het meer om de namen lijkt te gaan dn of het bij elkaar past.
CL winnen is uiteindelijk echt wel afhankelijk van veel factoren waaronder geluk.

7 september 2021 om 14:13

Ppfff nou,,13 keer cl winnen is geen club die daar enigszins bij in de buurt komt,,plus real weet als geen ander van een elftal met 6 wereldtoppers en 5 jongelingen een voetbalmachine te creëren,,dat is alleen barca gelukt met iniesta en xavi ..

7 september 2021 om 18:48

Maar ze hebben geen Champions League gewonnen, dus is Guardiola een faalhaas. Aldus Japie.

Volgens bookmakers heeft PSG de meeste kans de CL te winnen, maar de kans is maar 25%. Er doen nu eenmaal 32 teams mee en 16 gaan over in knockout ronde. Ook al ben je beter is het lang niet zeker dat je wint in een knockout ronde.

7 september 2021 om 13:15

Zal me niks verbazen dat een PSG of een City er in de poulefase er al uitvliegt.

7 september 2021 om 13:28

t zal mij zeer verbazen, maar de mogelijkheid is er altijd

7 september 2021 om 13:42

Het gevaar zal dan vooral van Leipzig komen zou je zeggen maar toch zou het mij heel erg verbazen.

7 september 2021 om 13:52

Precies Leipzig de nr 2 van Duitsland is vorig jaar verder gekomen in een poule met Man United en PSG. Beetje vergelijkbaar als nu dus. Jaar ervoor hebben ze de halve finale van de CL gehaald en oa Spurs en Atletico uitgeschakeld. In de laatste 7 competitieduels met Bayern hebben ze 4 keer gelijkgespeeld en 1 keer gewonnen. Slechts 2 x verloren en het doelsaldo is -1. Die kunnen prima weerstand bieden tegen City en PSG.

Misschien lag het wel aan Ronaldo, want in het jaar dat ie kwam won Real 'm wel. Zidane met een magnifieke goal op Hampden Park.

7 september 2021 om 13:24

Denk eerder het ontbreken van een Makelele en Hierro. Ronaldo deed gewoon zijn job in 2002/2003. Scoorde een hattrick op Old Trafford en uiteindelijk verloren ze van een sterk Juve in de halve finale. Ronaldo scoorde gewoon de eerste wedstrijd.

7 september 2021 om 15:03

Haha nee zo zwaar wil ik er ook niet aan tillen, voor mij is er maar 1 Ronaldo en dat is hij. Real was verdedigend ook niet zo sterk meer...

7 september 2021 om 17:29

Hierro was over zn top al. Ze hadden een goede CV moeten kopen in 2002, en makelele moeten houden na 2003 . dat waren dure fouten.

En eerlijk is eerlijk ze hebben ook wel pech gehad in de CL die jaren.

Dat elftal had inderdaad een Ronaldo, Zidane, Beckham, Figo, R. Carlos en Raul in een team. Maar laten we niet vergeten dat Ronaldo lang niet meer zo goed was als voor zijn blessures, Beckham heeft nooit zijn niveau gehaald bij een United en later kwam ook nog een Owen die ook aardig door de mand viel. Buiten R. Carlos liepen daar geen topverdedigers. Hierro stopte er in 2003 mee en met Helguera, Salgado, Woodgate en Raul Bravo ga je de CL niet mee winnen. Bovendien verkochten ze Makelele en waren alvorens Pavon en Gravesen de vervangers. Daar win je de oorlog ook niet mee.

7 september 2021 om 13:22

Beckham is nog altijd een van de meest overschatte spelers allertijden. Als die man wat lelijker was geweest was er bij lange na niet zo een hype om hem.

7 september 2021 om 13:49

Deels mee eens, maar vond hem bij United eind jaren 90 en begin deze eeuw wel echt een top-10 speler hoor. Daarna werd het wel wat minder.

7 september 2021 om 13:57

Als je David Beckham een van de meest overschatte spelers noemt, dan snap je er gewoon niet veel van hoor. Of wil je zeggen dat jij er meer verstand van hebt dan Sir Alex Ferguson? (om maar een van de vele toptrainers te noemen die met Beckham gewerkt heeft)

7 september 2021 om 14:22

De vraag is of Beckham meer een galactico is door zijn naam, afkomst en uiterlijk of echt puur door zijn voetbal kwaliteiten. In mijn optiek zal die niet in mijn lijstje staan met R9 en Zidane. Ook spelers als Rivaldo en Henry vond ik beter. Maar aan de ene kant vond ik dat ook van een Figo. Het waren allemaal topspelers, maar ze worden allemaal wat groter gemaakt dan ze daadwerkelijk zijn. Bepaalde nostalgie. Spelers als Redondo, Seedorf, Keane en Nesta worden dan weer onderschat in mijn optiek.

7 september 2021 om 15:03

Nesta onderschat? Waar dan? Sowieso top 5 beste verdedigers ooit. En zelfs in een top 3 zou hij niet misstaan met uiteraard Maldini daar ook in.

7 september 2021 om 16:32

Op veel forums schatten ze een Cannavaro hoger in. Zelfs Ramos vinden ze veel beter. Dat betwijfel ik. Vond hem sowieso beter dan Cannavaro.

Zou city niet in dat rijtje willen noemen. Ja ze hebben enorm veel geld uitgegeven maar nooit absolute sterren gekocht. En de reden dat ze de CL niet wonnen is door de rare beslissingen van Pep. PSG gaat gewoon de champions league winnen punt.

7 september 2021 om 14:05

PSG toch ook niet? Die halen de sterren allemaal transfervrij binnen.

7 september 2021 om 14:42

Nou ze hebben wel de twee duurste spelers allertijden in één transferwindow gekocht. Deze zomer viel het misschien mee qua transfersommen, maar ik denk dat er flink wat salariskosten bijgekomen zijn in Parijs.

7 september 2021 om 15:32

Voor het samenstellen van zijn huidige selectie betaalde Manchester City liefst 1,080 miljard euro aan transfersommen. Daarmee leidt de kampioen van Engeland de dans in het onderzoek van bureau CIES naar de uitgavenpatronen in de grote Europese competities.

Manchester United, dat tijdens de voorbije transferwindow onder anderen Jadon Sancho en Raphaël Varane aantrok, volgt op relatief kleine afstand met een bedrag van 1,023 miljard euro.

Paris Saint-Germain maakt de topdrie vol met 939 miljoen euro. De club uit Parijs baarde afgelopen zomer opzien door de ene na de andere wereldster te presenteren, maar de meeste nieuwelingen kwamen transfervrij over.

7 september 2021 om 18:40

@DavidDein wanneer hebben ze de 2duurste spelers in een transfer window gekocht?
Aanname is dat je doelt op Neymar & Mbappe.
Mbappe werd eerst een seizoen gehuurd voor dat hij gekocht werd, ja het was wel verlichte koop.
Neymar daar heeft PSG geen cent voor betaald en transfervrij overgenomen door dat Neymar zelf zijn contract afkocht.

7 september 2021 om 14:38

Noem jij in totaal miljoen uitgegeven beleid? Daarom vind ik het schandalig dat pep nog steeds met City gene CL weet te winnen die kunnen 3 gelijkwaardige elftalen opstellen worden ze niet zwakker op.

Clarckent,,,real heeft 13 keer de cl gewonnen,,en alleen maar wereldtoppers gehaald en er jonge spelers bij gezet die uitgroeide tot wereldtoppers, dit kan geen enkele club evenaren om van zn team ook echt een voetbal machine te maken buiten Barça om in de gouden tijd met iniesta..

7 september 2021 om 15:05

Jonge spelers bij gezet die uitgroeide tot wereldtoppers: bedoel je dan jong ingekocht van buitenaf of echt van de eigen cantera? Als het om de eigen cantera gaat dan denk ik namelijk dat Barca dat nog beter heeft gedaan met het Barca van Pep: Messi, Xavi, Iniesta, Busquets, Puyol, Pique en Pedro. Waren letterlijk ook basisspelers. Jordi Alba kan je er eigenlijk ook tussen scharen, maar die is later weer aangekocht van Valencia. Maar wel een La Masia product evenals Fabregas. Pique ook maar die is pas echt onder Pep z’n vleugels bekend en wereldtop geworden (ook al willen mensen hem altijd neerzetten als een slechte verdediger). In z’n prime gewoon de beste opbouwer die er was. Zeker tussen 2008 en 2014.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren